Even stilstaan bij de dood van een reus

Het hoeft op dit Forum niet altijd te gaan om godsdienstige onderwerpen, die dikwijls leiden tot soms verbijsterende steekspelletjes hoog in een ivoren toren…Wij leven in de wereld van nu en die is boeiend genoeg om ook aan andere onderwerpen aandacht te schenken, onderwerpen die trouwens dikwijls een band hebben met de problematiek van de krachtsverhoudingen tussen religie en maatschappij.

Wellicht kan dat onze gebruikelijke negatieve kritiekspuiers toch nog tot nadenken brengen…

De grote Franse acteur, de filmster Alain Delon, werd vandaag begraven op zijn privé domein La Brûlerie in het Franse dorpje Douchy, tussen de meer dan vijftig honden, die hem tijdens zijn leven gezelschap hielden. De katholieke begrafenisplechtigheid, in intieme kring, werd voorgegaan door de vroegere bisschop van Gap, Mgr. Di Falco, met wie Delon goed bevriend was. De mis werd opgedragen in de privé kapel van de acteur, die hij daarvoor speciaal liet bouwen.

Alain Delon was een man uit één stuk, een echte man. Zoals reeds gezegd, had hij een sterke band met honden, maar hij hield ook veel van vrouwen, mooie vrouwen, en vermits die in de talloze films waarin hij speelde prominent aanwezig waren…wie zal hem de eerste steen werpen…? Daarbij was hij politiek “Rechts”, wat in de wereld van de cultuur in Frankrijk en ook bij ons trouwens bijna een heldendaad is.

Hij had een verering voor president De Gaulle en schaamde zich niet voor zijn ideeën of zijn politieke voorkeur. Hij was ook bevriend met Jean-Marie Le Pen, grondlegger van het rechtse Front National en hij heeft die vriendschap nooit verraden, ook al werd hij daarvoor door Links gehaat en belasterd. Vriendschap was voor hem immers meer waard dan zijn carrière. Die vriendschap was ontstaan in Indochina(nu Vietnam) toen zij samen, zij aan zij vochten in het Franse leger.

Hij zei daarover: <men heeft mij het etiket uiterst rechts willen opplakken, omdat ik verteld heb dat ik bevriend was met Jean-Marie Le Pen sinds het leger. Ik ben alleen maar rechts, punt andere lijn.> Hoewel hij nooit lid geweest is van het toenmalige Front National, was hij verheugd over de steile opgang van de partij in het Franse politieke landschap, ondersteund door duizenden kiezers.

Niet alleen zijn banden met verschillende rechtse politici getuigen van zijn conservatieve overtuiging, ook de standpunten die hij voor de media uitdrukte, volledig in tegenstelling tot de LGBTQ+ en woke ideologieën, deden menig links tandengebit knarsen.

Het nieuwe, fanatieke feminisme, kon bij hem op geen enkel begrip rekenen. Hij die zoveel vrouwen gekend had, die als voorbeeld golden voor klasse en vrouwelijkheid( Brigitte Bardot, Romy Schneider, Mireille Dark( om er maar enkele te noemen…) verklaarde aan journalisten van Le Figaro in 2013: < Steeds meer vrouwen zijn mannen geworden. De vrouwen hebben gestreden om rechten te hebben, zij hebben gekregen wat zij wilden, zeer goed…Maar waarom zich willen gedragen als mannen, waarom op hen willen lijken? Dat versta ik niet.>

Ook over het homo huwelijk was zijn standpunt zeker niet het politiek correcte. Op de TV zender France 5 oordeelde hij dat dit in strijd met de natuurwet was. Na hevige kritiek milderde hij zijn uitspraak door te zeggen dat < hij niet tegen het homo huwelijk was, dat het hem eigenlijk niet kon schelen en de mensen deden wat zij wilden.> Hij voegde er echter wel aan toe:< Een kind moet volgens mij een vader en een moeder hebben>. Klap op de vuurpijl, hij sprak zich uit ten gunste van de doodstraf. Waarmee hij het <anti-rechtse > kamp nog verder in alle staten bracht.

De waarden die Alain Delon verdedigde, staan haaks op de tijd, waarin hij zijn laatste adem uitblies.: < de waarden die noodzakelijk zijn voor de opbouw van een jonge man, van een man: het respect, de discipline, de moed> , stelde hij. Hij was het  kiezelsteentje in de schoen van de weldenkende, linkse wereld van de cultuur: <Ik zeg wat ik denk, dat valt niet altijd in goede aarde in dit milieu>, zo zei hij nog. Tot zijn dood zal hij trouw blijven aan dit leitmotiv.

Tot slot wil ik er nog aan toevoegen dat Alain Delon gelovig was. Hij had een grote verering voor de heilige Maagd Maria. Het is trouwens ter ere van haar dat hij de kapel op zijn landgoed liet bouwen. Het is in deze kapel dat zijn ziel aan God door bisschop Di Falco werd toevertrouwd.

Rust in vrede, Alain Delon.

 

 

Auteur:Veroon ter Zee

74 commentaren op “Even stilstaan bij de dood van een reus

  1. Alain Delon was een subliem natuurlijk acteertalent. Als slager van beroep rolde hij toevallig in het vak, en werkte zich op tot een topacteur.
    Zijn ideeën en denkbeelden zijn evenwel altijd blijven steken op het niveau van de man van de straat.
    Zijn relationeel leven was een puinhoop (Hoe mild bent u toch altijd wat dat betreft, ook voor Trump bijvoorbeeld) en hij is gestorven in de grootste onmin met zijn kinderen.
    Voor Uiterst Rechts Katholiek Vlaanderen kan hij gebruikt worden als voorbeeld, maar dat zal die beweging niet vooruit helpen, integendeel.
    Waarom claimt u die man?
    Mag ik er u ook even op wijzen dat de bazen van de belangrijkste misdaadorganisaties in Italië, La Mafia op Sicilie, La Camorra in Napels en La ‘Ndràngheta in Calabrie, zéér goede banden hebben met de meest traditionele kerk ter wereld, en ook vaak beschermd en gezegend worden door katholieke geestelijken.
    Die hebben ook kapelletjes van Maria in hun tuin staan. En honden op hun domein.

    Tot zover de commentaar van een gebruikelijke kritiekspuiter.

    1. Oei, die mafia, Frank.

      Het is wel opvallend dat deze -hel op aarde brengers- vaak van katholieke huize zijn. Het lijkt er wel eens op dat het O.T. in de Bijbel een zeer goed leer en handboek voor uiterst gehaaide inktzwarte criminelen is. (sommige misdaad organisaties zoals cia schijnen ook door de kerk beschermd te worden, las ik. Hoe kan dat?)

      Daar zeg ja wat, inderdaad.

      Ik dacht trouwens, toen ik de titel zag, dat dit artikel over onze Jules van Rooijen zou gaan.

  2. https://youtu.be/Gv_44QQMcGo?si=MSgjQCYfFVNjTXBF

    Politici, beroemdheden en sportsterren behoorden tot de duizend mensen die de afscheidsceremonie bijwoonden in Les Invalides in Parijs, waar president Emmanuel Macron een toespraak hield ter ere van het overleden icoon (9/9/2021). Met de militaire band die Enio Morricone’s “Chi Mai” uit de film “Le Professionnel” speelde Bron: BFM TV.

    99—is 66

    1. Bij het oordeel zal het waarschijnlijk niet de man van de straat zijn die het meeste te vrezen heeft, maar zij die denken met intellectuele spitsvondigheden het oordeel te omzeilen. Vergeefse moeite meneer Dierickx

  3. Indien inderdaad binnen afzienbare tijd een nakomeling van oprechte Franse Adel het Franse koningschap zou opeisen en daar ook in zou slagen dan zal dit toch alleen door Goddelijke interventie kunnen tot stand komen. Het communisme is overmachtig en niemand kan op eigen kracht een koninklijke titel bemachtigen. Wanneer het dan toch gebeurt zal hij alle recht(s)-gezinden rondom zich verenigen inbegrepen de meeste, zo niet alle, christenen.

    Wanneer het dan daadwerkelijk tot fysieke strijd moet komen zullen vele ‘rechtsen’ vechten uit afkeer voor de misleidingen maar ook uit haat tegen de vijand. Nochtans gaat het er voornamelijk om de Kerk weer kracht in vrijheid te schenken en de dienst van een waarachtige paus te verzekeren.

    Zowel vriend als vijand kan dan weer genieten van een veilige samenleving, zelfs indien de vijand daar niet dankbaar voor zal zijn. De nieuwe wereldse vrede zal er dan ook garant voor staan dat de vijanden weer als ratten beetje bij beetje terug naar de oppervlakte sluipen. Het zou wenselijk zijn een orgaan te stichten dat altijd rattenholen blijft opsporen in de hele samenleving en in alle instellingen. Vermoedelijk is dat onmogelijk.

    Besluit : de Kerk is zeer afhankelijk van een levendige volkse gebedscultuur en niet van politiek.

    1. @Eric

      U bent een echte dwaler als het gaat om geboortelijnen. Niet de geboortelijn bepaald of men van adel is of niet: Werken Die Tot Echte Hemelse Adel Behoren, Doen, maakt of een mens van Adel is Of Niet. Is niet iedereen afstammeling van Adam en Eva? dan behoort iedereen tot Die Familielijn!
      U zwets zo zeer dat u vergeet dat Christus niet kijkt waar een persoon verwekt en geboren is om die te roepen, of mogen als enige naar wereldse familielijn als enige bisschop, kardinaal en paus worden? ook Christus Messiaanse lijn is vanaf Adam en Eva tot die men de H.Maagd Maria noemt nooit over de eerstgeborene gegaan!! Die Lijn liep over die het meeste liefhad en zo is het ook met het Hemelvaren van Die men de H.Maagd Maria noemt: Die het meeste lief heeft onder allen!

      Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen en sterke benen die Het Kruis kunnen Dragen!

      Christus zette een kind in het midden toen de meerderheid der apostelen met elkaar aan het strijden was wie de beste was…: De Echte Grote Heiligen zitten achterin de kerk net als Christus!! Die door voorin veracht worden als simpele zielen, grote zondaars en weinig tot niet onderlegd….

    2. eric,
      “Indien inderdaad binnen afzienbare tijd een nakomeling van oprechte Franse Adel het Franse koningschap zou opeisen en daar ook in zou slagen dan zal dit toch alleen door Goddelijke interventie kunnen tot stand komen.”. schrijf je.

      Ik weet niet of je het weet, maar mensen van ‘adel’ zijn niet wat jij blijkbaar denkt, of je moet nog erg natief en kinderlijk in sprookjes geloven. Laten we die zogenaamde adel alsjeblieft mijden als ware het de pest. Oprechte adel is het zelfde als een oprechte volgeling van de duivel zelf. Snap je? Het zijn juist de lui die zich van stand wanen waar de wereld onder lijdt en aan kapot gaat.

      Kijk gewone titelloze mensen kunnen dieven en hufters zijn, leugenaars en moordenaars soms, maar bij sommigen zit zulks nu in het bloed. Dat is erfelijk. Kijk naar die lui in de Bijbel die moorden dat het een lieve lust is. Niemand van hun stand (stam/familie) is iets waard, behalve als slaaf dan. En daar zijn ze dan nog trots op ook. Die ijdelheid is nog het ergste. Dat men zich hoog waant in hun bedorven perversiteit, gedegenereerd door het stelen en verzieken van de aarde.

      Dus als we al ergens op zitten te wachten, laten het in godesnaam géén besmette families zijn graag. We moeten trouwens juist af van politiek. Dáár zit het vuil vaak. Politiek en leuke baantjes hebben die lui voor zichzelf geregeld. Om hun bezit te beschermen tegen kleine kinderen die gewone mensen vaak zijn.

        1. Sorry AntiSoof, dat van Dalida was voor Henk bedoeld.

          @ AntiSoof,
          u vergeet heel eventjes dat Jezus, Maria en haar ouders en Jozef allen van het adellijke geslacht van koning David waren.
          Maar ik vergeef het u want ik was ook jarenlang socialistisch ideologisch gegrepen.
          Het wordt wel stilaan tijd dat u de zaken eens overdenkt.

          Wel is het zo dat sommige mensen innerlijk geleidelijk tot adelaars worden, alsof hun ziel vleugels begint te krijgen en dan steeds hoger gaan vliegen — dus heiligen worden. Dat is eveneens niet voor iedereen weggelegd.

          Maar bloed van de adel is ook niet niks. Tenzij zij zich aan de loges overgaven zoals de trieste figuren van het Belgisch koningshuis. Verloren adel ! Ja, men kan het kwijtraken, maar dat hoeft niet noodzakelijk. Want wat zal gebeuren zodra die Franse Adelaar onverwacht tevoorschijn komt? Zullen Mathilde en haar voor de loges kruipende Filip dan voor de nieuwe waarachtig Katholieke Franse koning gaan knielen of hem bestrijden? Boeiend vooruitzicht !

          1. eric,
            Jezus van adel? Omdat die van David stamde? Kom nou. Dát heb ik nog nooit gehoord. Ja, ze zijn nog al van de familie in de Bijbel, maar adel? Had Jezus ook speldjes op zijn borst en een familiewapen? Kom nou, dat gaat te ver. Ja, hij zal best van de familie zijn, maar een edelman? Das vloeken in de kerk.

            Alleen als jij zelf van adel bent, dan verdedig je dat soort. Zo niet, dan vloek je en snap je niet dat de wereld juist door dat soort verpest wordt.

            Meneer, de rijke patsers zijn niet jouw vrienden. Dat kan ik je wel verzekeren.

            Maar ik vergeef je baldadige onwetendheid, daar kun je onbelezen als je bent niets aan doen. Maar toch. Ergens moet je beseffen of minstens toch aan kunnen voelen dat slavendrijvers en erger niet jouw vrienden zijn.

            1. Beste goeie AntiSoof, nog steeds een beetje socialist.
              Heel (te) beknopt eenvoudig : de kinderen van Abel en de kinderen van Kain. Zij zullen elkaar altijd moeten bestrijden. De echte narcisten met verbrande ziel kunnen zichzelf tot koning verheffen, altijd op valse wijze zoals Napoleon. Maar een adellijke koning heeft zichzelf niet gemaakt. Of denkt u dat God de geestelijke belangen van Zijn volk niet zou behartigen? En ja, eerst moesten zij Saul ondergaan maar dan kwam David. Zo kan iedereen het verschil zien tussen een edelman en een narcist, zelfs indien de narcist zich voor een edelman laat doorgaan. Goede mensen die tot inzicht kwamen laten zich geen leugens aannaaien maar moeten ondergaan wat God in hun land toelaat.
              Jezus en Zijn Apostelen, allen edellieden uitgezonderd Judas, moesten narcisten Kaifas en de oude Herodes trotseren en bovendien de onstabiele want heidense jonge Herodes, en gouverneur Pilatus wiens vrouw blijkbaar wel een edele dame was. Jezus was geen socialist. Tegenwoordig moet men dat duidelijk maken!

              Het zit niet alleen in het bloed, het zit vooral in de ziel.
              Bekering is ook dikwijls mogelijk, desnoods door een goddelijke ingreep ten behoeve van volk en Kerk.

              En speciaal voor Edwin :
              wie onder ‘scorpio’ geboren is kan een lelijke slang worden maar kan evengoed kiezen om een adelaar te worden. Kijk dus in oprechte eenvoud naar boven en kijk niet met een sterk gemoed naar de lagere duister dingen.

              1. Eric, jouw pseudotheologische en pseudopsychologische schrijfsels raken kant noch wal. Dat gaat je niet af.
                Hou het maar bij het eenvoudige geloof van de simpele zielen, het overwegen van de mysteries van de rozenkrans en het bidden tot de bloedende harten. Dat is méér jouw core business.

              2. eric,

                We hebben blijkbaar een ander beeld van het woord ‘adel’.

                U hebt er een positief beeld bij en ik juist een negatief. De wereld gaat m.i. juist stuk door de lieden die met geweld macht en geld hebben gegrepen.
                Uiteraard is een edel mens een goed mens. Maar adel heeft niets met edel te maken. Adel betekent dat je bij de club ultrarijken en ultra machtigen behoord en ook een titel hebt. Het heeft niets met goeddoen te maken, iets dat ze het volk uiteraard wel wijs hebben gemaakt, daarom moeten we niet in hun sprookjes geloven. Elk kasteel, villa, landgoed, wijst op afpersing, moord, doodslag. Kastelen waren er om de vorst tegen het volk te beschermen. Ik meen toch écht dat Jezus juist wees op die feiten. Daarom ook hadden ze de pe aan hem.

                Hier hebt u een linkje naar reddit die de zwarte adel beschrijft:
                Black Nobility and the Vatican.
                https://www.reddit.com/r/SATURNSIMULATION/comments/vl6azd/black_nobility_and_the_vatican/?rdt=51758

                Met vertalen kunt u het naar het Nederlands vertalen.

                Er staan op het internet meerdere uitleggingen over de machten op deze wereld die achter de banken, de slavernij, de oorlogen en andere afschuwelijke zaken zitten. De toppen van deze organisaties zijn vaak lui ‘van adel’. Dat is juist niet iets om trots op te zijn, maar wel oom voor oppassen. Dat is juist waarom de wef enzo er zijn. Die werken voor die lui, dat zijn de onderbazen. De elite, zo noemt men de adel, wil juist af van teveel volk. Die zijn juist de bron van de ellende.

                Ook de paus en zijn club hoort daarbij, las ik.

                1. Zwarte adel is geen adel.
                  Bergoglio is geen paus.
                  Waarom dan het woord ‘adel’ omgekeerd gebruiken?

                  Edel is wie waarheid onderscheidt van leugen en daarnaar handelt. Heeft men dat als kind niet voldoende geleerd dan moet men zich oefenen in het maken van onderscheid, hoe moeilijk ook, en ongeacht de wilde woede van de vijanden van het geloof.

                  De ouders van Maria waren gelovig, zelfs streng gelovig, en zij waren rijk.
                  Vele zeer goede Katholieken zijn rijk.
                  Waar haalt men het idee vandaan dat een christen verplicht arm moet zijn?
                  Jezus is de rijkste en de machtigste. Vraag en gij zult krijgen. Maar gebruik uw verstand en vraag niet wat gij niet kunt dragen.
                  Kunt gij wel de kracht opbrengen om rijkdom en of macht te dragen zonder uw gebedscultuur te minderen in waarde dan zult u ook goede werken kunnen doen.

                  Wees altijd op uw hoede voor de kinderen van Kain en de volgelingen van Pythagoras, rijk of arm, zij zijn bloeddorstig.

                  De bank van het Vaticaan was lange tijd zelfstandig. Maar naargelang de vijand de Kerk afbouwde werd de zelfstandigheid van die bank misbruikt door de vijanden van de Kerk. Vandaag is het misbruik volledig want het Vaticaan is niet meer in handen van Katholieken.

                  1. eric,

                    Ik zou tóch maar wat lezen over ‘adellijke’ families.

                    Waar haalt men het idee vandaan dat een christen verplicht arm moet zijn?

                    Uit de leringen van onze Jezus. Hij sprak dat er eerder een kameel door een heel klein gaatje kon dan een rijke in het Koninkrijk van God kan komen. Niet dus. Behalve als God het wil.

                    Ik citeer: “16 En zie, daar trad iemand op Hem toe, die tot Hem sprak: Goede Meester, wat goeds moet ik doen om het eeuwige leven te verkrijgen? 17 Hij zeide hem: Waarom vraagt ge Mij naar het goede; Eén is er goed. Wilt ge dus het leven binnengaan, onderhoud dan de geboden. 18 Hij zei Hem: Welke? En Jesus sprak: Gij zult niet doden; gij zult geen overspel doen; gij zult niet stelen; gij zult geen valse getuigenis geven; 19 eer uw vader en moeder; heb uw naaste lief als uzelf. 20 De jonge man zeide tot Hem: Dat alles heb ik onderhouden; wat ontbreekt me nog? 21 Jesus zeide hem: Zo ge volmaakt wilt zijn, ga dan verkopen wat ge bezit, geef het aan de armen, en ge zult een schat in de hemel bezitten. Kom dan, en volg Mij. 22 Maar toen de jongeling dit woord vernam, ging hij treurig heen; want hij had veel bezittingen. 23 Nu sprak Jesus tot zijn leerlingen: Voorwaar, Ik zeg u: het is voor een rijke moeilijk, het rijk der hemelen binnen te gaan. 24 En nog eens zeg Ik u: Een kameel gaat makkelijker door het oog van een naald, dan een rijke in het koninkrijk der hemelen. 25 Toen de leerlingen dit hoorden, waren ze zeer verwonderd, en zeiden: Wie kan dan zalig worden? 26 Jesus zag hen aan, en sprak: Bij de mensen is dit onmogelijk; maar bij God is alles mogelijk.”.

                    Zie je het? Een rijke kan het koninkrijk der hemelen niet binnengaan.

                    En: Verzamelt geen schatten op de aarde, maar verzamelt schatten in de Hemel. Snapt je? Wie een groter huis wil dan de buurman, of zelfs een kasteel of villa, die kan geen christen zijn. Dat gaat namelijk in tegen Zijn leer. En wie Zijn leer ook maar 1 mm afwijst, die deugt niet voor Hem.

                    Waarom sprak Jezus dat geld van de koning is omdat zijn kop daarop staat? Wie waren redelijk slechte lieden? Belastinginners! Leest u eigenlijk Zijn woorden wel eens?

                    Het staat toch allemaal vermeldt in de Schrift. Ja, het oude Testament spreekt anders, dat wel. Daarom gaat Oud en Nieuw niet samen hè? Dat is vaker een probleem op aarde.

                    1. Zoals menige heilige leefde de heilige Franciscus uiterst sober. Lang heeft hij zich verzet tegen het verlangen van zijn volgelingen om een klooster te bouwen. Onverwacht kwam de bisschop opdagen met een bouwheer en de bouw begon. De Franciscanen zelf bleven de belofte van armoede getrouw. Dat is de aard van de rijkdom van Christenen. Het verwondert me dat dit niet beter begrepen wordt. Een tante van me bleef kinderloos maar haar man werkte zich op als ambtenaar en zo werd hij rijk. Zelf hadden ze dus weinig aan die rijkdom maar de Kerk des te meer. Een andere tante van me was kloosterzuster en bouwmeesteres. Zeer veel geld zag zij door haar handen gaan. Zelf had zij daar niets aan. Zij was behoorlijk streng wanneer nodig maar kan ook zeer goed overweg met de arbeiders die zij noodgedwongen moest opvolgen in hun werk. Vervolgens moest zij in die nieuw gebouwde scholen de groeiende socialistische opstandigheid ondergaan van jonge meisjes geboren vanaf 1960 en later. Zelfs van mijn zusje en haar vriendin die met mijn broer huwde en hun kinderen niet meer naar Katholieke scholen wilden laten gaan. Zo zagen die kloosterzusters heel hun werk weer tenietgaan. Zij waren machteloos. Uiteindelijk kwamen er geen roepingen meer. Geen toeval dat ook de geldstroom ophield. Toen ik nog werkte kwam ik als buschauffeur regelmatig aan dergelijke scholen en ik durf niet beschrijven wat men van sommige jonge heksen moet ondergaan. In mijn jeugd was dat ondenkbaar in de Katholieke scholen. Ondanks de naam zijn die scholen niet meer Katholiek. Indien ons koningshuis werkelijk Katholiek was had alles geheel anders kunnen verlopen. Koning Boudewijn had indertijd echt moeten aftreden en niet die komedie opvoeren van een dag lang niet koning te zijn zodat abortus als wet kon goedgekeurd worden. Het Belgisch koningshuis is niet adellijk en niet katholiek omdat zij knielden voor de Brusselse loges.
                      En dan zijn er ook nog de niet meer Katholieke bisschoppen.

  4. Bijzonder dat als iemand maar de rechtse kant van de kerk aanhangt al zijn misstappen worden vergeven.
    Dat is inderdaad bij Trump zo. Dat was bij Gijssen zo…

    1. @Julian,
      Wat heeft U toch tegen Mgr. Gijsen? Dit is de zóveelste insinuatie jegens mgr. Gijsen,
      Ik ken Mgr. Gijsen als een der redders van de R.K. kerk.
      Mijn directe vraag aan U: hoeveel geld (= smartegeld) heeft U ontvangen door mgr. Gijsen te beschuldigen???
      Tussen haakjes: Er is geen enkel bewijs gevonden inzake de schuld van mgr. Gijsen!!! Dit ondanks de ontketende heksenjacht tegen hem. In IJsland waren de bewoners (waaronder de Lutheranen) maar wát blij met zijn komst.

            1. @Henk Gadellaa,
              Volhouden = standhouden zoals U doet, noemt men ook wel: eigenwijs.
              Eigenwijs = menen wijzer te zijn dan Á L L E aanwezigen bij elkaar.

              1. @Derks:

                “Volhouden = standhouden zoals U doet, noemt men ook wel: eigenwijs.”

                U kunt niet over mij Oordelen:

                3 Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie. Ik oordeel niet eens over mijzelf. 4 Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. De Heer is het die over mij oordeelt. 5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt.
                (1Kor 4)

                Die eigenwijs is bent u want u gaat niet naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning voor een Volmaakt Oordeel!

                Arme heer Derks, u zwetst liever dan dat u Betrouwbaar Bent, zo zijn er velen hier

      1. U bent in elk geval een leugenaar Derks. U beloofde dit forum te verlaten. Maar u hield het nog geen dag vol. En wat is dat toch als je wat zegt over de ‘heilige’ Gijssen dat u altijd reageert als een stier op een rode lap.
        Het is niet de zoveelste insinuatie. Het is steeds dezelfde… Maar de kern ontgaat u weer eens. Het ging om als iemand maar de standpunten van de rechtse kliek van de RK Kerk ondersteund zijn verleden maar wordt vergeten. Trump is/was iemand die het huwelijk niet zo nou neemt. Zijn huidige huwelijk is zeer waarschijnlijk een zakelijke overeenkomst. Gijssen moet kennis hebben gehad van de misstanden in de RK Kerk.
        Ik heb niks tegen Gijsen. Maar wel de adoratie voor een kerkbestuurder waarvan tot op heden zijn rol inzake seksueel misbruik nog steeds zeer twijfelachtig is. Hij is voor mij een prototype van de verrotte kerk van eind vorige eeuw.

        1. @Julian,
          U neemt alweer(!!!) zeer grote woorden in Uw mond.
          Blijkbaar kent U mgr. Gijsen hooguit van de media. Ik ken hem van zeer nabij.
          En IK zeg U: hij was een zeer aimabel man (= om als van ’n vader te houden).
          En als hij kwam, kwam hij om problemen op te lossen.
          Zijn personeel was grotendeels onbetrouwbaar; zelfs zijn personeel in zijn directe nabijheid.
          Als ik de mgr. ánders had meegemaakt, dan zou ik dat zeggen.

          De functies waarin ik mgr. Gijsen heb meegemaakt:
          1. Als vader van drie kinderen heb ik ’n tiental door de mgr. georganiseerde gezinsvakanties doorgebracht bij Rolduc, alwaar de mgr. steeds ’n periode aanwezig was.
          2. Als kerkmeester van een te renoveren kerk. De mgr. was daarbij een onmisbare schakel.

          Ik heb de bisschop dus echt van nabij meegemaakt.

            1. @Julian,
              De ervaringen van mijn gehele gezin met de mgr. zijn zonder meer zeer(!!!) positief.
              Ik kan er echt geen relevante dingen over zeggen.

              U echter, bazelt gewoon in het rond zonder absolute feiten te noemen. U gedraagt zich dus als een rondkletsend, oud wijf (sorry, ik ken geen andere benaming).
              Echter, Uw verhalen zijn zó ernstig dat U met feiten aan moet komen.
              (Weet: De rechtbank heeft de aangedragen feiten als zeer zwak genoteerd.)

              1. Feiten!

                Gijsen plaatste in 1972 een kapelaan die kinderen in Maastricht had misbruikt over. De man ging echter opnieuw in de fout: twaalf personen meldden dat zij tussen 1965 en 1991 door hem waren misbruikt.

                Gijsen plaatste een pastoor in Maastricht “om gezondheidsredenen” over naar Banholt. Hij had zich daar vergrepen aan een misdienaar.

                Gijsen benoemde in 1991 de voormalige pastoor van Reuver-Offenbeek tot pastoor van Grashoek. De man was veroordeeld wegens ontucht met een meisje.

                Gijsen liet dossiers over probleemgevallen vernietigen

                1. @Julian,
                  Waw, dat zijn hoogst ernstige feiten:
                  De mgr. heeft mensen de kans gegeven zich te rehabiliteren!!!

                  Ik zal U iets nieuws vertellen: dat doet elke rijksoverheid al vele jaren!!!
                  Gaat U nu elke rijksoverheid aanklagen???

                  1. @Derks

                    rehabiliteren is niet zomaar iets en bij kindermisbruik gaat het wel om hele ernstige feit, waarbij slachtoffers vaak hun hele leven last van hebben.
                    en in de doofpot stoppen maakt het er niet beter op, kijk naar de schade die de kerk heeft geleden en nog lijdt!

                    1. aanvulling en dan heb ik het nog niet over de slachtoffers!

                      Zoals ik al Eric schreef zegt het iets over Het H.Geest Gehalte van die biechtvader zijn en weg stoppen

                    2. @Henk Gadellaa,
                      Blabla.
                      Blijkbaar heb ik véél meer ervaring dan U.

                      Andermans zonde weegt blijkbaar veel méér dan de eigen zondes.

                    3. @Derks

                      “@Henk Gadellaa,
                      1. Zolang U mijn advies niet volgt, zult U nooit anderen begrijpen. Dit, omdat het tijd kost om begrip kweken. Zoiets moet zijn aangeleerd als kind.
                      2. Uzelf heeft NÚL(!!!) ervaring in seksueel misbruik en tóch meent U deskundig advies te geven aan anderen. ”

                      “uw Advies”?

                      ik lees uw advies en ga naar Christus en Die Zei: Waarom Denk je Dat ik Een kind In het Midden Zette?
                      Waarom Ik farizeeërs en schriftgeleerden Afwees tav eten met ongewassen handen van de apostelen?

                      U kan niet eens de Bijbel en Dossier Begrijpend Lezen En Verstaan!!!! En dan beweert u dat u echte manieren heeft? U bent het toppunt van onbeschoftheid!
                      Bij Geldt Nooit: iemand anders dan u en uw gelijken, Spreek De Volle Waarheid En Nooit Doet u uw en uw gelijken hun Onderzoek zoals Het Hoort Bij Bewijs en tegen Bewijs!

                      en ad2: Ik ben zelf seksueel misbruikt! Dus ik kan me goed inleven en daarbij de 7e kamer van de ziel van een mens die de zonde tegen de H.Geest nog niet heeft begaan Kan Zo helemaal, want elke zonde is misbruik van Het Volmaakte Kind!

                      Kortzichtige zwetser die u bent!

                  2. @Derks

                    “P.J.T. Derks schreef:
                    27 augustus 2024 om 16:33
                    @Henk Gadellaa,
                    Blabla.
                    Blijkbaar heb ik véél meer ervaring dan U.

                    Andermans zonde weegt blijkbaar veel méér dan de eigen zondes.”

                    U bent blijkbaar zo ervaren dat u niet de Bijbel en dossiers kan lezen en liever liegt en bedriegt met uw voorbarige en komme oordelen!

                    1. @Henk Gadellaa,
                      U draait de boel óm: U bent het zélf, die niet kan lezen.
                      U hoort + begrijpt alleen Uzélf.

                      Mijn advies aan U: Leer eindelijk eens om ánderen te begrijpen, dan zult U geheel vanzelf minder onzin schrijven.

                  3. En kijk de reactie zoals gewend. Zoals ik al zei… DIT is dus precies het probleem waar ik over begon. En het klopt iedereen verdient een tweede kans. Maar het is te makkelijk om er een biechtsausje over te gooien. De slachtoffers hebben levenslang en sommige mensen hebben misschien niet actief deelgenomen maar het onder het tapijt vegen is denk ik net zo erg.

                    1. Julian,
                      U blijft maar doorgaan met insinueren (= indirect beschuldigen).
                      U lijkt op ’n ten zeerste verwend kind.

                  4. @Derks

                    “@Henk Gadellaa,
                    U draait de boel óm: U bent het zélf, die niet kan lezen.
                    U hoort + begrijpt alleen Uzélf.

                    Mijn advies aan U: Leer eindelijk eens om ánderen te begrijpen, dan zult U geheel vanzelf minder onzin schrijven.”

                    er is niks moeilijks aan deze tekst:

                    1Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij betrouwbaar blijkt. 3Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie. Ik oordeel niet eens over mijzelf. 4 Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. De Heer is het die over mij oordeelt. 5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt. (1Kor 4)

                    op één zin na:

                    3 Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie

                    Want men hoort er altijd van uit te gaan dat iemand anders de Volle Waarheid Schrijft tot het tegendeel Betrouwbaar is bewezen met Gods Bewijs!

                    Iedereen leert een ander en is daarmee helper van Christus daarmee hoort iedereen te voldoen aan Betrouwbaar blijken! En men is als enige Betrouwbaar als men Volmaakte Christus oordelen Heeft en Schrijft!

                    Niet ik draai de hele boel om, u en Eric en Waramund en anderen hier doen alsof ze Volmaakte Christus oordelen Hebben en Vol in de H.Geest Zijn En u Bent Niet want u Leert anderen Niet Hoe Ze Betrouwbaar Kunnen Controleren! U en hen doen niks anders dan klakkeloos blind uw en hun gedachte opschrijven en klakkeloos blind de kerkleer en geschiedenis, die u denkt die goed is, volgen! En ieder die anders zegt blind afwijzen zonder Controle Zoals Het Hoort: 1Kor 4;1-5! Een Christen Hoort Als Volmaakte Christus Ooggetuige te Spreken en te Schrijven, of anders te vermelden dat het uw gedachte zijn waar u geen Volmaakt Christus Oordeel Heeft! en u en hen weten net zo goed als ik dat uw schrijven geen Getuigenis Is Die Voor Die Ene Volmaakte Christusverschijning Kan Stand Houden!

                    U bent niks anders dan een zwetser en leugenaar die altijd voorbarig oordeelt!

                    En ik begrijp anderen hééééééél goed, want als dat niet zou kunnen kan ik ook niet over u en anderen schrijven!

                  5. @Derks

                    En Julian heeft gelijk! De schade veroorzaakt door het handelen bij seksueel misbruik van kinderen door geestelijken en het onder het tapijt vegen met een “biechtsaus” die niet op zijn plaats is, is immens! Bij de pastoor van Ars was dit niet gebeurd en Bij Christus Ook Niet! Dat Beverstigd Mijn Bewering Dat Het zogenaamd Vol in de H.Geest Zijn, echt wel heel veel meer is dan de overgrote meerderheid der geestelijken die niet zo hebben, dat handoplegging van een Bisschop of een doop van een Priester niet zo Werkt als het zou Horen Te Werken! Kan ook niet want Eén die handen oplegt kan niet meer geven dan die Heeft en die ontvangt kan niet meer Verkrijgen dan die Dragen Kan: Kijk maar naar het verschil tussen Elia en Elisa:

                    8 Nu nam Elia zijn mantel, rolde hem op en sloeg ermee op het water. Dit verdeelde zich naar links en naar rechts en beiden liepen door de droge bedding naar de overkant. 9 Daar aangekomen zei Elia tot Elisa: `Doe een laatste verzoek, voordat ik van u word weggenomen.’ Elisa antwoordde: `Geef mij een dubbel deel van uw geest.’ 10 Elia antwoordde: `U vraagt iets moeilijks, maar als u mij ziet wanneer ik word opgenomen, zal uw bede verhoord worden; ziet u mij niet, dan wordt uw bede niet verhoord.’ 11 Terwijl zij nu pratend verder gingen, kwam er opeens een wagen van vuur met paarden van vuur, die hen van elkaar scheidde, en in een stormwind werd Elia ten hemel opgenomen. 12 Elisa zag het en riep uit: `Vader, vader, Israëls strijdwagens en zijn ruiterij!’ Toen hij hem niet meer zag, greep hij zijn kleren en scheurde ze doormidden. 13 Daarop raapte hij de mantel op die Elia had laten vallen, keerde terug en bleef staan aan de oever van de Jordaan; 14 hij nam de mantel van Elia, sloeg ermee op het water en riep uit: `Waar is Jahwe dan toch, de God van Elia?’ Weer sloeg hij op het water, en nu verdeelde het zich naar links en naar rechts, zodat Elisa kon oversteken. (2Kon 2)

                    Elia hoefde maar één keer met zijn mantel op de Jordaan te slaan en het water trok zich terug, Elisa twee keer! Elia werd weggenomen, Elisa is gewoon gestorven want nergens in de Bijbel vindt u het verhaal dat Elisa is weggenomen gelijk Elia!
                    En Elia legt Het De Erfenis van Elia In Gods Handen. Die legt geen handen op!

                    De overgrote meerderheid der leidinggevende geestelijkheid en “elite soldaten” in de rk. kerk en elke andere christelijke kerk zijn verwaand overmoedig met hun blinde beweringen der blinde aannames! Niet één van hen Kent Vol in de H.Geest Zijn en om hun legaliteit te bevestigen hebben ze allerlei regeltjes uitgedacht om het geloofsvolk in hun macht te houden: Een Priester ook al bevindt die zich in zondige staat, die het wijn en brood in de consecratie de handen oplegt en er over bidt , is altijd verandert in Lichaam en Bloed van Christus! Dat is niet zo en wel zo! Niet door de Priester want een ziende blinde zonde kan niet vergeven worden, het is wel zo omdat omwille en door van het geloofsvolk achterin de kerk en de relikwieën in het altaar, Dat God De Heiliging Laat Gebeuren!

                    Zwetsers, brallers en leugenaar zijn jullie! Claimen Geheiligd Zijn en jullie Zijn Niet

                    1. @Henk Gadellaa,
                      1. Zolang U mijn advies niet volgt, zult U nooit anderen begrijpen. Dit, omdat het tijd kost om begrip kweken. Zoiets moet zijn aangeleerd als kind.
                      2. Uzelf heeft NÚL(!!!) ervaring in seksueel misbruik en tóch meent U deskundig advies te geven aan anderen.
                      U heeft last van enorme hoogmoed.

                  1. Jaarlijks verschijnen er zowel in België als in Nederland rapporten en jaarverslagen over kindermishandeling en intrafamiliaal geweld. Dat jij daar weinig over hoort kan met een blinde vlek te maken hebben.

                    In de gezinnen gebeuren ook meer moorden dan in de Kerk. Is dat een verschoningsgrond?
                    ‘Het Volk’ verwacht nu eenmaal een meer zuivere en onbesproken levenswandel van de morele wettenmakers en gezagdragers dan van Janneke en Mieke (Jip en Janneke).

                    1. @Frank

                      er is zeker een grotere verantwoording bij leidinggevenden, echter ouders en leraren en begeleiders horen bij die leidinggevenden!

                      dan geldt als enige de mate en hoeveel als onderscheidt

                  2. @Julian,
                    Stel, iemand heeft zich schuldig gemaakt aan iets strafbaars.
                    Moet een maatschappij die persoon levenslang blijven achtervolgen?
                    Indien U die vraag met ja beantwoordt, dan hoort U thuis in het Midden Oosten, waar feitelijk constant oorlog is.

                    1. @Derks

                      Iemand die ziende blind is krijgt zolang die ziende blind wil blijven geen vergeven, dat kan een heel leven lang duren als die Gebonden wordt door een Vol-Profeet!

                      Zou maar voorzichtig zijn heer Derks, voor u weet loopt u er een tegen het lijf…

                  3. @Eric

                    men moet vergevingsgezind zijn als God vergevingsgezind is. Kindermisbruik is wel een ernstig vergrijp. Zulke mensen zijn vaak voor het leven beschadigd.

                    Het zegt wel iets over het H.Geest Gehalte van de biechtvader…..

                    1. Daar had ik het al eens over. Een dochter vergeeft nooit dat de vader haar misbruikte maar van een zoon hoort men nooit dat zijn moeder of tante het deed. Maar de Kerk zwartmaken is blijkbaar een sport.

                  4. Eric: “We moeten vergevingsgezind zijn, het aantal misbruikgevallen is veel groter in de gezinnen en daar hoort men weinig over.”

                    Het onderwerp van kinderschenderij wordt gebruikt door de media om mensen te doen denken dat het iets katholieks is en de internationale satanische netwerken die achter die georganiseerde kinderschenderij zitten en die de politiek en de media in hun greep hebben worden verzwegen, maar dat verandert niet het feit dat kinderschenderij een gruweldaad is die veroordeeld moet worden waar die ook geschiedt. Kinderen verwoesten mag niet getolereerd worden binnen de kerkelijke structuren en men mag daar niet lichtzinnig over praten.

                    Verder, vergiffenis schenken betreft het slachtoffer jegens de dader. Andere mensen geven geen vergiffenis in naam van het slachtoffer; zo werkt dat niet.

                    Dat het onderwerp gebruikt wordt door de vijanden van de Kerk neemt niet weg dat er tegen de gruwelen binnen de kerkstructuren moet gestreden worden. Verwoesters van kinderen behoren niet geselecteerd te worden om op bisschopszetels te zitten. Een bisschop moet van onberispelijke levenswandel zijn. Heiligen wilden geen bisschoppen worden omdat bisschoppen verantwoordelijkheid moeten dragen voor het geestelijk heil van de christenen onder hun jurisdictie en strenger geoordeeld worden door God.

                    1. @Waramund

                      “Verder, vergiffenis schenken betreft het slachtoffer jegens de dader. Andere mensen geven geen vergiffenis in naam van het slachtoffer; zo werkt dat niet.”

                      Blijkbaar weet u niks van de kerk en de biechtvader want als de biechtvader vergeeft doet dat niet als enige in Naam Van Christus, die doet dat ook namens Het hele Geloofsvolk!

                      Dus als de dader vergeven wordt hoort iedereen zich daar bij aan te sluiten: Bidt u niet Uw Wil Geschiede op aarde Zoals In de Hemel? dacht u dat als Christus Vergeeft De Hele Hemel mag achter bijven? Echt niet, dan op aarde ook niet!

                  5. @Eric

                    we Horen Christusgelijk Gods Recht En Gerecht Te Zijn! Dat is heel veel meer en heel veel minder dan vergevingsgezind te zijn!
                    Dat Is Vergeven Zoals God Vergeeft EN Niet Vergeven Waar God Niet Vergeeft!
                    en Zo kan Men Als Enige Als Vol-Profeten! Wilt u misstanden echt de wereld uit werken Danwel Volmaakte Aanpakken zonder dat er één Kan Ontsnappen moet u Vol-Profeten Als Rechters Hebben!

                    dan moet u eens zien dan durft geen één kindermisbruiker diens hand of ander lichaamsdeel nog uit te steken want zo’n kind is zo beschermd dat die een pot kokende olie is voor de misbruiker! Die kijkt echt wel uit daar een lichaamsdeel in te steken net zoals u wel uitkijkt om een rood/wit heet gloeiden pot met uw blote handen van het vuur te halen1

                    Dat zwetserig geouwehoer met uw vergevingsgezind dat maakt stinkende wonden

  5. De katholieke kerk moet vernietigd worden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r5771591416105380150&th=1790c82451d15c22&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-1HSMHe84z2DhHeWkdZhFmR2JEBhsn-R08SN6GrQ6FtHUydCCfaKIFGFXQier6omIY0vlZP8t0SyyWtzcJsD1IClq9Dq8bwqFF1QG64iYNqZzWxGeTqp2jkbg&disp=emb&realattid=ii_kny4bpc90

    Pope hangs image of nude Jesus caressing Judas behind his desk

    ‘One of the most blasphemous and ungodly images’

    Een rapport van de eigen krant van het Vaticaan onthult dat paus Franciscus onlangs een afbeelding achter zijn bureau heeft opgehangen van een naakte Jezus Christus die zijn dode apostel Judas Iskariot streelt.

    In een artikel met de titel “Judas en het schandaal van barmhartigheid” wijdde L’Osservatore Romano de eerste drie pagina’s van de uitgave de dag voor Goede Vrijdag aan een make-over van de discipel die de Zoon van God verraadde tijdens het Pascha.

    De auteur van het hoofdartikel, Andrea Monda, zei dat de krant dit jaar koos om de “meest tragische en verontrustende” figuur van het evangelie te eren.

    De katholieke verdedigingsgroep Tradition in Action was een van de eersten die de show stak en schreef :

    De redacteur – waarschijnlijk gehoorzaam aan een bevel van paus Franciscus – koos ervoor om op de voorpagina een reproductie te plaatsen van een afbeelding, boven en onder de eerste rij, die een naakte Jezus voorstelt die voorover buigt en teder een dode Judas dient.

    Monda legt uit dat de auteur van dit schilderij een Franse katholiek is die onder de indruk raakte van de woorden van Franciscus waarin hij de verrader prees in zijn boek “When You Pray, Say Our Father”. De kunstenaar stelt zich voor dat nadat Jezus was gekruisigd, Hij onmiddellijk tot leven zou zijn teruggekeerd, naar de vijgenboom zou zijn gegaan en Judas ‘lichaam zou hebben neergehaald en het zou hebben bediend. [Monda] meldt ook dat Francis zoveel van dit schilderij hield dat hij het samen met een andere die Judas voorstelt aan de muur heeft hangen achter zijn bureau.

    Op de binnenpagina’s van de Vaticaanse krant staat een preek van Fr. Primo Mazzolari zegt dat hij gelooft dat Judas vergeven was door Onze Lieve Heer; een korte opmerking van Card. Carlo Maria Martini over de preek van Mazzolari, die zegt dat ieder van ons een Judas in zichzelf kan hebben; een tekst van Giovanni Papini waarin wordt beweerd dat Judas een bijbedoeling moet hebben gehad om Christus te verraden, omdat 30 zilveren munten niet zo’n grote waarde hadden; en een tekst van Giuseppe Berto die Judas nabootst en bevestigt dat Jezus zijn verheerlijking aan hem verschuldigd is.

    Wordt paus Franciscus gemotiveerd door Jezus Christus?
    Ja Nee

    Het invullen van deze enquête geeft u recht op gratis WND-nieuwsupdates. U kunt zich op elk moment afmelden. U gaat ook akkoord met ons privacybeleid en onze gebruiksvoorwaarden .
    In de afgelopen decennia is dit de eerste keer – voor zover we weten – dat L’Osservatore Romano op de eerste drie pagina’s Judas Iscariot promoot. Het lijkt op de inhuldiging van een nieuwe heilige en de officiële lancering van de “Kerk van Judas” op een Witte Donderdag, de dag van zijn verraad …

    De verdediging van Judas is gedaan in de naam van de afgrond van Gods genade. We zien dus dat nu de goddelijke barmhartigheid, tegen al het schriftuurlijke bewijs in, ook van toepassing is op de meest beruchte misdadiger in de geschiedenis.

    Zijn we nog ver verwijderd van de dag dat dezelfde genade zal worden toegepast op een andere grote verrader, Satan? Lijkt het er niet op dat de semi-officiële lancering van de “Kerk van Judas” door het Vaticaan de opmaat is naar de komende “Kerk van Satan”?

    Hervorming Charlotte was verbluft door het nieuws.

    “Als dit niet een van de meest godslasterlijke en goddeloze beelden is die de Rooms-Katholieke Kerk ooit heeft onderschreven – en het heeft er velen onderschreven – dan is er niets”, verklaarde het. Paus Franciscus is verreweg de meest seculiere, goddeloze paus die het hoge ambt van de rooms-katholieke kerk in de moderne geschiedenis bekleedt. ‘

    “Geen paus heeft ooit stappen ondernomen om godslastering zo ver te omarmen als Franciscus heeft gedaan. Of het nu gaat om zijn drang naar wereldwijde klimaatbeheersing, het houden van een mis voor homoseksuele katholieken, of door te zeggen dat atheïsten ‘kinderen van God’ zijn, het valt niet te ontkennen. de niet-traditionele invloed die deze paus de afgelopen jaren in het Vaticaan heeft uitgeoefend. ”

    Auteur John Zmirak, een senior redacteur bij de Stream, merkte op : “Mijn eigen katholieke wereld wordt momenteel verwoest door de laatste poging van paus Franciscus om zichzelf te markeren als meer ‘verlicht’ dan al zijn voorgangers, en dat gaat helemaal terug. aan St. Peter. Hij probeert de goede naam te verlossen van de apostel die Jezus aan het Sanhedrin heeft verraden, toen wegliep en zichzelf ophing. ”

    Zmirak suggereerde dat de paus hypocriet is omdat hij Judas genade biedt, maar niet aan politiek conservatieve mensen vandaag de dag.

    “Francis biedt niet zo’n genade aan burgers die bang zijn dat de immigratie naar hun land uit de hand loopt”, schrijft hij .

    “Bedenk hoe hij Donald Trump en zijn aanhangers, die voorstander waren van een grensmuur, veroordeelde als ‘geen christenen’. Hij zei hetzelfde van iedereen, waar dan ook, die wapens voor wie dan ook vervaardigt. Francis gaf deze parel uit tijdens een toespraak waarin hij Franklin Roosevelt en Winston Churchill vervloekte omdat ze de sporen naar Auschwitz niet hadden gebombardeerd met … wapens die Francis zojuist had gebruikt. zei dat ze dat niet hadden moeten doen. In dezelfde toespraak . ”

    “Dus Francis wil dat we bedenken dat Judas misschien een heilige is, maar biedt geen sprankje empathie aan conservatieve, pro-life kiezers in de VS en andere landen.”

  6. Grote vaccinatieronde staat voor de deur: dit moet je weten over de nieuwe coronaprik

    Maar wie mogen die spuit halen, kun je ook een prik krijgen als je géén brief krijgt en waarom krijgt iedereen het Pfizer-vaccin?

    Hierom dwazen zonder verstand!

    Pfizer CEO Albert Bourla en zijn kikkerhalskloon

    https://www.bitchute.com/video/ZfhaaF4ErdEc/

    DE HALS VAN PFIZER-CEO ALBERT BOURLA KRIMPT EN ZWELT ALS EEN KIKKER TIJDENS INTERVIEW

    STRONGS H660:
    Abbreviations
    † אֶפְעֶה noun [masculine] a kind of viper (Thes ‘a flando et sibilando;’ compare Arabic أَفْعًى viper, Ethiopic አፍዖት፡ id.); — א׳ Isaiah 30:6; Isaiah 59:5, לְשׁוֺן א׳ Job 20:16.

    https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r-2024358612418769114&th=18bcc85b3cbbf22b&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-f2JFOpkWsY-dvCr-MZCtJesDJNtjJ4OmI2lAe28FxRDyMc_52FI0–poq0vLuA3tmvjpRCzEJpSSjdV1l7eKAl_3noW5iZI29nPnwOsqp3oqQQRJUpUdsTz8&disp=emb&realattid=ii_ky2lwdyn0

    Vintage Pfizer Pharmaceuticals adverteren asbak, met het oude Dragon -logo!

    Pfizer in Joodse Gematria is gelijk aan: 660

    660. Epheh

    Strong’s Concordance
    Epheh: (een soort) Viper
    Origineel woord: אֶפְעֶה
    Onderdeel van spraak: zelfstandig naamwoord mannelijk
    Transliteratie: Epheh
    Fonetische spelling: (ef-eh ‘)
    Definitie: (een soort) Viper
    Engelsman’s Concordance
    Job 20:16
    Hebe: תַּֽ֝הַרְגֵ֗הוּ לְשׁ֣וֹן אֶפְעֶֽה׃
    NAS: van Cobra’s; De tong van de Viper
    KJV: van ASPS: de tong van de Viper
    Int: doodt tong de Viper’s
    Jesaja 30: 6
    Hebe: וָלַ֣יִשׁ מֵהֶ֗ם אֶפְעֶה֙ וְשָׂרָ֣ף מְעוֹפֵ֔ף
    NAS: en Lion, Viper en Flying
    KJV: en oude leeuw, de Viper en Fiery
    Int: En leeuw waar Viper Serpent en vliegen

    Jesaja 59: 5
    Hebe: וְהַזּוּרֶ֖ה תִּבָּקַ֥ע אֶפְעֶֽה׃
    NAS: En [van] dat wat wordt verpletterd, breekt een slang uit.
    KJV: Breek uit in een Viper.
    Int: is gemalen breekt een slang

    3 gebeurtenissen

    Holy Dragon in Joodse Gematria is gelijk aan: 660:

    Om het filmpje te bekijken moet je tegenwoordig inloggen

    Voor de toekomst ,om je te arresteren !

  7. eric-b-l schreef:
    27 augustus 2024 om 14:54
    Daar had ik het al eens over. Een dochter vergeeft nooit dat de vader haar misbruikte maar van een zoon hoort men nooit dat zijn moeder of tante het deed. Maar de Kerk zwartmaken is blijkbaar een sport.

    Driewerf mis, Eric.
    1. Heel wat slachtoffers (dochters én zonen) kunnen na verloop van tijd de dader/vader/ander familielid vergeven, maar dat lukt zelden bij hardnekkige flagrant ontkennende daders.
    2. Vrouwelijke daders komen inderdaad veel minder voor, maar ze bestaan (ook bij nonnen). En ook daar geldt dat vergeving mogelijk is tenzij de dader tegen beter weten in alles blijft ontkennen.
    3. Calimero spelen is makkelijk. Niemand zou stof hebben om de Kerk zwart te maken als diezelfde Kerk niet zo hypocriet had gedaan (en doet) en als de neuzen binnen diezelfde Kerk een beetje meer in dezelfde richting stonden. Velen op dit Forum beseffen voor geen meter hoe ze zélf hun eigen Kerk aan het ondermijnen zijn. Eigenlijk heb je geen externe vijanden meer nodig, jullie kunnen het wel zelf.

    1. Een misbruikte dochter ondergaat een blijvend trauma ook wanneer er over gesproken kan worden.

      Voor misbruik door vrouwen is er minder aanleiding tot beschuldiging waardoor men het aantal onderschat. Vrouwen werken veelal onderhuids en zeer veel jongemannen, ook volwassenen, begrijpen het zelfs niet. Maar voor slachtoffers van hekserij is het ondoenlijk een heks te beschuldigen ondanks hekserij wel in de krant komt maar het wordt nauwelijks ernstig genomen. De wet zegt namelijk dat men getuigen moet oproepen. Onbegonnen werk.

      Vanaf de modernisering ontstond moedwillig zwartmaken van de Kerk en dat zal niet ophouden zolang progressieven zich vrij en dus machtig voelen. Zeker nu heel het Vaticaan in handen is van de vijand.

      1. “Voor misbruik door vrouwen is er minder aanleiding tot beschuldiging ”
        Eric, dat slaat nergens op. Je bewijst alweer eens dat je totaal onbekend bent met de materie; geen probleem, maar vertel dan ook geen onzin.

        Op metaniveau werden vrouwen anderzijds wel verantwoordelijk gesteld voor de zondeval van die arme Adam, en werden de heksen (lees: de intelligentere vrouwen) wel vlot vervolgd, en had men geen moeite met beschuldigingen en getuigen.

        Een geloof dat alleen maar dient om het aan de eigen meningen en wanen van de dag aan te passen kan nooit echt universeel zijn, toch?

        Maar bon, ik heb het er een beetje mee gehad.
        Zet u maar schrap voor de opening van de Paralympics.
        Misschien valt er wel weer een grandioze belediging aan uw god en zijn kerk te bespeuren.

        1. Een hogere intelligentie maakt niet gelijk een beter mens. Wel is het een dankbaar onderwerp in veel vormen van kunst. Van Tannhäuser over Dracula tot de X-Men en buitenaardse wezens. Maar hoe zich er van te bevrijden, anders dan Mattheus 17:21 zegt ?
          Het gaat dus om menselijke demonen die niet kunnen uitgedreven worden door exorcisme omdat zij over de menselijke vrijheid beschikken. Richard Wagner laat het nochtans voorkomen dat het slachtoffer zomaar de vrijheid kan krijgen. Wagner was zelf een uitbuiter die zonder zijn slachtoffers niet tot roem had kunnen komen. Erg pijnlijke intelligentie!

          1. @Eric

            ook nu slaat u de plank mis: elke demon kan “uitgedreven” worden, mits de bezetene meewerkt en de excorcist Die Macht Heeft, er zijn echter vele die denken at ze geen demon in zich hebben….en dat elke demon en Satan tot in de 6e kamer van de versluierde ziel mag komen…

            even nadenken over jezelf Eric…., want hoe komt het toch dat u zo eigenwijs bent…. gezien satan de vader is van eigenwijsheid?

            1. Nou, als eigenwijsheid wijst op bezetenheid, dan zijn er nogal wat zeer ernstig bezeten. Kenmerk van een bezetene; die ontkennen om het hardst dat ze bezeten zijn, let maar eens op! Dus wie ontkent bezeten te zijn, oei, dat zijn de ergsten.
              Maar ook op het internet zijn er sommigen ook niet helemaal vrij van een overmatige portie eigenwijsheid.

              (Ik ga ook maar eens ff lekker op z’n janboerenfluitjes redeneren.)

              Wie is er eigenlijk NIET bezeten, of minimaal. helemaal niet gek? Wat raar is, de meest erge gek denkt dat de rest totaal krankzinnig is. Dus alles is omgedraaid. Wie met zotte redenaties komt, oei, die zijn ook erg. Hoe zotter de theorie, des te meer bezeten hè. Lalala. Ik weet van niks hoor . . .
              ‘k Moet wel nog even de laatste schroefjes aan mijn theorie over alles vinden en dan vastzetten 😉

  8. Henk,
    elke geestelijke demon of duivel kan uitgedreven worden in exorcisme.
    Maar menselijke demonen of heksen zijn gewoon mensen van vlees en bloed en beschikken over vrijheid van handelen en denken zoals God dat aan ieder mens gaf. Daarom heeft een exorcist geen macht over hen. Wel kan men er van uitgaan dat een menselijke demon zelf bezeten is door een duivel want heksen vertonen altijd een afkeer van God en de Kerk en zij zijn altijd gewetenloos.

    1. @Eric

      ook een demon heeft een vrije wil, want elke knie zal zich VRIJWILLIG BUIGEN VOOR GOD DAARMEE OOK DIE VAN EEN DEMON!

      En voor men een mens een demon kan noemen moet die de zonde tegen de H.Geest hebben begaan en dan nog is een menselijke demon nog lange niet zo kwaadaardig dan een demon!

      En u kan tegen heksen zijn, ik zou niet zo hard van de toren roepen:

      22 Maar Samuël sprak: `Zouden brand – en slachtoffers Jahwe even lief zijn als gehoorzaamheid aan zijn woord?’ Neen, gehoorzamen is beter dan offeren, volgzaamheid meer waard dan het vet van bokken. 23 Weerspannigheid staat gelijk met de zonde van toverij, ongezeglijkheid met afgodendienst.(1Sam 15)

      U weigert naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning te gaan voor een Volmaakt Oordeel: DAT IS WEERSPANNIGHEID = TOVERIJ EN AFGODENDIENST!

      FARIZEÏSCHE ZWETSER DIE U BENT! Als u een steen wilt gooien moet u een Volmaakt Christusgelijk Oordeel Hebben en Christusgelijk Liefhebben! En er zijn velen hier die onder heksen definitie vallen wegens hun weerspannigheid en onbeschofte zwetserij!

      1. Aanvulling:

        “Maar menselijke demonen of heksen zijn gewoon mensen van vlees en bloed en beschikken over vrijheid van handelen en denken zoals God dat aan ieder mens gaf. Daarom heeft een exorcist geen macht over hen.”

        een exorcist uwer kaiber niet, een Vol-Profeet Wel want Die Bindt die persoon Godgelijk aan diens kwaad, die mens wordt direct deelachtig van de hel en vindt nergens vrede of vreugde meer en Heeft Nog Eén Mogelijkheid om Vrij Te Komen! U moet eens opletten als die mens zo Gebonden Wordt……! Wie zoekt dan niet De Dokter? En die niet wil zoeken doet een ander ook geen kwaad zo groot is diens lijden en vermeerdert zich ook nog door niet te Zoeken! En demonen bespotten hem/haar en teisteren hem/haar ook nog want die heeft zich nog niet eeuwig verdoemd!

        1. Mattheus 17:
          14. En toen zij bij de menigte waren gekomen, kwam een man naar Hem toe. wierp zich voor Hem op de knieën neer, 15. en zeide: Heer, ontferm U over mijn zoon, want hij heeft de vallende ziekte en heeft veel te lijden: dikwijls valt hij in het vuur, en dikwijls in het water. 16. Ik heb hem bij uw leerlingen gebracht, maar ze konden hem niet genezen. 17. Jesus antwoordde: O ongelovig en boos geslacht, hoelang nog zal Ik bij u zijn; hoelang nog zal Ik u dulden? Breng hem hier bij Mij. 18. En Jesus bedreigde den bozen geest, en deze ging van hem uit; de knaap was genezen van dat ogenblik af. 19. Nu kwamen de leerlingen afzonderlijk bij Jesus, en zeiden: Waarom konden wij hem niet uitwerpen? 20. Jesus sprak tot hen: Om uw gebrek aan geloof. Voorwaar, Ik zeg u: Zo gij een geloof hebt als een mosterdzaadje, dan zult gij zeggen tot deze berg: Ga van hier dáár heen, en hij zal gaan; en niets zal u onmogelijk zijn. 21. Maar dit soort wordt alleen uitgedreven door gebed en vasten.

          In minder betrouwbare bijbelvertalingen wordt vers Mattheus 17:21 zelfs niet afgedrukt. Volgens mij willen de progressieven niet dat men bid en vast.

  9. @Henk Gadellaa,
    Blijkbaar kunt U de hemel in – en uitlopen. Bovendien kunt U dan tegelijkertijd héle diepgaande gesprekken met God voeren.
    Van harte proficiat: dit is slechts mogelijk als U een sleutel van de hemel bezit.
    U verricht dus – al levend – zeer grote wonderen.
    (Wie gelooft, wordt zalig, of heeft grote psychische problemen.)

      1. Joker, niet de menselijke mens beslist wie er in de Hemel Kan Komen! De Volmaakte Mens Beslist Wel Mee Als Die Christusgelijk Beslist

    1. @Derks

      geen mens levende op aarde kan gedurende diens leven de Hemel in!

      De Hemel is Mogelijk Eindstation voor gestorvenen Die Kunnen Binnen Gaan. Men kan op de Drempel van de Hemel de Hemel Christusgelijk Liefhebbend In Kijken, men kan Op de Drempel van de Hemel met Die In De Hemel Zijn Spreken Als men Christusgelijk Liefheeft. Men kan wel gedurende het leven op aarde De Tuin Van Eden Binnen Gaan en men kan Gedurende het leven op aarde Het Godsgericht en de hel Binnen Gaan

      Zwetser, iedereen die gedurende diens leven op aarde die de zonde tegen de H.Geest NIET heeft begaan, Kan Zo! dan moet wel diens eigenwijsheid, zoals u heeft afleggen en echt Nederig worden!

      Daarbij heb ik geschreven dat ik geen levende Heilige wil worden! Ik geen behoefte uw en vele anderen onbeschoften Vol Lijdend mij trappen, slaan en verkrachten tot hun maat van Barmhartigheid Vol Is en tot die tijd Zwijgen! Dat Heb Ik Ook Christus Gezegd! en ook dat als Die mij Als Vol-Profeet Wil Hebben Dat Dan De Rapen Gaar Zijn. Ik Zal Diens Beker Drinken en Ik dan Zal Ook het Zwaard van Michael Meenemen Om Te Binden En Ontbinden! Dan gaat het van Dik Hout Zaagt Men Planken Zonder Spaanders!
      De Zet is aan Christus en tot Die Tijd, Als Die ooit Mag Komen, Schrijf ik en Bijt van mij Af Waar Nodig en Vast en Bidt Aldurend om Barmhartigheid voor de Hele Mensheid en Natuur En wacht Op Christus Antwoord! en Tot Nu Toe is Christus Stil Met Dien verstande dat Die Aldurend Vraagt Om Bij Hem te Komen Zoals Hij Wil en mijn wil, waar Die Niet Christusgelijk is, Afleg!

  10. @Henk Gadellaa,
    U scheldt in bijna élke reactie.
    Van wie heeft U dat geleerd en wanneer (Van de door U hooggewaardeerde moeder?)?
    Of heeft U dat in de hemel geleerd??

    1. @ Derks

      als u iemand ziet stelen hoe moet je diep persoon dan benoemen? dan is dief een scheldwoord?

      Als ik hier iemand een zwetser noemt is dat geen schelden, die persoon is naar Gods Definitie een zwetser, en zo ook met brallen, liegen, farizeeër, schriftgeleerde, en ga maar zo door. Elk woord in het Nederlands woordenboek is geen scheldwoord als die oprecht eerlijk gebruikt wordt!

      U met uw schijnheilige woorden en cadeauverpakking er omheen! En dat is pas gemanierd, dat is beschaaft, net als mooi gekleed rondlopen en melaats zijn en dan handen geven en anderen verzieken…..

Regels voor reacties:
1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan.
2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd.
3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. Registreren kan hier.
4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Doe mee met de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.