Wat hebben transvrouwen en trad wives gemeen? 

In deze veranderende tijden worden we via de media en het internet steeds vaker geconfronteerd met extreme levensstijlen. Als vrouw denk ik dan bijvoorbeeld aan de ganse heisa rond transvrouwen in o.a de competitiesportmaar ook de discussie rond “trad wives”, de Red Pill beweging of religieus-traditionalistische kuisheidszeloten. Al deze fenomenen hebben een belangrijke gemeenschappelijke noemer: het karikaturiseren van de mens en de vrouw in het bijzonder.

Inderdaad, wanneer men bijvoorbeeld bepaalde transseksuelen moet geloven, bestaat de essentie van vrouwelijkheid uit de som van rijkelijk aangebrachte make-up, een rokje, ultrahoge hielen, borstimplantaten, wat hormoonsupplementen en trutterig gedrag. Vrouwelijkheid is voor hen geen biologische realiteit, maar een samenstelling van externe attributen en subjectieve gevoelens. Het resultaat van deze denkwijze is, dat biologische mannen zich deze vrouwelijke identiteit makkelijk kunnen toe-eigenen en vrouwelijke ruimtes, als kleedkamers of sportwedstrijden kunnen overnemen. Slechts een minderheid durft deze groteske parade van verklede mannen in vraag te stellen, uit angst om het etiket “transfoob” of “extreemrechts” te krijgen. En wie wil er nu bekend staan als “extreemrechts”? Voor de meeste mensen een onaangenaam vooruitzicht. 

Bij de trad wives is de vrouwelijke identiteit even flinterdun en oppervlakkig als bij de transvrouwen. Liefst spelen trad wives op Internet een reclamespotje van de jaren 50 na, volledig in technicolor, waarin steeds netjes geklede en gekapte mensen perfecte relaties onderhouden. Vrouwelijke onderwerping (“submission” is een kernwoord voor trad wives) aan de man en een perfect gerunde huishouding worden als ultieme oplossing gepresenteerd voor de huidige scheidingscultuur.  In hun idyllische video’s, staan de trad moeders in perfect gestreken bloemenschort en afgeborsteld uiterlijk ’s avonds altijd klaar om hun man en kinderen met zelfgebakken taart te verwelkomen, uiteraard zonder dat dit leidt tot obesitas. Pure nostalgie naar een ingebeelde tijd van toen”.   Of er tijdens de economisch moeilijke naoorlogse periode elke dag taart en nieuwe bloemenschortjes op het menu stonden, valt echter sterk te betwijfelen.  Waarschijnlijk hadden huisvrouwen uit de jaren 50 ook wel eens migraine, een humeurige echtgenoot, slapeloze nachten, huilende kinderen, aangebrande aardappelen of financiële zorgen. Realisme is echter niet de focus bij online trad wives.  Hun beweging lijkt vooral een marketing campagne voor een levensstijl uit plastic. Daarvan getuigen de vele huilvideo’s van ex-trad wives, die ondanks hun kookkunsten en onderdanig gedrag dan toch eindigen als alleenstaande moeder. Misschien was de echtgenoot toe aan een vermageringskuur?

Net zoals de transvrouwen en trad wives, maakt ook de Red Pill beweging een karikatuur van de vrouwelijkheid. Vaak zijn Red Pillers mannen met relationele problemen, die aan de hand van de “evolutionaire psychologie”, m.a.w. de studie van menselijk gedrag gebaseerd op de evolutietheorie,  de “vrouwelijke natuur” proberen te begrijpen en te beheersen. Door gebruik te maken van pseudowetenschappelijke interpretaties van de vrouwelijke “hypergamie”, dwz de tendens van vrouwen om mannen te huwen die qua status net iets hoger op de maatschappelijke ladder staan, proberen ze te begrijpen waarom hun eigen partner met haar pas gepromoveerde collega of gespierde personal trainer aan de haal ging. In de culturele of morele oorzaken van ontrouw zijn Red Pillers niet geïnteresseerd. Enkel het rein “evolutionaire” en dus dierlijke aspect van de vrouw wordt tot in het oneindige (over)geanalyseerd en herkauwd. Het Red Pill antwoord op mannelijke eenzaamheid is zelfverbetering (self-improvement), om zichzelf om te vormen tot een zogenaamde alfaman en magneet voor Only Fans modellen.   Mannen worden aangespoord om intensief te sporten en hun professionele status te verbeteren en te etaleren, zodat ze gold diggers op zoek naar een volgend slachtoffer, nog efficiënter aan kunnen trekken. Van een zichzelf vervullende voorspelling gesproken! Door enkel te focussen op een karikaturale visie op vrouwen en relaties, wordt de problematiek van slechte relaties door de Red Pill beweging dus verergerd, in plaats van verholpen te worden.  Het is hierbij interessant om weten dat heel wat bekende Red Pill consulenten, die vaak zelf een rampzalig privéleven hebben, ondertussen grof geld verdienen op de rug van eenzame mannen. En dit alles gebaseerd op een aantal pseudowetenschappelijke oppervlakkigheden. Faut le faire!

Ten slotte heb je de online predikanten, voornamelijk Christenen uit de Engelstalige wereld, voor wie vrouwelijke “kuisheid” gelijk schijnt te staan aan een historische heropvoering.  Door kleding uit een ander tijdperk, zoals lange rokken en sluiers terug in te voeren, denken deze kuisheidszeloten te kunnen ontsnappen uit de “decadente” moderne tijd.   Hierbij verschillen ze nauwelijks van fundamentalistische Moslims, die moreel prestige halen uit steeds strengere kledingsvoorschriften. Kuis uitziende kledij leidt echter niet automatisch tot morele verheffing. Om het cru uit te drukken: een hoer in een boerka is nog steeds een hoer. Uiteraard kan een waardige kledingskeuze, zowel bij vrouwen als mannen, leiden tot meer zelfrespect en maatschappelijke rust. Toch is het geen wondermiddel. Een te grote nadruk op uiterlijkheden en vestimentair conformisme kan zelfs leiden tot hypocrisie en morele oppervlakkigheid. Met andere woorden: farizeeën 2.0.

Als Christenen dienen we afstand te nemen van oppervlakkigheid of karikaturen.  De belangrijkste roeping van Christelijke mannen en vrouwen is heiligheid. Deze roeping vertaalt zich niet in uiterlijk vertoon (“Kijk hoe kuis of vroom ik ben!”), of het nahollen van bizarre levensstijlen, maar in gebed en goede daden, die in het verborgene worden verwezenlijkt. Daarnaast is de Christen geroepen om “zuurdesem” te zijn binnen de samenleving. Het is hierbij belangrijk om duidelijk aanwezig te zijn, zonder zich voor zijn geloof te verontschuldigen, maar ook zonder zich moreel superieur op te stellen.  Het houdt ook in, dat men zich niet aanpast aan de heersende eenheidsgedachte zoals zoveel progressieve Christenen, maar tegelijk dat men zich niet opsluit in een echokamer van gelijkgezinden zoals zovele traditionalisten. Noch de ene, noch de andere attitude bieden naar mijn mening voldoende ruimte, om op doeltreffende wijze getuige te zijn van het Woord van God.  Het lijkt me daarom jammer dat zovelen zich door de heersende polarisering in de Kerk laten vangen, want in deze tijden van verwarring, is de getuigenis van het authentieke Christendom, weg van alle karikaturen, meer dan ooit nodig. 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

93 commentaren op “Wat hebben transvrouwen en trad wives gemeen? 

  1. Ik hoop je de foto kan laden

    https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r-8856914470114584843&th=1900ae4c5b9639ec&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ84R-PzGGRiJcqgCc2HehSxVGDl7WNOKiJbf_TyWKdYfA6DStxAVr06dpjlOD4-IiKS3hPfrFjwyfxYqXF1EAAgDVMWaFs_2XtxcWo4Ga4BfdX2msdndnAIlBU&disp=emb&realattid=ii_lxbdqxou0

    Deze man wint in België de verkiezingen !

    95% van de bevolking zien het pas als het te laat is.

    Yuval Noah Harari

    Demonische Yuval Noah Harari is homo; zijn echtgenoot Itzik Yahov is zijn “internet van
    Things”, een term die is overgenomen door Klaus Schwab, het WEF en zijn Young Global Leaders, van wie velen ook homo/trans zijn; Pete Buttigieg, Anderson Cooper, Emanuel Macron, Justin Trudeau, NZ Tranny Jacinda Ardern, Peter Thiel, Vladimir Poetin. Sapiens: een korte geschiedenis van de mensheid Sapiens: een grafische geschiedenis, de geboorte van de mensheid Homo Deus: een korte geschiedenis van morgen Homo=Man + Deus=Zeus “Godheid – Shining One” oftewel Lucifer.

    1. “De belangrijkste roeping van Christelijke mannen en vrouwen is heiligheid.”.

      Heiligheid als levens-kompas.

      Mevrouw Gabriëls, dank u voor uw wonderschoon schrijven.

      Zelden leest men een zulk een kostbaar en fijn geschreven hart. Ik ben het dus met u eens.

      1. Een evenwichtig en genuanceerd artikel inspireert hier blijkbaar weinig correspondenten tot het in vraag stellen van de eigen vooroordelen en axioma’s. Eentje wil er terug naar de vooroorlogse periode, een ander liefst naar de premoderne tijden, ergens bij Clovis. Voorts nog wat Vol-Profeten-leer en een handvol dubieuze internetfilmpjes… Tja…

        1. Tja, Frank.
          Een mens is blijkbaar zoals die is. Daar doen we dus blijkbaar niets aan. Ermee leren leven is het enige dat we kunnen doen.

          1. @Henk Gadelltaa,
            Wat is DIT voor rare opmerking?

            Wilt U beweren, dat U werkelijk álles beter weet dan ’n specialist???
            Laat U dringend nakijken a.u.b.

            1. @Henk Gadelltaa,
              Kwakzalverij is strikt genomen het onbevoegd uitoefenen van de geneeskunde. Ook het toepassen van betwiste medische handelingen door bevoegde artsen wordt wel als zodanig beschouwd. Kwakzalverij wordt veelal gezien als oplichterij.

                1. @Henk Gadellaa,
                  Neen, U liegt (= bewust de waarheid verdraaien).
                  Ik heb 100% de correcte woorden conform woordenboek gebruikt.

                  1. @Henk Gadellaa,
                    Als specialist kan @Frank Dierickx dat ongetwijfeld precies melden wanneer ’n kwakzalver juridisch ’n grote kans heeft vervolgd te worden.

                    1. @Derks

                      u schermt met juridisch, arme, Het Echte Gericht Is Het Godsgericht, uw rechters en advocaten zijn blinden want niet één weet Ooggetuige Te Zijn om aangeklaagde en klager Volmaakte Betrouwbaar te Controleren. Zo heeft de kerk velen aangeklaagd verkeerd gedwongen en geëxcommuniceerd! Dat is kwakzalverij!
                      Wee hen die zo deden:

                      21 Niet ieder die tot Mij zegt: Heer, Heer! zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar hij die de wil doet van mijn Vader die in de hemel is. 22 Velen zullen op die dag tot Mij zeggen: Heer, Heer, hebben wij niet in uw Naam geprofeteerd en hebben wij niet in uw Naam duivels uitgedreven en in uw Naam veel wonderen gedaan? 23 Maar dan zal Ik hun onomwonden verklaren: Nooit heb Ik u gekend; gaat weg van Mij, gij die ongerechtigheid doet! (Mat 7)

                  2. @Derks

                    Een leugenaar gebruikt ook woorden uit een woordenboek, het verschil tussen een leugen en De Volle Waarheid is dat De Volle Waarheid Volmaakt Staat in God, die een leugen niet kan!

                    Dan held die u bent, zet uw woorden voor Het Aangezicht van God en Zie of uw woorden Werkelijk Betrouwbaar Zijn!
                    Gezien Het Feit Dat u Die Ene Volmaakte Christusverschijning Afwijst, Zijn uw woorden onbetrouwbaar: kwakzalverij, hoeveel woorden die u uit het woordenboek haalt

            2. @Derks

              u moet echt eens leren begrijpend te lezen:

              Frank schreef:

              Een evenwichtig en genuanceerd artikel inspireert hier blijkbaar weinig correspondenten tot het in vraag stellen van de eigen vooroordelen en axioma’s. Eentje wil er terug naar de vooroorlogse periode, een ander liefst naar de premoderne tijden, ergens bij Clovis. Voorts nog wat Vol-Profeten-leer en een handvol dubieuze internetfilmpjes… Tja…””

              als een artikel van het kaliber huismoeder die vrede probeert te stichten bij haar kinderen zoals hier, schiet ze te kort want haar woorden doen geen echt recht en gerecht!
              het is hetzelfde als de Paus elke kloostergemeenschap zegt op te houden met onderling vechten en geen recht en gerecht spreekt wie ruzie maakt en wie niet! en hoe werkelijk vrede is te verkrijgen.

              en als een arts zo’n uitspraak doet moet die doorverwijzen naar een specialist om de onderste steen boven water te krijgen zodat een goede diagnose gesteld kan worden. Met verwijzen naar streven Heiligheid zonder uit te leggen precies hoe, is hetzelfde als verwijzen naar dat je een medicijn moet nemen en niet verteld welk medicijn

                1. @Derks

                  “Babytaal”

                  voor de algemene mensheid is “babytaal” onverstaanbaar echter:

                  1 In diezelfde tijd richtten de leerlingen tot Jezus de vraag: “Wie is nu wel de grootste in het Rijk der hemelen?” 2 Hij riep een klein kind, zette het in hun midden en zei: 3 “Voorwaar, Ik zeg u: als gij niet opnieuw wordt als de kleine kinderen, zult gij het Rijk der Hemelen zeker niet binnengaan. 4 Wie dus zichzelf gering acht zoals dit kind is de grootste in het Rijk der hemelen. 5 En wie in mijn Naam zulk een kind opneemt, neemt Mij op.
                  10 Hoedt u er voor een van deze kleinen te minachten, want Ik zeg u: zij hebben engelen in de hemel en deze aanschouwen voortdurend het aangezicht van mijn Vader die in de hemel is. (Mat 18)

                  U met uw:
                  “Gaat U over maar babytaal???
                  Zonder betekenis verliest elke taal z’n bedoeling: namelijk wat men wil bereiken, dan krijg je geheel vanzelf gebrabbel, babytaal.”

                  U minacht, daarmee is duidelijk dat u zeker niet tot de groten behoort! en uw eigenwijsheid zet u zelfs buiten de Hemel, want u minacht De Grootste Schat Van de Hemel; die ene Volmaakte Christusverschijning! Had u Die Gekend had u geen handicaps!
                  Met al uw werken heeft u nog geen wonder kunnen verkrijgen en denken anderen te kunnen beleren………

                  arme rijke die u bent! Kijk om u heen: Eric, Waramund zelfs Frank zwijgt en denken wel 10x na voor ze gaan strijden, u met uw verwaande overmoed en gebral en gezwets denkt spitsvondig te zijn: u kan nog geen spijker op laag water vinden! Zien de blinde die u bent!

                  Droevig, diep droevig bedroevend bent u!

                    1. @Henk Gadellaa,
                      U draait de feiten alwéér om. U bent daar zeer goed in.
                      Het is juist Uzélf die ontzettend hoogmoedig en verwaand is.
                      Maar Uw zeer lage peil is metéén, duidelijk: men hoeft slechts naar de hoeveelheid scheldwoorden te kijken:
                      U heeft totáál geen opvoeding genoten.

              1. @Henk Gadellaa,
                U draait de feiten om:
                Een leugenaar gebruikt géén woordenboek.
                Dit, opdat een woordenboek hem zal corrigeren.

                Een (ex-)agent gebruikt wél ’n woordenboek om zeker te zijn de juiste woorden te gebruiken.

                1. @Derks

                  Satan gebruikt zelfs de Tenach om Christus op de proef te stellen:

                  1 Daarna werd Jezus door de Geest naar de woestijn gevoerd om door de duivel op de proef gesteld te worden. 2 Nadat Hij veertig dagen en veertig nachten had gevast, kreeg Hij honger. 3 Nu trad de verleider op Hem toe en sprak: “Als Gij de Zoon van God zijt, beveel dan dat deze stenen hier in brood veranderen.” 4 Hij gaf ten antwoord: “Er staat geschreven:
                  Niet van brood alleen leeft de mens,
                  maar van alles wat uit de mond van God voortkomt”
                  5 Vervolgens nam de duivel Hem mee naar de heilige stad, plaatste Hem op de bovenbouw van een tempelpoort 6 en sprak tot Hem: “Als Gij de Zoon van God zijt, werp U dan naar beneden, want er staat geschreven:
                  Aan zijn engelen zal Hij omtrent U een bevel geven,
                  dat zij U op de handen nemen,
                  opdat Ge uw voet niet zult stoten aan een steen.”
                  7 Jezus zei tot hem: “Er staat ook geschreven:
                  Gij zult de Heer uw God niet op de proef stellen.”
                  8 Tenslotte nam de duivel Hem mee naar een heel hoge berg, vanwaar hij Hem alle koninkrijken der wereld toonde in hun heerlijkheid. 9En hij zeide: “Dat alles zal ik U geven, als Gij in aanbidding voor mij neervalt.” 10 Toen zei Jezus hem: “Weg, satan: er staat geschreven: De Heer uw God zult gij aanbidden en Hem alleen dienen.” 11 Nu liet de duivel Hem met rust en er kwamen engelen om Hem hun diensten te bewijzen. (Mat 4)

                  en een leugenaar gebruikt ook het woordenboek, want ik welke taal anders dan van een woordenboek kan die zich verdedigen bij een rechter?

                  U gebruikt de Bijbel en wel zo dat u leugens schrijft, die Satan uw verziekte geest voert, want u weigert Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning te gaan, en de enige die daar van profiteert is Satan, want zou u gaan kan kwaad zich niet meer verschuilen want Die Ene Volmaakte Chritusvesrchijning Openbaar Alles! Daar heeft Satan geen behoefte aan want dan kan die niet meer verdraaien en misleiden!

                  ja ik wens dat u naar DIe Ene Volmaakte Christusverschining Gaat, Ik heb niks te verbergen! Zou ik kwaadaardig zijn zou ik proberen tegen te houden om Alles Openbaar te verkrijgen en ik ben niet tegen dat u De Volle Waarheid Leert Kennen! Waarom zou ik? Waarom zou ik De Grootste Schat van de Akker verhullen opdat een ander niet vindt? Kwaadaardigen doen dat, Die Christusgelijk Liefhebben Niet, want Die Wensen Dat iedereen Die Schat Vindt, opdat allen Vreugde en Vrede Mogen Verkrijgen Die Nooit Meer Afgenomen Kan Worden Als zij Daarin Verblijven!

                  U bent een ex-agent die diens “meedere” blind vertrouwt: Zum Befehl Herr Obersturmbahnführer! Zo zijn tig miljoenen mensen vermoord! En dan claimen: Dass habe ich nicht gewüsst…..

                  Daarom aan u:

                  21 Niet ieder die tot Mij zegt: Heer, Heer! zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar hij die de wil doet van mijn Vader die in de hemel is. 22 Velen zullen op die dag tot Mij zeggen: Heer, Heer, hebben wij niet in uw Naam geprofeteerd en hebben wij niet in uw Naam duivels uitgedreven en in uw Naam veel wonderen gedaan? 23 Maar dan zal Ik hun onomwonden verklaren: Nooit heb Ik u gekend; gaat weg van Mij, gij die ongerechtigheid doet! (Mat 7)

                  1. correctie:

                    en een leugenaar gebruikt ook het woordenboek, want ik welke taal anders dan van een woordenboek kan die zich verdedigen bij een rechter?

                    dat moet zijn:

                    en een leugenaar gebruikt ook het woordenboek, want IN welke taal anders dan van een woordenboek kan die zich verdedigen bij een rechter?

                    1. @Henk Gadellaa,
                      Gaat U over maar babytaal???
                      Zonder betekenis verliest elke taal z’n bedoeling: namelijk wat men wil bereiken, dan krijg je geheel vanzelf gebrabbel, babytaal.

                  2. @Henk Gadellaa,
                    Als U geleerd wil doen, gebruik dan de juiste woorden + weet dan hoe U de woorden dient te schrijven.
                    Mijn eerste advies: Gebruik een Duits woordenboek als U in de Duitse taal wil schelden.
                    U kunt NIMMER universiteit gehad hebben: Daarvoor is Uw peil (straattaal) véél te laag.

                    1. Derks.

                      Hier móet ik toch even op reageren. U geeft namelijk de indruk dat een hoge opleiding een hoge ontwikkeling zou inhouden. Nu, dat is niet zo.
                      Sommigen die universiteit doorlopen hebben, hebben inderdaad wel wat geleerd. Maar dat geldt dan wel vooral voor de oude uni van zo een jaar of 40 terug.

                      Maar nu, als men daar nu wat geleerd heeft, kan men één ding goed: en dat is herhalen, Herhalen van hetgeen dat men leerde. Men is dus niet slimmer of wijzer geworden, men is meer gehersenspoeld dan -zeg- een glazenwasser of een agent.

                      Dat die lui meestal meer verdienen betekent dat men meer toegelaten is tot de club. Ik zou bijna zeggen toegelaten tot de club van -in wezen- de antichrist. Dus hoort u in het vervolg iemand deftig spreken, of leest u deftige taal, of ziet u een schitterende villa of zelfs een kasteel, dan weet u in hoeverre iemand gelieerd is aan de club van de wereldse lieden.

                      Ergo, de kans dat een schooier dicht bij Hem staat is groter dan dat een zogenaamd net, ‘ontwikkeld’ mens enige geestelijk niveau heeft dat men christelijk kan noemen.

                      Het peil van iemands verstand is niet te zien aan het taalgebruik. Wel een beetje, maar mooi spreken en schrijven is toch heel wat anders dan wijsheid en vooral wat anders dan naastenliefde.

                      Ach, het is eigenlijk zoals de Heer het zelf zegt. Een rijke kan het koninkrijk der hemelen bijna niet betreden. De zelfzucht is te groot. Farizeeërs en schriftgeleerden lijken wel veel te weten, maar het is vaak boekenwijsheid en dus schijnwijsheid. Zulke mensen generen zich zelfs voor naastenliefde. Dat vinden ze maar ordinair.

                      Dus, wanneer iemand straattaal gebruikt is dat eigenlijk een pre. Maar u kunt ook weten dat de rijken er alles aan doen om de illusie van wijsheid en geleerdheid in stand te houden. Daar zijn dan speciaal ook weer geslepen lui voor die speciaal daar een levenswerk van maken; hoe hou ik de illusie in stand dat rijke stinkerds goede mensen zijn.

                    2. @Derks

                      “U kunt NIMMER universiteit gehad hebben: Daarvoor is Uw peil (straattaal) véél te laag.”

                      Een beetje zoeken op internet…..maar ja daar bent geen grootheid in, tot nu toe. En ik heb 1 jaar in Hamminkeln en 7 jaar in Drevenack gewerkt als tandarts en de rest na mijn woestijntijd in Nederland als tandarts….

                      u bent toch ex-agent, nou doe uw werk dan eens goed….

                    3. Ook jij Henk, als je zo op de persoon speelt, geeft blijk van een bepaalde inslag. Dat siert de mens naar mijn smaak niet bepaald, doch spreekt de wijsheid toch enigszins tegen. Gekissebis is tamelijk ordinair, zal ik maar ronduit zeggen.

                      Laat de goede agent met rust, de man weet niet beter maar heeft een goed hart, meen ik. En daar gaat het om. Hij bedoelt het goed.

  2. We werden allen verstedelijkte zombies.
    Ik zie nog steeds in gedachten mijn ene stadse tante zeer goed gekleed en nogal trots, tegenover een andere tante die mijn broertje en ik tijdens de vakantie leerde de koeien te melken en de melk in de afroom-machine te gieten waarna de afgescheiden volle melk in de boterton moest en die aan het draaien gebracht werd. Zij liep de hele dag op klompen en was altijd goedlachs. Zij had ook haar deel van werk in de moestuin. In de vooroorlogse tijd gingen vrouwen eens per week ruim vijftien kilometer te voet naar de stad om groenten boter en eieren te verkopen zodat zij daardoor over kleingeld konden beschikken en meteen ook wat textiel e.d.m. kopen. Zo waren zij ook op de terugweg zwaar beladen. Haar dochter was zeer kunstzinnig, gaf teken- en schilderles in scholen, fabriceerde kunstwerken en kleding en bracht de moderne wereld in de zeer oude voorouderlijke boerderij.

    Voor zover ik weet werd over homo’s wat oppervlakkig gelachen alsof het aanvaard werd, maar dat was slechts schijn want men wilde niemand op de tenen trappen. Wel was er in iedere dorpsstraat een cafeetje en een kruidenierswinkeltje en daar klonk de roddel wel helemaal anders.

    Van mij mag de vooroorlogse tijd onmiddellijk terugkeren.

  3. @Katharina Gabriels

    “Het lijkt me daarom jammer dat zovelen zich door de heersende polarisering in de Kerk laten vangen, want in deze tijden van verwarring, is de getuigenis van het authentieke Christendom, weg van alle karikaturen, meer dan ooit nodig. ”

    Dan waarom propagandeert u niet De Profetenschool? Waarom wijst u niet op Die Ene Volmaakte Christusverschijning en het niet eerder oordelen dan men Christusgelijk Kan Oordelen en wijst u zomaar blinde navolging van kerkleer en traditie niet deels af en spoort aan dat een ieder Goed Onderzoekt(1Kor 4;1-5 en John 16;12-26) doet zoals het Hoort en zorgt Daarmee Dat Volstrekte Betrouwbaarheid Ziende Als Volmaakt Ooggetuige Christusgelijk Is?!

    Echte Volmaakte Christusgelijke Traditie Waarbij De Hele Waarheid In Alles en Overal En Eeuwig Openbaar is, is nooit verkeerd! Maak van blind geloof Volmaakt Volmaakte Openbare God Wetenschappelijk Gods Weten die voor iedereen Vindbaar Is! Ontbind Christusgelijk Waar Ontbonden kan worden en Bindt Christusgelijk Waar Gebonden Hoort Te Worden! Spreekt Volmaakt Gods Recht en Gerecht op aarde waarbij geen één kan ontsnappen! Dan Straal Volmaakt Christus Licht op aarde zonder enige sluier of duisternis!

    Nu blijft u hangen in een moeder die haar kinderen toespreekt als ze ruzie hebben dat ze moeten ophouden zonder de ruzie echt Op Te Lossen! Dat zet geen zoden aan de dijk want probeert u die kinderen als ze volwassen zijn en gehuwd maar eens terug te krijgen in die baarmoeder van die moeder! dat lukt haar nooit, net zoals Nicodemus niks begreep van Het Koninkrijk Gods:

    1 Er was onder de Farizeeën iemand die Nikodémus heette. Hij behoorde tot de voornaamsten van de Joden. 2 Eens kwam deze in de nacht bij Hem en zei: “Rabbi, wij weten dat Gij van Godswege als leraar gekomen zijt, want niemand kan die tekenen doen die Gij verricht, als God niet met hem is.” 3 Jezus gaf hem ten antwoord: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: als iemand niet wedergeboren wordt kan hij het Rijk Gods niet zien.” 4 Nikodémus zei tot Hem: “Hoe kan een mens geboren worden als hij al oud is? Kan hij soms in de schoot van zijn moeder terugkeren en opnieuw geboren worden?” 5Jezus antwoordde: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg U; als iemand niet geboren wordt uit water en geest, kan hij het Rijk Gods niet binnengaan. 6 Wat geboren is uit het vlees is vlees, en wat geboren is uit de Geest is geest. 7V erwonder u niet dat Ik u zei: gij moet opnieuw geboren worden. 8 De wind blaast waarheen hij wil; gij hoort wel zijn gesuis, maar weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat; zo is het met ieder die geboren is uit de Geest.” 9Nikodémus gaf Hem ten antwoord: “Hoe kan dat geschieden?” 10 Daarop zei Jezus weer: “Gij zijt een leraar van Israël en weet dat niet eens? 11 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wij spreken over wat Wij weten en Wij getuigen van wat Wij gezien hebben, maar onze getuigenis aanvaardt gij niet. 12 Wanneer ge zelfs niet gelooft als Ik u spreek over aardse dingen, hoe zult gij dan geloven, als Ik spreek over hemelse dingen?(John 3)

    De belangrijkste zin is:
    11 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wij spreken over wat Wij weten en Wij getuigen van wat Wij gezien hebben, maar onze getuigenis aanvaardt gij niet. 12 Wanneer ge zelfs niet gelooft als Ik u spreek over aardse dingen, hoe zult gij dan geloven, als Ik spreek over hemelse dingen?

    Daar is het verschil in leren door Christus en leren met een blinde aanname! Een blinde aanname weet niet waar die over spreekt, Een Ziende Getuigt van Zoals Die Gezien Heeft!
    En zo is het met Wedergeboren en Terugkeren Naar De Oorsprong: Er Echt Heen Gaan: Heb Zo Gedaan En Ben Er Geweest!

    Maar ja wie in de rkkerk wilt Een Echte Oplossing?

    Kijk hier rond…..en zeg mij wie zo Wilt!

    en ja ik sla het op!

      1. @Derks

        Als u eens wist hoe oud een Ziel is van de mens……., maar ja dan moet je wel Verstand hebben hoe een verwekking en Verwekking van een mens Precies Plaatsvindt!

        Maar ja wie Wil Zo Weten?

        1. De ziel is precies zo oud als de persoon – zelf (+ eventueel 9 maanden zwangerschap).

          Maar dat beantwoord niemand vraag: hoe kan U ook van DIT antwoord ervaring hebben.
          Die ervaring moet U volledig uit Uw dikke duim gezogen hebben.

          Een goede profeet bent U, die zo maar ÁLLES uit zijn eigen dikke duim zuigt.
          Die duim van U moet intussen vuistdik geworden zijn van AL uw liegen en bedriegen.

          1. @Derks

            Een Die Ziet Kan Zien dat u niks meer afweet van de verwekking van een mens dan een een die niet verder komt dan verdrinken in een moeras.

            U weet niks van de ziel, helaas. En dan komt u met een menselijk verhaal…..

            Net als bijna alle christenen…… dat heb je met mensen die niks anders hebben dan blinde aannames en beweringen

          2. @Derks

            over liegen gesproken, mensen als u kunnen als enige vergelijken met het blind geleerde. U kan niet eens de Bijbel Lezen en Verstaan want hoevaak heb ik u niet voorgehouden dat u n iet moet oordelen voor u Die Ene Volmaakte Christusverschijning Heeft Gesproken en alles Openbaar Is?

            Als u met uw blinde farizeïsche bewering in het Gods Gericht komt, wordt u aan Satan overgeleverd.

            Dat heb je met mensen die denken dat hetgeen ze blind geleerd hebben en denken een oordeel te kunnen vellen. dat heb je met pennenlikker verkeerslichtagenten. Die kunnen ook niks anders dan menselijke regels beoordelen die ze tot absolute Gods Wetten verheffen

                1. @Henk Gadellaa,
                  Ondankbaarheid is ’s werelds lot:
                  Ik heb U ook nog veel succes gewenst met Uw boek: Ik en mijn liegebeest.

                  1. @Derks

                    succes wensen met een boek die u betiteld als “Ik en mijn liegebeest” is nou niet bepaald een Christelijke wens

                    maar ja u heeft ook geen verstand van Echte Christelijke Normen en Waarden……. want dan had u zeker zorg gehad om uw eigen ziel….., maar van verwaande overmoedige kan je dat, zolang ze zo zijn, niet verwachten!
                    het is zelfs diep droevig dat mensen als Eric en Waramund u niet terug fluiten, zover gaat hun broederlijke heils zorg…

                  2. @Henk Gadellaa,
                    Ik heb mijn leer van de door Jezus Christus gestichte kerk (= R.K.).
                    Die leer is doorgegeven aan mijn zeer geliefde † bisschop Gijsen.
                    Die bisschop heeft die leer zo getrouw als mogelijk doorgegeven.
                    Ik vertrouw die bisschop oneindig veel meer dan U en zelfs oneindig veel meer dan mijzelf.

                    1. @Derks

                      Ja, ja “blind vertrouwen”……

                      daarom kan u ook de Bijbel Niet Lezen En Verstaan:

                      1 Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2 Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij BETROUWBAAR BLIJKT.(1Kor 4)

                      EN BETROUWBAAR BLIJKT ALS MEN BIJ GOED ONDERZOEK OOK BLIJKT DAT HET BEWEERDE OOK VOL WAAR IS:

                      5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt.1Kor 4

                      Naar God Eer krijgt u niet, dan ook geen Betrouwbaar en uw Bisschop Gijssen ook niet

  4. Van mij mag de vooroorlogse tijd onmiddellijk terugkeren.

    ik kijk nog steeds films

    De serie werd geproduceerd door Joop van den Ende. De hoofdrol van kapelaan Erik Odekerke werd vertolkt door de Vlaamse acteur Jo De Meyere. Het eerste seizoen .

  5. Ik ben zelf tegen de moderniteit en tegen het feminisme, maar bij bepaalde rechtse Amerikanen neemt de reactie tegen het feminisme contraproductieve vormen aan. Veel Amerikanen weten niet hoe het leven in het premodern (id est voor de “renaissance”-tijd) katholiek Europa echt was.

    Het feminisme is een subversieve cultuur-marxistische strategie ter ondermijning van de natuurlijke orde en hiërarchie van het gezin, en dus per extensie ter ondermijning van de bredere samenleving. De kern van de strijd ertegen moet zijn de erkenning van de juiste plaatsen van man en vrouw in de natuurorde; daartoe is het niet nodig om te LARPen omtrent een bepaalde tijd in het verleden, noch om van vrouwen slavinnen te maken zoals bij de Arabieren. De juiste principes waarop in het verleden katholiek Europa gevestigd stond moeten in deze tijd geëerd worden. De man moet opnieuw leren leiderschap op te nemen als beschermer en verdediger van zijn gezin, en de vrouw moet opnieuw de noblesse van het moederschap verstaan en erkennen. Het feminisme ondermijnt het natuurlijk gezag van de man over zijn vrouw, en dan is er ook het gevaar van reacties vanwege mannen die zelf giftig zijn.

    Betreffend de “burka”-gedachtegang van de islamieten; ik schreef daar recentelijk iets over hier. Ik wees er toen op dat doopsel in de christelijke oudheid naakt ontvangen werd in de Kerk van Rome; de mystagogieën van sint Cyrillus van Jerusalem tonen aan dat dit ook zo was in de Kerk te Jerusalem. Dat komt omdat de apostelen dat zo geleerd hadden aan hun opvolgers, en zij leerden het zelf zo van Christus; in het begin werden mensen naakt gedoopt in de Jordaanrivier. Wetend dat de grote heiligen, martelaren en martelaressen uit de christelijke oudheid naakt gedoopt werden is het inconsistent voor een christen om mee te gaan met de “burka”-gedachtegang van de islamieten; naaktheid op zich is niet immoreel. Hlodowig (Clovis), koning van onze voorvaderen, werd trouwens nog zo gedoopt, wat zo nog uitgebeeld staat in oude afbeeldingen.

    Onkuisheid is zondig, maar naaktheid op zich is niet onkuis.

    De volgende stap bij zo een ninjakostuum waarin een islamiet zijn vrouw steekt is om er nog een zonnebril aan toe te voegen opdat men haar ogen niet ziet.

  6. Alles wat jullie in het donker zeggen, zal in het licht worden gehoord, en … wat jullie binnenskamers in iemands oor fluisteren, zal van de daken geschreeuwd

    Sorry voor de bijbel les

    Ik weet dat de meeste hier niet het vermogen hebben om veel openbaringen te verwerken .

    Bijbel lessen —-matrix——veel openbaringen2030

    https://youtu.be/mRq-XlYcziM?si=JaMNSzNYP6ityRFy

    Sta op en schitter, je licht is gekomen,
    over jou schijnt de luister van de HEER.
    Jesaja 60:1
    Uw woord is een lamp voor mijn voet,
    een licht op mijn pad.
    Psalm 119:105
    Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie Mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’
    Johannes 8:12
    Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.
    Johannes 1:5
    Jullie zijn het licht voor de wereld. Een stad die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.
    Matteüs 5:14
    Moge de HEER u zegenen en u beschermen,
    moge de HEER het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn,
    moge de HEER u zijn gelaat toewenden en u vrede geven.
    Numeri 6:24-26
    De HEER is mijn licht, mijn behoud,
    wie zou ik vrezen?
    Bij de HEER is mijn leven veilig,
    voor wie zou ik bang zijn?
    Psalm 27:1
    Want de Heer heeft ons het volgende opgedragen: “Ik heb je bestemd tot een licht voor alle volken, om redding te brengen tot aan de uiteinden van de aarde.”
    Handelingen 13:47
    Je steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, je zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, zodat zij jullie goede daden kunnen zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.
    Matteüs 5:15-16
    Hij onthult diepe, verborgen dingen,
    Hij weet wat in duister is gehuld,
    en het licht woont bij Hem.
    Daniël 2:22
    Als uw woorden opengaan, is er licht
    en inzicht voor de eenvoudigen.
    Psalm 119:130
    Dit is wat wij Hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht, er is in Hem geen spoor van duisternis.
    1 Johannes 1:5
    Leg je leven in de handen van de HEER,
    vertrouw op Hem, Hij zal dit voor je doen:
    het recht zal dagen als het morgenlicht,
    de gerechtigheid stralen als de middagzon.
    Psalm 37:5-6
    Maar gaan we onze weg in het licht, zoals Hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde.
    1 Johannes 1:7
    God zei: ‘Laat er licht zijn,’ en er was licht.
    Genesis 1:3
    Want eens was u duisternis maar nu bent u licht, nu u de Heer toebehoort. Ga de weg van de kinderen van het licht.
    Efeziërs 5:8
    Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht.
    1 Petrus 2:9
    Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu Hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is van de erfenis die de heiligen van Hem ontvangen.
    Efeziërs 1:18
    Wie een lamp aansteekt, zet hem niet onder een vat of onder een bed, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet.
    Lucas 8:16
    Loop niet in een en hetzelfde span met ongelovigen. Want wat is de verwantschap tussen gerechtigheid en wetteloosheid? Wat heeft licht met duisternis te maken?
    2 Korintiërs 6:14
    Elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten; bij Hem is nooit enige verandering of verduistering waar te nemen.
    Jakobus 1:17
    Laat het licht van uw gelaat over mij schijnen,
    toon uw trouw en red uw dienaar.
    Psalm 31:17
    Alles wat jullie in het donker zeggen, zal in het licht worden gehoord, en wat jullie binnenskamers in iemands oor fluisteren, zal van de daken geschreeuwd worden.
    Lucas 12:3
    Zij verkregen het land niet met het zwaard,
    niet hun eigen kracht heeft hen gered,
    maar uw rechterhand, uw arm,
    het licht van uw gelaat. U had hen lief.
    Psalm 44:4
    HEER, God van de hemelse machten, keer ons lot ten goede,
    toon uw lichtend gelaat en wij zijn gered.
    Psalm 80:20

    https://youtu.be/HMCodFJt9m0?si=zbYVCs9Irij54xNk

    Ik kan er niet genoeg van krijgen wauw !—–halleluja

  7. De valse profeet uit de eindtijd wordt beschreven in Openbaring 13:11-15. Hij wordt ook wel het “tweede beest” genoemd

    Paus Franciscus: Migranten afwijzen is een ‘ernstige zonde’
    Paus Franciscus
    28 augustus 2024

  8. Henk Gadellaa,
    U bent óverduidelijk iemand die zichzelf op de borst klopt.

    Ikzelf heb al als jongeling geleerd om iemand te zeerste te wantrouwen als ie zichzelf op de borst klopt (= dat heb je goed gedaan en goed gezegd).

  9. Moeten we dragqueens, trans- en trad wifes wel serieus nemen?

    Zelf betitelen de verklede mannen / drags zichzelf als kunst! Zijn trad wifes ook niet gewoon nihilistische, hedonistische aandachttrekkers die vanwege de leegheid van hun leven graag terug willen naar de vijftiger en eerdere jaren, en die daarom soms ook hun hele huis en leven zo gedateerd mogelijk inrichten om maar apart te zijn en een ‘eigen identiteit’ te hebben. Zich per se willen onderscheiden van anderen, dat loijkt me hun grootste streven. Wat is daar mis mee? Hebben wij een alternatief scenario om hen aan te bieden en voor te leven? Laat ze dus tot we echt wat met substantie / body te bieden hebben.

    Mij lijkt het ook een verdienmodel voor sommigen, als alternatief voor
    een hedendaags leeg consumenten-bestaan vol eenheidsworst of in de slipstream van mode en reclame. Men kan zich verkopen tegen knaken door zich ergens mee te identificeren. Massamensen vinden dat vaak leuk. Pecunia non olet, nietwaar.En je hebt dat in onze maatschappij ook nodig om te kunnen leven. Zoek dus een niche en zwijg over moraal. ‘Erst das fressen ….’

    Als dat laatste overheersend wordt, lijkt me dat een groter gevaar: alles wordt verhandelbaar / verkoopbaar. (zie de influencers, bloggers op de socials met steeds jongere leeftijd). We worden allemaal prostituee. De buitenkant van een mens wordt daar hoger aangeslagen dan de ‘binnenkant’, want die binnenkant – in christelijke zin dan – vraagt om nederigheid, soberheid, dankbaarheid enz. en tevredenheid met wat voorhanden is. Juist dat wordt heden ten dage algemeen als falen, verlies, onderdrukking enz. gezien. Je moet daarom alles uit het materiële leven halen, zegt men, en vooral steeds meer hebben / bezitten / verdienen dan een ander, want anders ben je niet in tel en moet je je mond houden en opzouten. Kijk naar de teevee! Je ziet en hoort niets anders. En niemand spreekt de nihilisten en hedonisten effectief met enig gezag tegen. Elke discussie hierover ontaard per definitie dan ook in bekvechten, de ander onderuithalen enz. Je moet immers altijd ’terugmeppen’ tot de ander met de staart tussen de benen er van door gaat en jij im- of expliciet tot winnaar wordt uitgeroepen door de toehorende goegemeente belust op sensatie en bevestiging.

    Wat doe je daartegen? Hoe verander je dat? Nee met woorden bereik je in ons soort maatschappij weinig of niets; je moet met je leven en z i j n een voorbeeld laten zien van positieve begeestering; als christen van de Blijde Boodschap. De gemiddelde gewone moslim weet dat beter dan de gewone doorsnee westerling. Zij leven hun geloof nog echt!

    De wereld verbeteren begint dus bij onszelf!

    Hoe breng je dus je medemensen weer op het spoor van universele spirituele
    waarden (Geluk, vertrouwen, hoop, liefde, solidariteit, eerlijk delen
    wereldwijd enz.) als zichtbare ‘identiteit’ – dus onze gecultiveerde binnenkant?

    Ik geloof dat christelijk geloof (in de rk Oosters-orthodoxe variant als het aan mij ligt) de meeste kans maakt om hier effectief in te zijn: stil in een hoekje in gebed God / Jezus volhoudend aanroepen tot het verlangen naar Christus zingt in jou, en daarbij het Nieuwe Testament dagelijks lezen en overwegen. Daarbij louter werken om in je onderhoud te voorzien en die van je gezin / familie. Geld, goederen en status kun je niet meenemen over de dood heen. Prdiker heeft ons dat al lang geleden voorgehouden!

    Maar ik zie nogmaals niet hoe anderen daartoe over te halen,want er is overal veel teveel afleiding (dingen die vechten om je aandacht te krijgen. Vroeger noemde men dat het gevecht met een gevallen engel (ofwel met de duivel) die iedere mens te voeren had op zijn / haar weg naar heiligheid. Tegenwoordig zegt men dat de duivel niet bestaat en dat je dus ook geen gevecht met hem hoeft te voeren. Dan ben je uitgepraat.

    Op andere momenten verlangt men dat je altijd wetenschappelijk houdbaar BEWIJS voor je uitspraken levert. Conclusie is dan snel: ben je zelf, want jijzelf bent de NORM. Je mag dus zijn die je denkt en wil zijn. Niemand heeft daar iets mee te maken, zo zegt men je al op de moderne basisschoolleeftijd, groep 7 – 8. Volg dus je goesting, impulsen, je hartstochten enz., want dat zou je bestemming aangeven.

    Welke gezagsdrager in kerk en maatschappij durft zich daar nog openlijk tegen te keren? Op religie mag men zich niet meer baseren want dat is uit de tijd en alle wetenschap is feitelijk bedrog. Je kunt dan wel inpakken.
    Ja, het leven is er niet eenvoudiger op geworden.

    Ik verkies daarom toch maar de stilte. Elk protest tegen de moderne mentaliteit / ideologie is weggegooide tijd en energie.

    Misschien moeten we gewoon afwachten tot de mensen het hedendaagse leven beu worden en vanzelf weer op zoek gaan naar medemensen die kennis hebben van het geestelijk leven zoals dat in minstens twintig eeuwen is uitgevogeld, opgetekend en nageleefd in noodzakelijke stilte, op afgelegen plekken, ver weg van de onbeteugelde massa’s in de Oosterse en vooral Westerse wereld. Immers alleen zo is m.i. wat we God noemen nog te horen en voelen teneinde daarmee één te worden en onze bestemming te bereiken: eeuwig geluk, te beginnen hier en nu.
    Ieder zijn / haar meug dus! Kies voor het écht goddelijke, en niet voor namaak!

    1. @J.

      “Kies voor het écht goddelijke, en niet voor namaak!”

      nou met uw rk Oosters Orthodox, komt u er niet want ook die blijft hangen in deels verbeeld
      echt Goddelijk is in het geheel niet verbeeld!

      Als u echt wie dan ook wilt bereiken:

      24 Maar als allen profeteren en er komt een ongelovige of buitenstaander binnen, dan wordt hij door allen terechtgewezen, door allen beoordeeld 25 en zijn verborgen gedachten worden blootgelegd; dan zal hij zich ter aarde werpen, hij zal God aanbidden en belijden dat God werkelijk in uw midden is.(1Kor 14)

      Zo kan een Vol-Profeet! Dat is nog een hele stap verder dan Elisa en de Pastoor van Ars

      1. @Henk Gadellaa,
        Heeft U mijn hele verhaal gelezen? Ik twijfel daar aan, want ik schreef : “Nee met woorden bereik je in ons soort maatschappij weinig of niets; je moet met je leven en z i j n een voorbeeld laten zien van positieve begeestering; als christen van de Blijde Boodschap.”
        Dat geldt dus ook voor het klaaglied van mevr. Gabriëls en alle andere filippica’s hier tegen de ‘moderne wereld’, de kerk en de NOM-liturgie etc. Je bereikt met klagen alleen mensen die jouw mening al delen. Degenen die zich zouden moeten bekeren etc. bereik je er helemaal niet mee. Zij gaan echt niet voor U of mij op de knieën, zoals U blijkbaar denkt, maar lachen U uit en gaan gewoon door met hun aandachttrekkerij voor extravagantie qua uiterlijk en moraal omdat hun leven spiritueel leeg is en zijzelf alle heil verwachten van hun bijzondere identiteit, gedistingeerdheid, onderscheiden van alle andere mensen. Hoe gekker hoe beter, lijkt het adagium. Moet je op die leegte nog reageren? M.i. niet. Je kunt ze hoogstens laten zien en voelen dat het ook anders kan middels je eigen leven, z i j n en inzet vanuit positieve christelijke waarden.

        Als U het daarmee oneens bent, zeg dat dan, en kom met een leefbaar en haalbaar alternatief, maar ik lees dat nergens in uw stukje tekst.

        U met uw vol-profeten(dom) (wie kan daar nu aan voldoen zonder arrogant en overmoedig te zijn?) en apart taalgebruik komt ook nergens. U zult U en de juistheid van uw visie moeten bewijzen door uw eigen gedrag en levenswijze. Dáár heb ik op gewezen. Laat zien dat U / of een andere schrijver hier een levende relatie hebt met God / Jezus, leef volgens het Evangelie en hou dus op met klagen etc. over dwaze gedragingen van anderen.
        Maar ja, U luistert nu vast ook niet in uw ivoren toren.

        “Mijn” gedacht gaat volgens een oud spreekwoord: “Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf!” En dat heb ik in mijn vorige bijdrage ook reeds naar voor gebracht. Indien U uw ideologische bril had afgezet, dan had U dat ook gezien! Maar U vindt uw eigen ideologie belangrijker, zodat het U blind maakt voor de realiteit die anderen U voorhouden. Het kan verkeren, nietwaar?!

        1. @J

          “Als U het daarmee oneens bent, zeg dat dan, en kom met een leefbaar en haalbaar alternatief, maar ik lees dat nergens in uw stukje tekst.

          U met uw vol-profeten(dom) (wie kan daar nu aan voldoen zonder arrogant en overmoedig te zijn?) en apart taalgebruik komt ook nergens.”

          Een echt Nederige mens, kan! Die is niet arrogant en ook niet overmoedig.
          Mijn schrijven mag apart zijn, ik schrijf zo om meer duidelijkheid te geven dat er verschil is tussen gewone taal en Volmaakte Taal. Net zoals je muzieknoten hebt in een muziekwerk niet als enige noten van verschillende tijdsduur zijn, maar ook zachter, of harder of anders, zo hoort men mijn schrijven ook te hanteren. Maar ja om te leren lopen moet je je spieren, evenwicht en coördinatie leren gebruiken, en ieder niet gehandicapt kind gaat het doen omdat die zijn ouders zo ziet doen…..

          “U zult U en de juistheid van uw visie moeten bewijzen door uw eigen gedrag en levenswijze. Dáár heb ik op gewezen. Laat zien dat U / of een andere schrijver hier een levende relatie hebt met God / Jezus, leef volgens het Evangelie en hou dus op met klagen etc. over dwaze gedragingen van anderen.
          Maar ja, U luistert nu vast ook niet in uw ivoren toren.”

          Ik heb bewezen! Het gaat er om dat men zelf het bewijs gaat controleren opdat men ook kan en Ooggetuige en Oog Getuigenis wordt!
          Niet ik zit in een ivoren toren, zij die niet goed willen onderzoeken zitten in een ivoren toren!

          ““Mijn” gedacht gaat volgens een oud spreekwoord: “Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf!””

          en u vergeet twee handen wassen beter schoon dan één!
          Er is een verschil tussen een Heilige en een Vol-Profeet. Een Heilige is een Lijdend Voorwerp, een Vol-Profeet is lijdend Voorwerp en Rechter. De Eerste kan iedereen gedurende diens leven worden, de Tweede Wanneer Ook De Maat van Barmhartigheid Vol Is! Daarbij geeft u geen rekenschap als er Zo’n Mens Opstaat, denk daarbij aan Mozes en Egypte en nog erger want Zo’n Mens Snijdt elke christelijke kerk af van De Wijnstok Want allemaal hebben hun leer en traditie niet op orde en Zo’n Mens Bindt hen aan hun eigenwijsheid! En Wilt u Zo’n Mens? Daarbij Komt Dat Er Een Rangorde is: Die Het Eerste Gods Recht Heeft Om Zo te Zijn, Krijgt Ook Als Eerste De Vraag Om Zo te Zijn Van Christus en David, noch Samuel sloeg een hand aan hen die voor hun waren en wachtte tot zij Aan De Beurt Kwamen.
          Ik Waarschuw Voor Zo’n Persoon dat men Die Niet Verkeerd Behandeld En/Of tegemoet treedt! En verder heb ik gezegd dat er anderen voor mij zijn, en ik wacht!

          “Verbeter de wereld en begin bij jezelf”is weer eens een halve waarheid, net zoals Wie niet voor Christus is is tegen, waarbij men vergeet dat jezelf verbeteren niet zonder hulp van anderen gaat en bij Christus ook geldt: wie niet tegen Christus is, is voor!

          De Volle Waarheid is niet simpel, Die Is Eén-Voudig; een kathedraal bouwen is niet simpel, als je de stenen goed op volgorde nummert en op je bouwtekening de nummers op goede logische volgorde staan waar ze horen is het Eén-Voudig: steen voor steen, steen na steen!!

          Dus voor u “aanklaagt” Doe uw Onderzoek Zoals Het Hoort. Want helaas heeft u niet meer dan een ideologie! Had u mij Goed Onderzocht zoals het Hoort: Opgaan naar Die ene Volmaakte Christusverschijning, dan had u Gezien dat ik geen ideologie heb, Ik Heb Volmaakte Gods Wetenschap. En Hebben Is Geen kijk nou hoe goed ik ben, Het Hebben is Gebouwd Op Die Ene Volmaakte Christusverschijning en dat Heb ik Niet In mijn eentje gedaan, en ook niet Verkregen en ik Kan Die Ook Zo Weer Verliezen als ik Niet mee die aan De Werken Die Er Bij Horen.

          Die hoog in een ivoren toren zit kan Die Gods Wetenschap Niet Verkrijgen want die ontbreekt aan Echte Nederigheid en De Juiste Werken! Had u Goed Gelezen hier, Had u Dit Al Kunnen Weten! Kijk om u heen: Wie Heeft Hier Meer dan blinde beweringen? Wie kent Die Ene Volmaakte Christusverschijning Van aangezicht tot Aangezicht? wie Schrijft er Over? Wie Leert Er Over? Niet één behalve ik! En als u Die Meest heilige Stukken van De Bijbel Had Gelezen Die ik Hier al Zo Vaak Heb Geschreven, Had Het u Horen Te Verwonderen en als u Niet begreep vragen horen te stellen!

          Dus wie zit er nou in diens ivoren toren u en vele anderen hier, of ik?

          1. N.a.v. de bijdrage van Henk Gadellaa d.d. 29-08-2024 om 18:12u.

            Re. J.: “Kies voor het écht goddelijke, en niet voor namaak!”

            Reactie H.G.: “nou met uw rk Oosters Orthodox, komt u er niet want ook die blijft hangen in deels verbeeld
            echt Goddelijk is in het geheel niet verbeeld!”

            Re. J.: Zonder verbeelding – het in woorden, begrippen, beelden, vormen, geluiden proberen te vatten van iets dat gevoeld is of met ons geestesoog waargenomen – valt er weinig of niets te communiceren. Als de beeldvorming dan goed is gedaan, dan roept dat weer het bedoelde gevoelen / ge-weten op. Ook U heeft niets anders in uw ransel. Verkeerd verbeeld, doet er dus toe. Het doet pijn omdat het de ander verkeerd raakt en daarmee miskent.
            Uw verwijt treft dus geen doel! U veroorzaakt louter chaos door voor ons een vreemde taal te spreken. Misschien kunt U voortaan een goede vertaal-app of AI gebruiken voor U uw gedachten presenteert.

            Reactie H.G.: “Als u echt wie dan ook wilt bereiken:
            24 Maar als allen profeteren en er komt een ongelovige of buitenstaander binnen, dan wordt hij door allen terechtgewezen, door allen beoordeeld 25 en zijn verborgen gedachten worden blootgelegd; dan zal hij zich ter aarde werpen, hij zal God aanbidden en belijden dat God werkelijk in uw midden is.(1Kor 14)

            Zo kan een Vol-Profeet! Dat is nog een hele stap verder dan Elisa en de Pastoor van Ars”

            Re. J.: Ja ja, dat had U graag zo gewild. Wij allen op de knieën voor U als bijzonder, ja als enigste uitmuntend nederige mens (alsof nederig worden niet een heel mensenleven lang duurt met even zovele vooruitgang als terugval, net als bij al ons leren dat volgens denkbeeldige concentrische cirkels verloopt in de tijd, sic.!), en zo als spreekbuis van de Heer zelve. Laten we het bij het gedacht van de apostel Paulus zelf houden en zijn geschrift niet voor ons eigen karretje spannen, maar in context blijven bezien.

            Hij, Paulus, schreef in het door U aangehaalde stukje uit 1Kor 14 (maar dan vers 13 – 28) veel meer dan U gebruikte om mij te pareren. Vers 13 e.v. luiden: “Daarom moet hij die in vervoering spreekt, bidden om de gave van de vertolking. (vertolking is vertaling, uitleg) 14 Want in zulk een toestand (van vervoering dus!) bidt mijn geest wel, maar mijn verstand heeft er geen deel aan. 15 Het is dus zaak te bidden met mijn geest, maar ook met mijn verstand. Gods lof te zingen met mijn geest maar ook met mijn verstand.

            16 Als gij God prijst in geestverrukking, hoe kunnen dan de toehoorders, die aanwezig zijn, ‘amen’ antwoorden op uw dankzegging? Zij weten niet eens wat gij zegt. (Dat geldt mutatis mutandis ook voor wat U, H.G., in geestverrukking hier neerkwakt voor onze ogen!) 17 Zeker, gij spreekt een mooi gebed uit. maar de ander is er niet mee gebaat.

            18 Ik spreek, God zij dank, de taal van de Geest niet minder dan wie ook van u, 19 maar ik (Paulus) wil in de bijeenkomst van de gemeente (dus in het openbaar / de publieke ruimte zoals in de media) liever vijf woorden spreken in verstaanbare taal om anderen te onderrichten dan duizend in de taal van de Geest.

            20 Broeders, ( ) Weest in uw denken volwassen mensen. 21 In de wet staat geschreven ‘Door lieden met een onverstaanbare taal en in een vreemde tongval zal Ik spreken tot dit volk en zelfs dan zullen zij niet naar Mij luisteren’, zegt de Heer. 22 De glossolalie (de taal van de Geest) is dus niet bestemd voor de gelovigen, maar voor de ongelovigen: de profetie daarentegen is niet bestemd voor de ongelovigen maar voor de gelovigen. ( )

            (En over de bijeenkomsten van de gemeente van heiligen / gelovigen gaat Paulus verder) :
            27 Wat het spreken in geestverrukking betreft, dit geschiede door twee of hoogstens drie ( ); en er MOET iemand zijn om uitleg te geven. 28 Is er niemand om het uit te leggen, dan moeten zij (degenen die publiekelijk toch willen spreken in geestverrukking!) zwijgen en maar spreken voor zichzelf en voor God. ( )
            29. Wat de profeten betreft: twee of drie mogen het woord voeren en de overigen moeten het beoordelen.”

            Kortom: men moet verstaanbare, begrijpelijke taal spreken en anders zijn mond houden of een vertaler aanstellen. U echter acht uzelf hoogstaander dan ieder ander mens. Wij moeten op commando uw – vrijwel onbekende – normen en waarden overnemen en daar naar denken en handelen. Dat zijn narcistisch eisen en is egocentrisch gedrag, gespeend van mededogen en empathie met uw medemensen. Dat is per definitie altijd contraproductief in de communicatie met medemensen, en dus laakbaar!

            Ik mag U dus misschien aanraden om U eerst eens in te leven in en aan te passen aan hetgeen de apostel Paulus ons heeft voorgehouden, maar dan wel in de context en niet uit zijn verband gerukt t.b.v. uw eigen ideologie. (Ideologie is het geheel van positief of negatief geachte normen en waarden, voorstellingen, vooringenomenheden enz. a.d.h. waarvan men de werkelijkheid verstaat/begrijpt en beoordeelt.)

            Tot zover vandaag beste ijdeltuit in uw ivoren toren. Er zijn wat stoute beweringen van U hier blijven liggen omdat ik dan in herhaling zou vallen met mijn kritiek, en omdat ik uw uitspreken te grotesk acht om ze tussen neus en lippen door af te doen. Ik zeg er slechts dit van: U heeft niet de macht en autoriteit om ons op te leggen welke esoterische ‘meetlat’ voor de beoordeling van uw uitspraken gebruikt mag c.q. moet worden. U meent ook zaken bewezen te hebben, maar dat heeft U slechts binnen uw vreemde ideologie die U ten onrechte voor christelijk acht. Ook uw bewering dat wij hier louter blinde gehoorzaamheid aan de dag leggen als katholieke christenen, terwijl U alleen tot de kern of het wezen van Christus Blijde Boodschap bent geraakt door met uw geldbuidel te zwaaien in het Midden-Oosten. Ik acht dat alles zeer ongeloofwaardig, maar ben beperkt in mijn onderzoeksmogelijkheden, terwijl U zichzelf maar zit te bevredigen in uw ivoren toren. Ik blijf dat – mild gesproken – zeer onrechtvaardig. Maar …

            Heb uw geliefde man/vrouw vooral lief, dat kan U afhelpen van bijna al uw tekorten en handicaps indien U zich maar volkomen onthecht daaraan overgeeft! In de dan optredende stilte openbaart zich ook voor U onze God die U niet heeft aangesteld als profeet (vol of niet) maar als mens die pas tot zijn bestemming komt door alles wat hij doet met liefde en compassie te doen!

            Mooie zondag verder!

            1. @J

              “Re. J.: Zonder verbeelding – het in woorden, begrippen, beelden, vormen, geluiden proberen te vatten van iets dat gevoeld is of met ons geestesoog waargenomen – valt er weinig of niets te communiceren. Als de beeldvorming dan goed is gedaan, dan roept dat weer het bedoelde gevoelen / ge-weten op. Ook U heeft niets anders in uw ransel. Verkeerd verbeeld, doet er dus toe. Het doet pijn omdat het de ander verkeerd raakt en daarmee miskent.
              Uw verwijt treft dus geen doel! U veroorzaakt louter chaos door voor ons een vreemde taal te spreken. Misschien kunt U voortaan een goede vertaal-app of AI gebruiken voor U uw gedachten presenteert.”

              Mag ik het hart schrijven? u liegt want in de Hemel wordt er zonder verbeelding gecommuniceerd en u bidt in het Onze Vader: “Uw Wil Geschiede op aarde zoals in de Hemel” dan kan het op aarde ook! Daarbij Christus heeft nooit in woorden van de aarde gesproken het zijn de apostelen en anderen die Diens Volmaakte Woorden deels zelfrechtvaardigend verbeelden in hun taal! En ga kijken en loop met stervende mee dan zal u zien dat aardse woorden hun pijn doen en ze er zich voor afsluiten en zoeken naar de Volmaakte Taal om de hel door te komen! En God, Noch Christus komen een stervende tegemoet met verbeelde woorden! Wil een stervende de weg naar de Hemel willen vinden moet die leren In Volmaakte Woorden Te Communiceren!
              het is dat eigenwijze mensen EISEN van hen die Zulke Vol Mystieke ervaringen Hebben dat men in hun taal communiceert! Uiteindelijk kan je Vol Mystiek niet in wereldse woorden vangen! Het enige dat men kan doen is goed omschrijven en dan nog verwijzen dat het daar bovenuit gaat, zoals ik doe!

              “Re. J.: Ja ja, dat had U graag zo gewild. Wij allen op de knieën voor U als bijzonder, ja als enigste uitmuntend nederige mens (alsof nederig worden niet een heel mensenleven lang duurt met even zovele vooruitgang als terugval, net als bij al ons leren dat volgens denkbeeldige concentrische cirkels verloopt in de tijd, sic.!), en zo als spreekbuis van de Heer zelve. Laten we het bij het gedacht van de apostel Paulus zelf houden en zijn geschrift niet voor ons eigen karretje spannen, maar in context blijven bezien.”

              een tekst van de Bijbel Hoort In De Context Van Vol In De H.Geest Verstaan te Worden En Niet Anders! Men hoor De Ziel van de tekst Volmaakt te Lichten! ik span Apostel Paulus Niet voor mijn wagen, Ik Zet De tekst van Paulus In De Context van Vol In de H.Geest Zijn! U liegt dus weer want want elke exegeet zet de tekst in de hun context zoals zij de Bijbel verstaan, Niet in de Context Van Vol in De H.Geest Met Die Ene Volmaakte Christusverschijning want zouden zij allen Zo Doen zou er Nooit Een Verschil in Uitleg zijn Met Die Ene Volmaakte Christusverschijningen zouden allen Die Christusverschijning Leren aan nieuwe generaties Opdat Men Altijd Vol Betrouwbaar Blijkt en Zal Blijken! Men en u ook weet niks van Die Ene Volmaakte Christusverschijning en Vol In De H.Geest Zijn! Had u Geweten had u Anderen Geleerd en u doet niet! u doet valse beschuldigingen want u hoort eerst Daar Heen te Gaan om een Oordeel over mij Te Kunnen Spreken en u Gaat Niet Want dan had u Verteld Hoe u daar Was Gekomen en wie en Wie u op Die Weg Was Tegen Gekomen Met Verwijzingen Uit De Bijbel!
              En zeker doet onbegrip van anderen mij pijn, vooral hun eigenwijsheid en onoprechtheid en niet Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning te Gaan en hun voorbarig oordelen!

              Als u mij Goed gelezen Had, dan Wist u dat ik niks heb met mensen die zich voor mij op de knieën vallen als enigst uitmuntend nederige mens! ik wens geen blinde navolgers/gelovigen, ik wens geen eigen kerk, ik zeg nooit: Volg mij! Ik wijs altijd Op De Een Volmaakte Christusverschijning en zeg: Volg Die! Ik wens dat iedereen naar Die Een Volmaakte Christusverschijning Gaat En Zelf Vol-Profetisch Wordt Opdat er nooit meer misverstanden zijn, nooit meer misleidingen en ook niet meer misleid kan worden en iedereen de Grootste Schat van god Vindt! Ik zelf wens slechts de laatste plaats in de Hemel!!!!

              Ok nu doet u valse beschuldigingen!

              “22 De glossolalie (de taal van de Geest) is dus niet bestemd voor de gelovigen, maar voor de ongelovigen: de profetie daarentegen is niet bestemd voor de ongelovigen maar voor de gelovigen. ( )”

              Die Vol in de H.Geest Is Verstaat glossolallie, het is dus voor Vol-Gelovigen en Profetie is voor ongelovigen:

              24 Maar als allen profeteren en er komt een ongelovige of buitenstaander binnen, dan wordt hij door allen terechtgewezen, door allen beoordeeld 25en zijn verborgen gedachten worden blootgelegd; dan zal hij zich ter aarde werpen, hij zal God aanbidden en belijden dat God werkelijk in uw midden is. (1Kor 4)

              Zij die denken dat als men in vervoering is, waanzinnig is, schieten te kort in geloof en H.Geest want zij oordelen voordat zij kunnen oordelen!
              U draait de zaak om. Profetie is voor ongelovigen want waren zij gelovig genoeg geweest waren zij zelf Profeet Geworden! ook nu liegt u! Profetie is voor ongelovige om Genoeg Gelovig te worden! Welk Nut Dient Het Om Die Gelovig Zijn Uitleg Te Geven Als zij Zelf Kunnen Halen Of Hebben?

              Helaas J. die een ijdeltuit is is u! U beweert en is nog Nooit Vol In De H.Geest Geweest, u verdraait teksten, danwel legt teksten letterlijk uit die deels verkeerd geschreven zijn dan wel het Onverbeelde voorbij gaan! U bent niet beter dan een farizeïsche christelijke schriftgeleerde!
              U kan niet beoordelen wie God wel of niet Heeft Aangesteld Om te Profeteren! Daarvoor moet u zelf Vol In De H.Geest Zijn:

              Petrus zei:
              16 Simon Petrus antwoordde: “Gij zijt de Christus, de Zoon van de levende God.” 17 Jezus hernam: “Zalig zijt gij Simon, zoon van Jona, want niet vlees en bloed hebben u dit geopenbaard maar mijn Vader die in de hemel is. 18Op mijn beurt zeg ik u: Gij zijt Petrus; en op deze steenrots zal Ik mijn Kerk bouwen en de poorten der hel zullen haar niet overweldigen. 19 Ik zal u de sleutels geven van het Rijk der hemelen en wat gij zult binden op aarde, zal ook in de hemel gebonden zijn en wat gij zult ontbinden op aarde, zal ook in de hemel ontbonden zijn.” 20 Daarop verbood Hij zijn leerlingen nadrukkelijk iemand te zeggen, dat Hij de Christus was.

              en in een ogenblik erna:

              21 Van dat ogenblik af begon Jezus zijn leerlingen duidelijk te maken dat Hij naar Jeruzalem moest gaan; dat Hij daar veel zou moeten lijden van de oudsten, de hogepriesters en de schriftgeleerden, maar dat Hij na ter dood gebracht te zijn op de derde dag zou verrijzen. 22 Toen nam Petrus Jezus ter zijde en begon Hem ernstig daarover te onderhouden: “Dat verhoede God, Heer! Zo iets mag U nooit overkomen!” 23 Maar Hij keerde zich om en zei tot Petrus: “Ga weg, satan, terug! Gij zijt Mij een aanstoot, want gij laat u leiden door menselijke overwegingen en niet door wat God wil.”(Mat 16)

              Was Petrus Vol In De H.Geest Geweest had Die Vol-Geprofeteerd en Verteld Wie Allemaal Te Verstaan Zijn In Het Woord Messias en hij kwam niet verder dan Jezus!
              En Was Die Vol In De H.Geest Geweest had die ook Gods Kennis Van het Lijden Van Christus en was die niet gevallen in een satanisch menselijke uitspraak!
              Niet voor niets Kreeg Petrus vlak voor Jezus Verrijzenis 3x de vraag Houdt je van mij en maakt Jezus Johannes Liefdevol Los van blinde directe gehoorzaamheid aan Petrus!

              Nee J. u moet Met De Dageraad( Die Ene Volmaakte Christusverschijning) Leren Opstaan u uw satanische neiging van blind de kerkleer volgen afleggen!! U moet nog leren Gods Betrouwbaar te zijn en u bent Niet! en dat kan Als enige Als u Met Vol-Profetie Komt En Niet Anders!

              1. correctie:

                Ik wens dat iedereen naar Die Een Volmaakte Christusverschijning Gaat En Zelf Vol-Profetisch Wordt Opdat er nooit meer misverstanden zijn, nooit meer misleidingen en ook niet meer misleid kan worden en iedereen de Grootste Schat van god Vindt! Ik zelf wens slechts de laatste plaats in de Hemel!!!!

                dat moet Zijn:

                Ik wens dat iedereen naar Die Een Volmaakte Christusverschijning Gaat En Zelf Vol-Profetisch Wordt Opdat er nooit meer misverstanden zijn, nooit meer misleidingen en ook niet meer misleid kan worden en iedereen de Grootste Schat van GOD Vindt! Ik zelf wens slechts de laatste plaats in de Hemel!!!!

                1. @Henk G.

                  Voor de misschien wel 100ste keer komt U hierboven met begrippen die geen mens verstaat. U doet dus niet wat de apostel Paulus voorschrijft aan de gemeente van Korinte (1Kor. 14) en ik hierboven aanhaalde. U bestaat het zelfs om te menen de auteur hiervan te moeten corrigeren vanuit uw eigen ideologie. Hoe arrogant kan men zijn als rooms katholiek!

                  Voorts stoort U ons met uw ideeën over volmaaktheid die geen mens kan bereiken. We zijn immers allemaal falende wezens die aan vermindering van dat tekortschieten kunnen werken, maar nooit volmaakt zullen worden. U stelt dus te hoge eisen aan ons en dat is uiterst pijnlijk elke keer dat U uw pc ter hand neemt. Als U zo met uw collega’s en cliënten in uw tandartsenpraktijk omgaat, zult U weldra geen cliënten meer overhouden, want U bent onuitstaanbaar narcistisch, om niet te zeggen ook onbeschoft.

                  Die ijdeltuiterij over uw eigen nederigheid is ook ronduit storend. Kom toch van uw ros, wordt realistisch en leg geen valse maatstaven aan terwijl U doet alsof U qua moraal en intelligentie plus wijsheid heel vèr boven ons mensen staat, dan is er wellicht nog enige communicatie mogelijk, anders moeten wij U uit lijfsbehoud en geestelijke gezondheid definitief gaan boycotten. Dat zal U vast niets doen, maar het is maar dat U het weet. U gaat naar buiten, en ‘daar is geween en tandengeknars’.

                  Dus: schrijf uw verhaal voortaan in gewone, begrijpelijke mensentaal en stop met het erbij halen van uw wanen m.b.t. de volmaaktheid van mensen, hun uitspraken en gedrag. U bent immers zelf qua persoon als qua gedrag verre van volmaakt. De Heer zal wel met U afrekenen! Ik heb gezegd.

                  1. @J.

                    u kan het duizend keer schrijven, en ik zal u antwoorden dat men elke tekst moet controleren bij Die Ene Volmaakte Christusverschijning en de Bijbel Volmaakt Moet Controleren, ook al heeft De Bijbel Het Recht om aanspraak te maken dat zij De Volle Waarheid Spreekt! Het gaat om Volmaakte Ooggetuige Te Zijn en niet om blind geloven. In De Bijbel Staan ook leugens!

                    Dit heeft niks met arrogantie te maken, noch met twijfel! Die arrogant is, is u door blind aan te nemen dat De Bijbel de volle waarheid schrijft en dit blind te beweren! Dat is geen Volmaakte Ooggetuigenis. Niet voor niets loopt de kerk grote schade op omdat ze arrogant is te denken dat je met blinde beweringen, van horen zeggen van en er zelf niet bij geweest te zijn met Christusgelijk Volmaakt Oog En Aanwezig Zijn, denkt te kunnen getuigen!

                    En u loopt er blind achterna! Als je een held bent met uw geloof ga naar de Hemel gedurende uw leven, u komt NOOIT AAN: u verdwaalt in de hel!

                    ik heb zelf die weg gelopen, ik weet waarover ik spreek en schrijf!! Niet dat het een bewijs is!

                    Voor Dat u oordeelt over ijdeltuiterij, ga naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning en Vraag De Definitie van Ijdeltijterij en of ik daar onder val! Onbeschofte die u bent! Ieder oordeel Die Niet Christusgelijk Is Is voorbarig!

                    U weet helemaal niks van Volmaaktheid van de Mens in de Tuin van eden noch weet u niet welke gevolgen die zondenvallen hadden, noch wie er allemaal wel en niet gevallen zijn! Noch weet u van Waar en In Welke Staat ik me Bevindt en bevindt, ook Daar moet u eerst Bij Die Ene Volmaakte Christusverschijning Zijn en Christusgelijk Zonder zonden Liefhebben, Voor u Goed Kan Oordelen!

                    U bent de zoveelste hier die denkt met een blinde leer en blind geloof en grootste studies groots kan brallend andere op hun nummer kan zetten!

                    Zeker zal de Heer Met mij Afrekenen, WANT IK HEB VERANTWORDING AF TE LEGGEN EN OOK MET U!

                    Zwetser die u bent

  10. Wanhoop in groeiende chaos.
    In New York is een ramp in de maak. De massaal aangevoerde vreemdelingen mogen 30 dagen in hotels verblijven maar moeten dan achtereenvolgens de straat op. Ze zijn totaal verloren. De stadsdiensten trachten hen bij beetjes weg te krijgen van de stoepen en de pleinen en de sportpleinen en van alle openbare ruimten. Scholen durven hun speelpleinen niet meer gebruiken. Joggers blijven thuis. Men blijft vreemdelingen aanvoeren met bussen, en die ook weer na 30 dagen de straat op moeten. Iedereen vraagt zich angstig af wat het vervolg zal zijn. Vrouwen trachten kleding te wassen in de sterk vervuilde oosterse rivier. Er ontstaan zeer tijdelijke micro-economische bedrijvigheidjes maar ze worden telkens weer weggedreven. Een beangstigend broeinest voor zeer velen.
    Total Chaos… NYC Demolishes Migrant Encampment
    https://www.youtube.com/watch?v=eMAvapn27to

  11. RUSSISCH KERKKOOR ZINGT NUKE AMERICA/

    https://youtu.be/ONvxdopNIfU?si=zSPV5UcmVlo5PBWD

    Het gaat zo goed met de moordenaars van Pfizer dat ze gaan verhuizen naar een prestigieuze locatie in New York dat toevallig huisnummer 666 heeft.

    The Coming NUK APPLE Drop In NYC. ” It is 1 minute to midnight for America.”

    https://youtu.be/gFdlJIShlEg?si=-rT3ybrQH9LJLqFa

    Als ze op oud en nieuw gaan aftellen naar 2025 ———————-BOEM

  12. Paus Franciscus: Migranten afwijzen is een ‘ernstige zonde’

    Helemaal geen reactie hier ,wat is dit voor club ?

    op frontnieuws 55 reacties

    Wojtek augustus 29, 2024 Bij 17:07
    Paus geeft even vergeten om te iets toevoegen over verkrachten en vermoeden door tuig die opzettelijk hier naartoe gestuurd is…als ik hier naar zijn lachende gezicht kijk..dan zie ik demoon..en een puur ook….

    Reageer
    Rudy DannauRudy Dannau augustus 29, 2024 Bij 19:07
    ik zie geen paus meer alleen een trekpop van de satanisten.

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:12
    Inderdaad kijk goed naar zijn foto als iemand daar naar kijkt en dat reptiel nog serieus neemt heeft diegene duidelijk een ander probleem. Ik kan niet anders dan naar de foto kijken en alleen maar medelijden hebben met dat ooit misschien wel menselijk geboren goddelijke wezen te hebben. Als ze menselijk geboren zijn wat ik betwijfel wil ik hun jeugd niet zien of beoordelen maar dat moet vanaf geboorte een letterlijke hel geweest zijn.

    Reageer
    ra****************@gm***.comraphaelvangestel66@gmail.com augustus 29, 2024 Bij 19:52
    Yep 💯% Walgelijk..

    Reageer
    YHWHYHWH augustus 29, 2024 Bij 20:08
    Valse profeten….

    Reageer
    HarmenHarmen augustus 29, 2024 Bij 20:40
    Deze paus lijkt me niet geletterd. Hij is duidelijk een WEF-volger, of erger. Maar hij maakt ook duidelijk dat de asielzoekers welkom zijn in Vaticaanstad. Dat de stad overlopen wordt, dan kan de vervanger van Jezus aan den lijve ondervinden dat dergelijke hoeveelheden barbaren een land totaal kan veranderen, of zelfs overnemen. Is dat dan het Evangelie, Paus? Een geciviliseerd land in een barbaars oorlogvoeren negorij veranderen, dat is geen vooruitgang te noemen. Het zal generaties duren voordat je kunt zeggen dat we terug in de geciviliseerde wereld zijn teruggekeerd of permanent in een hel zijn beland.

    Reageer
    ConanConan augustus 29, 2024 Bij 22:00
    The real purpose is to replace “Christians” by muslims.

    Reageer
    HelgaHelga augustus 29, 2024 Bij 21:18
    Inderdaad verkrachten en kinderen vermoorden is ook een zonden maar dat noemt hij niet.En dat zij alles gratis krijgen en wij helemaal geen goede zorg kunnen krijgen omdat het niet te betalen is.Waar bemoeit hij zich mee als of hij zonder zonden is.

    Reageer
    ConanConan augustus 29, 2024 Bij 21:51
    He can go to the same nursing home as China Joe !!!

    Reageer
    JosephJoseph augustus 30, 2024 Bij 03:19
    Inderdaad hoe kan een zondaar en andere veroordelen .En zeker niet vergeven in de cathoz´ieke biecht .

    Reageer
    dwddwd augustus 29, 2024 Bij 17:11
    Luisteren naar een satanist is ook en zonde

    Reageer
    WojtekWojtek augustus 29, 2024 Bij 17:12
    ..wat deze paus ook verteld ..is een pure propaganda..goedkoop en kwaadaardig ook…dienaar van kwaad in schapen huid ….

    Reageer
    Meester PrikkebeenMeester Prikkebeen augustus 29, 2024 Bij 17:14
    Tja. En de schapen slapen verder. Ongelooflijk allemaal.

    Reageer
    fellefelle augustus 29, 2024 Bij 17:21
    Dat de koning der pedos nog durft te spreken…

    Reageer
    PhoenixPhoenix augustus 29, 2024 Bij 17:25
    Volgens mij staan er nog heel veel kamers leeg in het Vaticaan.
    Laten we die eerst tot aan de nok toe vullen en dan mag Popi de schijnheilige een moralistisch verhaal houden.

    Reageer
    JacquesJacques augustus 29, 2024 Bij 17:53
    Dat was precies ook mijn idee. Top oplossing!

    Reageer
    JoopJoop augustus 29, 2024 Bij 17:29
    Deze pedofiel moet zijn kop houden is het kwaad zelf met zijn corrupt imperium satanische club die alles bij elkaar liegt en bedriegt om de mammon het geld uit persen van goed gelovigen of gehersenspoelde mensen.

    Reageer
    DeckerDecker augustus 29, 2024 Bij 17:35
    Godsdienst is alleen maar ellende. Gewoon bijgeloof uit de middeleeuwen, afschaffen die hap.

    Reageer
    arme zondaararme zondaar augustus 29, 2024 Bij 17:41
    Als hij helder kon denken, met inachtneming van alle gegevens, was hij allang geen katholiek meer, laat staan paus. Bij deze brave man natuurlijk geen woord over degenen die migratiestromen organiseren en mede daarvoor zelfs oorlog stoken. Gelukkig luistert niemand meer naar zijn gebazel.

    Reageer
    JacquesJacques augustus 29, 2024 Bij 17:59
    Deze “brave man” was de verantwoordelijke voor child traffic onder de SS paus Ratzinger.

    Kevin Annett kan je daar meer over vertellen.

    Reageer
    EngelbertEngelbert augustus 30, 2024 Bij 00:54
    Ratzinger was geen lid van de SS. Hij was slechts lid van de Hitlerjugend, net zoals vrijwel alle Duitse jongeren. Je moet wel weten waar je over praat, beste Jacques

    Reageer
    JanJan augustus 29, 2024 Bij 17:42
    Wat zou het fijn zijn als die paus dan veel van zijn vergaarde rijkdom zou inzetten voor de wees en weduwe.
    Het rapaiie dat uit afrika naar europa trekt zijn vooruitgestuurde terroristen met telefoon en nike maar hun paspoort zijn ze kwijt maar niet hun sorros betaalkaart. Opzouten , ga maar naar het vaticaan plaats en geld genoeg

    Reageer
    IMIM augustus 29, 2024 Bij 17:47
    Paus Franciscus is een stinkende schandvlek, die eerst zijn eigen ‘huis’ maar eens moet schoonvegen, en daar is hij nog wel even mee bezig 🙄

    Reageer
    SteefieSteefie augustus 29, 2024 Bij 17:54
    Ze hebben daar plek genoeg, in het Vaticaan. Breng die zogenaamde asielzoekers maar lekker daar heen.

    Reageer
    M.CoolenM.Coolen augustus 29, 2024 Bij 17:58
    Natuurlijk weer uit de context gelaten:

    1 Den vreemdeling moogt ge niet verdrukken en kwellen; want zelf zijt ge vreemdelingen geweest in het land van Egypte.

    Deze zetbaas van de VN is niet katholiek en al helemaal geen paus.
    De H. Franciscus heeft deze man eeuwen geleden al voorspeld als een valse troonopvolger van de H. Petrus.

    Reageer
    WimWim augustus 29, 2024 Bij 17:59
    Hoeveel immigranten heeft het Vaticaan opgenomen de afgelopen 10 jaar? Volgens mij Nul

    Reageer
    IsabelIsabel augustus 29, 2024 Bij 18:00
    De paus is zélf een wandelende zonde.

    Reageer
    KnaksKnaks augustus 29, 2024 Bij 18:04
    Ik maak voor mezelf onderscheid tussen geloof en religie, want hoewel synoniemen er is een verschil.
    Geloof is iets moois, iets ongrijpbaars, iets onverklaarbaars, iets universeels. Waar het begrip ophoudt begint het geloof. Hoe groot is het heelal, ik geloof zo en zo groot.
    Maar dan komt de mens en die gaat regeltjes verbinden aan dat mooie universele geloof. Maar dat is nog niet zo erg. Hij gaat vervolgens die regeltjes aan anderen opdringen. En dan heet het geen geloof meer maar religie. En uit hoofde van religie slaan we elkaar al millennia lang de harses in.

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:24
    Dank u knaks mooi verwoord het goddelijke is prachtig religie is zwaar ziek…

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:26
    U zegt de woorden die ik nu even niet kon vinden maar perfect 😼👍❤️🥰😊

    Reageer
    RVerheijdenRVerheijden augustus 29, 2024 Bij 18:10
    Behalve dan misschien wat migrantenkinderen in de kelders , hoeveel migranten heeft het Vaticaan opgenomen?

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:31
    In de kelders hebben ze geen ruimte meer beste verheijden dat zijn geen kelders maar een gangenstelsel van 32 km en de ruimte is bezet met goud en 100. 000 plus boeken en diverse andere interessante dingen die ons alles kunnen leren over wat mens zijn is. De bibliotheek in Egypte Alexandria is niet afgebrand alle boeken liggen daar plus de rest.

    Reageer
    WojtekWojtek augustus 29, 2024 Bij 18:15
    …heer Paus misschien sturen die alle lieve Afrikanen naar Vaticaan..ruimte en geld zat….👍

    Reageer
    TigronTigron augustus 29, 2024 Bij 18:50
    Hoe dichter bij de kerk, hoe slechter het volk

    Reageer
    salvarsalvar augustus 29, 2024 Bij 18:55
    “Ik wil graag met u stilstaan bij de mensen die – zelfs op dit moment – zeeën en woestijnen oversteken om een land te bereiken waar ze in vrede en veiligheid kunnen leven,” opende hij bericht.
    je bedoeld de grenzen verder op zodat ze hier veil zijn en ons in de nek steken.
    wij moeten verdwijnen he klootzak.

    buiten oorlog is er niets mis mee met de landen want geboren en getogen weet je niet beter.
    de landen in het westen staan op instorten en moeten ook nog honderdduizenden uitvreters onderhouden.
    de pope kan mij reet likken , verkoop alle rijkdommen die gejat zijn van de burger en dat is gigantisch en begin zelf met ze op te vangen en te onderhouden.

    wij zijn geen zonde maar jij zelf satanische gek.

    Reageer
    RemyRemy augustus 29, 2024 Bij 18:56
    De paus doet alles om de satanische globalistische agenda uit te voeren. Hij citeert de Schrift op een manier die hem en zijn duivelse sekte goed uitkomt maar totaal verkeerd is. Het woord Gods misbruiken doen alleen de grootste Farizeeërs.

    Reageer
    L VDSL VDS augustus 29, 2024 Bij 18:57
    Wat een mafkees, die paus, christenen worden grotendeels vervolgd in de Islamietische wereld, en hij gaat meewerken om ze hier binnen te brengen, straks laat hij zich nog bekeren, zou er echt niet van opkijken.

    Reageer
    Haas deHaas de augustus 29, 2024 Bij 19:02
    Wordt tijd dat er weer zwarte rook uit de schoorsteen van het Vaticaan komt.

    Reageer
    BromsnorBromsnor augustus 29, 2024 Bij 19:12
    Grappig zoveel weerzin, als deze meneer die zichzelf pope heeft genoemd en daarbij de naam van sint Franciscus door het slijk heeft gehaald, oproept. De treffende foto die rommel voor de gelegenheid heeft gekozen draagt daar ongetwijfeld aan mee. Vreselijk enge man. Laat ons bidden dat hij snel naar zijn eeuwige rustplaats mag vertrekken.

    Reageer
    AJAJ augustus 29, 2024 Bij 19:30
    Paus Franciscus zegt dat het opzettelijk afwijzen van migratie ‘een ernstige zonde’ is

    Weet u wat een veel erger zonde is meneer de Paus, dat de man die vertegenwoordiger van God op aarde is, het satanisme vertegenwoordigd van de lichtdrager op aarde.

    Reageer
    fransfrans augustus 29, 2024 Bij 19:31
    Heb het niet gelezen!! Fakepaus!!!!

    Reageer
    fransfrans augustus 29, 2024 Bij 22:18
    Het is ook niet meer te vatten waarom deze figuren dit soort uitspraken moeten uitbraken.
    Is het om slapenden wakker te krijgen?
    Is het bewust neergezet om te laten zien hoe ziek het duistere vaticaan is,? Hoe ziek zij zijn, die de leugen hanteren, dat ze leiders zijn.

    Reageer
    MadeloesMadeloes augustus 29, 2024 Bij 19:39
    Bovenstaande artikel kun je niet bijna niet met droge ogen lezen, deze man (heb gelezen dat hij al ingeruild is) die onder de plak zit van anderen. Het is net als degenen die verantwoordelijk zijn voor het maken een oorlog en daarna een krans leggen voor de slachtoffers en de media hier uitgebreid verslag van doet.

    Reageer
    RonjaspersRonjaspers augustus 29, 2024 Bij 20:01
    Die paus is een smerige satanist,met zijn satanische bolwerk het vaticaan.

    Reageer
    GerardGerard augustus 29, 2024 Bij 20:37
    De duivel woont in het Vaticaan, het is een jezuit en een freemetselaar!

    Reageer
    peeterspeeters augustus 29, 2024 Bij 21:04
    “Ik wil graag met u stilstaan bij de mensen die – zelfs op dit moment – zeeën en woestijnen oversteken om een land te bereiken waar ze in vrede en veiligheid kunnen leven,” En vervolgens dat land dat hen heeft opgenomen volledig om zeep helpen , bommen , messen enz…. Was ook de leer van ene ùohamed ze moesten zich onopvallend mengen onder de bevolking van een ander geloof en vervolgens onverwacht toeslaan.

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:39
    U bedoeld overgevlogen of na een luxe betaalde reis 15 km voor de kust in een rubberbootje te zijn geladen PEETERS. WAKE THE FUCK UP PETER’S..
    Als u in die Propaganda gelooft heeft u nog een lange reis te gaan.

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:41
    De hersenspoeling en mindcontrol heeft bij u duidelijk goed gewerkt.

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:46
    Excuses peters had u bericht niet goed gelezen. Mijn nederige excuses. Foutje van mijn kant…

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:48
    Had het artikel niet gelezen kon ik niet na de parasieten reptiel foto sorry

    Reageer
    Sergeant YvesSergeant Yves augustus 29, 2024 Bij 21:28
    Deze paus is geen paus maar de valse profeet (zie apocalyps)een apostaat en verrader van Christus en heeft al meer ketterijen de wereld in geslingerd dan alle protestanten bij elkaar.deze paus is het uiteindelijke resultaat van decennia banalisering van de liturgie en de bijbelse waarheden in de vorm van secularisatie om de wereld tegemoet te komen (modernisering) van het ware katholieke geloof in gang gezet door het tweede Vaticaans concilie waar de rook van Satan de kerk is binnen gekomen.

    Reageer
    Evil catEvil cat augustus 29, 2024 Bij 23:32
    In de kelders hebben ze geen ruimte meer beste verheijden dat zijn geen kelders maar een gangenstelsel van 32 km en de ruimte is bezet met goud en 100. 000 plus boeken en diverse andere interessante dingen die ons alles kunnen leren over wat mens zijn is. De bibliotheek in Egypte Alexandria is niet afgebrand alle boeken liggen daar plus de rest.

    Reageer
    MarcMarc augustus 30, 2024 Bij 00:21
    Paus =wef=zionist =satanist fuck popie jopie

    Reageer
    EngelbertEngelbert augustus 30, 2024 Bij 01:00
    Wanneer houdt die ‘man in het wit’ nou eens zijn kop als het om immigrantenopvang gaat? Tijden de blasfemische openingsceremonie van de Olympische Spelen hield hij ook zijn kop (lijkt heel veel op Stan Laurel, overigens). Laat hij zich met zijn kerk bemoeien en niet met politiek. Hopelijk roept God hem spoedig tot Zich en dan kan hij bij God verantwoording afleggen.

    Reageer
    LeonidLeonid augustus 30, 2024 Bij 01:13
    Dit pausje is een satanische idioot.Volslagen van de pot gerukt. Gestoord mannetje. Ga er verder even niet nog meer woorden aan vuil maken. Smerige antichrist.

  13. @Henk Gadellaa,
    Gaat U over maar babytaal???
    Zonder betekenis verliest elke taal z’n bedoeling: namelijk wat men wil bereiken, dan krijg je geheel vanzelf gebrabbel, babytaal.

    1. @Henk Gadellaa,
      Gaat U ineens naar babytaal???
      Zonder betekenis verliest elke taal z’n bedoeling: namelijk wat men wil bereiken, dan krijg je geheel vanzelf gebrabbel, babytaal.

  14. Flikker lekker op met jullie gelul hier

    Ouwe Lullen Moeten Weg – Van Kooten en De Bie

    https://youtu.be/lvt6TC_IZRI?si=yXv06xx6eDfgzAcj

    Ouwe lullen moeten weg
    Ouwe lullen moeten weg
    Ouwe lullen moeten weg
    Ouwe lullen staan alleen maar in de weg
    Waar je om je heen kijkt
    Enkel ouwe lullen
    Ouwe grijze lullen
    Die hun zakken vullen

    Ze lullen je de laan uit
    Ze lullen je de straat op
    Ze lullen je je baan uit
    Ze lullen je de vluchtstrook op

    Ouwe lullen moeten weg
    Ouwe lullen moeten weg
    Ouwe lullen moeten weg
    Ouwe lullen staan alleen maar in de weg

  15. Henk Gadellaa,
    U kunt NIMMER universiteit gehad hebben: Daarvoor is Uw peil (straattaal) véél te laag.
    U denkt anderen net zo gek te krijgen als Uzélf.
    Dan moet ik U teleurstellen: bij mij bent U op het verkeerde adres.
    De reden is zeer eenvoudig en zelfs simpel: in ben hier niet op een kinderspeelplaats.

    1. Henk Gadellaa,
      verbetering:
      U kunt NIMMER universiteit gehad hebben: Daarvoor is Uw peil (straattaal) véél te laag.
      U denkt anderen net zo gek te krijgen als Uzélf.
      Dan moet ik U teleurstellen: bij mij bent U op het verkeerde adres.
      De reden is zeer eenvoudig en zelfs simpel: ik ben hier niet op een kinderspeelplaats.

  16. AntiSoof,
    Blijkbaar gaat U ervan uit, dat mensen op deze site allemaal eerlijke bedoelingen hebben.
    Ik stel zelfs, dat de meerderheid géén eerlijke bedoelingen heeft.

    1. P.J.T. Derks,
      Dat is dan wel een beetje een trieste conclusie.
      Ja, uiteraard probeert ‘men’ elke vrijheid in te perken, ook hier, dat wel, maar toch. Ik verdom het om rekening te houden met al te slechte mensen hier. We zullen wel zien. Ze bijten zich heus wel in de eigen staart. Noem het eigenwijs of zelfs onnozel, ze mogen het proberen, maar ik laat het plezier van communicatie niet bederven door halve waanzinnigen.
      Maar, aan de andere kant; licht komt het beste uit bij een zwarte achtergrond, dus ook niet zulke lieve lieden spelen hun rol in het leven. Zonder dat ze het beseffen komt het licht beter uit tegen hun donkere achtergrond.
      En dat we in een donkere tijd leven besef ik ook wel. Maar toch, sportief gezien verlies ik liever van een bruut maar dan van een mietje. Dus zo heeft de dwaas ook een rolletje.

          1. @Derks

            “P.J.T. Derks schreef:
            30 augustus 2024 om 18:50
            @Henk Gadellaa,
            Zulke stiekeme reacties moét U van Uw zeer nette moeder geleerd hebben.
            U zult wel op Uw moeder lijken.”

            Wie heeft niet eigenschappen van diens moeder? U toch ook, of was u een vondeling/wees?

          2. @Derks

            Het heet toch: “De appel valt niet ver van de boom” en “Aan de vruchten herken je de boom”?

            Dat is toch straattaal, of….?

              1. Beste heer P.J.T. Derks,
                Het is voor mij ook heel moeilijk me niet te laten uitdagen door Henk.
                Maar toch denk ik dat we daar moeten naar streven.
                Ik denk dat hij het moedwillig doet want het is al te gek.

                Het dagelijks leven is altijd gestoord door onbenulligheden en dwaze mensen, en die vergeten we liever om aan ernstige dingen te denken.
                En we moeten immers ook onze begriploze naasten vergeven en voor hen bidden dat zij de Kerk eindelijk zouden (terug)vinden en respecteren.

                Henk kan het niet laten, het lijkt een verslaving, voortdurend hier in te springen en altijd weer hetzelfde wijsje te dreunen. Sommigen van mijn buren doen dat ook. Gewoon even vriendelijk knikken en verder gaan.

                1. @Eric

                  “Henk kan het niet laten, het lijkt een verslaving, voortdurend hier in te springen en altijd weer hetzelfde wijsje te dreunen. Sommigen van mijn buren doen dat ook. Gewoon even vriendelijk knikken en verder gaan.”

                  Wie herhaald hier niet diens zelfde wijsje? God Doe Het Ook! En u ook! Alsof Liefhebben een verslaving is…..

                  Eigenwijze kwaadaardigheid is een verslaving!

                  En wat Derks betreft, die is gewoon kwaadaardig onbeschoft want die weigert iemand naar de Liefde te behandelen, en onderzoek te doen tav van mijn naam en mijn beroep en wie schrijft nu:

                  “Zulke stiekeme reacties moét U van Uw zeer nette moeder geleerd hebben.
                  U zult wel op Uw moeder lijken.””

                  Dan ben je gewoon kwaadaardig! En dan aait u hen nog over zijn bol….

                  1. @Henk Gadellaa,
                    Heeft U al eens geteld hoe vaak U iemand uitscheldt?
                    En oh, nu heb ik ’n keer geriskeerd om U uit te schelden.
                    En oei, dat weet U dagen en zelfs weken erna nog.

                    Daarom mijn regelmatig geuit verzoek aan U: stop a.u.b. met schelden op mensen (= uitschelden).

                    1. @Derks

                      Hallooooooo, De Volle Waarheid Scheldt Niet! Dan onderzoek eens goed of ik de Volle Waarheid Schrijf of niet en houdt eens op met dat zo in u opkomt onbeschoft uit te braken en zoek eens echt uit!

  17. Ze hebben totaal niets gemeen.
    Ik geef de voorkeur aan niet getatoeëerde en zonder neuspiercing deftig geklede vrouwen op straat.

    1. @Derks
      “@Henk Gadellaa,
      Uw eigen woorden:
      De Volle Waarheid Scheldt Niet!

      Welnu, dan heb ook IK U NIMMER uitgescholden.”

      Had u nooit gescholden had u verteld dat u Volmaakt Onderzoek Had Gedaan zoals de Bijbel Voorschrijft en Die Ene Volmaakte Christusverschijning Gekend en Geleerd aan anderen opdat zij ook zouden ophouden met brallen en zwetsen van leugenachtige blinde beweringen en u doet niet! Ja erger als ik u er op Wijs, loopt u weg, zwijgt of ontkent dat men Zo Hoort te Doen en Wijst anderen Daarop! Daarbij doet u niet aan iemand anders spreekt de Volle Waarheid tot het tegendeel met Godsbwijs is Bewezen! U kan geen Bijbel Goed Lezen, noch dossiers goed verstaan

      U bent niks anders dan een geestelijk verknipte kwaadaardige ziende blinde leugenaar!

      Diep, Diep, Diep Bedroevend hoe onbeschoft eigenwijs u bent

        1. @Henk Gadellaa,
          U kunt ÓNmogelijk ’n profeet zijn. Daarvoor bent U véél te grof gebekt.
          Dus wat dat profeet betreft: dat is véél te hoog gegrepen voor U.

          1. @Derks

            “@Henk Gadellaa,
            U kunt ÓNmogelijk ’n profeet zijn. Daarvoor bent U véél te grof gebekt.
            Dus wat dat profeet betreft: dat is véél te hoog gegrepen voor U.”

            U moet de Bijbel eens openslaan en bij Profeten gaan lezen waar die vandaan komen en hoe zij spreken: Hosea was getrouwd met een hoer! Amos is een donderpredikant. Zijn taal is die van een boer, gespierd en gekruid. Hij gebruikt vaak harde woorden en ruige beelden, ontleend aan de natuur en het boerenbestaan. Om vat te krijgen op zijn toehoorders stapelt hij de beelden soms opeen of herhaalt hij zijn gedachte.
            Jonas liep weg! Elia zei dat die de enige overgeblevene was!

            U weet helemaal niks en u beweert ziende blind met uw onbeschofte kwaadaardige grootspraak! En een leugenaar die beweert zijn woord te houden en doet niet!
            Ik zou blij zijn als u De Hemel haalt want dan Bent u en Heeft Gered want bent u ziekelijke leugenaar, ik wens u geen hel toe en zou me ook niet schamen als ik u In De Hemel Aantref, Ik zou Christus en Allen Die daar Zijn Danken Voor Diens En Hun Barmhartigheid!
            Al doen uw uitspraken mij pijn als zweepslagen, Zolang het Barmhartigheid Tijd Is zal ik Voor u Ziel Bidden Opdat u gered Mag Worden En Zijn! Is Die Tijd Over En u Bent Nog zo Als Nu, Krijgt u “Het Zwaard Van Michael” En het Godsgericht!! Dan Ben ik Klaar Met u! Nu kan u schoppen trappen, slaan, u Krijgt Een Weerwoord en Barmhartigheid, Dan als Die Barmhartigheid Tijd Voorbij Is Krijgt u Een Direct Gods Oordeel Uit Het Godsgericht!

  18. Negeren helpt niet. Reageren helpt niet.
    Kan er hier nu echt niemand dat infantiele onzalige inhoudsloze gescheld tussen de heren Derks en Gadellaa gestopt krijgen?

    1. @Frank

      Leer Goed Oordelen Frank! Elk oordeel dat niet Volmaakt is en men beweert dat Het Volmaakt Is, is onzalig kwaadaardig gescheld!

      Dan zeg mij Frank, wanneer scheldt jij niet kwaadaardig? Zal ik Het Antwoord Geven, Frank? : Als je Echt Barmhartiger Bent Zoals Het Hoort, Dan ziende blinde orthodoxen!!

      en dat is heel veel meer dan je kwaadaardig gezwets dat niks vast staat, dan staat ook jouw oordeel “Kan er hier nu echt niemand dat infantiele onzalige inhoudsloze gescheld tussen de heren Derks en Gadellaa gestopt krijgen?”ook op losse schroeven!

      En Frank: Een Serieus Oprecht gesprek aan gaan en echt over nadenken en Goed Onderzoeken Heeft Echt Zin! Dat domme gezwets van aanhoren en zonder echte argumenten met als spijker op de kop: “Niks Staat Vast”, Zonder Goed Onderzoek, ja Frank, daar krijg je geen deuk in een pakje boter mee! Dan moet je ook niet klagen!

        1. @Eric

          u weet niet welke Echte Betekenis nutteloze dwaasheid Heeft want dan zou u er niet voor vallen!

          Echte Volle Waarheid Is Nooit Nutteloos: Al Neemt de ene mens Niet Aan, Het Keert Niet Terug Naar God Zonder Vrucht Gedragen Te hebben! En Al Neemt die ene mens het Niet Aan, Dat Betekent Niet Dat die zich later Niet Zal Herinneren als er schade geleden wordt en Tot Inkeer en Omkeer Komt, of Niet een andere Leert Om zulke schade te Voorkomen!
          Naar uw oorden is de Bijbel nutteloze dwaasheid want Die Spreekt tot Allen en Niet Allen Luisteren! Dan Is De Bijbel voor hen die Niet Luisteren nutteloze dwaasheid, zoals u Niet Luistert Naar de Meest Heilige stukken Van De Bijbel en verklaart u de Bijbel daar voor nutteloze dwaasheid!!

          Om van een “slimme vos” te Kunnen Leren Moet U de Volle Waarheid Kennen Zoals Die Volmaakt Onverbeeld Is! Vele denken van satan te kunne leren en ze gaan ten onder omdat ze De Volle waarheid Niet Volmaakt Onverbeeld Van Aangezicht Tot Aangezicht Kennen en laten zich in de luren leggen met verbeelde uitleg die ze voor Vol-Waar blind verkondigen!
          U Bent Er Zo een!

Regels voor reacties:
1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan.
2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd.
3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. Registreren kan hier.
4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Doe mee met de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.