Niet het einde van de wereld, integendeel het Naamfeest van Maria !

De machtige industriebazen met hun duivelse ‘wetenschappers’ construeren met hoogmoedige trots een reusachtige maar onnatuurlijke machinatie waardoor de lichamen van mens en dier beter gedijen in een van oorsprong natuurlijk klimaat dat zij tegelijkertijd grondig ondermijnen terwijl de talloze onnatuurlijke ingrepen nochtans ten dienste staan aan grote uitgroei van de bevolking.

Het gaat bijgevolg om een goed aantoonbare meervoudige gespletenheid.
Wat ligt daaraan ten grondslag ?
Het antwoord is eenvoudig dat zij God de Schepper van hemel en aarde haten en Hem willen overtreffen met eigen onnatuurlijke maaksels.

Dat heel het natuurlijk leven op aarde door hen ontwricht wordt kan niet meer ontkend worden en nu zien zij zich gedwongen het bevolkingsaantal door middel van nog meer onnatuurlijke kunstgrepen te verminderen. Uiteraard gebruiken zij daarom de verdelgingsmiddelen die zij in gewetenloosheid en extreme hoogmoed ontwikkelden.

Het meest bizarre en diep schokkende is dat zij er in slaagden een valse paus op de Stoel van Petrus te plaatsen die iedereen tracht te misleiden door de onnatuurlijke gekunsteldheid aan te prijzen.
Daartoe planden zij reeds een wereldoorlog en zelfs een wereldheerser.
Dit is zodanig ver buiten de Liefde van God dat wij deze ontwikkeling “het einde van de wereld” noemen.

Maar Koning Jezus zal Zijn Kerk weder opbouwen nadat de vijand zal verslagen zijn.

Want het Liefdevolle Werk van God kan nooit door de mens worden vernietigd.

Op deze dag, 12 september, het Naamfeest van ons Aller Moeder Maria die zeer velen zal beschermen tijdens de naderende grote verdrukking komt het iedere christen toe Haar bijzonder te huldigen want Zij waarschuwde niet slechts de nog alerte katholieken reeds in Fatima 1916-1917, maar de hele wereld.

 

 

 

Auteur:Hypoliet

235 commentaren op “Niet het einde van de wereld, integendeel het Naamfeest van Maria !

  1. Intriest dat dit soort onzin hier gepubliceerd wordt.
    Dat heeft niets te maken met het geloof in een God, noch met het katholiek geloof in het bijzonder.
    Dat illustreert alleen maar dat er binnen dit Forum obscure sekteleden een soort eigen clubje in stand willen houden dat werkelijk kant noch wal raakt.
    Spijtig.

    1. Frank Dierickx schreef:
      12 september 2024 om 10:53
      U loopt een beetje achterop, Edwin. Begin 2023 stond de teller van de wereldbevolking al op ruim 8 miljard. Waar u die andere onzin vandaan haalt is mij niet duidelijk.

      Frank kan er ook niks aan doen dat hij zo laag IQ heeft

      Dus van 23 april tot 2 mei is 10 dagen. X opnieuw. En we zullen een significante X hebben op 4/8

      10 dagen inclusief begin- en einddagen.
      14.400 minuten
      240 uur (42)
      10 dagen
      1 week en 3 dagen

      Veel connecties met de naam George/Georgia
      St George, George Washington en de State/Guide-stenen

      Sint-Joris is als patroonheilige en religieuze figuur met veel landen verbonden. Zie onderstaande lijst.

      Deze twee Georges hebben het landschap zeker gevormd en bewerkt, om zo te zeggen.

      Georgië

      de Amerikaanse staat werd in 1732 genoemd als kolonie voor koning George II van Groot-Brittannië. De Kaukasische natie is zo genoemd naar St. George, die de patroonheilige is (zijn cultus daar kan die van een voorchristelijke godheid voortzetten met wie hij later werd geïdentificeerd), maar de naam op die plaats zou ook zijn afgeleid van Arabische of Perzische Kurj, of Gurz (de vorm in de vroegste bronnen, Russische Grusia), waarvan wordt gezegd dat het een naam is van de inheemse bevolking, van onbekende oorsprong.

      Artikelen die verband houden met Georgië

      George
      man. persoonlijke naam, van het Franse Georges, laat-Latijnse Georgius, van het Griekse Georgos “landman, boer”, eigenlijk een bijvoeglijk naamwoord, “de grond bewerken”, van gē “aarde” (zie Gaia) + ergos “dat werkt”, van ergon “werk ” (van PIE-wortel *werg “doen”).

      De naam die in Engeland door de kruisvaarders werd geïntroduceerd (een VISIE van St. George speelde een sleutelrol in de Eerste Kruistocht), maar pas gebruikelijk na de Hannoveraanse opvolging (18e eeuw). St. George begon in de tijd van Edward III erkend te worden als beschermheer van Engeland, misschien vanwege zijn associatie met de ORDE VAN DE Kousband (zie kousenband). Zijn feestdag is 23 april.
      De legende van zijn gevecht met de draak wordt voor het eerst gevonden in “Legenda Aurea” (13c.).
      Georgia is een Latijnse vrouwelijke vorm van de naam George, wat ‘boer’ of ‘grondwerker’ betekent. De naam heeft een rijke geschiedenis en wordt geassocieerd met royalty’s, aangezien de naam is vernoemd naar koning George II van Engeland.

      De kerk van Sint-Joris in Lod (Lydda), ISRAËL, bevat een sarcofaag waarvan traditioneel wordt aangenomen dat deze de stoffelijke resten van St. George bevat. Op 8 augustus (88) stemde de raad van commissarissen van Elbert County echter voor het doneren van de stoffelijke resten van de monument voor de Elberton Granite Association en geef de 5 hectare terug ….

      Sint-Joris werd vereerd in –
      orthodoxe kerk
      Rooms-Katholieke Kerk
      Oosterse Orthodoxie
      Kerk van het Oosten
      Anglicaanse gemeenschap
      Lutheranisme
      Ombanda
      Druzen-geloof[3]
      Islam

      George Washington was een vrijmetselaar en had ook een monument met een granieten fundering, opgedragen aan hem (en Sint George ??), aangezien hun subversieve daden het terrein zeker vormden.

      Bedankt voor deze zeer actuele video. Er is veel oud nieuws dat ik vergeten ben! Het komt allemaal samen.

      Veel liefde en gebeden voor uw voorziening, vrede en bescherming.
      Amen.

      Ik heb nog nooit naar de Harry Potter-dag gekeken… Maar nu wel!
      Geweldige vondst Oonao!

      We zijn in 911 deel 2… 119… bttf… In omgekeerde volgorde.
      911 laat nog 111 dagen over… Van Harry Potter-dag op 2 mei 2024 tot Remembrance for Terrorism op 21 augustus 2024 zijn 111 dagen. De data lijken ook met elkaar verbonden te zijn. 2-5-24 is de 123e dag met nog 243 dagen te gaan. 21-08-24 is de 234e dag met nog 132 over.

      De Georgia Guidestones zijn geopend op 22/3/80… 322… 44y 4m 4w 2d vóór 21/8.
      Gebombardeerd op 6 juli 2022. 6-7-22 was de 187e dag van het jaar… 187 Moordcode… 322 & 187.
      Van 6-07-22 tot 21-08-24 zijn 111 weken (911) of 777 dagen… Crowleys “777 en andere kabbalistische geschriften”.
      In de Corona-gecodeerde film “Hot Fuzz” heeft het politie-ID-nr. is 777 en zijn partners is 128 (821).

      21/8/24… Herdenking van het terrorisme.

      Ik heb vernomen dat 218 het nummer van de Alchemist is.

      https://en.wikipedia.org/wiki/777_and_Other_Qabalistic_Writings_of_Aleister_Crowley

      Eye-opener.. dank je, waardeer… geprobeerd om de eclips te binden. 7/6/22 tot 4/8 (aug)/24; 760 dagen..
      4 augustus O’Bummer & koningin-moeder verjaardag… 7×6= 42; George, 76e verjaardag

      kabbalistische gebeden worden de Ana Beko’ach of de 42-letterige naam van God genoemd

      Meghan Merkle (MM/33) is ook jarig op 8 april en prins Harry werd geboren in 1984. Merkle klinkt als een ‘Mary cull’. Er zijn ook Merkle-boom/Binaire Hash-bomen. (Ralph Merkle patenteerde het in 1979/1976). Er zijn ook de 42 wetten/idealen van Ma’at.

      Zoveel slapers. Je opent de ogen

      De acteur Ralph Fiennes speelde de rol van Heer Voldemort. Ralph = Wolf en Fiennes = mooie. (Mijn eerlijke/bontdame – lucyFUR Wolf in schaapskleren). Er is ook een link mogelijk naar de polokleding van “Ralph Lauren”, waarvan het symbool de ruiter is. Het is bekend dat Prins Harry Polo speelt. In 2010 werd hij ook geconfronteerd met dierenmishandeling nadat zijn paard tijdens een polowedstrijd een bloedige blessure opliep. Britse POLO MINts vruchtbaarheid en oogstmaangod Min.

      De gebogen poort van metselwerk is afgebeeld op de boekomslag van “Harry Potter en de Steen der Wijzen”, waarbij Harry (zoals mogelijk gemaakt door pharmakeia) door het portaal loopt.

      De drievoudige helix-functie wordt weergegeven op de boekomslag met de 3 diamanten (eigenlijk een samenstelling van tegengestelde delta’s) die elk een DNA-streng vertegenwoordigen, één van het mannelijke, het vrouwelijke en die van hun vereniging met het hemelse.

      @1:33 De uil. Zou het verband kunnen houden met de Egyptische demonische godin van de onderwereld, Ammit? De verslinder van de doden? Ze komt in het Egyptische dodenboek voor als bestraffer en beul.

      Het was op 2 mei 1536 dat Anne Boleyn werd gearresteerd en naar de Tower of London werd gebracht. Die later wordt onthoofd! 2 mei = 123 dag van het jaar. Zoals Michael Jackson’s ABC (123) a Sirius a, b, c-verbinding? 2 mei = 18e (“666”) donderdag (Thor) van 2024.

      Harry Potter “Anura Mazda” (god van het licht Enki, enz.) versus Ahriman (god van de duisternis Enlil, enz.) Maar ze zijn allebei hetzelfde. Dualiteit Venus/lucifer – licht en donker – Oost (AC) en West (DC) – de twee vleugels en ogen “hoerenogen op/Horizon” van dezelfde giervogel.
      De uilenogen zien eruit als een 99 en de zonsverduistering van 8 april is op dag 99 in 2024. Het Nena-lied uit 1984 (Prins Harry werd geboren) “99 rode ballonnen” + zie ook de links naar de 99 en de google doodle van Oskar Sala.

      Net als Superman wordt Harry beschouwd als de agent van het goede licht die vecht tegen de agenten van het donkere licht, oftewel het kwaad. Het is de ‘good cop – bad cop’-truc die Harry tot onze hoofdpersoon en held maakt. Bij Harry Potter is het occulte thema niet in subtiliteit gehuld, zoals bij Superman. Het is gewoon niet langer nodig om het te verbergen. De magie en hekserij worden tegenwoordig openlijk gepresenteerd en omarmd door de menigte die ernaar lijkt te verlangen.

      Harry Potter/Daniel Radcliffe speelde in de film “beast of last” uit 2018 + er is het gelijknamige nummer van de Rolling Stones – deze titel deed me denken aan de rebelliegeest van Kaïn. Je moet ook denken aan Jesaja 46:1.

      “Enkele connecties tussen Prins Harry – Harry Potter – superman (Clark Kent “666” actie HerO)…”

      Wij weten dat God onze Pottenbakker is. (Jesaja 64:8) Deze naam “Harry Potter” alleen al is dus op zichzelf een aanfluiting.

      Harry Potter toont de “bliksemschicht” op zijn voorhoofd – het merkteken van het beest. Het GG/77 (“verlichtings”-symbool) Georgia Guidestones.

      Een interessant artikel over de Georgia Guidestones:

      https://vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-the-georgia-guidestones/

      Bekijk het onderstaande artikel (Over de Prins Harry-lookalike), het staat boordevol codering. Let op de Welshe naam (“RED DRAGON”) die “Rhys” wordt gebruikt, wat “vurige/vurige krijger” en “oorlogshamer” betekent. Misschien Prins Harry met zijn Vurig RODE haar.” Mars/Ra (BES/Aha/Marduk, enz.) is de planeet die bekend staat als de “vurige krijger” – de god van de oorlog. De oorlog is tegen God en zijn kinderen, de schapen.

      In de Sol Invictus-video met Prins Harry en de Obama’s zien we een in militairen geklede man achter de obama’s de “spottende tong” van BES (de demonische dwerggod van de oorlog) uithalen, nadat Obama tegen Harry heeft gezegd: “Pas op met wat je wenst”? Doet me altijd denken aan hoe Pinocchio een ‘echte jongen’ wilde zijn. Hij kreeg wat hij wenste.

      https://www.thenotsoinnocentsabroad.com/blog/bes-the-egyptian-god-whos-part-dwarf-part-lion

      https://youtu.be/s6ncr3vBGtM?si=cyt_zxxmCK7Ol9lg

      https://www.kentlive.news/news/kent-news/prince-harry-lookalike-earning-1000-8516820

      Sinds ik begon in te gaan op de toespeling op Superman, gemaakt door de klant van NCR.com “Clark Kent”, zijn er aanwijzingen die enkele belangrijke verbanden onthullen. Op subtiele maar onmiskenbare manieren zien we de betrokkenheid van de vrijmetselarij, met haar occulte symbolen en geheime agenda’s. Via deze instanties, plus het Harry Potter-fenomeen en de Olympische ceremonies, worden twee primaire facetten van antichristelijke activiteit gepresenteerd. De Masonic Royal Arch was duidelijk het sjabloon voor zowel de stripboekomslag als de Harry Potter-boekomslag, wat onthult hoe dezelfde valse goden en agenda erachter zitten. Degenen die de symbolische taal kunnen lezen, zijn aanzienlijk kleiner in aantal dan degenen die erdoor worden beïnvloed. Terwijl ik de symbolische presentatie van de AC-thema’s van het culturele icoon Superman blootleg, hoop ik dat het heel duidelijk wordt hoe groot het bedrog is en hoe sluw de listen van de demonen die op de onwetenden jagen.

      We hebben deze bewijsstukken van de “openbaring van het beest” en de implementatie van zijn merkteken. Uit dit alles moet een conclusie worden getrokken.

      “Clark Kent, de openbaring van de Superman/het Beest….”

      Er zijn veel afbeeldingen van Harry Potter-boeken die heel nauw aansluiten bij de superman-strips, enz. Ik zal binnenkort meer tijd besteden aan de Harry Potter-boekomslag, als God het wil, maar laten we dieper ingaan op de betekenis van de “Superman Action Comics-omslag” , wat inzicht geeft in de vijand van het kwaadaardige plan van AC van je ziel.

      Die omslag is als een foto in een fotolijstje. Wat ik al heb beschreven is het frame. Wat is ingelijst is meer dan alleen het “Clark Kent wordt Superman”-model van wat voor jou en mij is gepland. “Je bent ingelijst” – Dat is het, maar deze foto is ook de openbaring van het beest zelf! Dit is het perspectief van waaruit velen Superman hebben gezien, als een Christus of als een AC-figuur.

      ”3) Laat niemand u op welke manier dan ook misleiden: want die dag zal niet komen, tenzij er eerst een afval komt, en dat de mens der zonde wordt geopenbaard, de zoon des verderfs; 4) Die zich verzet en zichzelf verheft boven alles wat God wordt genoemd of dat wordt aanbeden; zodat hij als God in de tempel van God zit en zichzelf laat zien dat hij God is.’ (2 Thessalonicenzen 2:3-4)

      “Man van staal”? Hoe zit het met de mens van zonde? Zoon des verderf? Dat is wat we zouden moeten zien in de “slang S” van dit schild!

      Het grote verhaal van deze bijzondere stripboekomslag is de ontmaskering van de identiteit van “Clark Kent”. Dit is niet de gebruikelijke “telefooncel”-scène waarin de identiteitsverandering discreet gebeurt en het geheim wordt bewaard. Dit is waar de “ware identiteit” wordt onthuld in het volle zicht van de wereld!

      Als je nadenkt over de passage uit 2 Thessalonicenzen, waar geschreven staat ‘dat hij als God in de tempel van God zit en zichzelf laat zien dat hij God is’, bedenk dan hoe dit beeld wordt ingekaderd in de context van een versie van die tempel van God. God, de maçonnieke tempel met de schaakbordvloer. Dit is wat ons wordt getoond! Zie je het? Die versie zou zijn gemodelleerd naar kenmerken van de tempel die koning Salomo bouwde. Deze fysieke constructies vertegenwoordigen allemaal grotere spirituele realiteiten. een hemels bouwwerk.

      De duivel is heel slim geweest in het op de markt brengen van zijn ‘man van de zonde’ en het ‘merkteken van het beest’ via het Superman-verhaal en occulte beelden. Is het een wonder dat de presentatie van NCR.com en de Olympische ceremonies onder de radar van de perceptie van Satans prooi blijven?

      ”8) En dan zal die goddeloze worden geopenbaard, die de Heer zal verteren met de geest van zijn mond, en zal vernietigen met de helderheid van zijn komst: 9) Zelfs hem, wiens komst volgt op de werking van Satan met alle macht en tekenen en leugenachtige wonderen, 10) En met alle bedrieglijkheid van onrechtvaardigheid in hen die verloren gaan; omdat zij de liefde voor de waarheid niet ontvingen, zodat zij gered zouden kunnen worden. 11) En om deze reden zal God hen een sterke waanvoorstelling sturen, zodat ze een leugen zouden moeten geloven: 12) Opdat ze allemaal verdoemd zouden worden die de waarheid niet geloofden, maar plezier hadden in onrechtvaardigheid. (2 Thessalonicenzen 2:8-12)

      Degene “wiens komst volgt op de werking van Satan met alle macht en tekenen en leugenachtige wonderen” zal voor de wereld zijn als een “Superman”, een superheld. Wat betreft degenen die de liefde van de WAARHEID niet ontvangen, God zal hen sterke misleiding sturen. De leugen zal door de meesten worden geloofd. De Superman-leugen. De volgende Messiaanse verlosser die zal verschijnen zal een bedrieger zijn. Een ander deel van deze leugen is de “anti-dood DNA-upgrade” (meer een “DOWNGRADE”) en de verbinding met het handelsnetwerk. Beloften van superkrachten; fysiek, mentaal, spiritueel, van eeuwig leven en geascendeerde glorie – allemaal LEUGENS! De slang zei tegen Eva: ‘Je zult zeker niet sterven.’ De leugen die geloofd zal worden is dezelfde oude leugen met al zijn verfraaiingen. Maar toch zal niet iedereen misleid worden.

      Het woord ‘super’ is afgeleid van het Latijn, en daarnaast van het Griekse voorzetsel ‘huper’. Het betekent ‘boven, boven, voorbij of in grote of buitensporige mate de gespecificeerde eigenschap hebben’. Een superman is een wezen dat de mens te boven gaat. We zouden het potentieel in andere termen kunnen bespreken, zoals posthumanisme, oftewel transhumanisme. Eén tak van de wetenschap die zich bezighoudt met zaken als het maken van supermensen wordt transgenetica genoemd. Dit heeft betrekking op de verandering van een organisme op DNA-niveau, waarbij het genoom wordt gewijzigd door de overdracht van een gen of genen van een andere soort of ras. Als dat concept vreemd bekend voorkomt, zou het dat wel moeten zijn, want wat is dat uiteindelijk anders dan een modieuze façade voor de inspanningen van de ‘zonen van God met de dochters van de mensen’! Het is de actie van de drievoudige helix van goddelijk licht in de NCR.com-serie! Het is het merkteken van het beest! Willen wij dat? De meesten willen nu die superman zijn, maar anderen onder ons, nee bedankt!

      De “superman” is de versie die in zijn DNA is geüpgraded.

      ”17) en hij bepaalt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve degene die het merkteken heeft, de naam van het beest of het nummer van zijn naam. 18) Hier is wijsheid. Laat degene die inzicht heeft, het getal van het beest berekenen, want het getal is dat van een mens; en zijn getal is zeshonderdzesenzestig.” (Openbaring 13:17-18)

      Nog een interessant artikel met een link naar “Prins Harry”…..let op: “Pygmee” = dwerg (zoals de god Pan of BES.) “kleine mensen” misschien een “Merovingische” link hier, oftewel feeën/goblins/kabouters/imps /sprites/banshees, elven, elf’s, LOTRs hobbits, enz.). Het is bekend dat ze erg kort/klein van hoogte zijn (laag bij de grond – onbeduidend – een “Danny Davito” -type?), ook wel een aards beest genoemd?

      https://www.huffpost.com/entry/harry-pygmy-hippo-dies-surgery_n_1504535

      ”Google Doodle – Terug naar de maan – Georges Méliès Eerbetoon 2 mei “Harry Potter-daglink”…

      Op 2 mei eerde Google ‘Georges (Farmer Cain?) Méliès’, (Ik lieg?), de regisseur van de klassieke stomme sciencefictionfilm uit 1902, ‘Voyage dans la Lune.’ (A Trip to the Moon.) De hightechpresentaties brengen hulde aan hem als vernieuwer. George was een goochelaar en illusionist (tovenaar zoals HP) en het eerbetoon van Google volgt die traditie op hun gebruikelijke occulte manier. Wat het meest opvalt aan deze productie is hun slimme signalering van de tijdoorlog en de Grote Piramide, die verwant en behoorlijk relevant zijn. Dit is verpakt in de gebruikelijke thema’s van sodomieten, godinnenverheffende en gevallen engelen. Het werd uitgebracht net na de Grand Climax en Walpurgisnacht / Roodmas Day (30 april) en Beltane / Walpurgis Day / May Day (1 mei) van de Satanic Ritual Abuse (Pagan / Witch) kalender.

      360 Google Doodles/Spotlight Stories: Terug naar de maan. Bekijk op…

      https://youtu.be/BEePFpC9qG8?si=OUbluL16qhEvHwYF

      A Trip to the Moon was de beroemdste en meest invloedrijke film van de Franse regisseur. Het heeft een symbolische betekenis voor pizzagate. When the Moon Hits Your Eye Like a Big Pizza Pie en de groep “Smashing Pumpkins” hebben er een versie van gemaakt.

      De video presenteert een klassiek liefdesverhaal en avontuur. De man geeft zijn geliefde zijn hart en een parel. Hij vecht voor haar wanneer een kwaadaardige tegenstander hem buitenspel zet en haar wegneemt. Als de geliefden de overwinning behalen, gaan ze op huwelijksreis. Esoterische beelden zijn er in overvloed, en gebeurtenissen worden gesynchroniseerd met de teller.

      De video is 2:10 lang. Dat is hoeveel TIJD het speelt. De 2:10 presenteert een versterkt tijdnummer 21. In seconden is 2:10 60+60+10 of 130 seconden, wat een versterkte 13 is die het beest, rebellie en de beheersing van de tijd signaleert. Dit is zowel de tijdsduur van de video als een belangrijk thema.

      Er is enige Easter-Egg-achtige verwijzing naar de Illuminati mind-control programmeerstandaard, Alice in Wonderland, omdat de kaartvrouw de “Queen of Hearts” is en het horloge een groot zakhorloge is, zoals het witte konijn dat werd gebruikt. (Maangod Min = konijn). De carrousel begon als een apparaat dat werd gebruikt om krijgers te trainen. Dat doet het nog steeds, zoals gebruikt tijdens de mind-control-programmering van de Illuminati.

      @1.16, de dansende koning stoot met zijn achterkant tegen een boek en het valt bijna op hem. Het duivelshoofd van Satan verschijnt terwijl de scène donker wordt. Een demon gekleed in “groen” wordt uit het boek vrijgelaten. Groen is de kleur van de duivel. (Maangod Osiris/Mins “groene sla” oftewel falluslink?) Dit boek lijkt de Bijbel en het toneel te suggereren, een vervulling van de profetie over de Bruidegom en de Bruid. De groene demon neemt de aanstaande bruid bij één hand en steelt onmiddellijk de wijzers van de klok. Hij stijgt met haar op een troonachtige toren en wordt vervolgens uitgedaagd door de koning.

      Het stelen van de wijzers van de klok kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het is duidelijk dat het het vertellen van de tijd onmogelijk maakt. Wanneer de kleine geest/geest het als zwaard gebruikt, gebruikt de demon/duivel de klok in zijn voordeel, waarbij hij de tijd als wapen gebruikt, in een figuur. Hij breekt de tijd! Hij vecht tegen de koning, die in deze allegorie een type is van de Koning der Koningen en de Bruidegom (zon) die van zijn (maan) Bruid-type houdt. De wijzers van de klok zijn ook een toverstaf, dus het is een soort magisch tijdwapen. Maan/Min/minuten & Zon/Horus/Uren?

      Als je bedenkt hoe de wijzers van de klok om 1:21 uur op de teller worden verwijderd, zijn er enkele opmerkelijke interpretaties.

      De tellertijd van 1:21 kan worden gezien als een 1:2+1 of 1:3 of 13, wat een bewijs is van de beheersing van de tijd.

      Deze 1:21 zou anders kunnen worden gezien als een verkorte versie van 12:21, of een overlapping van de tijdnummers 12 en 21. Dit geeft aan wanneer het duiveltje de wijzers van de klok steelt, waarna de teller onmiddellijk doortikt naar 1:22. Van een 21 naar een 22 gaan betekent zowel een nieuw begin als een voorbijgaan aan de tijd naar een “tijdloze” staat, wat precies is wat wordt afgebeeld door de nu “handloze klok”! Dit soort synchronisatie gebeurt niet zomaar. Dit beeldt allegorisch de tijdoorlog uit die Satan voert, die niet in de laatste plaats bedoeld is om de Bruidegom van Zijn Bruid af te houden. Als de Bruidegom en de Bruid samenkomen, is dat een heel, heel groot probleem!

      Er zijn andere gevallen waarin de actie wordt gesynchroniseerd met de betekenis van de cijfers op de teller. Op 1.12-1.13 dansen de Koning en de Koningin de klok rond, waarbij ze 12-Tijd en 13-de Meesterschap van de Tijd demonstreren.

      Je zult zien hoe 3 uur verlicht zijn op de wijzerplaat van de klok, en 3 uur = 60 + 60 + 60 minuten, (“666”), wat doet denken aan het antichristelijke beest en zijn merkteken (Openbaring 13:18). Wanneer de duivel de koning raakt met de toverstaf met wijzers (@1:33-1:34), wordt de man die de identiteit van een koning aannam opnieuw gekostumeerd als wat lijkt op een draak. Wie is de Draak behalve Satan, dus in allegorie is dit hoe de Duivel God op magische wijze demoniseert in de ogen van de wereld. Dit is niet anders dan wat 2 Thessalonicenzen 2 profeteert over de wetteloze. Wanneer de nu-draak de sprite slaat met zijn eigen toverstaf, wordt de duivel getransformeerd in een steigerende travestiet, of transgender.

      Om precies 0:47 seconden wordt “Code 47” gesignaleerd omdat de scène wordt overspoeld terwijl deze in de vissenkom wordt getrokken. Het stuk hier heeft te maken met de legende van de vis die de fallus van Osiris at. Isis maakte een magisch vervangingsmiddel en gebruikte het om zichzelf te impregneren en zo haar zoon Horus voort te brengen. Het hart dat de koningin vasthield, veranderde in een vis en zwom weg. De koning had dit aan haar gegeven. Het gestileerde hart is een symbool van romantische liefde en bovendien anatomisch. De koningin pronkt ermee alsof het een kledingstuk is dat bedoeld is om haar borsten en vrouwelijkheid te benadrukken, maar meestal is het een anaalsymbool.

      Om precies 0:33 seconden wordt (Code 33) gesignaleerd. Het lijkt erop dat de bandleden iets voor ons spellen. Wat is een drieletterwoord voor Ezel? En met die (zure) noot heeft de speelkaart nu een gat, een mangat. Hij komt tevoorschijn, verlicht, en stapt op een 6 van harten. Let op je 6. Je hart-als-kont. Er zijn hier verschillende betekenisnuances, en een transformatie naar royalty wordt gemodelleerd als de man door een speelkaart springt en een nieuwe identiteit aanneemt: als koning. Op de kaart staan twee klaveren en twee signalen geven de verdeling aan, oftewel 11. Geknuppeld, mishandeld en getraumatiseerd, een gespleten persoonlijkheid met een andere identiteit, gedissocieerd en nu verlicht – SRA DID – “een uitverkorene”, elite. Magie. Rituele magie! Zie je de “Magic Pentacle” op de gitaar?

      Dit spreekt tot ons over 2 Tessalonicenzen 2 en de dimensionale breuk die optreedt als de wetteloze wordt onthuld.

      Er is meer tijdmodellering in deze reeks. Er zitten 52 kaarten in een kaartspel, afhankelijk van het aantal weken in het zonnejaar. Deze zijn verdeeld in kleuren om 4 x 13 of 4 kwartalen van het jaar en 13 weken per kwartaal te produceren.

      Er zijn meer plekken zichtbaar tijdens het stuitligging omdat er 2 aangrenzende kaarten in het spel zijn. 6+2=8, dus dit duidt op een nieuw begin en de beheersing van de tijd.

      Terwijl de man zijn aanpak instelt om de kaart/week te doorbreken, trekt hij zich terug met de klok. Want ja, het gaat over tijd en het doorbreken van de dimensionale barrière.

      Er is een overvloed aan godinnenverheffende beelden. Elk eerbetoon aan Voyage dans la Lune is inherent een eerbetoon aan de godin, omdat de hemel- en maangodin openlijk in die klassieker voorkomen. De versie van Google geeft een speciaal eerbetoon op het gebied van het occulte. Als ze naar de maan gaat alsof ze op huwelijksreis is, is ze de maangodin en de “honing” godin, de bijengodin Melissa, Inanna-Ishtar. Het gestileerde hart is dezelfde figuur die voortdurend door Venus in de lucht wordt getekend. Hun Koningin van de Hemel. De godin van de liefde. De oude Hartenkoningin. Wanneer de scène overstroomt, verandert ze in een zeemeermin, als Stella Maris, ster van de zee. Als ze op de toren staat, lijkt het gouden ontwerp op de koe/stier, Hathor – de melkkoningin. De koning tilde het gestileerde hart van de harten 6-kaart. Als elke kaart in het kaartspel een week is, is de zesde dag vrijdag, de dag genoemd naar Freya, de godin Venus. De jurk die de hartenkoningin draagt, heeft decoratieve panelen met 6 harten per paneel, een herhaling van dat aantal dat haar dag weerklinkt. In totaal heeft ze 2×6 of 12 harten, als tijdgodin en doet misschien ook denken aan Openbaring 12:1 en het teken van de vrouw bekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een kroon van 12 sterren op haar hoofd.

      Er is een overvloed aan beelden van gevallen engelen omdat “vallende sterren” en “vallende sterren” vallende engelen zijn (sterren = engelen metaforisch)

      Wanneer ze ons de lamp laten zien voor de spotlight-afbeelding, is deze afgeknot en modelleert hij de “grote piramide” en het “gloeiende oog” boven de piramide, zoals op het Grote Zegel van de VS. Het is het lamplicht van het verhelderende Horusoog, geactiveerd door rituele sodomie.

      We zien in deze stralende lichtbeelden de vallende sterren als engelen die uit de hemel op de berg Hermon neerdalen, zoals Henoch. Sommige oude teksten gebruiken dezelfde woorden voor piramide en berg.

      Om deze spotlight-beelden te zien als een model van de grote piramide in de context van de duivel die de tijd als wapen hanteert, met alle andere esoterische signalen van de beheersing van de tijd en het doorbreken van dimensies en het gebruik van magie en de poging om de Bruidegom te behouden van de Bruid – dit lijkt ons inderdaad zeer relevant! Google weet wat er aan de hand is en ze morsen de bonen. Maar het moet duidelijk zijn dat het datgene is wat zij niet weten, in hun arrogantie, dat de rebellen tot hun nederlaag zal brengen. De ware Heer van de Tijd heeft een plan, en Hij werkt het geduldig uit. Jezus Christus is niet te verslaan!

      De acteur Ralph Fiennes speelde de rol van Heer Voldemort. Ralph = Wolf en Fiennes = mooie. (Mijn eerlijke/bontdame – lucyFUR Wolf in schaapskleren). Er is ook een link mogelijk naar de polokleding van “Ralph Lauren”, waarvan het symbool de ruiter is. Het is bekend dat Prins Harry Polo speelt. In 2010 werd hij ook geconfronteerd met dierenmishandeling nadat zijn paard tijdens een polowedstrijd een bloedige blessure opliep. Britse POLO MINts vruchtbaarheid en oogstmaangod Min.

      De gebogen poort van metselwerk is afgebeeld op de boekomslag van “Harry Potter en de Steen der Wijzen”, waarbij Harry (zoals mogelijk gemaakt door pharmakeia) door het portaal loopt.

      De drievoudige helix-functie wordt weergegeven op de boekomslag met de 3 diamanten (eigenlijk een samenstelling van tegengestelde delta’s) die elk een DNA-streng vertegenwoordigen, één van het mannelijke, het vrouwelijke en die van hun vereniging met het hemelse.

      @1:33 De uil. Zou het verband kunnen houden met de Egyptische demonische godin van de onderwereld, Ammit? De verslinder van de doden? Ze komt in het Egyptische dodenboek voor als bestraffer en beul.

      Het was op 2 mei 1536 dat Anne Boleyn werd gearresteerd en naar de Tower of London werd gebracht. Die later wordt onthoofd! 2 mei = 123 dag van het jaar. Zoals Michael Jackson’s ABC (123) a Sirius a, b, c-verbinding? 2 mei = 18e (“666”) donderdag (Thor) van 2024.

      Harry Potter “Anura Mazda” (god van het licht Enki, enz.) versus Ahriman (god van de duisternis Enlil, enz.) Maar ze zijn allebei hetzelfde. Dualiteit Venus/lucifer – licht en donker – Oost (AC) en West (DC) – de twee vleugels en ogen “hoerenogen op/Horizon” van dezelfde giervogel.
      De uilenogen zien eruit als een 99 en de zonsverduistering van 8 april is op dag 99 in 2024. Het Nena-lied uit 1984 (Prins Harry werd geboren) “99 rode ballonnen” + zie ook de links naar de 99 en de google doodle van Oskar Sala.

      Net als Superman wordt Harry beschouwd als de agent van het goede licht die vecht tegen de agenten van het donkere licht, oftewel het kwaad. Het is de ‘good cop – bad cop’-truc die Harry tot onze hoofdpersoon en held maakt. Bij Harry Potter is het occulte thema niet in subtiliteit gehuld, zoals bij Superman. Het is gewoon niet langer nodig om het te verbergen. De magie en hekserij worden tegenwoordig openlijk gepresenteerd en omarmd door de menigte die ernaar lijkt te verlangen.

      Harry Potter/Daniel Radcliffe speelde in de film “beast of last” uit 2018 + er is het gelijknamige nummer van de Rolling Stones – deze titel deed me denken aan de rebelliegeest van Kaïn. Je moet ook denken aan Jesaja 46:1.

      https://youtu.be/e0mzcVQqF78?si=rFgB57hn18QrVz1Q

      Mijn commentaar verwijderd… Kate Middleton 42 Jupiter symbool 42/24 Olympische Spelen Parijs.. Jupiter is de oom Gary Goldsmith GG 77/11/LL… HP PH Prins Harry Holland Park Harry Potter PH/HP balans AA Acid Alkaline 7 is de Midd L middleton Tone stone , Ton Ton/Uncle Jupiter JJ Jour G .. Bowing 777 verdween 10 jaar geleden 10/1 Laatste etappe L AILLE/WING MH 370 3773 ELLE VesicA Piscis Passage..

  2. Het Vaticaan misbruikt Maria

    Het is diabolisch, vele begrijpen er niks van !

    “De verkondiging van het dogma van Maria “Voorspreekster, Middelares en Medeverlosseres” door de Heilige Vader zou de Moeder van Jezus in staat stellen de wereld te overladen met een historische uitstorting van genade, verlossing en vrede op een nieuwe en dynamische manier—een gebeurtenis die Mariaverschijningen zoals Fatima de “Triomf van het Onbevlekte Hart van Maria” noemen. Paus Franciscus is een gezegende tirade van Mariale leer en getuigenis aan het houden, te beginnen met zijn allereerste pauselijke daad in de Basiliek van St. Mary Major in Rome om Onze Lieve Vrouw te bedanken en te eren, met zijn terugkeerbezoek daar in het begin van Maria, en met zijn verzoek om zijn pausschap te laten wijden aan Onze Lieve Vrouw van Fatima op 13 mei. De Heilige Vader zal in oktober een krachtig spiritueel wapen in de ene hand hanteren wanneer hij in de wereld wijdt aan Onze Lieve Vrouw van Fatima. We hopen en bidden dat paus Franciscus binnenkort met zijn andere hand het spirituele wapen zal oppakken dat de Vrouwe van alle Volkeren de Kerk in Amsterdam bood door het vijfde en laatste Mariale dogma te proclameren. De Heilige Vader en de Heilige Katholieke Kerk zullen de wapens van zowel Fatima als Amsterdam nodig hebben om de aanval van het kwaad te bestrijden, zoals blijkt uit de zwaardere, intensiverende en versnellende degeneratie, rampen en oorlog van de wereld.”

    Daar is de opzet. Er is een significante en groeiende verwachting van een explosie van invloed die is afgestemd op de officiële erkenning van deze specifieke extrabijbelse opdracht aan Maria. Kijk. Haar betoverende invloed om de naties van de wereld samen te brengen als één geheel zal haar hoogtepunt bereiken als de Antichrist op het punt staat zich te openbaren.

  3. Brigitte Macron krijgt schadevergoeding voor transgenderhoax

    Ik kan niet wachten

    Stierf Pompeii-man tijdens masturbatie?

    ”Meer informatie over Pompeii” –

    https://ojs.utlib.ee/index.php/bjah/article/download/814/792

    We vinden zelfs het woord “Pomp” in Pompeii. Lucifer trots, pompeus en trots. “Trots gaat voor vernietiging, en een hooghartige geest voor een val.” (Spreuken 16:18)

    “Iedereen die arrogant van hart is, is een gruwel voor de Heer; wees gerust, hij zal niet ongestraft blijven” (Spreuken 16:5)

    “Want al wat in de wereld is – de begeerten van het vlees en de begeerten van de ogen en de hoogmoed van het leven – is niet van de Vader, maar is van de wereld” (1 Johannes 2:16)

    https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r-7312074493321846814&th=19128cda4e168e02&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ8no_f-WMp3coZjPL0NCev5-k_pXMFejhx3nVJv56VSgAzbAk_tKwtyJzSm33iH31IOuPJSQTONkGTiZE43niVlgQcZ7oSG5sPeIL4BKnR4F5BEvYDAuYyClkQ&disp=emb&realattid=ii_lw2wee710

    https://youtu.be/-8c9jTmLqUo?si=tR7wpxtJhAnirNcs

  4. Hypoliet: “Dit is zodanig ver buiten de Liefde van God dat wij deze ontwikkeling “het einde van de wereld” noemen.”

    De christelijke eschatologie spreekt over de consummatio saeculi, de voltrekking van de wereld, en dat is geen metafoor voor een eindeloze opeenvolging van tijdscyclussen maar een concrete gebeurtenis die in de toekomst zal plaatsvinden.

    Jezus zal in Zijn verrezen fysiek lichaam wederkeren naar de aarde, Zijn vijanden verslaan en regeren op de troon van David; na de duizendjarige regering van Jezus van het zevende millennium der schepping zal de nederlaag van Gog en Magog geschieden en vervolgens komen het Laatste Oordeel en de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Tegenstrijdig met wat velen denken zijn Antichrist en Gog twee verschillende gebeurtenissen; ten tijde van de opmars van Gog en Magog steekt Antichrist al eeuwenlang in de poel van vuur.

    Er is bij velen in deze tijd de neiging om de letterlijke betekenissen van dingen te ontkennen die in feite letterlijk zijn.

    1. Men moet beseffen dat de mens door God bedoeld was om te wonen in het aardrijk; het aardrijk werd geschapen als de woonplaats van de mens. Dat aardrijk zal dus niet voor eeuwig in de huidige gevallen staat blijven en de huisloze geesten van de heiligen zullen er niet voor eeuw van weg zijn, verblijvend in de bovenaardse hemel, maar de aarde zal hersteld en verheerlijkt worden en de verrezen heiligen zullen er wonen met Jezus, de God-met-ons, als Heer en Licht. Het verblijf van Jezus als Sacrament van het Altaar in de tabernakels van katholieke kerken kondigt die toekomst aan.

      1. Dit wordt bijna ontroerend.
        Jij en Henk zijn hier echt dé experten in de creatie, de uitbouw en de apologie van een eigen hoogst individuele virtuele leefwereld.
        Bij jou, Waramund, klinkt het supergeleerd en onderbouwd, bij Henk is het dan weer veel magischer en meer profetisch zeg maar.
        Maar er zijn wel degelijk sterke raakvlakken. Jullie beiden moeten het hebben van allemaal écht gebeurde bovennatuurlijke wonderen en ingrepen, geen toverij uiteraard, maar ingrepen van God zelf.
        In deze tijd van toenadering en dialoog moeten jullie misschien ook eens samen aan tafel gaan zitten om tot een soort overtreffende oecumene te komen.
        En nodig Eric uit als bemiddelaar, die wéét wat god wil.

        1. @Frank

          Je bent lekker sarcastisch?

          Daarbij hoezo bovennatuurlijk? Als De Mens en Natuur Van Oorsprong Godgelijke Waren Zonder Enig Verschil, Dan Was Die Zijn Natuurlijk En Zoals de mens en natuur nu is, is een deels gevallen Natuurlijk……Want De Goddelijke Definitie Van Natuurlijk = Godgelijk

          Het bovennatuurlijk slaat nergens op want God gaat boven elk begrip in de leer van Waramund en Eric, dan heeft het niks met natuurlijk van deze wereld te maken. Waramund, Eric en al die christelijke blinde orthodoxen van welke kerk dan ook kunnen God Niet eens Godgelijk Kennen, ook Met Christus Niet want hun Christus is niet meer dan een half-God, verwekt door een vrouw, die buiten haar om zonden vrij is gemaakt die met God de H.Geest(?) een God-mens verwekte: half-God…..Daar gene mens, ook als is die zonden vrij Godgelijk Kan Zijn….
          Hun theologie barst van de “toverij”, dan wel onoplosbaar mysterie, mysterie, mysterie!!!

          Bij allen van Oorsprong in Alles En Overal Godgelijke Goden Zonder Verschil, Kent Iedereen Elke God, Godgelijk En is Er Volmaakte Controle Mogelijk En is Elk hedendaagse mysterie Volmaakt Oplosbaar!

          Ik zal het nooit eens worden met Eric en Waramund, omdat hun leer en traditie krom en leugenachtig is, nooit een Volmaakt Vrije Wil En Keuze Waarbij Alles Openbaar Is. Daar Is Nooit Eerlijk Recht En Gerecht bij hen te vinden terwijl ze zich wel als plaatsvervangend Christus claimen/neer zetten…..!

          Ze hebben niks meer dan blinde aannames en blinde beweringen, die zij door geen mens Volmaakt Gecontroleerd Laten Worden En Zullen Aannemen!

    2. Nog voor Hypoliet:

      De fysieke wederkomst van Jezus op aarde is een dogma van het apostolisch geloof, dus wie die leer ontkent pleegt de zonde van ketterij waarop in het kerkrecht een sententie van excommunicatie staat.

      In het symbolum apostolorum staat over Jezus “inde venturus est iudicare vivos et mortuos”; in de catechismus van Trent, over artikel 7 van het symbolum, wordt er distinctie gemaakt tussen de Eerste Komst van Jezus en de Tweede Komst die nog in de toekomst ligt.

      1. Jezus zal voor iedereen zichtbaar zijn maar dat betekent niet dat Hij tastbaar lichamelijk komt, want “op de wolken”, geestelijk dus.

        Verder ben ik er van overtuigd dat de aarde gewoon blijft bestaan, al was het maar omdat duivels een plaats nodig hebben, maar waarschijnlijk om veel meer redenen.

        Veel verwarring over het bevrijden van zielen. Uit het vagevuur kan men zonder twijfel bevrijd worden maar aangaande de hel bestaat geen definitieve duidelijkheid voor zover ik weet.

        1. Eric,

          Het katholiek dogma is dat Hij fysiek wederkeert naar de aarde; de ontkenning daarvan is heretisch, een typische ketterij van de modernisten tegen wie paus Pius X reeds streed in zijn dagen; ik zeg het niet om u te treiteren, maar wie bewust en met volharding het heilig katholiek geloof afwijst gaat het rijk der hemelen niet binnen, en u zegt het modernisme af te wijzen terwijl u toch een dwaalleer van de modernisten houdt.

          Jezus erfde de troon van David via de messiaanse stamboom van de Vrouwe Maria (Hij had zelf geen biologische menselijke vader, dus het is via Maria haar afstamming in rechte lijn van David dat Jezus de troon geërfd heeft), en de geografische locatie van Jerusalem is dus bestemd om Jezus als Koning te ontvangen. Handelingen der Apostelen 2, 30 gaat over Jezus en de troon van David.

          De aarde blijft bestaan maar wordt vernieuwd, hersteld en verheerlijkt. Adam werd geschapen uit aarde en ontwaakte eerst op aarde; hij ontwaakte op aarde omdat de aarde bestemd was als woonplaats van de mens. God zal die woonplaats niet voor eeuwig in de huidige gevallen staat laten met een eeuwige opeenvolging van cyclussen van verval en godsdienstig herstel waarbij de schade ten gevolge van de erfzonde nooit geheel genezen wordt.

        2. Uit de eeuwige verdoemenis wordt men niet bevrijd.

          Een leer van apocatastasis was onderdeel van het origenisme veroordeeld door het tweede concilie te Constantinopel.

            1. Ik zal je een beetje helpen, Eric.

              Apokatastasis
              Vollediger: apokatasis pantoon d. i. wederoprichting of herstelling aller dingen. Men vindt deze uitdrukking in Hand. 2 : 21.
              Van oude tijden af (Origenes) tot op den huidigen dag toe hebben sommigen daaruit afgeleid, dat ook de ongeloovigen en zelfs de duivelen eens zalig zullen worden. Het eeuwig bestaan van de hel en de eeuwige straf werden daarmee geloochend.
              Men beriep zich vooral ook op 1 Cor. 15 : 28, waar gezegd wordt dat God eenmaal zal zijn alles in allen. Beide plaatsen bieden echter aan dat gevoelen geen steun.
              In Hand. 3 : 21 wordt slechts gesproken van de wedergeboorte van den kosmos (heelal). In 1 Cor. 15 : 28 van de vernieuwde schepping en inzonderheid van de gezaligden.
              Bovendien druischt deze leer tegen de doorgaande gedachte van de Heilige Schrift in. Vooreerst wordt daardoor aan de prediking van het Evangelie in deze bedeeling haar kracht ontnomen.
              Vervolgens wordt op die wijze de vrije wil van den mensch geëerbiedigd. Ook wordt te kort gedaan aan het schrikkelijk karakter van de zonde.
              Maar het allermeest pleegt deze dwaling een aanslag op het recht Gods. Daarenboven leert de Schrift uitdrukkelijk, dat hel en straf voor de ongeloovigen nooit zullen worden opgeheven, (o.a. Daniël 12 : 2; Matth. 18 : 8; Mark. 9 : 44, 46, 48; Joh. 3 : 36; Openb. 14 : 11).

              Geen dank.

              1. Het eeuwig vuur betekent dan immers ook de aarde ?
                Mijn uitgangspunt is dat de aarde noodzakelijk is tot loutering zonder de persoonlijke vrijheid aan te tasten want God kan zonder meer een perfecte wereld scheppen met perfecte mensen maar dan is er geen vrijheid meer want hoe kan echte vrije liefde bestaan indien niet meer de keuze tot kwaad mogelijk is ? Met andere woorden, God schept tot Zijn genoegen volwassen mensen door hen de vrije keuze te schenken.

                Volgens mij is dat de betekenis van het eeuwige Kruis, het drama van de oprechte liefde dat de oprechte harten altijd raakt en daarom de harteloze zielen veroordeelt.

                Mijn conclusie : het “einde van de wereld” is enerzijds voor de zielen die werkelijk zich konden overgeven aan de geestelijke liefde door Jezus te volgen, en anderzijds omdat de aarde noodzakelijkerwijze een extreem materialistische werkelijk door de antichrist bestuurde misleiding moest ondergaan.

                Het werelds “einde” van de gelovigen is letterlijk want geestelijk ervaren in hemels geluk, maar het werelds “einde” van de ongelovigen is eerder dichterlijk want door de misleide zielen eindelijk innerlijk ervaren, als voor het eerst beseffende dat de geestelijke wereld primeert en heel het aardse leven overheerst waardoor hen slechts het pijnigende geestelijk vuur overblijft.

                1. Degenen die zich in de eeuwige verdoemenis bevinden hebben gekozen voor hun doem door de macht van hun vrije wil; die wil is vereeuwigd geworden vanaf de dood. De tijd van een menselijk leven is de tijd van keuze; via de dood wordt de keuze vereeuwigd. Voor degenen die zich in de eeuwige verdoemenis van Sjeol, in de diepe plaatsen van de aarde, bevinden is de tijd van gratie voorbij. Hun geesten blijven bestaan, want zij zijn onsterfelijk, maar hun verdoemenis is zonder einde.

                  Volgens het boek Apocalyps zullen de goddelozen in de poel van vuur geworpen worden. De heiligen erven de aarde en zullen heersen met Christus op aarde, en ongerechtigheid zal er in dat Koninkrijk van God niet zijn, want zij zullen voor eeuwig bevestigd zijn in hun keuze voor God en zullen niet meer in duisternis kunnen vallen.

                  Het is triest om te zien hoe ook bij degenen die stemmen laten horen tegen de dwaalgeesterij bij de bisschoppen hier flagrante dwaalleringen verkondigd worden; fundamentele leringen van het Christendom worden ontkend.

                  Nogmaals, ik zeg het niet om u te treiteren, maar wanneer men heretische leringen van de lokale bisschoppen veroordeelt moet men wel zorgen dat men zelf de rechte leer houdt.

                  1. Ik wil geen dogma’s aanvechten.
                    Ik probeer me een geprogrammeerde liefde voor te stellen die muurvast onwankelbaar probleemloos geworden is. Dat is een robot.

                    Wel geloof ik vast dat de zielen die door de hemel aanvaard werden niet meer in de poel van vuur kunnen komen maar dat zij zelfs in de hemel nog altijd mensen zullen blijven, weliswaar geheiligd door het Bloed van het Lam en jubelend, maar niet aan God gelijk want dan zijn zij geen mensen meer. Zij groeiden tot een diep geestelijk begrip dat de ongelovigen niet kennen maar dat we hier op aarde wel al kunnen herkennen.

                    Wie de zuivere Geest en de zuivere geestelijke Liefde ontkenden en valse ‘moderne’ waarden huldigden kunnen het geestelijke slechts als geestelijke brand ervaren, een vuur dat niet verteert omdat het geestelijk blijvend is omdat de werelds verlangens voor hen niet verdwijnen.

                    1. Het gaat niet over geprogrammeerde liefde maar over vereeuwiging van de wil.

                      Nooit heeft een gevallen engel zich bekeerd tot God; dat is niet omdat gevallen engelen geprogrammeerd zijn maar hun keuze tegen God wordt niet ongedaan gemaakt. Hun wil staat vast voor eeuwig.

                    2. “Een gevallen engel” klinkt als vanzelfsprekend voor iemand van mijn leeftijd (1950) maar met de jaren kom ik tot de vaststelling dat ik die uitdrukking niet kan bevatten.
                      Heel beknopt : God schept engelen die vrij kunnen kiezen tot op een bepaald ogenblik (zoals de mens). Een vrouwelijke heilige wier naam ik vergat kreeg uitgerekend na haar besluit te huwen met haar zeer goede vriend plots bezoek van een verschrikkelijke duivel die haar niet meer los liet. Maar Maria kwam haar regelmatig moed inspreken omdat zij was gekozen om dit te ondergaan. In die zeer zware last moesten dan ook al haar familieleden en van haar vriend delen. Zij waren allen ernstige katholieken. Wat betekent dan “vereeuwiging van de wil” als zelfs een duivel zulke hemelse confrontatie moet/mag ondergaan ?
                      Er is meer aan de hand, maar we kunnen niet alles bevatten.

                    3. @Eric

                      u kunt de vrij wil en keuze niet verenigen met eeuwige verantwoording in alles overal!Een engel naar uw leer is net als de mens geschapen uit niet(s), dat betekent dat die niet zo oud als God is: er was een tijd dat engelen end e mens niet bestonden en God wel. Dat betekent dat de engel en mens geen Ooggetuige Zijn Van De Tijd Day God er wel was en de engel en mens niet. Dan hebben de engel en mens niet meer dan Gods Woord Die ze niet In Gelijk Weten Kunnen Beamen Als Mede-Ooggetuige En Weten Niet Godgelijk Dat het Zo Was Zoals God Verteld Over Die Tijd dat ze Er Niet Waren!
                      Dan hoe kan een engel en mens dan een eeuwige verantwoording afleggen in alles en overal en eeuwig? Met een blinde aanname van Gods Woord? Dan heb je geen gelijke verantwoording dan iemand die Wel Godgelijk Zoals God Weet, Weet! Dat rijmt niet met de Zonde Tegen De H.Geest Waar een eeuwige nooit te vergeven verdoeming Mee Verbonden Is! Dan is er geen Volmaakt Godgelijke Keuze En toch is de Vrije wil met een keuze die niet Godgelijk Is Die een In Alles En Overal Zoals God Is met als gevolg dat men God In Alles En Overal Kan Afwijzen Die Gelijk Sterk En Machtig Is Als God! Dat is krom want een mens zal niet boven zijn macht beproefd worden, en dat geldt ook voor een engel en een keuze maken voor je echt alles Godgelijk kan weten is een voorbarige keuze en ook geen eerlijke keuze!

                      Daar staat het geschrevene in de Bijbel:

                      Het liefdesgebod van Christus in John 15 en Het Godgelijk Weten als men Vol in De H.Geest Is en niet Oordelen voor dat alles openbaar is en Alles Vervullen van de Wet

                      Lijnrecht tegenover! Dat kan een geschapene uit niet! Dat kan als enige een van Oorsprong Godgelijke!

                      Maar ja u en de christelijke kerken hebben zich verkeerd nederig vastgebeten in de engel en mens geschapen uit niet(s)

                      Zo getuigt Elifaz ook: Job 4:

                      12Heimelijk sprak iemand tot mij,
                      fluisterde mij iets in het oor,
                      13op het onrustig uur van droomgezichten,
                      als diepe slaap de mensen overmant.
                      14Schrik en angst grepen mij aan,
                      een siddering voer door mijn gebeente.
                      15Een windvlaag trok langs mijn gezicht,
                      storm deed mijn lijf huiveren.
                      16Daar stond het, een gestalte – ik weet niet wat –
                      hij stond vlak voor mijn ogen.
                      Het was stil – ik hoorde een stem:

                      17’Kan een sterveling rechtvaardig zijn voor God,
                      een mens onbesmet voor zijn Maker?
                      18Zelfs in zijn dienaars stelt Hij geen vertrouwen,
                      zelfs in zijn engelen bespeurt Hij nog smetten;

                      en Elifaz wordt Door God afgewezen als persoon die Over God Spreekt zoals het hoort!!

                      En u en christelijke kerken met uw en hun geen groter geloof dan blind geloof en blinde aanname, en verkeerde nederigheid komen niet tot een Gods Recht Antwoord en blijft in kromme mysterie hangen….

                      En maar in kromme mysterie blijven hangen met uw en hun:

                      “Er is meer aan de hand, maar we kunnen niet alles bevatten. ”

                      Terwijl er in uw en hun Bijbel geschreven staat:

                      12 Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het nu niet verdragen. 13 Wanneer Hij echter komt, de Geest der waarheid, zal Hij u tot de volle waarheid brengen; Hij zal niet uit zichzelf spreken, maar spreken al wat Hij hoort en u de komende dingen aankondigen. 14 Hij zal Mij verheerlijken, omdat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft. 15 Ik zei dat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft, omdat al wat de Vader heeft het mijne is.
                      23 Op die dag zult gij Mij over niets ondervragen. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wat gij de Vader ook zult vragen, Hij zal het u geven in mijn Naam. 24 Tot nu toe hebt gij niets gevraagd in mijn Naam. Vraagt en gij zult verkrijgen, opdat uw vreugde volkomen zij. 25 In beelden heb Ik hierover tot u gesproken; er komt een uur, dat Ik niet meer in beelden tot u zal spreken, maar Mij onomwonden tegenover u zal uiten omtrent de Vader.(John 16)

                      Diep, diep bedroevend droevig, jullie ziende blinde hard van hart houding

                    4. Eric,

                      Volgens de christelijke soteriologie kan iemand zich niet uit doodzonde tot God bekeren zonder bovennatuurlijke gratie; de tijd van gratie wordt voor een mens beëindigd met de dood. De hemelgeesten die in apostasie vielen kregen geen tweede kans en kregen dus geen bovennatuurlijke gratie om gered te worden uit hun duisternis; er heeft dan ook nooit zo een donkere geest zich oprecht bekeerd van zijn apostasie.

                      Dat is niet tegenstrijdig met het christelijk begrip van vrije wil. Indien iemand aan een eeuwig verdoemde zou vragen of hij voor bevrijding uit zijn pijnigingen zou kiezen op voorwaarde van bekering tot Jezus zo dat had gekund, dan zou die verdoemde “neen” antwoorden.

                  2. @Waramund

                    “Volgens het boek Apocalyps zullen de goddelozen in de poel van vuur geworpen worden. De heiligen erven de aarde en zullen heersen met Christus op aarde, en ongerechtigheid zal er in dat Koninkrijk van God niet zijn, want zij zullen voor eeuwig bevestigd zijn in hun keuze voor God en zullen niet meer in duisternis kunnen vallen.”

                    U moet Jehovagetuige worden, die beweren zoals u.

                    “Nogmaals, ik zeg het niet om u te treiteren, maar wanneer men heretische leringen van de lokale bisschoppen veroordeelt moet men wel zorgen dat men zelf de rechte leer houdt.”

                    en hoe houdt men zelf die rechte leer? Door blinde aanname……?

                    Arme die u bent, De Rechte Leer Vindt Men Als men Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning Gaat En Daar Volmaakt Christusgelijke Ooggetuige Wordt. elk ander is op “glad water”…. U bent niet beter dan welk ander geloof op aarde, die doen net als u: blinde aannames!
                    En Dan Staat er in de Bijbel geschreven:

                    5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt. (1Kor 4)

                    en
                    13 Wanneer Hij echter komt, de Geest der waarheid, zal Hij u tot de volle waarheid brengen; Hij zal niet uit zichzelf spreken, maar spreken al wat Hij hoort en u de komende dingen aankondigen. 14 Hij zal Mij verheerlijken, omdat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft. 15Ik zei dat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft, omdat al wat de Vader heeft het mijne is.
                    23 Op die dag zult gij Mij over niets ondervragen. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wat gij de Vader ook zult vragen, Hij zal het u geven in mijn Naam. 24 Tot nu toe hebt gij niets gevraagd in mijn Naam. Vraagt en gij zult verkrijgen, opdat uw vreugde volkomen zij. 25 In beelden heb Ik hierover tot u gesproken; er komt een uur, dat Ik niet meer in beelden tot u zal spreken, maar Mij onomwonden tegenover u zal uiten omtrent de Vader. (John 16)

                    en als u dat Onomwonden Spreken verschuift naar voor het leven op aarde, kan u helemaal Niet Christusgelijk en Vol In De H.Geest Zijnde Oordelen over uzelf noch anderen! Elk van uw oordelen zijn voorbarig!

                    Daarmee is bewezen dat u dwaalt, want u weigert Die Verzen Voor Gedurende Het Leven Te Erkennen en velen met u hier, ook want die Erkennen Die Verzen ook Niet Voor Gedurende het Leven Op Aarde!

      2. @Waramund

        “De fysieke wederkomst van Jezus op aarde is een dogma van het apostolisch geloof, dus wie die leer ontkent pleegt de zonde van ketterij waarop in het kerkrecht een sententie van excommunicatie staat.”

        Die excommunicatie niet meer is dan “krachteloze scheet” dat zijn dreigementen van de gewelddadige inquisitie! Wee u en uw kerk als die dit beweren Tegen En Vol-Profeet: U en hen krijgen direct De Excommunicatie Van Het Godsgericht over u en hen heen! Volmaakt Geweldloos! Dan Zullen u en hen Weten Hoe Echte Excommunicatie Is En Betekent!
        Die Breekt u en hun en hele tent Af!!!! Zal u en hen Leren Uit Heilige Vaten Te Drinken en niet waardig zijn!

        ja bij blinden gelovigen kunnen jullie zo dreigen, Niet Bij een Vol-Ziende

    1. Edwin, gefeliciteerd. Ik heb je onderschat.
      Dit is waarlijk jouw meest zinnige reactie van de laatste jaren.
      Vriendelijke groet en fijn weekend.

  5. Het was natuurlijk vrijdag de dertiende Frank ,je bent gewoon spiritueel dood .

    Ik had al geschreven over de de paus en het getal 13

    Paus Franciscus heeft zojuist de ÉÉN WERELDRELIGIE aangekondigd!

    https://youtu.be/Li5-FFKgRhM?si=fLjuIRnDZ36YI51d

    MYSTERIE VAN HET NUMMER 13 MET PAUS FRANCIS: TOEVAL?

    Nummer 13 als rebellie in de Schrift

    In het Oude Testament verschijnt het getal 13 bij Nimrod. Zijn naam betekent De rebel; hij, de 13e afstammeling van Adam, stond ook bekend om zijn rebellie bij de bouw van de toren en de stad Babel. In 2 Thessalonicenzen 2:8 is er een parallel met de antichristelijke figuur genaamd De Wetteloze (..Hij zal allerlei soorten machtsvertoon gebruiken door middel van tekenen en wonderen die de leugen dienen). Nimrod was een koning (het begin van zijn koninkrijk was Babel) in Genesis 10:10 en, zoals we in Daniël 11:36 kunnen zien, wordt de Antichrist ook koning genoemd. Ook was Nimrods hoofdkwartier in Babylon, aangezien hij de koning ervan was (Genesis 10:10 en 11:1-9); op dezelfde manier merken we ook op dat de Mens der Zonde de koning van Babylon wordt genoemd (Jes. 14:4), terwijl hij in de Apocalyps verbonden is met het mysterie Babylon (Openb. 17:3-5). Later ontdekken we dat het Nimrods ambitie was om een wereldrijk te vestigen.
    Dan vinden we altijd in Genesis – deze keer in 14:4 –: “Twaalf jaar dienden ze Kedorlaomer, en in het dertiende jaar kwamen ze in opstand.” Ook hier vertegenwoordigt het getal 13 rebellie, toen de koning van Sodom en de koning van Gomorra de oorlog verklaarden aan de vier koningen.
    Daarom waren machtige koningen van onreine steden verbonden met het getal 13 van de rebellie.

    Interessant is dat we in Openbaring 13:13, genaamd ‘Het beest uit de aarde’, lezen:

  6. De occulte numerologie van het pauselijke conclaaf van 13 maart 2013

    Paus Franciscus werd op 13 maart 2013 verkozen.
    13 dagen nadat Benedictus aftreedt
    De leeftijd van paus Franciscus op 13-03-2013 was 76 = 13
    Witte rook om 19:06 = 13
    Exacte naam bekend gemaakt om 20:13 lokale tijd
    Italiaanse tijd en begon te spreken om 8:23 = 13
    Priester gewijd op 13 december 1969
    Eerste niet-Europese paus in 1300 jaar
    6 Minuten over 7 = 66 minuten over 6 – 666

    Over 666 gesproken, hier zijn nog enkele andere vreemde toevalligheden:

    “BERGOGLIO” van letters naar ASCII-code en de cijfers bij elkaar optellen, het resultaat is 666.

    1. Beste,
      Paus-papa-Benedictus de XVI was de laatste wettige erkende vertegenwoordiger van zijne Heiligheid God onze Rabboeni Here Jezus.

      EDWIN er kunnen nooit 2 pausen naast elkaar leven.
      Het gewezen Moslim VS president die eed als president op een omgekeerde bijbel deed, dus zijn eed als president op omgekeerde bijbel was niet geldend, meer hij nog steeds een moslim en geen eeuwig leven kennen en gaat naar ••• en gedaan.

      2 de verrader van de Ware Vrede&Liefde volle Paus-Papa B XVI, was Godfried Danneels die in Coup met Obama opzij zettew

      Uiteindelijk heeft God Here Jezus B de 16de gezegd hoe hij moest verwoorden aan Bergoglio die de duivel aanbid en volgeling was van God Here Jezus.

      Uiteindelijk is Bergoglio er toch achter gekomen dat nooit is afgetreden.
      Volgende stap Bergoglio geeft telefonisch aan van bisschop Van Ganswein opdracht B/ 16, met spuitje te vermoorden en V.G zei oke morgenvroeg.
      B/16 deee dat hij sliep, maar was wakker.

      Zaterdag morgen na de helle nacht te bidden, voor zijn moordenaars Bergoglio / Van Ganswein.
      Was zo ver en spoot VG B/ 16 dood en verliet de kamer van B/16, het was 3uen halve doodstrijd dat B/16 stierf.

      Voor alle duidelijkheid Bergoglio en V.G zijn moordenaars en hebben beide de Wettige Levende Vicaris van God vermoord en dat doodzonde.
      Gevolg beste EDWIN, is voor beiden EXCELTIS de Excommunicatie tot gevolg .

      DAT HEEFT DE HEILGE B/16 AAN KLOOSTERZUSTER VERSCHENEN EN 2SESIES AAN HAAR GEZEGD EN OPGETEKEND EN GEKOPIEERD, OMDAT DE MOORDENAARS VAN B/16 HET MEER KUNNEN ONTKENNEN.

      EDWIN ALS MORGEN EEN PAUSKLEED EN KEPPELTJE DRAAG BEN OOK EEN PAUS, MAAR NIET VOOR GOD.
      WIJ ZITTEN VOLLEDIG IN DE EINDTIJD EN 2 de WEDERKOMST VAN GOD HERE JEZUS EN ZAL ZIEN KOMEN OP ZIJN WIT PAARD, GEVOLGD DOOR AARTSENGEL PRINS MICHAEL – OOK MET WIT PAARD MET DUIZENDEN ENGEL-SOLDATEN.

      OM DE CHRISTENEN OP AARDE TE BESCHERMEN.
      DAARNA ZAL KONING RIJK GODS EEN FIJT ZIJN.
      1000 JAAR LEVEN ZONDER OORLOG S INDUSTRIE HAAT ZIEKTE ENZ IN VREDE&LIEFDE GODS.

      ZOALS U AL ZEI ZAL NIET VLEES EN BLOED NAAR DE AARDE KOMEN EN MET PAARD DOOR WOLKEN NEERSTORTEN EN ZIJN PAARDEN MET VLEUGELS.

      ALS EEN KWAADWILLIGE EEN KOGEL ZOU NAAR ZIJNE HEILIGHEID HERE JEZUS AFVUREN,
      DAN ZAL HERE JEZUS DE KOGEL BEVELEN TERUG IN DE LOOP VAN DE AGRESSOR TE STUREN EN BIJ AANKOMST EXPLODEREN AGRESSOR STERFT EN GAAT NAAR •••.
      Dit in onze vrije meningsuiting•

  7. Wie gaat er mee als de paus naar België komt

    We kunnen een aanslag voorbereiden

    Ik kom met een busje jullie ophalen

    Voorop de grill van de bus zit frank vastgebonden ,als afschrikwekkend voorbeeld wat we doen met ketters

    De Vliegenmeppers (@Vliegenmeppers2) …

    X
    https://twitter.com › vliegenmeppers2
    Een groep verontwaardigde Rooms-Katholieke vliegenmeppers, strijdend tegen modernistische vliegen in de Rooms-Katholieke Kerk.

    1. Edwin,
      ik kan niet zien op X omdat ik er niet op inteken.

      Het wordt de hoogste tijd dat je een eigen-zonden-mepper aanschaft,
      voor jezelf, voor je eigen zonden bedoel ik.
      Blijf ver weg uit de buurt van Bergoglio want hij zal tot het uiterste MOETEN gaan.
      Mensen als jij lust hij rauw.

  8. Ik ben een groene baret Eric

    Welkom op de Nederlandse afdeling van het succesvolle Vlaamse initiatief “vliegenmeppers”. Wij hebben hetzelfde doel als onze Vlaamse evenknie, namelijk het ontmaskeren van mensen die doelbewust valse ideeën verspreiden binnenin de ene, ware, heilige katholieke kerk. Het doel is om het beestje bij de naam te noemen en dat zal niet leuk zijn voor veel katholieken de tot het establishment behoren, want de kerk in Nederland is ernstig ziek. Van heel laag. Het niveau van de gewone leek die meent dat binnen de kerk homoseksualiteit een normale zaak is. Tot op het allerhoogste niveau van onze kerkprovincie. Waar medewerkers van de aartsbisschop openlijk en minder openlijk orthodoxe gelovigen tegenwerken. Mensen die alleen maar katholiek willen zijn en zich wel aan de regels willen houden. Dit is ons eerste doel. Namen en rugnummers geven.

    De enige manier om de kerk te zuiveren is volgens ons met vuur. Dat zijn pijn doen. Maar deze loutering door vuur zal onze kerk weer een gezonde uitgangspositie geven om te groeien tot een ongekende grootte. Dat is ons tweede doel. Een gezonde kerk is een kerk die gezuiverd is van alle ketters, alle heidenen, alle Huub Oosterhuis-imitators, Edward Schillebeeckx-adepten en noem ze allemaal maar op. Oftewel: al het schuim der aarde eruit opdat de geloofsgemeenschap weer het zoutende zout der aarde mag zijn. Ja, de beste dagen van de kerk liggen voor ons, niet achter ons.

    Het derde doel is om duidelijkheid te creëren over wat de leer van de kerk nu wel is. Het heeft geen zin ketters te ontmaskeren als tegelijkertijd niet duidelijk wordt gecommuniceerd waarom de ketters in kwestie des duivels zijn.

    Het vierde doel is documentatie. Wie heeft wat gezegd en welke resultaten had dat? Wat is ermee bereikt? Dit project zien wij zeer zeker als een audit op de kerk. Een hoognodige audit, gezien de rokende puinhopen van de Nederlandse kerkprovincie vanaf Rome te zien zijn.

    Wij zijn te bereiken op vl*********************@gm***.com Wij zullen al uw mail uiterst vertrouwelijk behandelen. Het beste maakt u zelf eerst een anoniem mailadres aan voordat u informatie naar ons toezend zodat zowel maximale vertrouwelijkheid als anonimiteit gegarandeerd is.

    Gezien de beschuldig van ‘ketter’ zeer ernstig is en in geen enkel geval licht genomen moet worden zullen wij “geruchten” en “hear-say” niet zomaar publiceren. Het beste materiaal bestaat altijd uit foto’s, geluidsfragmenten, ingescande documenten en meer van die zaken. Wij rekenen op u

    1. Drea de Matteo: Why would celebrities like Taylor Swift vote for ‘war and chaos’?
      https://www.youtube.com/watch?v=ih3v9wInaPg
      Maar FoxNews is geen verzameling Katholieken, integendeel veel te liberaal.

      Maar zulke vereniging van protesterende Vlamingen zie ik in Vlaanderen nog niet opkomen.
      Gebed en boete naar vermogen mag men ook niet onderschatten.
      Alleen Koning Jezus kan ons nog helpen.

  9. Taylor Swift————die arme jeugd ,heel zielig !

    Yesilgöz swingt erop los: ‘Haters gonna hate’

    Dilan Yesilgöz, partijleider van de VVD, heeft dit weekend een concert van Taylor Swift bijgewoond. De politica heeft via Instagram beelden gedeeld.

    https://youtu.be/wE-YKjpf318?si=aN5uKmWiTl1jGuWT

    “Lavendelgaas” – Taylor Swift-lied. De haas/konijn-godin werd “de snelle”!

    “Lavender Haze” is een nummer van de Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift van haar tiende studioalbum Midnights (2022). Het nummer is geschreven door Swift, Jack Antonoff, Jahaan Sweet, Sounwave, Zoë Kravitz en Sam Dew, en het werd geproduceerd door de eerste vier naast Braxton Cook. De titel verwijst naar een veelgebruikte uitdrukking uit de jaren vijftig voor de staat van verliefdheid, geïnspireerd door de serie ‘Mad Men’. (Dronken in liefde door Beyoncé – alle naties waren bedwelmd/dronken van haar wijn – “de hoer/hoer van Babylon” – openbaring 18:3).
    Republic Records bracht het nummer op 29 november (“11:11or 22 code”) 2022 uit op de Amerikaanse radio, als de tweede single van het album.
    “Lavendel Haze”
    Het cover-artwork van “Lavender Haze” toont Swift in een lavendelkleurige tint, in een badkuip. Er zijn veel badritueelthema’s geweest.

    Wat symboliseren oorbellen in de Bijbel?
    Easton’s Bible Dictionary – Oorbellen In Jesaja 3:20 heeft de geautoriseerde versie ‘oorringen’ en de herziene versie ‘amuletten’, wat correcter het oorspronkelijke woord (lehashim) weergeeft, wat bezweringen betekent; charmes, dus remedies tegen betovering, gedragen aan de nek of in de oren van vrouwen.

    Het doordringen van de oren brengt ook mijn aandacht, het doordringen van onze Heer en Heiland Jezus Christus.

    De toevoeging in Mattheüs 27:49 en de onbetwiste tekst in Joh 19:34 zijn niet identiek, maar ze delen hetzelfde vocabulaire: ‘speer’, ‘doorboren’ (dezelfde vorm), ‘zijn zijde’ (dezelfde woordvolgorde), ‘naar buiten komen’ (dezelfde vorm), ‘water en bloed’ (omgekeerde woordvolgorde).

    het nummer van Taylor Swift uit 2014 getiteld “Out of the woods” (CERNUNNOS/Osiris/Satan “the woodsman”) – de klok aan de boom (Tree= menselijke “biologische klok” – tijden UP+ it’s a staande klok = de oude man van de tijd De tijd van Satan/Saturnus is om – We zijn allemaal gewaarschuwd, net als in de dagen van Noach, maar wie let op!?! b/OWL – om SWIFT de onthulling van de laatste AC te bewerkstelligen

    Taylor = Doeksnijder Swift = slecht voorteken; demonisch. Allegiant Stadium “loyaliteit van een leenheer aan zijn heer” welke heer? Baäl/Satan.

    2024 = 8 oftewel oneindigheid – tijdlus – slang-/slangetende herbergen met de eigen staart “Ouroboros.”

  10. . . . + + + . . . HET EINDE ? . . . + + + . . .

    Het is met CD&V net zoals met Trump en zelfs de Belgische bisschoppen.

    Elk van de drie beweren christelijk te zijn maar durven zich niet christelijk opstellen aangaande abortus, euthanasie en voorbehoedsmiddelen.

    Dat is inderdaad het einde van de wereld.
    En het einde van de CD&V en het aanstaande einde van de gemoderniseerde vervalste diep ingeslapen ‘katholieken’ en dus ook het einde van de geloofwaardigheid van de Belgische bisschoppen en hun gemoderniseerde priesters.

    Indien zij niet tot ernst kunnen komen volgt nog slechts HET EINDE.

    Zoals iedereen kan zien is het definitieve verval van de VS begonnen,
    maar dit zal zeer spoedig ook bij ons het geval zijn.

    Ondertussen buigen zij allen diep voor socialisme en LGTB… die het voor het zeggen hebben zoals gepland door de duistere machten achter de schermen.

    Slechts de zeer klein geworden groep Traditionele Katholieken die nog de Rozenkrans en de Kruisweg bidden zullen de bescherming door Maria kunnen verkrijgen.
    Voor alle anderen geldt nog slechts HET EINDE van de toekomst.

    1. De zin van alles wat leeft zit besloten in het feit dat alles wat leeft eindig is. Als je daarmee niet kunt leven, dan kun je ook geen zinvol leven opbouwen. Welk koppel zou nog een kindje willen, als je niet kunt leven met het feit dat ook dat nieuwe mensje ooit dood zal gaan? Wie zou zich ooit nog voor iets inzetten als je het alleen maar zou doen als het resultaat eeuwig kan blijven duren? Alles wat groeit en bloeit sterft ooit weer af.
      Je hoeft echt niet doorlopend te ‘dreigen’ met het einde, Eric: alles is eindig.
      Wie zichzelf onsterfelijk acht is een gevaar voor zijn medemensen.
      Daar kunnen rozenkransen en kruiswegen niets aan veranderen.

        1. Het leven zit ‘altijd’ vol gevaar Eric.
          Of dacht je dat alleen maar de stoute mensen ziek worden, een ongeluk krijgen of getroffen worden door een natuurramp?
          Overal de hand van de goden in zien is nogal – hoe zal ik het beleefd zeggen – primitief.
          Mijn oma zei altijd: ‘Bange mensen krijgen ook slaag’.

          1. @Frank

            “Het leven zit ‘altijd’ vol gevaar Eric.”

            Hoezo altijd?

            “Of dacht je dat alleen maar de stoute mensen ziek worden, een ongeluk krijgen of getroffen worden door een natuurramp?’

            Raar dat je schuld van een ander bij de bank kan overnemen en die persoon die schuld had, niet meer heeft

            en een slimme schuift de domme diens schuld ongezien op het bord van de domme en de domme mag het betalen….

            waar komt dat dan vandaan?

            Dacht je dat natuurrampen zomaar ontstaat, spontaan? Nou dan is die klimaatverandering ook een haux!

            Je bent weer lekker bezig! Droevig jouw kort door de bocht gemaakte stellingen, zeker voor een slimme mens als jij

      1. @Frank

        “De zin van alles wat leeft zit besloten in het feit dat alles wat leeft eindig is.”

        Als jouw stelling waar zou zijn welke zin heeft dan Recht En Gerecht? Welke zin is er dan in loon naar werken? Dan zouden als enige de slimmen overleven…..: evolutie theorie…., en waar komt leven dan vandaan? Later dan de big bang ontstaan…..

        Dat is te makkelijk Frank. dat is hetzelfde als de stelling: Als je hard werkt wordt je rijk, niet rijk geworden dan heb je niet hard gewerkt….., of wie niet voor mij is is tegen mij punt

        En hoe zit het dan met: Elk medicijn dat werkt tegen een ziekte maakt dat een patient onschuldig wordt verklaard en de ziekte geen recht meer heeft om ziek te maken? Of als je leven verliest krijg je honger en door een ander diens leven te ontnemen en aan het tekort van jezelf toe te voegen heb en weer vol bent wordt je onschuldig verklaard en de honger heeft geen recht meer om je lichaam te teisteren…..

        Jouw: “De zin van alles wat leeft zit besloten in het feit dat alles wat leeft eindig is.” mag voor filosofen een leuke spelletje zijn, het is droevig voor een mens en geeft geen oplossing voor een betere wereld.

        1. Henk, in jouw filosofie is er ofwel EEN Grote Zekerheid, ofwel is er NIETS zeker.
          Voorwaar ik zeg u (grapje): Niets is zeker. Zoals het leven zelf eindig is, zo zijn alle wetten en waarheden en wijsheden van de mens tijdelijk en altijd in evolutie. Je leeft altijd in de kaders en de zekerheden die aangenomen worden in de periode waarin je leeft. Daardoor komt het dat een beschaving, een maatschappij wel voortdurend evolueert, vooruitgang boekt, verandert of achteruit boert, maar in welke tijd of plaats dan ook: Er blijft altijd een min of meer constante verdeling van geluk of verdriet, van succes of mislukking, van hoop en wanhoop, van oorlog of vrede…
          Een paar voorbeelden: Onze jeugd leeft in Vlaanderen en Nederland op een van de rijkste en veiligste plekken ter wereld, en toch ligt het aantal zelfmoorden hoog en de nood aan psychische hulp lijkt wel voortdurend te stijgen.
          We hebben de beste en meest toegankelijke gezondheidszorg ter wereld (In België toch) en toch worstelen wetenschappers met altijd maar weer opduikende nieuwe gezondheidsbedreigingen.
          Niets is ooit klaar. En alle ‘waarheid’ blijft relatief, tot er een betere waarheid gevonden wordt. Maar ondertussen moeten we het wel stellen met wat gemeenzaam nu als Waarheid verkondigd en geleerd wordt, maar altijd met de blik op toetsing en verbetering.
          Een religieus perspectief verandert daar niets aan, want dat is net zo onderhevig aan evolutie als al de rest. De dogma’s van Waramund of jouw Wetten en Profeten zijn sowieso tijdelijke constructies van zoekende mensen. Net zoals de hemel van Eric en Derks.
          Sedert zijn ontstaan zoekt de mens naar troostverhalen en verklaringen voor de rampspoed die hem nu weer overkomt, en verzint hij rituelen om het lot te beïnvloeden. Niets mis mee. Vergelijk het met de roesmiddelen die eveneens al altijd hebben bestaan. Van de Bijbelse wijn tot de hedendaagse joint. Religie en opium zijn twee kanten van dezelfde medaille, dat wist Marx al.
          Kortom Henk, jij weet, ik blijf zoeken.
          Fijn weekend verder.

          1. @Frank

            “Van de Bijbelse wijn tot de hedendaagse joint. Religie en opium zijn twee kanten van dezelfde medaille, dat wist Marx al.”

            Had Marx goed gekeken had die de ZIJKANT Gezien…., maar ja bij hem zoals bij jou is er niet meer dan kop en munt….Het zou toch eens zo zijn dat er nog een 3e kant was….staan jullie allemaal voor paaltje….

            Ach Frank je moet maar zo denken : een ver schuimende geest maakt van elke gat een ruim inkomen, of het fijn is, is een ander verhaal 😉

            ps raar dat niets zeker is en de dood/eindig leven bij jou toch wel zeker is, of?

        1. @Derks

          uw antwoord is net zo plat als die van Frank want u noch Frank geeft een geheel goede verklaring tav zin! Dan kan u God er bij halen, die u in uw hele volwassen leven nog hebt Gezien en Echt Weet Dat Die Bestaat en daarmee oncontroleerbaar is! Dan is het net als Frank niet meer dan een blinde aanname, nou daar wordt u de deur gewezen in een rechtszaal en ook in de wetenschap!

          Maar van een ziende blinde ex-agent kan je ook niet meer verwachten dan platte bekeuringen en opmerkingen: Jantje vroeg aan vader: Vader waarom is dat zo? Vader: Jantje mond houden! Ja daar krijg je mensen mee staande op de bank en maak je kinderen wijs…..

          1. correctie

            Dan kan u God er bij halen, die u in uw hele volwassen leven nog hebt Gezien

            dat moet zijn:

            Dan kan u God er bij halen, die u in uw hele volwassen leven nog NIET hebt Gezien

                1. @Frank Dierickx,
                  Het is véél erger:
                  Waar geloof verandert in wéten IS het geloof weg.

                  Hier op aarde kan men hooguit bewéren: ik geloof, dat ik wéét en besef.

              1. @Henk Gadellaa,
                Ooit is door mij getwijfeld, maar dat is al lange tijd in het verleden.
                Ik ben niet zoals U: Ik hoef God niet te zien om in Hem te geloven.

                1. @Derks

                  er zijn velen die niet hoeven te zien, dat is uit luiheid en onbeschoft want Om te Zien Moet Je Volbrengen, het is veel makkelijker blind te geloven dan de bevestiging ook nog te gaan Halen!:
                  Daarom maakt en houdt de kerk het geloofsvolk ook dom en legt men de roepingen aan de ketting, want het zou eens in de openheid komen dat ze lui en onbeschoft zijn en er is niks makkelijker dan dom volk te manipuleren en te besturen en je roepingen in het gareel!

              2. @Derks

                u reageert?

                “P.J.T. Derks schreef:
                14 september 2024 om 11:39
                @Henk Gadellaa,
                Voor MIJ is geloof: WETEN.
                Zó zeker is mijn geloof.”

                ZEKER WETEN IS NIET ZONDER GEHEEL VOLMAAKTE ERVARING = VOLMAAKT VERVULD VAN DE H.GEEST GELOOF WAARBIJ MEN VOLMAAKT ÉÉN EN AL-ÉÉN, GOD IS ÉÉN MET DIE ENE VOLMAAKTE CHRISTUSVERSCHIJNING

                Helaas Derks, Een Goddelijke Definitie is heel veel meer dan de uwe uit de oude doos van blinde orthodoxen!

                maar ja blinde orthodoxen Joden waren ook zo zeker dat Christus niet De Messias was, en blinde orthodoxen islamieten geloven ook dat hun religie die ware is en ga zo maar door met blinde orthodoxen…,

                1. @Henk Gadellaa,
                  Ik besef dat U niet verwacht had dat door mij gereageerd zou worden.
                  Dit is alweer ’n reactie van iemand die GEEN profeet is: U zou hooguit WÉNSEN ’n profeet te zijn.

                  1. @Derks

                    U weet niks van Profetie!
                    U denkt dat Profetie Altijd Vooruit Ziet En Dat Is Niet Zo Als Er Twee Mogelijkheden Volmaakt Open Staan Want Anders Had God de val van die Satan Werd Vooruit Gezien En Dat Was Niet Zo!

                    U en velen vergeten dat het loon Naar Werken Is en pas Bezegeld Op Het Moment dat het Werk Vol is:

                    30 Dan zal het teken van de Mensenzoon aan de hemel verschijnen; alle stammen der aarde zullen weeklagen, zij zullen de Mensenzoon op de hemelwolken zien komen met macht en grote heerlijkheid. 31 Hij zal zijn engelen uitzenden met luid trompetgeschal om zijn uitverkorenen te verzamelen uit de vier windstreken, van het ene uiteinde van de hemel tot het andere.
                    Vergelijking met de vijgeboom
                    32 Trekt uit de vergelijking met de vijgenboom deze les. Wanneer zijn twijgen al zacht worden en beginnen uit te botten, weet ge dat de zomer in aantocht is. 33 Zo ook, wanneer ge al deze dingen ziet, weet dan dat het nabij is, ja voor de deur staat. 34 Voorwaar, Ik zeg u: dit geslacht zal niet voorbijgaan voordat dit alles geschied is. 35 Hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen niet voorbijgaan. 36 Van die dag en dat uur weet niemand iets af, ook niet de engelen in de hemel, zelfs niet de Zoon, maar de Vader alleen. Mat 24

                    En Christus zegt ook:

                    15 Ik zei dat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft, omdat al wat de Vader heeft het mijne is. (John 16)

                    Dan als De Vader als enige Weet En Alles Van De Vader Ook Van Christus is En Daarmee Ook Vooruit Weet wanneer Christus Komt, waarom zegt Jezus dan:

                    36 Van die dag en dat uur weet niemand iets af, ook niet de engelen in de hemel, zelfs niet de Zoon, maar de Vader alleen.

                    Of Christus Weet Als De Vader Of De Vader Weet En Christus Nog Niet, of Beide Weten Niet!

                    Weet Christus niet dan liegt die men Alles van de Vader is van mij, Of De Vader Weet en Christus Niet, Dan Liegt Christus met alles van de Vader is Van Mij, of Beide Weten Niet Omdat zij Niet Diegene Zijn Die De Terugkeer van Christus Bepalen en zo is Hetzelfde Met Profetie!
                    Christus Is De Weg, de Waarheid En het leven En heeft Nooit gezondigd! Dan Weten Beide God en Christus Niet! Al mag men Christusgelijk Ooggetuige zijn Met Christus, Dat heet Niet Dat Beide Alles Vooraf Weten! Bij Twee Mogelijkheden Heeft de Uiteindelijke Beslissing Nog Niet Gebeurd En zijn er Nog Twee Eindresultaten Mogelijk: Zie Jona: Zou Ninevé op de oude voet verder gaan zou het door eigen kwaad vernietigd worden, of Ninivé keert om en de vernietiging zou niet plaatsvinden!
                    Of Abraham en Sodom en Gomorra: Wat Voor Zin Heeft Het Met God Te Onderhandelen Om Vernietiging Te Voorkomen, Als Het Toch Vast Staat!

                    U Schreef aan iedereen om niet meer op mij te reageren! Dat betekende ook aan uzelf Tot u reageert staan twee mogelijkheden open want u schrijft na mij, En Men Moet Altijd Uitgaan Dat Een mens een Vrije Wil en Keuze Heeft En Dat Pas De Beslissing Valt Als u Plaatst!

                    Men kan Zien dat u Zeker Geen Profeet Bent Want Dan u God gekend en u kent God Niet Daarmee Profeet en Profetie Ook Niet

    2. CDenV is geen christelijke partij; er zit geen christelijke partij in de federale kamer en het Vlaams parlement, en de “katholieke zuil” in Vlaanderen is niet katholiek. Reeds Ernest Jouin noemde de “christendemocratie” een maçonnerie blanche, een witte vrijmetselarij, en we zien heden wat ervan geworden is.

      1. De zogenaamde “christendemocratie” heeft de oude katholieke politiek gradueel doen aftakelen door bij katholieken compromissen teweeg te brengen jegens de maçonnieke machtsapparaten. Tegenover de christendemocraten moet een Katholiek Rechts opgebouwd worden in Europa dat radicaal tegen het systeem staat.

        1. Tegenover de christendemocraten moet een Katholiek Rechts opgebouwd worden in Europa dat radicaal tegen het systeem staat.

          Beantwoorden

          Marcus 8:35 Want wie zijn leven wil behouden, zal het …

          Bible.com
          https://www.bible.com › bible › MRK.8.35.HTB
          Want wie zijn leven wil behouden, zal het verliezen. Maar wie zijn leven vanwege Mij en voor Gods plan verliest, zal het behouden.

        2. @Waramund

          het is makkelijk om christendemocraten de schuld te geven, het is de kerk die de greep over het volk verliest en er een absolute scheiding ontstaat tussen kerk en staat mede omdat de kerk zegt niet van deze wereld te zijn en ze geen Vol-Profeten Hebben. Dan moet de kerk niet denken dat christenen die in de wereld leven niet proberen om hun leven als christen te kunnen voortzetten als als enige het Vaticaan Als katholiek eigen land in de wereld is: Buiten het vaticaan is de christen overgeleverd aan wereldlijke leiders en andere niet-christenen! Dan is het logisch dat christenen gebruik gaan maken van democratie. Er geldt echter bij democratie spelregels! Dan moet u christendemocraten niet de schuld geven als de kerk hen geen Handvat Geeft Om niet-christen aan banden te kunnen leggen! Daar heb je Vol-Profeten Bij Nodig: Zie Mozes!

          U zwetst weer eens in de ruimte want ook met een Katholiek Rechts redt u het niet want u Heeft Geen Binden Met Gods Macht! En de kerk ook niet want ook die heeft geen Goddelijke Bindingsmacht om gelovigen en niet gelovigen Te Binden Naar Gods Recht En Gerecht!

  11. Wie zichzelf onsterfelijk acht is een gevaar voor zijn medemensen.
    Daar kunnen rozenkransen en kruiswegen niets aan veranderen.

    Frank in de bocht

    De rechterhand van Klaus Schwab, Yuval Noah Harari, heeft aangekondigd dat het WEF zo succesvol is in zijn plannen dat het “goddelijke krachten” van “schepping en vernietiging” verwerft. De godslastering houdt daar niet op. Harari belooft ook dat het WEF mensen in goden zal veranderen.

    Genesis 3:22 Nieuwe Bijbelvertaling 22 En de Heer God zei: De mens is nu geworden als een van ons, die goed en kwaad kent. Het mag hem niet worden toegestaan ​​zijn hand uit te strekken en ook van de boom des levens te nemen en ervan te eten, zodat hij eeuwig zou leven.

    Skull and Bones

  12. We zouden de moraliteit, dus wat is goed en wat is kwaad, misschien niet moeten vergeten. Een goed mens neemt in zijn hart de beslissing om een goed mens te zijn. Dat doet hij omdat hij beseft dat zonder deze beslissing het leven in feite onmenselijk is; hij is zonder die beslissing eigenlijk onbetrouwbaar en niet alleen voor zichzelf, ook voor anderen. Is een mens eigenlijk niet als een dier als hij deze (verstandelijke) beslissing niet neemt? Zonder de bewuste keuze voor het goede, lijkt mij de mens’ zijn keuze afhankelijk van zijn toestand; gaat het goed, dan is hij te vertrouwen, gaat het slecht, dan is hij niet te vertrouwen. Zonder bewuste keuze is het maar net wat iemands humeur op dat moment is, zijn toestand van zijn. Is de beste keuze niet die van de naastenliefde voorop te stellen en jezelf altijd op de tweede plaats? Zo bezien is de leer van Jezus perfect en wijs.

    Sommigen zijn niet erg slim, Frank en hebben een recept om goed te zijn nodig. Ga nou niet over dat recept zeuren? Je zou het wel eens stuk kunnen redeneren?

    1. Aanvullend,
      Dat zeuren klinkt negatief, ik bedoel het positief.
      Het doet me trouwens denken aan wijzen (goede, verstandige mensen) die opgemerkt hebben dat met een goede filosofische opleiding te beginnen op de lagere school, de kinderen ook tot goede mensen kunnen worden opgeleid. Echter, de nu levende bevelhebbers, zijn niet van goede zin en willen dat niet; ze zouden hun macht wel eens kunnen verliezen! Wijsheid (goedheid bedoel ik daarmee) wordt dus bewust tegengewerkt. Veel op aarde dat goed lijkt, ís helemaal niet goed. Dat zie je aan de vruchten van hen. Het is nu een gevecht tussen goed en kwaad waar de kwaden altijd winnen, immers zij liegen en bedriegen, zijn onbetrouwbaar, spelen vals, gaan over lijken. Daar kan geen goed tegenop.
      Dus zulke wijzen kunnen wel wijzen (tja) op het goede, maar als dat gesaboteerd wordt door de ‘elite’, de gegoede klasse, die hun plek natuurlijk nooit willen kwijtraken, dan houdt het op.

      Het is dus niet alleen een filosofisch probleem, het is een probleem van ongekende macht en slechtheid, hebzucht, wreedheid en waanzin. Macht is op zichzelf al lastig te dragen, maar als de macht te groot wordt en dus de corruptie te groot wordt, dan zijn er geen oplossingen meer. Dáár hebben wij nu mee van doen. De slechtheid is uit zijn voegen gegroeid, mede door de ontwikkeling van ontzaglijke wapens, technieken, wetenschappen die misbruikt worden. Het is tamelijk erg.

    2. Trump had ook een recept tegen het corona virus, Antisoof: elke dag een beetje bleekwater drinken!
      Het gaat me om het bestrijden van de recepten die alleen maar haat en tweedracht zaaien, om recepten-voorschrijvers die alles wat verschilt van hun eigen persoontje weg willen culpabiliseren, of zelfs vernietigen. Niet blank? Niet Rooms? Niet hetero? Niet zoals ik? Weg ermee en de hel in!
      Ik herhaal hier tot in den treure dat ik elk zijn geloof en zijn overtuiging gun; als je daar vrede en rust in vindt, geniet er van! Maar exporteer dat niet naar elke andere medemens, en al zeker niet om hem te beschadigen, verdacht te maken of de hel in te wensen. Er zijn en waren al genoeg sujetten die ‘het Licht’ hebben gezien, en die daar per se iedereen naartoe willen sleuren. Als dialoog verwordt tot dwingen en verplichten is de dialoog meteen dood.

      1. Daar kan ik natuurlijk met je in meegaan. Behalve die eerste zin. Dat recept (prik) van de die anderen zou je dan evengoed met dezelfde kritiek moeten bekijken. Dus jij gelooft blijkbaar wél in het ene maar ziet in dat het andere geloof geloof is. Dan is het de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
        Je schrijft mooi en ik kan me dus in veel wat je zegt vinden, maar ergens snap ik niet dat je niet schijnt in te zien dat ik het dus met veel van wat je schrijft eens ben? Uiteraard heb je zoals jij dat aangeeft gelijk. Wie de waarheid schrijft heeft nu eenmaal gelijk. (tja, het klinkt dom, maar het is nu eenmaal zo.) Maar ik meen dat jij moet leren inzien dat de problemen een beetje dieper liggen. Die liggen volgens mij niet bij de geloven namelijk. Eerder bij de machtsstructuren op de aarde. En nee, een dialoog met gelovigen gaat nu eenmaal niet. Dat je dát niet snapt? Dat weet een ieder; over geloof valt niet te twisten immers? Zo valt er ook niet te twisten met de machtsstructuren op de aarde. Die zíjn er gewoon. We kunnen wel samen proberen daar zo goed en zo kwaad als het gaat zo min als mogelijk last van te hebben.

        Het is wellicht wel meer essentieel dat gewone mensen door sommigen als slaven gezien worden. Hoe keurig ingepakt ook, men zál luisteren naar de machten op aarde. En dan denk ik dat het belangrijk is, dat we met elkaar samenwerken. (Maar dat kunnen de meesten niet, egoïstisch als ze zijn opgeleid. Een mens is tegen zichzelf verdeeld.)

        1. Weer teveel om in één keer op te antwoorden, maar bon, jij praat tenminste open en eerlijk. En dat is hier sowieso een verademing. Genoeg complimenten.
          Niet één virus is wereldwijd zo gemeenschappelijk en zo snel onderzocht als het moordende COVID. Daar was dan ook een verschrikkelijke haast bij. De beelden van de overvolle ziekenhuisgangen niet gezien? Geen enkel vaccin werd en wordt meer onderzocht dan die corona-vaccins. Alle bijwerkingen en incidenten werden en worden – ook nu nog – in kaart gebracht. Uiteraard was dat een gigantisch zoeken in het duister! Hoelang heeft de mens er niet over gedaan om de penicilline te ontdekken (1928, Alexander Fleming)?
          Hoeveel levens hebben antibiotica ondertussen gered? Waarom moeten al die kinderen in Gaza ingeënt worden, als het poliovirus volgen jou toch niet bestaat? Kortom, Antisoof, jij redeneert ook vanuit ‘on-gelooflijke’ aannames, die schadelijk kunnen zijn.

          Voorts meen ik te zien dat jij bijzonder graag denkt vanuit ‘Grote Vijandige Structuren’, die de wereld beheersen. Dat zie je in elk dorp (de gemeenteraadsverkiezingen komen er hier aan), in elk land, in elk werelddeel, en dat is altijd zo geweest. En dat wisselt ook om de zoveel tijd. Maar bon, jij denkt graag sociologisch, vanuit de macht en de suprematie van de groep.
          Ikzelf, en dat weet je onderhand, ben psycholoog en ik denk graag vanuit het individu.
          Aan elke evolutie, revolutie, ontdekking, verandering liggen één of meerdere individuen aan de grondslag. Zonder de filosofen van de verlichting geen Franse revolutie, bijvoorbeeld. En als er nu één Religie het belang van één individu beklemtoont, dan is het wel de christelijke, toch? Of neem de Islam: Mohammed.
          Kortom, het zijn individuen die een beweging maken, en niet andersom. Bewegingen maken wel individuele slachtoffers, maar dat is dan weer een ander verhaal.
          Vriendelijke groet.

          1. @Frank

            het is mooi om het individu te beklemtonen, toch is een individu niet zonder gemeenschap want niet één werkt in diens eentje! Een uitvinding mag wel aan één persoon toegeschreven worden, zonder opleiding, zonder leven van de natuur waarmee die zich voedde, zonder zuurstof zonder diens ouders zonder gemeenschap om in te leven en te testen was diens uitvinding niet gebeurd! En dan kan geen één mens beweren dat die in diens eentje gevonden heeft! Dat machtigen hun uitvinding als enige door hen kunnen neerzetten is omdat de wereld het individu boven de gemeenschap van individuen zet: Een Koning, Een President, Eén Paus, Eém Mohammed! Beiden individu en gemeenschap van individuen horen Samen Eén te Zijn. Dat de één grotere werken doet dan de ander, heet niet die alles in diens eentje heeft gedaan!

            Je mag psycholoog zijn, dat heet niet dat psychologie op zichzelf staat….Jij als geen ander hoort te weten dat een mens niet zomaar uit één individu bestaat zonder dat er geen ander ook is, kijk maar naar de verwekking: is een mens niet ontstaan uit een eicel van de moeder(Haploïde genen van de moeder) en een zaadcel(haploïde genen van de vader) en samen Diploid van het kind worden en zijn genen zonder psyche…..?
            Dus materie heeft geen geest en kan ook niet sturen….is invloed uitoefenen ook niet een geestes zaak? Dus magnetisme heeft wel een geest, electrolieten, ook hoe zit het dan met atomen…., edelgassen en edelmetaal hebben geen geest?

            Succes met je niks staat vast :'(

            1. Tot aan de laatste zinnen ben ik het helemaal met jou eens, Henk.
              Ik heb ook nergens beweerd dat het individu los staat van zijn omgeving, zijn gemeenschap. Hoe zou ik dat kunnen beweren.
              Het ging hier gewoon over de invalshoek: bekijken we het vanuit het individu of vanuit de gemeenschap, en dat geeft altijd andere of bijkomende inzichten.

              1. @Frank

                De Invalshoek hoort van en naar alle kanten te zijn en ook in zichzelf!

                Uitsluiten kan als enige als het in alles en overal tot in oneindig niet ter doende is!

                En Als Het Werkelijk zo is, Is Het ook Zo Voor Iedereen te Bewijzen want allen hebben leven als individu en gemeenschap van individuen! dan is het ook voor en door iedereen Bewijsbaar!

                Daarom schrijf ik Ook: De Volle Waarheid Is Een En Al-Eén, God is Eén! Daarmee duid ik aan dat God Niet Eén Persoon Is In Zijn eentje, Al Is God ook Niet Diens Eentje Niet Zonder Alle God Identiek Gelijke Goden Samen Eén Zijn Net zoals De Wet Niet in Diens eentje is, Als Is De Wet de Wet En Zelf Vol-Profetisch en Vol-Profeet, Het Is Niet Zonder De Ander Vol-Profeten Die Samen Eén zijn!

            1. Oei. Door wie? Al die rampbeelden, misschien gemaakt door de mensen die de maanlanding hebben verzonnen? En die Chinezen maar hun massale sterftes camoufleren, en dan ook nog eens de schuld van de doorbraak krijgen… Allemaal verzonnen dus. Xi Jinping zal blij zijn dat te horen. Hem al iets laten weten?
              cc

              1. @Frank Dierickx,
                Inderdaad: U noemt ze al: de Chinese overheid.
                Vreemd. dat U zogenaamd zonder aanleiding het land China noemt.

                1. @Frank Dierickx,
                  Nóg vreemder: Zoals ik al memoreerde: ik geloof sinds het prilste begin van de ‘uitbraak’ niet in corona.
                  Het was mij allemaal té toevallig:
                  China, het land waar de overheid alles van mensen wil beslissen en waar de mensen nul(!!) invloed op de overheid hebben, het land dat verwoedt zoekt naar wereldwijde invloed, in dát land was een compleet onbekende ziekte uitgebroken. En héél frappant: die ziekte stopte zeer toevallig aan de grens van China.

                  1. @Frank Dierickx,
                    En zoals ik al zei: ik geloof niet in die ‘ziekte’.
                    Heel frappant: één zoon met vrouw en jong kind geloven die ziekte ook niet.
                    Nóg frappanter: ik heb een zeer fragiele gezondheid. Als er ’n ziekte in de buurt rondwaart, dan krijg ik gegarandeerd die ziekte.
                    Echter, noch die zoon met vrouw en jong kind, noch ikzelf hebben geen spuit gehad én wij zijn niet ziek geworden!!!

                    1. Jaja, meneer Derks. Mijn overgrootvader rookte dag in dag uit pijp, en hij is negentig geworden; dus longkanker door tabak roken is een mythe, geïnduceerd door bigpharma en de medische lobby. In mijn straat was er dit jaar geen overstroming, geen bosbrand en ook geen droogte, dus de klimaatverandering is een mythe, geïnduceerd door de groene lobby. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan…
                      Beati pauperes spiritu.
                      CC

                    2. @Derks

                      Nou dat is geen wonder want u zit net als uw papegaai op uw schouder, opgesloten in huis! U heeft een toevoer magnetron luik met de buitenwereld en al het voedsel en lucht en water die in uw huis komt wordt gemagnotronisserd en steriel gemaakt. Het is ook geen wonder dat u bagger schrijft want dat steriel voedsel. lucht en water heeft uw geest aangetast en het is ook geen wonder dat u een fragiel gezondheid heeft want er zit geen voedingswaarde in uw voedsel! En nu blijkt ook nog dat uw internet, radio en tv een geen virus beveiliging heeft want virussen bestaan niet, U krijgt niks anders te horen dan woke en complottheorieën te horen en te zien!
                      Ja dat u dan een blinde orthodoxe katholiek bent is ook geen wonder, u krijgt als enige valse informatie….
                      Het is zoals Frank zegt naar u: kanker bestaat ook niet, en klimaatveranderingen ook niet, Rusland is niet in oorlog met oekraïne en Trump is nog steeds president, en ga zo maar door!

                      Arme Derks bij hem is er altijd één zwaluw altijd zomer, die zomaar diens huis kwam binnen vliegen, het is door die magnetro sluis wel een dood vogeltje….

                      en Eric en waramund en hypoliet en vele anderen houden hem in die waan: geen rustiger patient dan een in waan verblijvende patient, gewoon voldouwen met complimenten, het beste medicijn…

                2. @Derks

                  dus die totale afsluiting van China naar buitenlanders in coronatijd en dat corona uit China kwam was larie? en hun doden ook?

                    1. @Henk Gadellaa,
                      U zegt het zélf al: Corona heeft NOOIT bestaan.
                      U gelooft onzin (maar dat wás al bekend).
                      Zo gelooft U zelfs dat U in contact staat met de hemel.

                  1. @Henk Gadellaa,
                    Ik verstrek U feiten: noch een mijner zonen met compleet gezin + noch ikzelf hebben ons laten inenten wegens covid (corona).
                    En dát terwijl mijn gezondheid zeer broos is (= breekbaar is).

                    En zéér frappant: geen van ons heeft covid (corona) gehad.
                    Wij wonen midden in de stad, dus wij ontmoeten regelmatig andere mensen. Vooral de vrouw van mij zoon ontmoet vele mensen als arts/psycholoog.

      2. @Frank

        “Niks staat vast”

        dan hoezo staat niet exporteren naar je medemens ineens wel vast? Hebben je kinderen zichzelf opgevoed? Heeft daar geen export plaats gevonden van jouw naar je kinderen met dit niet en dat wel? Hadden ze een eigen borst waar ze uit dronken en zelfgemaakt voedsel ipv uit de natuur?
        Zijn ze niet naar school geweest? Hebben filosofen geen boeken geschreven of als enige om zichzelf te kunnen herinneren en naslaan, dan waarom uitgegeven?

        Je zwetst net als Trump: Als het jouw uitkomt dan is het goed en als het niet zo is is de ander die hem belemmert!

        ga op een onbewoond eiland wonen dan kan je daar je theorie ten uitvoer brengen, exporteer je gedachtes dan niet op het forum want hier exporteer jij ook of heb jij niet het “licht” van je eigen gedachtes gezien als zodanig?

        O ik ben het zeker eens dat er velen zijn die verkeerd extreem zijn en denken dat ze de waarheid hebben, en jij? Zijn jouw gedachtes niet net zo extreem en mogelijk verkeerd? Dacht je dat met niks staat vast dat evolueren wel kan? Hoezo als niks vast staat hoezo kan er dan evolutie plaats vinden? is het niet zo dat evolutie als enige kan plaats vinden als er ook over beter en slechter geoordeeld kan worden? Dan Hoezo kan je beoordelen als niks vast staat?

        Helaas Frank, een dwaas schopt zichzelf onderuit en een dwaas is die met “standpunten”(Op zich ook al dwaas want een standpunt begint met een vast beginpunt) komt waarbij die bij voorbaat zegt: niks staat vast…..
        Als niks vaststaat dan ook geen standpunt niks staat vast……

        Zo zie Frank jou zogenaamde redenatie met niks staat vast is een cirkelredenatie die zichzelf bijt

        1. Dat alles altijd in evolutie is en welke kennis dan ook ooit herroepen kan worden bewijst de wereld elke dag.
          Dat Henk Gadellaa een theorie heeft bedacht van Wetten en Profeten en Christusverschijning, die alle problemen voor eens en voor altijd de wereld uit zal helpen, tja…
          Ik laat het hierbij.
          Ook fijn weekend verder.

          1. @Frank

            “Dat alles altijd in evolutie is en welke kennis dan ook ooit herroepen kan worden bewijst de wereld elke dag.”

            en van waaruit neem je waar als niks vaststaat? Van Waaruit meet je als niks vaststaat?

            Nee Frank jouw zogenaamd wereld bewijs is geen bewijs zonder vast staand meetpunt waarmee vergeleken kan worden! Alles is relatief in de zin van subjectief ook je zogenaamde objectieve beoordeling: elke algemene objectieve norm is een afspraak onder mensen. Dat het vaak kan werken is niet meer dan goed afkijken en goed analyseren en met niks staat vast is er niet te analyseren want alles is een vraagteken! Dan ook evolutie!

            Het varkentje mag denken dat die vrij is, door diens kortzichtigheid heeft die niet in de gaten dat die in een kooi zit! Zo is het ook met jouw standpunt van niks staat vast! dat is een fata morgana want dan moet er altijd vrijheid zijn om te veranderen en zover heb jij nooit onderzocht, net als het varkentje: Nooit Ver Genoeg Gezocht, zoals ik jou al vele malen gezegd heb: ECHT BEWIJS HOORT OVERAL EN IN ALLES EN ALTIJD TE GELDEN! Dus als jij wilt beweren dat “niks vast staat” hoor je tot in oneindig in alles en overal te onderzoeken als Oog Getuige en niet als blinde bewering neerkwakken !

            Zou het zo zijn als jij beweert heb je geen recht van spreken tegen Eric, Derks, Waramund of wie dan ook die blinde beweringen heeft!

  13. @Frank Dierickx,
    U gelooft – net zoals ikzelf – nooit in toeval.
    En zéér toevallig ’n zoon van mij + zijn vrouw + hun kind van nú 3 jaar oud + ikzelf met een zeer broze gezondheid geloven niet in het bestaan van covid (of corona) ÉN wij hebben alle vijf geen enkele ziekte gehad.

  14. @Frank Dierickx ,
    antwoord op Uw reactie van 14 september 2024 om 16:24 uur:
    Uw overgrootvader rookte dag in dag uit pijp, en hij is negentig geworden. Als vroegere pijproker wéét ik, dat pijp NIÉT over de longen wordt gerookt. Dus longkanker door pijp is inderdaad een mythe, tenzij regelmatig gerookt in een afgesloten kamer.

    1. @Frank Dierickx,
      Om U volledig te antwoorden: ikzelf rookte pijp + sigaar + sigaret in afgesloten ruimtes zoals thuis.
      Sinds pakweg een half jaar ben ik abrupt gestopt met roken. Dat gaat mij over het algemeen prima af.

      1. “Dus longkanker door pijp is inderdaad een mythe, tenzij regelmatig gerookt in een afgesloten kamer. “(Derks, 17:14)
        “ikzelf rookte pijp + sigaar + sigaret in afgesloten ruimtes zoals thuis.” (Derks, 17:18)

        1. @Frank Dierickx,
          Dat is ÚW conclusie.
          MIJN conclusie = men moet vatbaar zijn voor kanker.

          Er zijn zóveel variabelen; zelfs wel of niet geloven in God kán ’n variabele zijn.

          1. @Frank Dierickx,
            Te Uwer meerdere informatie: ik rookte al 51 jaar en was dus ruim 50 jaar kettingroker (sigaren en sigaretten rookte ik steeds over de longen, dus met inhaleren).

          2. @Derks

            Als er variabelen bestaan, bestaan ze ook voor coronavirus…., dat betekent niet dat coronavirus niet bestaat! En dat de een vatbaarder is dan de ander!

            Zo kan men ook beweren altijd over water te kunnen lopen en zegt niet wanneer en onder welke omstandigheden Dat kan in de winter als het goed vriest, in de zomer lukt het geen normale mens!

            Roken is aangetoond dat het de gezondheid niet bevorderd dus ook als men geen kanker krijgt door roken heet het niet dat roken kankervrij is.
            Er was een ziekte(Corona) die miljoenen doden heeft veroorzaakt en ook longbeschadigingen en die kwam niet zomaar en voorzorgsmaatregelen heeft, naast inenten, een hoop extra doden voorkomen! Dat een mens die niet is ingeënt niet krijgt is geen bewijs dat die ziekte(corona) er niet was

            Iedereen, op een volmaakte heilige na, is vatbaar voor kanker want elke mens ondergaat genetische veranderingen gedurende diens leven waardoor de kans van kanker krijgen toeneemt. En dan hebben we het nog niet over stress en slechte levensgewoonten die nog meer bevorderen!

              1. @Henk Gadellaa,
                God heeft de mens volmaakt(!!!) geschapen. Ook heeft God voor volmaakte geneesmiddelen gezorgd. Dat houdt tevens in, dat wij dienen te weten wanneer middelen bij wijze van PROÉF genomen zijn.
                Dat betekent, dat de een zich als proefkonijn laat gebruiken en de ander niét.
                Welnu, IK had besloten om mij NIÉT als proefkonijn te laten gebruiken. Dit vooral, daar dit middel onze lichaamseigenschappen zal veranderen.

                En héél eenvoudig: wij hebben nimmer toestemming van God gekregen om onze lichaamseigenschappen te veranderen.

                1. @Derks

                  “God heeft de mens volmaakt(!!!) geschapen. Ook heeft God voor volmaakte geneesmiddelen gezorgd.”

                  Kijk meneer Derks, daar schrijft u, als u de betekenis van die woorden naar Goddelijke Uitleg Laat de Volle Waarheid!
                  En dat doet u niet want als ik zou vragen hoe uw definitie van Volmaakt, is, komt er een heel ander verhaal! Dan komt u met de blind aangenomen kerkleer en laat die nou niet waar zijn!
                  Gods Volmaakte Liefde Maakt Dat God Niet Minder dan Die Liefde, Maakt : Godgelijk, want waar anders zou het kind verwekken door mensen van zichzelf vandaan komen? Als dat Niet Godgelijk Is dan is het van de mens of Satan! De aardse mens maakt vruchten van Goed en kwaad, dus kan het uit en van zichzelf, als afbeelding, niet van de mens komen, en Satan’s Kwaad is zoals die zelf is: van en uit zichzelf en Kwaad Vernietigt, die kan geen leven verwekken! Die kan niet met een demoon een kind verwekken en ook niet uit zichzelf in diens ééntje, dat is als enige Met Door En In Leven Te Doen!

                  Het verwekken van een mens is daarmee volmaakt Gods Gelijkenis! Dan als God Maakt Maakt Die Niks Anders dan Godgelijk!

                  zo en dan zijn we gelijk bij: Hoe is dan de mens zoals die nu op aarde is Zo Geworden want God is Niet Van vlees En bloed: materie!

                  En dan komt de zondeval in het spel!
                  u en de christelijke kerken willen niet kijken waarom Christus twee nachten in de aarde verbleef en op de 3e dag =8e dag opstond uit de doden.
                  U en de christelijke kerken willen niet kijken naar de verwekking van Christus en die men De H.Maagd Maria noemen.
                  u en de christelijke kerken willen niet kijken naar de val van die men Satan en demonen noemen en hun gevolgen , Die Voor Het Ontstaan van de Tuin van Eden Plaats Vond.
                  En u en de christelijke kerken willen niet naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning Gaan Om Vol-Profetie Waarbij Alles Openbaar Is Om Volmaakte Antwoorden Te Halen!

                  Dan kan u wel met uiterlijk Goede Uitspraken Komen, Het Innerlijk Is Deels Krom En Leugenachtig En Maakt het Hele Innerlijk Kwaadaardig Omdat u en de christelijke kerken Vol Beweren dat u en hun uitleg/openbaring Volmaakt De Waarheid Is

                  Dus Zeker God Heeft de Mens Volmaakt Gemaakt: Geboren, En God Heeft Volmaakte Medicijn, het zijn geen wereldse medicijnen, die helpen slechts tijdelijk en De Geheiligde Euchgaristie Kan Als Enige Volmaakt Helpen als men Volmaakt Berouw Heeft en Daarna Nooit Meer Anders Wilt: Ex Aequo: Als Enige Op de Drempel Van De Hemel Is Die Volmaakte Genezing Te Verkrijgen!

                  Dat u corona niet heeft gekregen is omdat u door eigen handelen heeft kunnen ontsnappen. Was u in een verpleeghuis geweest had u corona gehad als daar corona gewoed had met één kleine uitzondering dat u genetisch beschermd was geweest!

                  “En héél eenvoudig: wij hebben nimmer toestemming van God gekregen om onze lichaamseigenschappen te veranderen. ”

                  en u neemt wel medicijnen als u ziek bent en u eet wel zoals een mens eet……, en is een varken of een koe of kip, ei, vis, een plant wel genetisch hetzelfde als een mens? Zeker het dna is uit dezelfde bouwstenen opgebouwd, ze zijn in totaal deels genetisch anders…
                  en hoe komt het dan dat u ouder wordt en als men uw genen van toen u een net verwekte eicel vergelijkt met uw lichaamscel van nu zult u ook genetische veranderingen vinden! Anders zou u net zo er uitzien en dat is niet zo! U heeft rimpels uw gezicht si verandert, uw lichaam is verandert en dat komt omdat u genetisch bent verandert!

                  Uw uitspraak:
                  “En héél eenvoudig: wij hebben nimmer toestemming van God gekregen om onze lichaamseigenschappen te veranderen. ”

                  Heeft u tegen gezondigd!
                  Dan Heeft God Ook De Mogelijkheid Gegeven Om Geheiligd Te Worden! Waar Houdt Heiliging Op? Voor Het Echte Antwoord Moet u Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning! Kijk maar naar de overspelige, de moordenaar aan het kruis, de tollenaar achterin de kerk en elk wonder…
                  Wanneer wordt er niet geheiligd:

                  39 En Jezus zeide: Ik ben tot een oordeel in deze wereld gekomen, opdat degenen, die niet zien, zien mogen, en die zien, blind worden.

                  40 En dit hoorden enigen uit de Farizeën, die bij Hem waren, en zeiden tot Hem: Zijn wij dan ook blind?

                  41 Jezus zeide tot hen: Indien gij blind waart, zo zoudt gij geen zonde hebben; maar nu zegt gij: Wij zien; zo blijft dan uw zonde. John 9

                  Daarom is en blijft u geest duister want u Beweert Te Zien, terwijl u blind bent want om Echt te Zien Kan men Niet Zonder Die ene Volmaakte Christusverschijning! U heeft niet niet meer dan een mening en een mening is geen Zien, want een mening Weet Niet Godgelijk Zeker! Een mening wordt vergeven zolang De Tijd Van Barmhartigheid Geldt:

                  31 Daarom zeg Ik u: Alle zonde en lastering zal den mensen vergeven worden; maar de lastering tegen den Geest zal den mensen niet vergeven worden.

                  32 En zo wie enig woord gesproken zal hebben tegen den Zoon des mensen, het zal hem vergeven worden; maar zo wie tegen den Heiligen Geest zal gesproken hebben, het zal hem niet vergeven worden, noch in deze eeuw, noch in de toekomende. Mat 12

                  Daarom is het makkelijke voor Frank in de Hemel te komen dan u en blinde orthodoxe christenen, want Frank weet dat die niet De Volle Waarheid Spreekt want die zegt niks staat vast, daardoor wordt diens bewering niet meer dan een mening! u en die blinde orthodoxen beweren dat hun bewering De Volle Waarheid Is en Die zijn Niet want Zouden Die zijn Zouden Ze Blijken Bij Die Ene Volmaakte Christusverschijning en zouden ze Die een Volmaakte Christusverschijning Leren Opdat men Altijd Betrouwbaar Blijkt! Gods Betrouwbaar Is de Enige Manier Om Leer en Traditie Volmaakt Zonder zonden Te Houden En De Sleutel Van Binden En Ontbinden Te Verkrijgen En Te Behouden En Positie en Macht Te Verkrijgen En Behouden!

                  Daarom Verliest Eric, Waramund, u, en al die blinde orthodoxen christen van een Vol-Profeet en Omdat u en hen Hard van hart eigenwijs zijn en ziende blind zijn geworden! Daarom Schreef Ik: Als Die Twee Opstaan krijgen u en hen het Teken Van Toekomstig Eeuwig Verdoemd Met Nog Eén Mogelijk De Hemel Te Halen: Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning In Volmaakt Berouw, niet?:

                  21 Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is.

                  22 Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan?

                  23 En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt! Mat 7

                  P.s de teksten uit de bijbel zijn van de protestantse concordantie van de bijbel, de rk bijbel: https://rkbijbel.nl/kbs/bijbel/willibrord1975/neovulgaat

                  is niet bereikbaar op internet via mijn computer

                  1. @Henk Gadellaa,
                    Ik neem inderdaad mijn vaste medicijnen. Maar weet U waarom???
                    Ik neem die medicijnen, omdat de werking daarvan voor artsen welbekend is.
                    Met corona (covid) was die werking onzeker; men wist totaal niet alle bijwerkingen + men wist niet of die spuiten naar behoren werkten.
                    Men had net zo goed ouderwetse medicijnmannen kunnen sturen.

                    1. @Henk Gadellaa,
                      Feitelijk hebben artsen vele mensen vermoord middels die rotspuiten.

                    2. @Derks

                      u schreef, weet u nog:

                      En héél eenvoudig: wij hebben nimmer toestemming van God gekregen om onze lichaamseigenschappen te veranderen.

                      dan mag u ook geen medicijnen nemen geen inenting en niet eten en hoort u volmaakt te leven!

                      u bent gewoon een hypocriet

                      U bent gewoon onbeschoft met uw blinde bewering:

                      “Feitelijk hebben artsen vele mensen vermoord middels die rotspuiten. ”

                      u heeft geen bewijs, u heeft als enige complotdenken zonder echt bewijs!

  15. De catacomben onder het Kapucijnenklooster in Palermo, Italië

    Het was een duister grapje van mij, aangezien de discussie hier !

  16. Gezien de subversieve zeveraars op deze website is het belangrijk dat er herhaaldelijk op gewezen wordt voor mogelijke lezers dat de apostasie van Europeanen bewerkt werd door een systematisch maatschappelijk kneden doorheen eeuwen. Degenen die op tronen van macht zitten op de ruïnen van de Christenheid waarvan de restanten verwoest werden eind achttiende eeuw en doorheen de negentiende eeuw hebben gradueel de West-Europese bevolking steeds irreligieuzer gemaakt door hun media, door de jeugd te vangen in door hen gecontroleerde scholensystemen en door de katholieke Kerk te infiltreren. Het desastreus werk van “les philosophes” van de achttiende-eeuwse Verduistering werd opgenomen door de maçonnieke regimes die in de negentiende eeuw ingericht waren en werd door hen politiek verankerd in de door hen opgebouwde maatschappelijke systemen.

    Zij hebben atheïsme verspreid onder Europeanen om hen dom te maken en te houden en als transitie naar hun luciferianisme dat zij tot openbare cultus willen maken. Sinds de bolsjewistische revolutie in Rusland wordt veel van de psychologische oorlogvoering tegen de katholieke godsdienst in Europa en van de demoralisatie uitgevoerd vanuit Moskou, en dat duurt nog voort sinds het Perestrojka-bedrog.

    Degenen die dus verzetsstrijd willen voeren tegen de machthebbers van de satanische wereldorde terwijl zij atheïsme, pantheïsme en religieus indifferentisme prediken zijn “nuttige idioten” van die machthebbers. Mogelijke lezers hier moeten zich dus niet laten vangen door blinde en verduisterde waanwijzen hier. Het pantheïsme is de “religie” van de machthebbers, en die aanbidden de apostatische hemelwezens die in rebellie zijn tegen de christelijke God en praten met hen tijdens occultistische rituelen; zij beweren dat de wereld met alles erin goddelijk is, dat mensen gnostische goddelijke ascentie kunnen bereiken, dat de christelijke God niet almachtig en onoverwinnelijk is, en dat de donkere hemelwezens die zij dienen de hemel gaan veroveren. Zij wanen dus blasfemisch dat zij gaan winnen tegen de christelijke God. Door de bovennatuurlijke oorsprong van het katholicisme te bestrijden doen hun “nuttige idioten” wat zij willen en bereiden zij het veld waarop zij de openbare cultus willen vestigen van de donkere vorst die zij willen kronen in Jerusalem.

    1. Uit het artikel “Monad” door William Turner, “The Catholic Encyclopedia”, Vol. 10, “Robert Appleton Company” (New York), 1911, via de website “New Advent”:

      “Monad, in the sense of “ultimate, indivisible unit,” appears very early in the history of Greek philosophy. In the ancient accounts of the doctrines of Pythagoras, it occurs as the name of the unity from which, as from a principle (arche), all number and multiplicity are derived. In the Platonic “Dialogues” it is used in the plural (monades) as a synonym for the Ideas. In Aristotle’s “Metaphysics” it occurs as the principle (arche) of number, itself being devoid of quantity, indivisible and unchangeable. The word monad is used by the neo-Platonists to signify the One; for instance, in the letters of the Christian Platonist Synesius, God is described as the Monad of Monads. It occurs both in ancient and medieval philosophy as a synonym for atom, and is a favourite term with such writers as Giordano Bruno, who speak in a rather indefinite manner of the minima, or minutely small substances which constitute all reality.”

      De machthebbers zijn aanhangers van een neoplatonistisch-gnostisch concept van een monade die zij de hoogste godheid noemen en die volgens hen verweven zit in alle stoffelijke dingen als atomen en kwantumfysica, fictieve verzinselen van de hermetische “wetenschappers”. Zij prediken dus atomen als hoogste godheid en zij beweren dat mensen atomen in zich kunnen manipuleren om alchemisch te ascenderen als goden en dat zij zo de christelijke God kunnen verslaan en de hemel veroveren. Daar komt het esoteristisch concept van individualistische “zelfontplooiing” van dat gefavoriseerd en verspreid wordt door moderne media. Daar komt ook het transhumanisme van Harari van, waarbij computertechnologie een middel geacht wordt in het gewaand proces van alchemische goddelijke ascentie.

      Zoals ik hier eerder schreef geloof ik niet aan atomen en kwantumfysica en onderschrijf ik de scholastische leer van de vier elementen vuur, water, aarde en lucht als de vier primaire stoffen waarmee God het aardrijk geschapen heeft. Het atomisme is monistisch en pantheïstisch van origine.

      De hermetische Giordano Bruno vernoemd in het geciteerd artikel was een aanhanger van de valse gnosis. Het is geen toeval dat ook hij het atomistisch monade-concept aannam.

      1. @Waramund

        de eerste en grootste schuld ligt bij leidinggevenden en hun “elite soldaten” van de kerk, was Die Vol-Profetisch was het niet gebeurd!

        u doet ouderwets vingertje wijzen en vergeet dat er 3 vingers naar uzelf wijzen

      2. Hetgeen Waramund zegt kan ik beamen : besmettelijke ziekten zijn gevaarlijke geesten die om een of andere reden op een of meer volksgroepen worden losgelaten, misschien zelfs door duistere mensen opgeroepen. Zo heb ik het ervaren in mijn kindertijd omdat mijn Engelbewaarder me die hevig brandende geesten toonde en hij ze dagenlang op een veilige afstand van mij hield terwijl mijn broertje die al jaren naast me sliep maar een heel andere levensstijl en ingesteldheid had wel slachtoffer werd samen met talrijke andere kinderen in de drie dorpsscholen.

      3. @Waramund

        “Zoals ik hier eerder schreef geloof ik niet aan atomen en kwantumfysica en onderschrijf ik de scholastische leer van de vier elementen vuur, water, aarde en lucht als de vier primaire stoffen waarmee God het aardrijk geschapen heeft. Het atomisme is monistisch en pantheïstisch van origine.”

        En waar bestaat water dan uit?, en lucht? en vuur? en aarde? uit één amorfe……?

        Ik zeg niet dat atomen bestaan en ook niet dat ze niet bestaan, het zijn modellen waarmee men verklaren kan en mee werken kan. Uw voorstelling is zo veelal kortzichtig simplistisch, u zou nog geen medicijn kunnen maken, al kan men uw modellen ook deels gebruiken

  17. Lucifer, Prometheus en de Gnosis
    De Maffia van Sankt Gallen, aanwijzing en bewijs voor een complot:
    “Bergoglio is niet de paus”

    ik vannacht ga helemaal los Waramund

    Gelukkig betekent Gnosis oftewel “Wijsheid” (valse kennis van Lucifer).
    Apollo = “Vernietiger” van Openbaring 9:11 die Satan is. Een Apollonisch net wordt gevormd door cirkels te tekenen die raken aan de kromming van de horizon van de aarde, en werd getekend in Black Rock City. Project 911 op Site 911 in Best Shemesh, het beste van Jeruzalem, is de plek waar Samson de Filistijnen doodde; vandaag een door de VS gemaakte, stralingsgeharde bunker met de Mezoeza boven elke deur, waarin Jezus Christus als Heer wordt afgewezen in afwachting van de komst van Apollo/Abaddon in Openbaring 9:11

    …ook bekend als Coronavirus “Operation Warp Speed” Logo met behulp van het kompas en het vierkant rond de G is geen symbool van God maar van Gnosis, de esoterische wijsheid die God Adam geeft in het plafond van de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan “Schepping van Adam”. 411 is een telefoonnummer voor informatie, niet per ongeluk 4+1+1=6 en Saturnus/Cronus is de 6e planeet en het nummer van de mens gemaakt op de 6e dag van Gods schepping. 4X11=44, Chronos (Time) heeft 44 assistenten. Trump was de 44e persoon die werd geselecteerd als president van de VS.

    Het vierkant en het kompas symboliseren “Zoals hierboven. So Below”, stellen de openingsregels van de Smaragdgroene Tafel van Toth voor dat de mens de hemel op aarde schept zonder God, een voorstelling van de zespuntige ster van Molech/Saturnus. Asherah-palen omlijsten de ingang van vrijmetselaarsloges, vertegenwoordiger van “Grove Rituals” waar kwaad wordt gedaan in de ogen van de HEER (opzettelijk).

    Ontdek kaart. Helderder. Gnosis en verlichting ontdekken door de verhelderende kracht van sinaasappel-sodomie? Nu zijn individuele toegangsgateway-knooppunten tot het wereldwijde financiële netwerk betrokken bij de voorloper Mark of the Beast-activiteit.

    1. Over gnosis en échte wijsheid.
      Paulus schrijft aan hen die in het woord van het kruis, het evangelie van Jezus, geloven:

      “16 Weet u niet dat u Gods tempel bent en dat de Geest van God in u woont?
      17 Als iemand de tempel van God te gronde richt, zal God hem te gronde richten, want de tempel van God is heilig, en deze tempel bent u.
      18 Laat niemand zichzelf bedriegen. Als iemand onder u denkt dat hij wijs is in deze wereld, laat hij dwaas worden, opdat hij wijs zal worden.
      19 Want de wijsheid van deze wereld is dwaasheid bij God, want er staat geschreven: Hij vangt de wijzen in hun sluwheid.
      20 En opnieuw: De Heere kent de overwegingen van de wijzen, dat zij zinloos zijn.
      21 Laat daarom niemand roemen in mensen, want alles is van u:
      22 hetzij Paulus, hetzij Apollos, hetzij Kefas, hetzij de wereld, hetzij het leven, hetzij de dood, hetzij tegenwoordige dingen, hetzij toekomstige dingen, alles is van u.
      23 U echter bent van Christus en Christus is van God.”.

      Menselijke wijsheid is volgens De Schrift dus misschien wel wijs in de ogen van mensen. Maar Goddelijke Wijsheid is de ware Wijsheid. Deze Wijsheid is juist niet te vinden met wetenschap, filosofie, techniek, redeneren, e.d..
      Wie wijs is in de ogen van mensen, dus diezelfde wetenschappers, filosofen, technici, kennisdragers e.d. om maar wat te noemen, die zijn eigenlijk dwaas in de ogen van God als ze niet minstens eerst de Ware Wijsheid hebben. Die wereldse mensen zoeken ‘het’ in het verkeerde; in het wereldse; de materie dus. Maar macht bijvoorbeeld maakt uiteindelijk niet gelukkig, geld ook niet, seks ook niet, enzovoorts. De ziel van de mens vindt zo geen werkelijk geluk. Zoiets proef ik uit de Bijbel.

      Maar Gods ‘richting’ (Wijsheid), is juist verborgen voor de ogen van wijzen, verborgen voor jaloerse mensen, zelfzuchtige, onbetrouwbare, of machtige lieden, die vinden juist geen werkelijk geluk, lijkt er te staan. (En dat is misschien) niet zo heel erg naar, maar de dwazen slepen in hun dwaasheid wel de halve wereld met zich mee.)
      De Wijsheid van God is Vertrouwen, Rechtvaardigheid en Liefde, zegt een ware wijze in de ogen van God, zegt de Schrift. Heb je naaste lief, heb God lief, staat geschreven.

      “Maar God heeft juist mensen uitgekozen die in deze wereld ‘dom’ of ‘zwak’ genoemd worden. Zo heeft God de wijsheid en de kracht van mensen belachelijk gemaakt. God heeft mensen uitgekozen die onbelangrijk zijn en niets voorstellen, en voor wie niemand respect heeft. Daarmee maakte Hij een eind aan alles wat in deze wereld belangrijk is.”. ( https://www.theologie.nl/de-dwaasheid-van-christus-woordendienst/ )

      Dus geloof in Jezus’ woorden, die is Wijs, staat er geschreven. Geloof in God en in het kruis, dat levend maakt, zegt de Bijbel.
      “21 Want omdat, in de wijsheid van God, de wereld door haar wijsheid God niet heeft leren kennen, heeft het God behaagd door de dwaasheid van de prediking zalig te maken hen die geloven.”.
      Paradoxaal, is het niet? (En grappig ook wel.)

      1. ” … Maar Goddelijke Wijsheid is de ware Wijsheid. Deze Wijsheid is juist niet te vinden met wetenschap, filosofie, techniek, redeneren, e.d..
        Wie wijs is in de ogen van mensen, dus diezelfde wetenschappers, filosofen, technici, kennisdragers e.d. om maar wat te noemen, die zijn eigenlijk dwaas in de ogen van God als ze niet minstens eerst de Ware Wijsheid hebben. ”

        Bon, maar ik heb een probleem.
        Wie ‘openbaart’ die Goddelijke Wijsheid? Dat zijn toch alleen maar mensen? Zijn dat wijze mensen? En zijn die dan wél wijs in de ogen van God, of eigenlijk dwaas? En wie beslist welke wijze God kent en welke niet? Ook weer wijze mensen?

        Ho maar even! God is dat zélf komen zeggen via zijn Zoon!
        Wie zegt dat? Wijze mensen? Veel andere wijze mensen geloven dat niet, van die God-mens-zoon. Maar wie is dan de échte wijze, en wie zegt dat?

        Kortom: niemand weet het écht.
        En dat is niet erg. Integendeel.
        De zoektocht blijft daarmee open.

        1. Ik meen dat de Bijbel zegt dat God de Wijsheid aan de mensen openbaart.
          Wie is dan de echte wijze?
          Wie de echte wijze is misschien hij die de Wijsheid in de praktijk brengt: de Naastenliefde en Geloof in een Goede God. De Wet van de Liefde zegt de Schrift, is de weg van de Wijsheid, meen ik te lezen.
          Niemand weet het écht, dat is juist het mysterie? Hij (God) weet het. Maar ja. Wie zoekt, zal vinden staat er geschreven, wie klopt, die zal worden opengedaan. Kijk, ik weet het dus eigenlijk ook niet. Ik lees wat er staat geschreven en ‘voel’ of het klopt of niet. Resoneert het met mijn ziel. Roept het blijdschap op, vreugde, en zo. Het is wellicht meer een kwestie van voelen dan van begrijpen? Zoiets, Frank?

            1. @Frank,

              Ja Frank AntiSoof kan je helemaal volgen omdat AntiSoof zegt:

              “Niemand weet het écht, dat is juist het mysterie? Hij (God) weet het.”

              en veder:

              “Maar ja. Wie zoekt, zal vinden staat er geschreven, wie klopt, die zal worden opengedaan. Kijk, ik weet het dus eigenlijk ook niet. Ik lees wat er staat geschreven en ‘voel’ of het klopt of niet. Resoneert het met mijn ziel. Roept het blijdschap op, vreugde, en zo. Het is wellicht meer een kwestie van voelen dan van begrijpen? Zoiets, Frank?”

              Dat is een kolf naar jouw had: Er is geen mens die weet, het is mysterie en dan kan jij gewoon verder gaan wante r is er geen mens die jouw ter verantwoording kan roepen, noch kan een instituut beweren dat zij de ware waarheid heeft!: olleke bolleke repisolleke, olleke bolleke knol!

              En zo is het niet want kan geen één mens De Waarheid spreken zijn alle leugenaars, dus ook jouw evolutie theorie, ook jouw psychologie, ook jouw niks staat vast…..gelukkig als alle leugenaars zijn kan geen één bestraft worden….

              En hoezo leef je dan? Dat is ook een leugen, en als je eet en het eten je honger stilt ook een leugen, en als je ziek bent ook een leugen en als je gezond bent ook een leugen en hetgeen je denkt ook een leugen…..

              dan moet je niet klagen als je in je tere delen getrapt wordt en in elkaar geslagen wordt het is toch een leugen en pijn en vreugde ook! Die oorlog in Oekraïne ook, en kinderen verkrachten ook!

              Zou een Mens Van Oorsprong niet uit de Volle Waarheid voortkomen, dan heb je gelijk, want hoe kan een mens van nu dan De Volle waarheid Kunnen Herkennen en als de Mens niet uit de Volle Waarheid Komt En De Volle Waarheid in Vol Mede-Eigenaarschap dan is er ook geen echte Verantwoordelijkheid Want Hoe Moet je Weten Hoe God Te Doen Is Als Alles Mysterie is?

              Gek dat als je valt op een stenen ondergrond je pijn doet, niet?

              Hoe makkelijk is het om het als Mysterie Neer te Zetten want dan kan een leraar nooit tegen gesproken worden! Want Het Is Niet Te Controleren!
              Kijk Frank Nu weet je waarom ik mij met Al Mijn Krachten Verzet Tegen zulke onzin want dat maakt dat slimme altijd winnen en die aan de macht zijn dom maken en dom houden en hun elite krenten uit de pap kiezen om hun pas voort te zetten en zelf vervolgingsvrij kunnen leven!

              Rome denkt te kunnen doen zoals zij doen want er is toch geen één mens die hen Kan Aanklagen, wereld imperiums, net zo, sterken en brutalen, net zo, slimme en verkrachters net zo! Nou Frank de grootst gemennedeler in de werld is LEVEN En iedereen in diens diepste KENT LEVEN WANT MEN KOMT ER VANDAAN, En iedereen HANDELT MET LEVEN, DAN ZAL IEDEREEN VERANTWOORDING AFLEGGEN AAN LEVEN!

              Helaas Frank, ook jij kan nog zo weglopen, eens komt jij en ieder ander bij Leven Terug, Niet één Kan Ontsnappen: Van Stof(God) Zijt Gij Gemaakt Tot Stof(God) Zult Gij Wederkeren!

              Dus speel je wijsje, ik Wacht Rustig en Eens Zit Je In Het Net! Net als AntiSoof en de hele goegemeente van de wereld en alle religies! En Dan Ga Ik Kijken Wie de dans Weet Te Ontsnappen….en dat gaat niet met de wereld en ook niet met de hel…en ook niet met welke religie ook in de wereld, Als Enige Met De Volle Waarheid, o ja die bestaat volgens jouw niet……

              Zou toch knap “lullig” zijn als ik nou wel De Volle Waarheid Ken

              Goede nachtrust gewenst

                  1. @Henk Gadellaa,
                    Als ik U was, zou ik NIET WILLEN weten dat ik na het aardse leven in de hel zou moeten verblijven.
                    Maar ja, ik ben niet U.

                    1. @Derks
                      U kijkt ook nooit op uw bankrekening of u genoeg geld heeft….
                      en ook nooit vooruit als u vooruit beweegt…..
                      blinde domme mensen willen niet weten! Die lopen over straat(in de hel) en denken dat iedereen en alles voor hun aan de kant gaat…..want zij denken dat ze van “Christus” zijn…..
                      Beter Echt Zien En De Echte Christus Aan De Hand En In Zichzelf….

                      De Eeuwige Verdoeming Is Pas Definitief Met Het Begaan Van De Zonde Tegen De H.Geest, En Zolang men Niet Heeft Begaan Kan Men Veranderen Ten Goede

  18. Waramund, uw hele filosofie en kennisleer is gebaseerd op de letterlijke aanname van (geloof in) wat met vroeger ‘De Gewijde geschiedenis’ noemde.
    Dat levert boeiende verhalen en fantastische hersenspinsels op, maar dat heeft helemaal niets te maken met de realiteit, en al zeker niets met wetenschap.
    Uw naïeve fixatie op de letterlijke interpretatie van de Bijbelse geschriften zijn bij wijlen ontroerend, maar u plaatst zich daarmee wel heel erg van buiten alles wat de mensen ondertussen kennen en weten.
    Ik respecteer uw Geloof, maar het is mij onmogelijk om in u een zinvolle gesprekspartner te zien als het gaat om de realiteit in het algemeen en de wetenschap in het bijzonder.
    Maar dat wist u al, vermoed ik.

    1. Frank

      Waramund zwets want die kent de werkelijke oorzaak niet die moet eerst eens een hand in eigen boezem steken en realiseren dat die niet Vol-Profetisch is en altijd de spijker en plank misslaat!
      Die denkt met een beetje bijbel kunnen lezen De Hele Waarheid op tafel krijgt, die is geen cent beter dan welke andere orthodoxe christelijke kerk: allemaal hun eigen doctrine en niet één Volmaakt

      Geschiedenis is niet zo simpel als Waramund vertelt! En Vol In De H.Geest Zijn Ook Niet!

    2. Zie mijn opstelletje over de vermeende wereldse wijsheid hierboven, Frank, misschien zie je dan inderdaad dat verdere discussie over de wereldse wijsheid t.o. de Liefde (die Wijsheid is) in feite zinloos is. Paulus kan het je wel uitleggen wellicht? Lees hem maar.

  19. @Henk Gadellaa om 15.20 uur,
    U weet niet waarover U praat; U praat als ’n kip ZONDER kop.
    Dus ik veronderstel, dat U zich wél heeft in laten enten tegen covid/corona. Daarom dat U zo reageert.
    Daarom: veel plezier (ik bedoel natuurlijk ANGST) van die covid/corona – spuit.

    1. @Derks

      Ik heb geen angst, toen ik de woestijn in ging had ik Mijn Woord Aan Christus gegeven en durende en toen ik de woestijn uitkwam Houd Ik Nog Steeds Mijn Woord en elke seconde voorbij een stap dichterbij. Ik kijk uit om deze wereld te verlaten en zolang ik hier ben werk ik in het openbaar en in het verborgene voor Christus. Geen spuit, operatie water over mijn weg komt ik ben er niet bang voor. het Lijden Ken Ik Want ik Heb Die Weg Gelopen, Daarmee heb ik een wonder Bij De Hemelpoort Gehaald en Riep Christus mij.
      Ik Ken Satan , de hel, De Tuin Van Eden, ik Weet Waar Het Voorgeborchte Is, De Hemel, Het Vagevuur! Dus waar zou ik bang voor zijn, voor een mens, voor dat wat een mens me aan kan doen?
      Ik Weet Welke Betekenis Ligt In water en bloed zweten, de dood in de ogen zien!
      Ik haal mijn schouders op om uw woorden, elke woord dat men scheldt naar mij zet ik om in Goud Voor De Hemel, en ik Vraag Slechts De Laatste Plaats! Ik Leg Alles Af Aan De Voeten Van Christus, ik wens niks voor mij, ook geen naar daden loon om een hogere plaats in de Hemel. Ik Wil Het Niet hebben! Laat Het Zijn Voor hen die Christus Barmhartigheid Het Meeste Nodig Hebben!

      Zelfs voor u want ik wens uw ziel in de Hemel opdat u de weg die u nu gaat, de hel, mag ontkomen!

      U Weet niks Van de hel, niks van Satan en demonen waar u uw huis vol mee heeft!

      Arme Derks, heeft niet anders dan spoken in diens hoofd en denkt zich te kunnen redden door hard te zijn zodat het ware berouw niet binnen kan komen omdat u dan uw schuld onder ogen moet zien….
      Rijke arme mens die u bent

      1. Lees Paulus nog maar eens goed, Henk.
        Angst hoeft inderdaad niet. Wereldse ‘wijsheid’ nalopen hoeft ook niet.
        Dus een mens die gelooft, die . . . vul maar in.

      2. @Henk Gadellaa,
        U bent nog NÓÓIT de woestijn ingelopen, waarschijnlijk heeft U zelfs NÓÓIT honger gehad.
        (Ikzelf heb wél honger + eenzaamheid gekend.)
        Ook heeft U NÓÓIT satan en zijn trawanten gezien.
        (Die hoop ik ook NÓÓIT te zien.)

  20. Een Britse fabrieksarbeider en zijn vrouw waren dolblij toen ze na vele jaren huwelijk ontdekten dat ze hun eerste kind zouden krijgen. De man vertelde het goede nieuws gretig aan zijn collega’s en zei erbij dat ze veel voor een kindje gebeden hadden. “God heeft mijn gebeden verhoord.”

    Maar zijn collega’s lachten hem uit omdat hij God om een kind had gevraagd.

    Toen de baby werd geboren, bleek hij het Downsyndroom te hebben. Toen de vader voor het eerst na de geboorte naar zijn werk ging, vroeg hij zich af hoe hij zijn collega’s onder ogen moest komen. “God, geef me alstublieft wijsheid,” bad hij. Net zoals hij vreesde, zeiden zijn collega’s spottend: “Je gebeden zijn wel heel mooi beantwoord. Dus je houdt nog steeds vol dat God je dit kind heeft gegeven!”

    De kersverse vader dacht even na en vroeg in stilte om hulp. Uiteindelijk zei hij: “Ja, en wat ben ik ben blij dat de Heer dit kind aan mij heeft gegeven en niet aan jou.”

    Nota :
    waar het hier om gaat is dat de moderne mens sterk geneigd is baby’s met Downsyndroom te aborteren, desnoods zelfs na de geboorte.
    En ik wil hiermee bewijzen dat de protestant die deze fijne tekst schreef behoort tot de kleine Rest van protestanten die na de Waarschuwing hoogstwaarschijnlijk katholiek zullen worden onder de aanstaande waarachtige Paus.

    https://haardstee.com/nieuwsbrief/maandag-16-september-2024/

    1. @Eric

      God geeft geen kinderen met Downsyndroom want God Geeft Volmaakt!

      Maar ja dan moet u in de Spiegel der Waarheid Kijken En Erkennen dat die downsyndroom ergens anders van komt. Dat Heet Niet Dat Het kind het kruis draagt en door Versterven Uitboet en de ouders en verzorgers met liefhebben Mee Uitboeten!

      Ja Eric wordt tijd dat u eens eerlijk wordt…, waar komt dat downsyndroom vandaan? Hoezo kan een kind dat onschuldig is aan de fouten van de ouders zo’n syndroom krijgen?

      Maar ja bij u is het niet Zoekt en gij Zult Vinden, Klopt En er Wordt Opengedaan en Vraagt En gij Zult Verkrijgen….., liever onvindbaar verklaren, dan eerlijk met echte nederigheid met de billen bloot

      1. Een babytje met Downsyndroom heeft zeer grote invloed op het gezin en dikwijls ook op de buren. In mijn begintijd van buschauffeur had ik enkele jaren dagelijks met diverse trage karaktertjes te maken. Ik heb toen beginnen inzien dat traagheid betrekkelijk is en zeer veel voorkomt bij zowat iedereen.
        Men zou iedere morgen voor de spiegel moet gaan staan en tegen zichzelf zeggen : welke soorten traagheid onderga ik en hoe kan ik daar aan werken.
        Mensen met een groot hart ontfermen zich meestal over wie relatief trager is dan zichzelf.

        1. @Eric

          u loopt om de hete brij heen: Het downs syndroom komt niet van God en waar komt het downsyndroom dan wel vandaan!

          En dan gaat het om te leren hoe te voorkomen en hoe te genezen! En daarbij gaat het er om waar de zondigheid ligt zodat men in het reine kan komen ipv ik weet het niet en het ligt niet aan “mij”!
          Het gaat niet in de eerste plaats om een beschuldigende vinger te wijzen, het gaat om waar komt het vandaan, en hoe op te lossen!

      2. Henk,
        Dat doet me denken aan Cham die de naaktheid van zijn vader ziet zoals beschreven in Genesis 9: 22.
        Wat zou het zien van ‘de naaktheid van zijn vader’ kunnen betekenen?
        In Genesis 9:25 staat te lezen: “En hij zeide: Vervloekt zij Kanaan; een knecht der knechten zij hij zijn broederen!”.
        Zou er sprake zijn van een ernstige zonde tegen de natuur?

        1. 20 En Noach begon een akkerman te zijn, en hij plantte een wijngaard.
          21 En hij dronk van dien wijn, en werd dronken; en hij ontblootte zich in het midden zijner tent.
          22 En Cham, Kanaäns vader, zag zijns vaders naaktheid, en hij gaf het zijn beiden broederen daar buiten te kennen.
          23 Toen namen Sem en Jafeth een kleed, en zij leiden het op hun beider schouderen, en gingen achterwaarts, en bedekten de naaktheid huns vaders; en hun aangezichten waren achterwaarts gekeerd, zodat zij de naaktheid huns vaders niet zagen.
          24 En Noach ontwaakte van zijn wijn; en hij merkte wat zijn kleinste zoon hem gedaan had.
          Noach vervloekt Kanaän
          25 En hij zeide: Vervloekt zij Kanaän; een knecht der knechten zij hij zijn broederen!
          26 Voorts zeide hij: Gezegend zij de HEERE, de God van Sem; en Kanaän zij hem een knecht!
          27 God breide Jafeth uit, en hij wone in Sems tenten! en Kanaän zij hem een knecht!
          28 En Noach leefde na den vloed driehonderd en vijftig jaren.
          29 Zo waren al de dagen van Noach negenhonderd en vijftig jaren; en hij stierf.

          Bon, er zijn weinig mensen die een wijngaard kunnen aanplanten en er zo ongeveer meteen van kunnen drinken, maar bon. Hij heeft met zijn boot wel alle leven gered dat nu nog op aarde te zien is, nietwaar Waramund?

          Antisoof, jij mag er eventueel Freud bijhalen, maar dan verkies ik toch wel de Oedipus van Sophocles.
          Bestaan er kinderen, die hun ouders bloot willen zien? Of zich de seks tussen hen voor de geest willen halen? Die ouders hebben hen zo wel gemaakt, maar nee…
          Ligt hier nu ook al een majeure theologische grondslag aan? Wat God daarmee bedoelde of zo?
          Als bloot zonde is heeft God de mens wel heel érg fout geschapen. Had hem dan een vacht van een halve meter dik gegeven, Almachtige!

          1. Wie niet eens hart heeft voor een zwakke dag van zijn vader wordt naar een lager niveau gedirigeerd.

            Wie God de Vader niet weet te respecteren naar behoren is Zijn Liefde, die Hij ononderbroken voor Zijn schepselen koestert, niet waardig.

            Zoals alle mensen is Noach slechts een zwak aards schepsel en het lijkt me niet bespottelijk dat men een eerste wijngaard aanlegt en dan uiteindelijk een beetje overdrijft in het genot van de eerste wijnproef.

            Rond de eerste juni geniet ik enorm van de eerste verse kersen. Gelukkig maak ik er geen wijn van.

            1. ” Gelukkig maak ik er geen wijn van.”
              Gelukkig niet, nee. Wie weet wat kwam er dan nog allemaal uit 🙂
              PS. De ononderbroken Liefde van God de Vader voor zijn schepselen blijkt allerminst in Gaza (even uit het nieuws wegens de Europese waterrampen) noch in Oekraïne, Rusland, Soedan etc. Waar mensen het niet zélf kunnen oplossen is God de Vader niet aanwezig, tenzij als mentaal placebo. En als een zegen over de lijkzakken. Vet mee.
              Maar jij hebt geen last om vertrouwen te houden, Eric, jij zit veilig.
              Bij de vader en, zoals Derks het in stilte zegt, bij mama.
              Geniet er van.

              1. Zonder mogelijkheid van vrije keuze kan Liefde niet bestaan. Daarom worden we gedwongen de resultaten te zien van respectievelijk onze liefde of harteloosheid.
                Dat is de harde leerschool van het aardse bestaan.
                Daarom is het een onbeschrijfelijk geluk de onbeperkte liefde van de hemel te mogen ervaren na op geslaagde wijze de aardse beproevingen met succes te hebben ondergaan, begrepen, geleerd, diep overdacht, en behartigd ten aanzien van de naaste.
                Wie dus met de rug naar God gekeerd enkel het maatjes-schappij-geluk nastreeft erft de haat van de duistere afgrond.

                1. Ga dat verhaaltje maar eens in Gaza vertellen, Eric. (Ik word bijna boos). Hebben zij daar géén liefde en wél een vrije keuze? Jouw harteloosheid zou weerzinwekkend zijn als ze niet uit grenzeloze naïviteit voortkwam.
                  Jij hebt nog geen seconde moeten meemaken van wat die moeders, vaders, kinderen ginder moeten ondergaan. Jouw treurnis gaat over een ouwe mis en een foute Paus. En kinderlijke hallucinaties over engelbewaarders en duivels. De kinderen in Gaza hallucineren niet: zij zien.
                  Sorry.

                  1. Frank,
                    niet alleen Jezus werd hartsgrondig gehaat om Zijn geestelijke liefde dat een weerspiegeling is van de waarheid, maar alle ernstige Christenen ervaren dat. Zo ook in Gaza. Niet zozeer de nog weinige gelovige Joden haten de Christenen maar het zijn de Zionisten die mateloos zowel de gelovige Joden haten maar het meest de Christenen haten.
                    Maar Frank schaarde zich lang geleden al aan de zijde van hen die beschikken over massale hoeveelheden van de ergst denkbare wapens.
                    Dan is er nog het verwarrende samenspel van beperkte Moslimgroepen met Zionisten dat men kan aanschouwen nu ook Rusland meehelpt om Syria nogmaals grootschalig te vernietigen. Vreemd en nieuw is de zwakke VS-macht die eigenlijk buiten tel is. Maar ook dat is het werk van die verwarrende samenwerking van Zionisten en beperkte Moslimgroepen om het communisme definitief over de wereld te laten domineren.
                    Zoals Maria voorzegde in Fatima.
                    Het is overduidelijk dat Frank onze zeer grote vijand is die zich zogezegd ‘democratisch’ wil voordoen. Uiterlijke schijn verhult zijn haat tegen de kinderen van God.

                    1. @Eric

                      Je gaat te ver met Frank, al is Frank’s zicht vertroebeld!
                      En je gaat ook te ver met zionisten. Zionisten willen niet zomaar een staat Israël, ze willen een veilig homeland voor Joden en ze bereiden het land voor op de komst van de Messias! Dan kan u nog zo “schreeuwen” dat Christus de Messias is; Zij zijn kinderen van hun voorouders die uit Israël Verjaagd zijn om het niet volgen van De Wet En Profeten! Ja ze zijn orthodox blind, ze zijn net zo orthodox blind als u met uw “Christus” en leer en traditie, net als de (Islamitische) Palestijnen orthodox blind zijn! Alle hebben de God van Abraham en niet één Gaat Naar Die God Heen Om Werkelijk Recht en Gerechtigheid en Vrede!
                      Dwaas als jullie zijn is er niet één bereid Die Weg Te Lopen blind orthodox eigenwijs als jullie zijn! Jullie zijn marktkooplui die het hardst schreeuwen om jullie product te verkopen en willen niet inzien dat jullie familie zijn en samen naar Die God Moeten gaan, niet om jullie gelijk Maar Om Gods gelijk en dan vrede met elkaar sluiten.
                      En dan kan u Paus heen Paus terug “schreeuwen” dat is haat! Die Liefheeft zoekt De Echte Absolute Oplossing En er is er Maar één: niet wat u en hen geloven is de basis, Zoals De Volle Waarheid Echt is Hoort De Basis Te Zijn, niet blind gelovend, Volmaakt Ziend En Volmaakt Liefhebbend en zogenaamd “eigen gelijk en oud zeer”, voorbij!
                      Dat gezwets hier van blinden die hun blind geloof eigen gelijk willen halen, is absurd, totaal van de pot gerukt!
                      Julle moet je allemaal kapot schamen met jullie MIJN KERK, MIJN GELOOF, MIJN LEER, MIJN TRADITIE…..dat is geen liefhebben dat is haten want niet een van jullie kan voor God Staande Zeggen: Zoals ik geloof ZO IS HET!
                      Ja Eric ga het maar doen, held op sokken die je tot nu toe bent, g maar naar Gods Aangezicht IN LEVENDE LIJVE, NU, NIET ALS JE DOOD BENT! GA JE GELIJK BEWIJZEN BIJ GOD!

                      En wat Frank betreft, die denkt menselijk, verwondt door de kerk! Die zegt met recht: Nou kom met bewijzen en als je dat niet kan dan heb je geen recht van spreken, zo is wetenschap!
                      Jij spreekt van uit je geloof en je kan niks bewijzen dan zwaaien met een boek(Bijbel), en blind aangenomen leer en traditie, dat is geen bewijs! Dat is blind aangenomen woord! dat is geen wetenschappelijk bewijs die “iedere” mens kan nalopen en na rekenen en na doen en hetzelfde te zien krijgt met dezelfde ervaringen!

                      Jullie christenen zijn zo eigenwijs dom, dat jullie denken dat je met jullie gekakel zonder bewijs, op de markt(de wereld) gelijk hebben! Dan BINDT aan kwaad, dan Openbaar Hun Verborgen Gedachten: Zo Bewijs Je:

                      24 Maar als allen profeteren en er komt een ongelovige of buitenstaander binnen, dan wordt hij door allen terechtgewezen, door allen beoordeeld 25 en zijn verborgen gedachten worden blootgelegd; dan zal hij zich ter aarde werpen, hij zal God aanbidden en belijden dat God werkelijk in uw midden is. (1Kor 14)

                      en als ze afwijzen BINDT je hen Aan hun kwaad, dan zal hun ongeluk dat hen dan overkomt en niet kwijt kunnen raken het mogelijk tot inzicht brengen en niet, daar u Hemels Koud Liefdevol Om en laat hen in hun schit: Als je De Uitgestoken Hand Niet Willen Grijpen Met in en Omkeer en Nederigheid, Dan Zoek het zelf uit!

                      Dat Is Bewijzen!

                      En Frank kan de kinderen in Gaza aanvoeren, die kinderen zijn opgevoed door hun ouders en leraren en al is een kind onschuldig aan de fouten van de ouders en de leraren, zolang ze bij hen blijven, dragen zij ook de gevolgen van hun ouders en leraren! daar kan je als Christen niks aan doen. Ze moeten zelf tot de conclusie komen dat hun ouders en leraren fout zijn of ze moeten Gods recht gaan Halen als hun ouders het niet willen doen: als ouders “dronken” achter het stuur van hun auto gaan zitten en rijden en de kinderen in die auto mee gaan dan is het jammerlijk voor die kinderen als die auto een ongeluk rijdt, dan hadden ze maar niet moeten instappen! En dan dan men zeggen: “makkelijk gezegd”, want kinderen houden van hun ouders en wie zou anders kiezen, er staat geschreven:

                      37 Wie vader of moeder meer bemint dan Mij, is Mij niet waardig; wie zoon of dochter meer bemint dan Mij, is Mij niet waardig. 38 En wie zijn kruis niet opneemt en Mij volgt, is Mij niet waardig. 39 Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, en wie zijn leven verliest om Mijnentwil zal het vinden. (Mat 10)

                      Dat is snoeihard, Het is zo en kinderen krijgen verzachte omstandigheden, dat heet niet dat zij vrij te spreken zijn om hun keuze! En dat geldt Voor Alles! Niet als enige om moeder of Christus, het gaat ook om kerk en Christus, geloof en Christus, leer en Christus, traditie en Christus, land of Christus, echtgenoot of Christus, kind of Christus, broer of christus, zus of Christus, vader of Christus, vriend of Christus……
                      Er komt geen één de hemel in als die niet in alles en overal Christus Christusgelijk Kiest en Eén en Al-Eén, Christus Is Eén. Wordt!

                      jullie met jullie blind mijn kerk, mijn leer, mijn traditie, bal, bla, bla….en hetzelfde geldt voor Frank, die kan zijn “theorie” ook niet bewijzen zoals Het Hoort! En iedereen die Niet Zo Kan Bewijzen Als Het Hoort en niks meer heeft dan blind aangenomen of het nu van een ander si of uit uw innerlijk, Het is Geen Bewijs Want Het is Niet meer dan “van hebben gehoord” En Er Niet In Vol Zicht Zijnde Vol Gezien Bij Geweest Zijn! Men is Geen Gods Volmaakt Christusgelijk Ooggetuige!

                      Frank weet niks van Echt Recht en Gerecht! Dat is hem in eerste zin niet kwalijk te nemen want hij is getrapt en geslagen door uw kerk en leer! Waar Frank wel wat aan kan doen is zelf echt Opzoek Gaan Of De Volle Waarheid Bestaat! je kan niet verwachten van een lamme dat die kan lopen, dus de eerste verantwoording om Frank Tot Inzicht te brengen is De Hemel Naar de aarde Halen door zijn Ziel Geheel te Lichten en als zijn verborgenheden uit het verleden Openbaar te Maken ONDER VIER OGEN!:

                      24 Maar als allen profeteren en er komt een ongelovige of buitenstaander binnen, dan wordt hij door allen terechtgewezen, door allen beoordeeld 25 en zijn verborgen gedachten worden blootgelegd; dan zal hij zich ter aarde werpen, hij zal God aanbidden en belijden dat God werkelijk in uw midden is. (1Kor 14)

                      DAN HEEFT DIE DE KEUZE TUSSEN ECHTE WAARHEID EN TOVERIJ

                      EN DAN HOOR JE ZIJN ZIEL HEM MEE TE NEMEN OP DE WEG DIE JE GELOPEN HEBT, WANT TOVERIJ HOUDT VERBORGEN, DIE WIL DE MACHT IN DIENS EENTJE EN MACHT OVER ANDEREN, LIEFDE MAAKT DEELGENOOT EN DEELT ALLES ZOALS DIE KENT DIE HEEFT GEEN GEHEIMEN!

                      Dus ja Eric, zo heb ik te doen en ik Wacht Omdat de Grootste Verdienste voor een mens is zelf doen, en niet door een ander: de Grootste verdienste is zelf je zonden uitboeten, en ja dat betekent dat je niet de Hemel in kan zonder Christus, het betekent dat Christus niet ook nog eens voor jouw zonden moet betalen, Al Werkt Christus Mee Om Bij je te Zijn, om Je Vrijspraak van je zonden te verkrijgen en dan kan je de Hemel In Omdat Christus Altijd Volmaakt Geleefd Heeft en je daar een Beroep op Mag Doen Omdat je door je zonden uitgeboet te hebben, je ook anderen Helpt hun zonden mee uit te boeten en Goed Voorbeeld te Zijn!

                      Dus als je Frank Wilt Laten Inzien dan moet je met Echte Bewijzen Komen en als eerste is Vol-Profeet Worden en Dan Zijn Ziel Lichten en Dan Als Frank Toelaat Laten Zien En Als Frank dan nog niet wilt Wachten tot de Maat van Barmhartigheid Vol Is, en Dan Binden aan diens kwaad!
                      Zo Hoort een Christen te Doen en niet met blinde aannames te komen waarvan men niet weet of ze ECHT WAAR ZIJN!
                      Men Kan Pas Spreken Als Men Vol-Profeet Is:

                      27 Wat het spreken in geestverrukking betreft, dit geschiede door twee of hoogstens drie, en ieder wachte zijn beurt af; en er moet iemand zijn om uitleg te geven. 28 Is er niemand om het uit te leggen, dan moeten zij in de bijeenkomst zwijgen en maar spreken voor zichzelf en voor God. 29 Wat de profeten betreft: twee of drie mogen het woord voeren en de overigen moeten het beoordelen. 30 Wanneer een ander, die nog gezeten is, een openbaring krijgt, moet de eerste zwijgen. 31Gij kunt ieder op uw beurt profeteren, zodat allen lering en troost ontvangen. 32 De geesten der profeten zijn aan de profeten onderworpen, 33want God is geen God van wanorde, maar van vrede. Zoals in alle gemeenten der heiligen,(1Kor 14)

                      U spreekt van leer en traditie, deze verzen in 1 Kor 14 komt niet in uw leer en traditie voor: Jullie hebben geen Echte Leer En Traditie, jullie kakelen als geile kippen door elkaar heen en ieder heeft het hoogste woord dat Geen Woord Van God is want jullie kunnen niet Leren Zoals je Hoort te Krijgen, jullie zwetsen als Elifaz:

                      12Heimelijk sprak iemand tot mij,
                      fluisterde mij iets in het oor,
                      13op het onrustig uur van droomgezichten,(Job 4)

                      en dan verklaren jullie zelf dat het God en Christus was! zo doen jullie je exegese! dat is geen EXEGESE, DAT IS ZWETSEN UIT JE NEK WANT JE WEET NIET HOE JE VERKREEG EN HEB NIET GECONTROLEERD ZOALS HET HOORT!

          2. Frank,
            Ik bedoelde het meer biologisch. Wat zou er gebeurd kunnen zijn? Wat zou de reden kunnen zijn dat uitgerekend het kind Kanaan ‘het kind van de rekening’ is geworden? Wie was eigenlijk de moeder van Kanaan?
            Zie: https://3182d453b68388416980-71bc4c8fd3e50b4ee0e248e517d3026f.ssl.cf2.rackcdn.com/uploaded/d/0e12589403_1624036881_de-naaktheid-van-noach-en-de-vloek-van-kanaan-noahs-nakedness-and-canaans-curse-dutch-transcript.pdf

            Het zou kunnen verklaren waarom die mensen (weer) reuzen werden. Immers, door de verdorvenheid van de mensen en de ‘godenzonen’ was er voor Noah veel ellende op de aarde gekomen. Ik zie wel eens beelden uit de oudheid waar mensen met dieren gekruist lijken te zijn. Stel dat die beelden de realiteit weergeven? De gevolgen van incest en geknoei met ‘DNA’? Sommigen waren toen dus al een het knoeien met rassen. (‘DNA’ tussen aanhalingstekens, dit omdat sommigen schijnen te denken dat zelfs DNA niet zou bestaan. Maar dat doet verder niet af aan de redenatie. We weten dat door incest bepaalde mensen ziekelijk kunnen worden.
            God zocht dus zuivere mensen uit; wie had nog zuiver DNA? Die mocht opnieuw beginnen. Dat was de oplossing, denk ik.
            Vanuit ‘DNA’ (en Mendel) geredeneerd: stel de moeder van Cham had 75% zuiver DNA, Noah 99% en de vrouw van Noah, Chams moeder, 50%. Zou door evt incest het foute DNA weer door kunnen breken, dus naar de oppervlakte komen? Dát was nu juist níet de bedoeling, als ik het goed begrijp.
            Zouden daarom de Kanaänieten bedorven en vervloekt zijn?

            1. Antisoof, sorry, maar hier ben je me werkelijk volledig kwijt. Gaan we nu een beetje fantaseren over het DNA van mythologische figuren? Straks over Sneeuwwitje en de zeven dwergen?
              Aan het vervloeken van volkeren, een hobby in het Oude Testament, kan ik echt niet meedoen. Ik raad je ‘Bloedboek’ van Dimitri Verhulst aan (2015). Dan snap je beter wat ik bedoel en denk.
              Toch bedankt om in gesprek te blijven.

              1. Frank, de mens is lichamelijk nu eenmaal zijn erfelijke eigenschappen. Dat moet je weten, dat leerde je op school. Daar is niks bijgelovigs of fantaseren aan.

                1. Aanvullend:
                  Ik begrijp dat jij het niet gelooft en de verhalen als mythes ziet. Ik ga er van uit -al was het alleen al om een goede en zinvolle discussie te hebben- dat ze wél eens zo zouden kunnen zijn gegaan als beschreven. Literair, dat wel, maar de wijsheid en de triestheid en de domheid die o.a. in de Bijbel worden uitgelegd zijn toch belangrijk. Dimitri kan daar wel de schoonheid van de taal en de verhalen uithalen, mee eens, maar ik probeer er ook praktische zaken (‘wetenschap’) uit te halen. Daarom is het stellen van zaken en de argumenten van anderen hier belangrijk. Daarom stelde ik wat ik stelde. Wat schieten we praktisch met de gegeven wijsheid, lessen, voorbeelden, geschiedenissen op, hier en nu en in de praktijk? Dat zou jou moeten aanspreken. Dus loop niet meteen weg met voor jou onbekende insteken?

                  1. Wetenschap uit de Bijbel? Waramund achterna?
                    Adam en Eva, en dan al de rest op zo’n 6.000 jaar tijd?
                    Dat is mythologisch ‘geloof’, Antisoof
                    Dat heeft niets met de realiteit en de wetenschap te maken.
                    Genoeg voor vandaag.

                    1. Ik heb het niet over 6.000 jaar Frank, leg me geen woorden in de mond. Ik heb al eerder aangegeven dat getallen in de Bijbel wellicht anders geïnterpreteerd kunnen/moeten worden, dan algemeen wordt gedaan.
                      Dus leg me geen woorden in de mond. De Bijbel heeft wel degelijk met wetenschap te maken, meen ik. Het is alleen wetenschap misschien die diep verborgen ligt in de teksten. Nogmaals, de Bijbel is eigenlijk niet bedoeld voor niet-ingewijden (grof gezegd, maar ja) en we zouden dus de vooropleiding (plus inwijdingen in de verborgen betekenissen) kunnen missen.
                      Maar goed, genoeg voor vandaag. Wellicht antwoord Henk nog, die is nogal bezig met geslachtsverkeer.
                      Bedankt evenwel voor de antwoorden.

                2. AntiSoof,
                  omdat u nog steeds het woord “verhalen” gebruikt in verband met de bijbel bewijst u nog steeds sterk verbonden te zijn met ‘modernisme’ dat in alle tijden uiting is van afkeer van God en waarheid.
                  De waarheid past nooit in het bestel van de maatjes-schappij maar zal daar altijd ontkend worden, dikwijls vanuit diepe haat.

                  1. U kunt ook zélf proberen mijn woorden niet met uw persoonlijk ideeën of kennis te interpreteren. Woorden zijn slechts hulpmiddelen. Met ‘verhalen’ bedoel ik niets ‘modernistisch’ (ook niet denigrerend bedoeld trouwens) en u hoeft er niets achter te zoeken. Dus dat u denkt dat mijn woorden iets ‘bewijzen’ is een foute conclusie. Zonder woorden is er geen communicatie. Het gaat om de intentie van wat er geschreven wordt. Probeer die te begrijpen en oordeel niet over woordgebruik, vooral niet als ik u daar op wijs. Ook ik maak me schuldig aan slechte Nederlandse taal. Maar als we over woorden gaan vallen en gaan muggenziften, dan weet ik ook nog wel een paar dingetjes. Laten we proberen niet teveel te oordelen en vergevingsgezind te zijn en uitgaan van de goede bedoeling? Geloof in het goede, beste man. En zo niet? U doet dat zelf, dus als u daar gelukkig mee bent, u doet maar. Maar ik zeg u dat u het fout ziet en interpreteert.
                    Oordeel nou ’s niet? En probeer te lezen wat er bedoeld wordt?

                    1. Het voorlopig nog blijvende probleem is dat sommige overtuigd moderne priesters het woord “verhalen” doelbewust gebruiken omdat zij zelf niet meer geloven. Onder het communisme mag alleen in de kerk over godsdienst gesproken worden en uiteraard als over verhalen die slechts als functie hebben het volk gerust te stellen.
                      Dit even gewoon ter info.

                    2. Ja, maar dat die lui die ‘woke-woorden’ expres zo gebruiken, begrippen en betekenissen veranderen, daar kan ík echt niets aan doen. Dat is niet mijn schuld, meen ik.
                      En dat u een stukje info geeft is leuk, maar ik had liever iets anders gezien van u. Dit is niet namelijk de eerste maal dat u een hard en foutief oordeel geeft. Niet meer doen.

                  2. @Eric

                    Elke getuigenis is ook een verhaal van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. En hoe hoort er een die er menselijk niet bij geweest is zo’n getuigenis dan te verstaan?
                    Door zelf ook Ooggetuige te worden: Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning Gaan Want Dan Leert men meer dan een ooggetuige, men leert dat diens 7e kamer van diens Ziel er ook Christusgelijk Bij Was1

                    Ja Eric de ziel van een mens en natuurling is ouder dan de mens zelf: Voor u verwekt werd heb ik u Gekend!

                    U en de uwen snappen niks van de Ziel, Niks Van Volmaakt Verwekken
                    Elke Ziel Is Zo Oud Als God, want Anders Kan Met God Niet Volmaakt Wetend, Volmaakt Herkennen!
                    U en de uwen snappen niks van De Zonde Tegen De H.Geest! Niks Van Volmaakte Verantwoording! Niks Van De Wet En De Profeten met jullie gezwets: geschapen uit niet(s)! Jullie verheffen blinde woorden van een vrouw wiens kinderen gemarteld worden met de poging dat ze afvallig te worden, ten tijde van de Makkabeeën, tot Profetie, die geen Profetie Is en helemaal Geen Vol-Profetie Is!
                    Daarom wijzen jullie af want als een Ziel Zo Oud Is Als God dan hebben jullie een probleem met jullie verhaal tav verwekking van een mens: Wie is die mens en hoe zit het met de Ziel….
                    Ja Eric, als je over De Ziel Wilt Weten en Hoe Het Zit Met een mens dan kan je niet uit je duim zuigen of een vers zomaar blind tot Vol-Profetie verheffen, dan Hoor Je het Uit te Zoeken Zoals Het Hoort: Naar De Volle Waarheid Zelf Gaan: Die Ene Volmaakte Christusverschijning, dan zijn getuigenissen niet meer genoeg want je Hoort te Getuigen Of getuigenissen Betrouwbaar BLIJKEN en blinde aanname is geen Betrouwbaar BLIJKEN! Blinde aanname Moet Nog Betrouwbaar Blijken!!!

                    Het is zeker zoals het hoort: Iemand(De Bijbel) Spreekt de Volle waarheid tot Het tegendeel Met Gods Bewezen Gods Bewijs, En Dan Hoort men Uit Te Zoeken Dat Die Gods Betrouwbaar BLIJKT!
                    Dat is Gods Geheimen Beheren:

                    1 Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen.

                    En met blinde aanname beheert men niet, Met Gods Betrouwbare Gods Getuigenis Beheert Men Goed; Men hoor elke getuige Te Controleren Of het Zo is! Men Roept de Bijbel Niet Op Als getuige, men Roept Die Ene Volmaakte Christusverschijning Op Als Getuige!
                    En Die Daar Heen Gaat, Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning En Christusgelijk Liefheeft Wordt Vol-Mede Christus Ooggetuige, Die is geen blinde meer! U en uw hele goegemeente zijn ziende blinden met jullie afwijzing!

                    Daarom gaat het fout!

                    Daar Wijs ik Op! U met uw blinde eksterogen en verkeerde overgevoeligheid!

                    De verhalen in de Bijbel Zijn Verhalen, voorlopig de volle waarheid en Als het Blijkt Dat Die Gods Betrouwbaar Zijn(Vol-Profetisch) Dan Zijn Het ook Volmaakte Ooggetuigenissen!!

                    Ga Eerst Zien Voor u Beweert: Doe geen voorbarige blinde oordelen!

                    1. Men verhaalt niet het Woord van God, men spreekt, verduidelijkt, onderricht de waarheid, of men tracht dat te doen.

                      Legenden en verhalen dienen lagere functies. Men kan dat weliswaar doen met de bijbel, beter niet zo !

                      https://www.encyclo.nl/begrip/verhalen

                      Zogenaamde lichamelijke liefde is een foutief gebruik van het woord “liefde”, men bedoelt geilheid.
                      Liefde heeft altijd een geestelijke grond, geilheid nooit.
                      Hoogstens kan men spreken over liefde voor lichamelijke verlangens, helaas is dat geen liefde !

                      Maria werd niet verwekt op de gewone wereldse wijze, engelen begeleidden de twee ouders om te voorkomen dat zelfs het geringste lichamelijk verlangen de kop opstak. Het is werkelijk mogelijk dat te doen zonder enig gevoel. Maanden op voorhand moesten de ouders van Maria zeer streng vasten en voortdurend in gebed zijn.

                      De Traditie van de RKK betekent ook de hoogste vorm van respect voor God en waarheid. We kunnen toch niet anders dan trachten daar altijd naar te streven.
                      Omdat we aardbewoners zijn zal het altijd een streven zijn.

                    2. @Henk gadellaa,
                      Uw eigen woorden:
                      “Ja, de ziel van een mens is ouder dan de mens zelf: Voor u verwekt werd heb ik u Gekend!”
                      Dit is precies wat velen zeiden:
                      “Zij bestonden al vóórdat zij geboren waren.”!!!
                      Is het vreemd, als niemand U gelooft, als U zegt, dat velen al miljarden jaren oud zijn!!!

                      Jongen, het is nóg erger:
                      Ik was erbij toen hemel en aarde geschapen werden!!!

                      Gelooft U mij niet???
                      Natuurlijk gelooft U mij niet!!!

    2. Eric, aan melige praatjes op de ‘Haardstee’ geen gebrek, maar bon, elk zijn meug.
      Dat jij jouw geloof moet verdedigen met flagrante leugenachtige onzin vind ik persoonlijk erger.
      Een kind ‘aborteren’ NA de geboorte? Komaan zeg!

      1. Zoals u wegkijkt van God kijkt u logischerwijze weg van de dagelijkse realiteit.
        Die bepaalde realiteit van kindermoord is eeuwenoud.

          1. Het komt opvallend veel voor dat tijdens een abortus de baby plots levend en wel tevoorschijn komt. Wanneer de moeder dat echt niet wenste wordt de baby snel in een andere kamer gelegd want niemand durft het kind nog aanraken. Het sterft door uitdroging en afkoeling. Abortus geslaagd!
            Zo bestaan er vormen van euthanasie waar geen haan naar kraait.

            1. @Eric

              weet u vanaf welke week een foetus levens mogelijk is als dat u beschrijft waar zou zijn en die “abortus” plaats vindt?

              1. @Henk Gadellaa, @eric-b-l,
                Mijnheer de agent spreekt:

                Abortus op een daadwerkelijk geboren persoon wordt genoemd: moord.

                Één seconde vóór de daadwerkelijke geboorte. word genoemd: abortus.

                1. @Derks

                  u kan slecht rekenen: u rekent bijna één seconde teveel….en het is abortus provocatus!

                  U kan beter Franks raad volgen…..

                  1. @Henk Gadellaa,
                    U kunt zeggen wat U wil:
                    FEIT IS:
                    Mijnheer de agent spreekt:

                    Abortus op een daadwerkelijk geboren persoon wordt genoemd: moord.

                    Één seconde vóór de daadwerkelijke geboorte, word genoemd: abortus.

            2. Eric, ik zei het al, je begint almaar meer op Trump te lijken: Aan horrorverhalen geen gebrek. Misschien eten ze in sommige klinieken de in leven gebleven foetussen wel op..! En uiteraard gesponsord door de socialisten en de democraten…
              Hou het maar bij aanbevelingen voor rozenhoedjes en kruiswegen, beste man.

  21. @Henk Gadellaa,
    Dan mag U goéd oppassen:
    De Heilige Geest heeft ’n broertje: Jezus.
    Door Jezus niet voor Vol (volwaardig) aan te zien, beledigt U vanzelf Zijn Heilige Geest.

    1. @Derks

      De Heilige Geest Is meer dan een broertje want Heeft Die Niet Met die men De H.Maagd Maria noemt, Jezus Verwekt?

      En dan nog snapt u niks van De H.Drie-Eénheid, Eén God. En Ook Niet Hoe Een Volmaakte Verwekking Plaats Vindt….

      Arme Derks, u beledigt de hele tijd De H.Geest En Christus. Men Beledigt Niet Wanneer men Volmaakt Verstaat en Er Naar Handelt En Dat Begint Met Die Ene Volmaakte Christusverschijning Kennen En Gelijktijdig Volmaakt Christusgelijk Liefhebbend Mee-Werken!

  22. @ha***********@gm***.com/@Henk Gadellaa,
    U heeft zelfs de hoogmoed om de Moeder van Jezus te noemen:
    Die men De H. Maagd Maria noemt.

    Maria is gewoon de Moeder van Jezus. Niets meer en niets minder!!!

    1. @Derks

      Ik zou eerst eens naar Die een Volmaakte Christusverschijning gaan en Vragen Wie die men de H.Maagd Maria noemt Werkelijk Is! U kent de mens niet van de Tuin van Eden, Noch Kent U De Betekenis van Volmaakt Zonder Zonden en Waar en Hoe Die men H.Maagd Maria noemt, Is Verwekt door de ouders/Ouders!

      Ik heb hier al eerder Geopenbaard dat God niet om een mens diens vrije wil en keuze heen kan en zondenvrij maken, want dan kan die ook de zonde tegen de H.Geest wegvegen, en God kan niet!
      Ik heb hier al eerder Geopenbaard dat als men een kind Zonder zonden Wil Verwekken men Daar Heen Moet Gaan waar Geen zonden Binnen Kunnen Komen: De Tuin van Eden!
      En Ook Geopenbaard Dat men niet de hemel kan Binnenkomen gedurend ehet leven op aarde, Wel in De Tuin Van Eden!
      En Die Volmaakt Verwekt Geen menselijk geslacht OPDWINGT, WANT DE VOLMAAKTE LIEFDE KENT GEEN DWANG!
      EN DAT VOLMAAKT VERWEKKEN BETEKENT VOLMAAKT “KLONEN”: ER IS NIET ERGENS EEN VERSCHIL TE VINDEN MET DE “OUDER”: VORM EN INHOUD EN GESLACHT HETZELFDE; Volmaakt Geboren Worden!

      Bij de Mariaverschijning van Amsterdam openbaarde met die verschijning een gebed:

      Heer Jezus Christus
      Zoon van de Vader
      laat de H.Geest wonen in alle harten van alle volkeren
      opdat ze bewaard mogen blijven voor verwording rampen en oorlogen
      Moge de vrouwe van alle volkeren die eens Maria was onze voorspreekster zijn!

      Benedictus XVI veranderde het oorspronkelijke gebed, want het paste niet in de leer van de kerk….

      maar ja u en uw ziende blinde orthodoxen kunnen ook niet Vol In De H.Geest Worden Om De Hele Waarheid Openbaar Te Verkrijgen

      1. @Henk Gadellaa,
        Dit alles hoef ik niet te weten.
        Ik kan dus alleen weten wat Jezus gezegd heeft. En dan nog: ik kan alleen weten wat in de bijbel geschreven staat.
        Méér accepteer ik niet. U staat dus écht niet boven de bijbel.
        Het is eerder andersom: de bijbel staat boven ÚW waarheid.

      2. @Henk Gadellaa,
        Dit alles hoef ik niet te weten.
        Ik kan dus alleen weten wat Jezus gezegd heeft. En dan nog: ik kan alleen weten wat in de bijbel geschreven staat.
        Méér accepteer ik niet. U staat dus écht niet boven de bijbel.
        Het is eerder andersom: de bijbel staat boven ÚW waarheid.

        1. @Derks

          de bijbel zegt:

          1 Alzo houde ons een ieder mens, als dienaars van Christus, en uitdelers der verborgenheden Gods.

          2 En voorts wordt in de uitdelers vereist, dat elk getrouw bevonden worde.

          3 Doch mij is voor het minste, dat ik van ulieden geoordeeld worde, of van een menselijk oordeel; ja, ik oordeel ook mijzelven niet.

          4 Want ik ben mijzelven van geen ding bewust; doch ik ben daardoor niet gerechtvaardigd; maar Die mij oordeelt, is de Heere.

          5 Zo dan oordeelt niets voor den tijd, totdat de Heere zal gekomen zijn, Welke ook in het licht zal brengen, hetgeen in de duisternis verborgen is, en openbaren de raadslagen der harten; en als dan zal een iegelijk lof hebben van God. 1Kor 4

          Daar valt de hele bijbel onder!

          dat is niet mijn mening, Dat Zegt De Bijbel: niet één vers van de Bijbel kan daar aan ontsnappen!

          Dan staat de Bijbel Niet Boven Volmaakte Waarheid: De Bijbel Heeft Daar aan te Voldoen, elke exegese Heeft Daar Aan te Voldoen, Daarom: 2 En voorts wordt in de uitdelers vereist, dat elk getrouw bevonden worde!

          Nou Derks, daar kan uw kerk en uzelf een hele dikke punt aan zuigen want jullie DOEN NIET! Daarom zwets u en uw kerk, en velen hier!

  23. Iemand, die goed genoeg is om de moeder van ons aller Verlosser te zijn, is absoluut goed genoeg om MIJN Moeder te zijn. Daarom noem ik haar in mijn stille gebeden: Mama.

  24. correctie:
    @ha***********@gm***.com/@Henk Gadellaa,
    Iemand, die goed genoeg is om de moeder van ons aller Verlosser te zijn, is absoluut goed genoeg om MIJN Moeder te zijn. Daarom noem ik haar in mijn stille gebeden: Mama.

  25. 28 aug 2024 Guido Dierickx SJ – Essay – Kerk
    Over de krimp van onze kerkgemeenschap

    De ledenaantallen in de kerk nemen al jaren af. Waaraan ligt dat? Guido Dierickx SJ verkent een van de onbedoelde bij-effecten van het geloofsgesprek.
    Het tweede Vaticaans concilie wekte grote verwachtingen. De kerkgemeenschap zou zich beter aanpassen aan de hedendaagse samenleving en zo een ruimer gehoor vinden. De evolutie is echter een andere richting uitgegaan. Het ledenbestand nam af en blijft afnemen, althans in onze streken. Waarom is dat zo? Er zijn kritische stemmen die dit wijten aan neveneffecten van de door het concilie teweeggebrachte omwentelingen. Ik vrees dat zij ten dele gelijk hebben. Laat me deze gewaagde bewering toelichten.

    Natuurlijk moeten we, om de krimp te verklaren, eerst letten op de maatschappelijke factoren die niet bevorderlijk zijn voor het kerkelijke leven. Godsdienstsociologen wijzen bijvoorbeeld op het toenemen van individualisme en hedonisme in onze samenleving. Daarom werden de kerkelijke richtlijnen inzake seksuele ethiek niet als te streng ervaren in de Victoriaanse tijd maar wel in de decennia na de seksuele revolutie in de jaren zestig van vorige eeuw. Dat is voor vele leden van de jongere generaties een reden geweest om afstand te nemen van de kerkgemeenschap.

    Dialoog of niets te zeggen?
    Laten we hier echter stilstaan bij een binnenkerkelijke factor. De kerkgemeenschap heeft het ledenverlies mee in de hand gewerkt door een aantal hervormingen door te voeren, met goede bedoelingen maar met averechtse gevolgen. Op één daarvan wil ik hier ingaan: op de poging om het geloof te verkondigen en mee te delen in de vorm van dialoog.

    Hij realiseerde zich dat hij “niets te zeggen had”
    Eén van onze predikanten genoot voor het concilie een zekere faam om zijn retraites die hij (allicht voor geestelijken) vanop de kansel ten beste gaf in het Latijn. Op zeker ogenblik werd hem gevraagd het woord te voeren in de volkstaal zodat zijn publiek beter aansluiting zou kunnen vinden op zijn toespraken. Zodoende zouden anderen zijn betoog beter kunnen begrijpen. Toen bleek echter dat hij nu zelf ook beter begreep wat hij placht te zeggen. En realiseerde hij zich dat hij, in zijn eigen woorden, “niets te zeggen had”. Met preken is hij opgehouden. Een soortgelijke ervaring hebben ook vele trouwe parochianen opgedaan. De Latijnse mis hoefde niet begrepen te worden, de Nederlandse wel. Die vergde meer aandacht en meer begrip, die nodigde uit tot wederwoord, tot dialoog. Aanwezigen konden zich niet langer vergenoegen met achter een pilaar een rozenhoedje te bidden.

    Aanzet tot woord en wederwoord
    Het concilie wilde de gelovigen aansporen tot een meer intense participatie aan het liturgisch gebeuren en tot een meer doordacht geloofsleven. In dat kader past bijvoorbeeld de opdracht om de homilie te wijden aan de betekenis van een passage uit de Bijbel, veeleer dan aan vermaningen op basis van vertrouwde ethische voorschriften. Het inzicht in Bijbelteksten veronderstelde echter de kunst van het symbolisch interpreteren. Dat was bij exegeten sterk ontwikkeld maar niet bij vele leden van het kerkvolk (en evenmin bij vele predikanten). Hoe het inzicht bijbrengen dat het evangelische relaas van het stillen van de storm wellicht meer symbolisch dan letterlijk was bedoeld, als een samenvattende schets van het leven in de eerste gelovige gemeenschap? Wie was toen vertrouwd met het onderscheid tussen (meer symbolische) natuurwonderen en (meer historische) genezingswonderen dat men kan vinden in “A Marginal Jew”, de lijvige volumes van John P. Meier? Kortom, de homilieën werden minder een welsprekende kanselrede en meer een aanzet tot woord en wederwoord.

    Het concilie had de ambitie om de gelovigen meer te betrekken in een cultuur die zou gevoed worden door de dialoog tussen elkaar bevragende gesprekspartners. Hun gesprek zou hen uitnodigen om hun opvattingen te verhelderen tegenover anderen en tegenover zichzelf. “Fides quaerens intellectum”, een geloof dat streeft naar meer inzicht en tevens naar meer diepgang. Deze ambitie leunt sterk aan bij het ideaal van waarachtige christelijke geloofsverkondiging en kan overigens in een hoger geschoolde bevolking op veel bijval rekenen. (Zij werd trouwens als “herrschaftsfreier Dialog” aanbevolen door niemand minder dan Jürgen Habermas). Maar het was ook een ambitie die veel inzet vergde van de kerkleden, meer dan waartoe een aantal onder hen bereid was.

    Eigenlijk niets te zeggen
    Hadden de toenmalige kerkleiders dit voorzien? Meenden zij wat, wat het kerkelijk lidmaatschap betreft, enige kwantiteit te kunnen opofferen om wat kwaliteit te winnen? Hebben zij de corrosieve effecten onderschat van de dynamiek die zich ontwikkelde in het snel stijgende aantal gespreksgroepen? Zeker, daar vinden soms heel mooie, diepgaande, vruchtbare gesprekken plaats die de gesprekspartners sterken in hun geloof. Maar daar ontdekken ook heel wat deelnemers dat zij geen afdoende argumenten hebben om hun standpunt te staven en dat hun geloof gebrekkig is. Die voelen zich geneigd tot afhaken. Daarom wordt die uitnodiging tot “open” geloofsgesprekken dikwijls gezien als een bedreiging voor de rechtgelovigheid, een bedreiging waartegen men zich kan verweren door zich terug te trekken in een kritiekvrij fundamentalisme of in louter subjectieve, onaantastbare emoties. Beide tendensen hebben in onze christelijke gemeenschap helaas nogal wat succes.
    In het beste geval kan een goed geloofsgesprek de verworvenheden van de geloofstraditie opnieuw ontdekken en verder ontwikkelen

    De Duitse socioloog Helmut Schelsky heeft al in 1957 een artikel gewijd aan de dynamiek van dergelijke groepsgesprekken (onder de titel: Ist die Dauerreflexion institutionalisierbar?). De gesprekspartners, zo stelt hij, worden geacht zich open stellen voor kritiek. Zullen zij dan niet de verworvenheden van de traditie steeds verder laten ondermijnen, om ten slotte uit te komen bij verwarring en scepticisme? Dergelijke dialoog dient goed “geïnstitutionaliseerd” te worden. Daarom is er een behoefte aan onbetwiste vooronderstellingen (het credo?) en aan erkende spelregels en gespreksleiders om de gesprekken in goede banen te leiden. In het beste geval kan een goed geloofsgesprek de verworvenheden van de geloofstraditie opnieuw ontdekken en verder ontwikkelen. Die hoop moeten we in onze kerkgemeenschap levendig houden, ook als daaraan het risico van enig ledenverlies verbonden is.

    Bron: igniswebmagazine.nl | Over de krimp van onze kerkgemeenschap

    1. @ J.
      Het tweede Vaticaans concilie werd in het geheim voorafgegaan door het werk van bisschop Annibale Bugnini die afvallige katholieke en protestantse theologen een nieuw soort mis liet opstellen. Het grote doel kennen we dank zij O.L.V.Maria die Haar ernstige kinderen nooit zal achterlaten.
      Het socialisme moest en zou in de Kerk ingevoerd worden.
      Nu staan we aan het begin van wereldwijd communisme, de ergst denkbare dictatuur ooit.

      Maar Maria zal haar kinderen in de woestijn beschermen en daarna zal de traditie van de onveranderlijke waarheid van God weer zegevieren over heel de aarde.

      1. Lees de definitie van communisme nog maar eens na. Dat is geen dictatuur. Een ideale samenleving waarin het niemand aan iets ontbreekt. Alleen mensen kunnen niet leven volgens dat ideaal omdat we altijd meer willen meer verdienen, grotere baan etc…. Dus communisme met een mens gaat gewoon niet. Daarom worden het dictaturen die opleggen controleren etc…
        Dat mensen het communisme of socialisme noemen slaat nergens op. Het is tegenwoordig een vies woord. Maar opkomen voor je medemens is nooit slecht…

        1. @Julia

          Het probleem met uiterlijke communisme is dat het geen “lichaam” is zoals de mens een lichaam heeft. In het lichaam van de mens is geen zomaar gelijkheid van alle onderdelen in het lichaam: dat deel dat meer energie nodig heeft, doet het lichaam daar meer energie heen gaan want het lichaam weet dat het ten voordele van het geheel werkt en doet.
          De algemene regel dat al het eigendom van iedereen is en de winst en verlies gelijk gedeeld wordt werkt niet. Kijk maar naar een klooster die het dichts bij het communisme staat! Als daar geen echt goede leiding naar echt recht en gerecht, is, verzandt het in niet meer doen dan een mens zin in heeft te doen en luiheid wordt en kwaad sticht, ook al is er een (“zogenaamde”)God Die Zal Eindoordelen!
          Daarbij is leven meer dan brood als enige en ook meer dan genot!

          Op komen van een medemens hoort naar Recht en Gerecht te gaan niet naar een persoonlijke mening/opvatting en aanpappen met een lepel of als een moeder met de vuist op tafel slaan en ruzie trachten uit te bannen met je moet elkaar liefhebben en respecteren….
          Je moet echt Uitzoeken en echt de vinger in de wonde leggen en regelen zoals God Regelt en zo nodig “afsnijden”: kankercellen horen niet in het lichaam thuis en luiheid hoort “uitgehongerd” te worden: niet of slecht werken: geen eten!

          Dus al lijkt communisme naar de menselijk “echte definitie” goed, die is het niet want er is geen Echt Recht en Gerecht Loon Naar Werken naar De Volmaakte Liefde!

          1. Communisme is in de definitie gewoon goed. Het is alleen onuitvoerbaar… Maar de kern ging mij om het feit dat iedereen Communisme en Socialisme (Links) er maar bij haalt om te trachten te zeggen dat dat ‘fout’ is. Die heksenjacht van communisten (roden) hebben we in Amerika gezien. Waarbij veel onschuldigen zijn ‘gepakt’ letterlijk en figuurlijk.

            1. Julian, je hebt gelijk. Het zijn niet de bedenkers, de grondleggers, de uitvinders van een idee, een ideologie, een religie die het probleem veroorzaken. Het zijn doorgaans de ‘volgelingen’ die er een pijnlijk potje van maken.
              Als men Jezus Christus niet mag verloochenen omwille van de kruistochten en de inquisitie, waarom zou men dat dan wel mogen doen met Karl Marx en Friedrich Engels?
              En inderdaad, Julian, het vertrekpunt, de inspiratie, de vondst is vaak een ideaal.
              En bij de opeenvolgende pogingen tot invulling van dat ideaal loopt het vaak mis.

            2. Julian,
              Als ik het evangelie lees, dan moet ik ook wel aan het communisme denken. De eerste gemeente was dat geen commune? Men deed alles in de pot en men verdeelde het bijvoorbeeld.
              Het punt met communisme is dat als het volgens mensennormen wordt uitgevoerd, dan zijn de mensen allemaal gelijk, en de bovenste laag is nog gelijker. Dus als mensen de baas gaan spelen en zich een elite gaat wanen en zich boven de arbeider stelt, dan gaat het fout. Dat kunnen we zien aan de geschiedenis. Leven we echter als Jezus’ leer, dan zou het wel kunnen, denk ik. Want dan is niemand meer dan een ander, dan is er maar één meer, en dat is God. Uiteraard moet er leiding zijn, maar de leiding wordt vaak verleid door innerlijke drang, ook wel egoïsme genoemd. Ook wel wereldse emoties genoemd. Daarom moet de leiding geestelijk zijn. Geestelijk volwassen en emotioneel meesters over zichzelf, dit alles met behulp van Hem. Zoals het wellicht eens was. In het begin, toen het Christen(dom) zijn nog vers was. Ikzelf vind dat een mooi ding aan de Bijbel en de woorden van Jezus; Zijn uitleg dat niemand meer is dan een ander.

    2. @J.

      Geachte J.

      “Dergelijke dialoog dient goed “geïnstitutionaliseerd” te worden. Daarom is er een behoefte aan onbetwiste vooronderstellingen (het credo?) en aan erkende spelregels en gespreksleiders om de gesprekken in goede banen te leiden.”

      Die Guido Dierickx SJ, snapt het wel die durft de “koe niet bij de horens te”vatten”! Die loopt om de hete brij heen:

      1 Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2 Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij betrouwbaar blijkt. 3 Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie. Ik oordeel niet eens over mijzelf. 4 Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. De Heer is het die over mij oordeelt. 5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt. 1Kor 4

      Er horen geen voorstellingen te zijn, er horen Volmaakte Profetieën Te Zijn en Volmaakte Spelregels En Vol-Profetische Gespreksleiders, want dat zegt 1Kor 4:

      Men Moet Betrouwbaar Blijken Dat Als Men Vol-Profetisch Controleert Dat Het Ook Echt Zo Is, en een Jezuïet komt niet verder dan verbeelde mystiek en Jezuïeten zijn al een keer geëxcommuniceerd. Die gast weet dat maar al te goed en die weet ook dat de kerk ten onder gaat aan ziende blinde orthodoxen en met diens gehoorzaamheid aan de Paus kan die daar ook niks aan doen! Dan kan die de leegloop bespreken, die durft paard en man om Te Verbeteren niet te noemen want dan kan die schrijven:

      “Daarom is er een behoefte aan onbetwiste vooronderstellingen (het credo?) en aan erkende spelregels en gespreksleiders om de gesprekken in goede banen te leiden. In het beste geval kan een goed geloofsgesprek de verworvenheden van de geloofstraditie opnieuw ontdekken en verder ontwikkelen.”

      En Hoe Doet je Dat Dan? met een goed geloofsgesprek? Wie zijn dan erkende gespreksleiders en welke spelregels?

      Dat is hetzelfde als: We zijn hier op aarde om God te dienen en om in de Hemel te komen: als u naar het toilet gaat doe het hygiënisch en dan niet Vol-Profetisch Uitleggen Hoe men Dienen/hygiënisch Hoort te Verstaan!

      Ja zo lust ik er wel 10, daar kan een bakker geen brood van bakken!

      1. Op geen enkele manier geachte @Henk Gadellaa,
        U dient slechts naar een goede psychiater te gaan om goed geholpen te worden.
        U bént geen profeet en zult nóóit profeet worden.

        1. @Derks

          ik ben ooit bij een psychiater geweest en ja zelfs mij vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische afdeling waar een het hoofd van de afdeling een Psychiater en Katholiek Theoloog was waar alle Franciscanen uit Duitsland (want ik woonde en werkte daar als Tandarts) , op advies van mijn pastoor om mijn Mystiek Ervaring te laten onderzoeken, geweest!

          En hoe dacht u dat het ging? Die goede man kreeg op elke katholieke leer die mij toesprak een weerwoord die hem sprakeloos maakte! U vergeet dat in Door Christus Zelf Onderricht Ben In De Bijbel!
          Ik heb geen exegese zoals de katholiek kerk heeft! Ik Ken de hel, met uw en de katholieke kerk kom je daar mee de hel niet door en uit! Ik Heb daar Gezeten en Gestreden Met Satan, van Aangezicht tot Aangezicht!
          Eric mag demonen gezien hebben, dat is apenkoek vergeleken bij Aangezicht tot Aangezicht met satan, Dat is Geheel Onverbeeld!
          Joker en onbeschofte hufter die u bent met uw achterlijke beweringen! ik Spreek Uit Ervaring! Niet zoals u met uw geestelijk gezwets….

          U heeft u nooit door zo’n psychiater laten onderzoeken waar ik ben geweest! Dacht u dat ik zomaar iet aanneem of weggooi? waarom denkt u dat ik Verwijs Naar Die Ene Volmaakte Christusvesrchijning? u Heeft Nog Nooit Om uw Ziel Met Satan Gevochten, en dan gaat u vertellen hoe je “oorlog” moet voeren tegen Satan? Wie je wel en wie je niet moet geloven?
          U kan niet eens de zelfmoord van uw zoon Recht In De Ogen Kijken! Joker die u bent met uw bla, bla, bla
          Oja die ander psychiater “trapte” me de deur uit binnen twee minuten, omdat ik zei dat die niks anders kon doen dan een verdovingsspuit geven in het probleem en de patiënt weer terugkomt als die verdoving was uitgewerkt, en dat die er goed aan verdiende gezien zijn auto voor deur, dat geen echte oplossingen kon geven! Want als je Echt Wil Oplossen Moet je De Hele Waarheid Van een ziekte Kennen En Die persoon diens handelen en invloeden en Christusgelijk Oordelen En Wonderen Doen! Dan Moet je Een Volmaakte Christusgelijke Heilige Worden, en dan nog kan je niet iedereen en iedereen Volmaakt Genezen, want de mens heeft een vrije wil en keuze!

          U met dat ik ongeschoold ben….

          U bent te lui om het internet na te speuren tav mij, satanisch wantrouwend geestelijk verworden ziek mens als u bent

          1. Correctie:
            ik ben ooit bij een psychiater geweest en ja zelfs mij vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische afdeling waar een het hoofd van de afdeling een Psychiater en Katholiek Theoloog was waar alle Franciscanen uit Duitsland (want ik woonde en werkte daar als Tandarts) , op advies van mijn pastoor om mijn Mystiek Ervaring te laten onderzoeken, geweest!

            dat moet zijn
            ik ben ooit bij een psychiater geweest en ja zelfs mij vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische afdeling waar een het hoofd van de afdeling een Psychiater en Katholiek Theoloog was waar alle Franciscanen uit Duitsland (want ik woonde en werkte daar als Tandarts) kwamen als zij geestelijke problemen hadden, op advies van mijn pastoor om mijn Mystiek Ervaring te laten onderzoeken, geweest!
            Niet zomaar een psychiater en niet zo maar een katholiek theoloog een echt gerenomeerd men, erkent door iedere geestelijke in Duitsland, een van het niveau of zelfs hoger dan Ratzinger…….

            1. @Henk Gadellaa,
              U houdt van overdrijven, vooral als het Uzelf betreft.
              U bent iemand die zichzelf graag op de borst klopt, zo van: dat heb je goed gedaan, jongen.

              1. Joker die u bent

                ik geef niks om mensen eer, Niet Een Werk Doet een mens in diens eentje!

                Jullie met jullie: “goede wijn behoeft geen krans” Dan waarom prijzen jullie Christus de Hemel In?

                jullie met een eigen getuigenis heeft geen waarde:

                31Als Ik over Mijzelf getuig, dan heeft mijn getuigenis geen waarde.(John 5)

                En Spreekt God Niet De Hele Tijd Eigen Getuigenis? Want ook als iemand De Volle Waarheid Spreekt, Spreekt God Mee! Ja Die heeft wel waarde maar van een mens niet….

                Huichelachtige leugenaar jullie zijn, jullie getuigen de hele tijd over jullie zelf: zei u niet dat u ex-agent bent! Dat is een getuigenis over uzelf!
                Nee van God Die Is waar, een mens liegt altijd!!!!!

                Maar ik schreef al dat u een Vondelaar agent(Zoals in Guust Flater) bent, zo’n potlood verkeerslicht farizeeër! Die niks anders kan zien dan rood licht, ook als is het groen en iedereen bekeurt en geen genade kent!

                Daarom

                U bent te lui om het internet na te speuren tav mij, satanisch wantrouwend geestelijk verworden ziek mens als u bent

          2. @Henk Gadellaa,
            U vergeet dat ik door Christus-Zelf onderricht ben in de bijbel!

            Ja, hoor. Ik geloof U blindelings…. . Denkt U nu echt dat gelovigen zó goedgelovig zijn?
            U bent hooguit door stront voorgelicht.

            1. @Derks

              “P.J.T. Derks schreef:
              16 september 2024 om 23:03
              @Henk gadellaa,
              Uw eigen woorden:
              “Ja, de ziel van een mens is ouder dan de mens zelf: Voor u verwekt werd heb ik u Gekend!”
              Dit is precies wat velen zeiden:
              “Zij bestonden al vóórdat zij geboren waren.”!!!
              P.J.T. Derks schreef:
              16 september 2024 om 23:03
              @Henk gadellaa,
              Uw eigen woorden:
              “Ja, de ziel van een mens is ouder dan de mens zelf: Voor u verwekt werd heb ik u Gekend!”
              Dit is precies wat velen zeiden:
              “Zij bestonden al vóórdat zij geboren waren.”!!!
              Is het vreemd, als niemand U gelooft, als U zegt, dat velen al miljarden jaren oud zijn!!!

              Jongen, het is nóg erger:
              Ik was erbij toen hemel en aarde geschapen werden!!!

              Gelooft U mij niet???
              Natuurlijk gelooft U mij niet!!!

              Jongen, het is nóg erger:
              Ik was erbij toen hemel en aarde geschapen werden!!!

              Gelooft U mij niet???
              Natuurlijk gelooft U mij niet!!!”

              Leugenaar die u bent, Zeker was u”w Ziel er bij toen “Hemel en Aarde Geschapen werden” Leest u Goed!!!!! Ik Weet Dat uw Ziel Er Bij WAS!!!! Dat is meer dan u gelooft, Mijn Ziel Was Er Zelf Bij En Weet Dat uw Ziel Daar Was! en uw Ziel Vertelt Ook De Hele Waarheid, uw satanisch verworden geest maakt er een rotzooi van! Uw Eigen Ziel Gelooft u Niet Eens! kan je ook zien:

              “Is het vreemd, als niemand U gelooft, als U zegt, dat velen al miljarden jaren oud zijn!!!”

              U Weet Niks van Gods Tijd Af en Hoe Oud De Hemel, hel en Tuin Van Eden en aarde is! U gooit er een blind getal Die Weet, Weet Echt, Die Komt Met een Precieze Tijd met een Lopende Seconden Wijzer!

              Dat gezwets van miljarden jaren, alsof of een wereldse mens Gods Tijd kan meten!

              Is dat nou jammer derks dat u weer door het ijs gezakt ben met uw beweringen dat heb je als je satanisch verworden geest hebt, dan komt je met een volle leugen, of een beetje Waarheid en de rest leugen tot Bijna Helemaal Waar en de kleinste leugen, Nooit Met De Volle waarheid In Alles, Overal en Altijd!

              Bye bye Derks

        2. @Derks

          ik heb niet blind op mijn Mystiek Ervaring aangenomen, ik Heb Onderzocht en laten onderzoeken en Die Psychiater was niet de enige….

          U Weet Niet Half, nee Niks Van Het Gewicht Van Van De Volle Waarheid En Verantwoording!
          Niks over Hetgeen Mogelijk Voor mij Uit Staat! Welke Beker ik Dan Hoor te Drinken!

          Dacht u dat ik zo blind er in ga als:

          35 Toen kwamen de zonen van Zebedeüs, Jakobus en Johannes naar Hem toe en zeiden: “Meester, wij willen dat U voor ons doet wat wij U vragen.” 36 Hij antwoordde hun: “Wat wilt ge dan dat Ik voor u doe?” 37 Zij zeiden Hem: “Geef dat in uw glorie een van ons aan uw rechter- en de ander aan uw linkerhand moge zitten.” 38 Maar Jezus zei hun: “Ge weet niet wat ge vraagt. Zijt ge in staat de beker te drinken die Ik drink en met het doopsel gedoopt te worden waarmee Ik gedoopt word?” 39 Zij antwoordden Hem: “Ja, dat kunnen wij.” “Inderdaad,” gaf Jezus toe, “de beker die Ik drink, zult gij drinken, en met het doopsel waarmee Ik gedoopt word, zult gij gedoopt worden; 35Toen kwamen de zonen van Zebedeüs, Jakobus en Johannes naar Hem toe en zeiden: “Meester, wij willen dat U voor ons doet wat wij U vragen.” 36Hij antwoordde hun: “Wat wilt ge dan dat Ik voor u doe?” 37Zij zeiden Hem: “Geef dat in uw glorie een van ons aan uw rechter- en de ander aan uw linkerhand moge zitten.” 38Maar Jezus zei hun: “Ge weet niet wat ge vraagt. Zijt ge in staat de beker te drinken die Ik drink en met het doopsel gedoopt te worden waarmee Ik gedoopt word?” 39Zij antwoordden Hem: “Ja, dat kunnen wij.” “Inderdaad,” gaf Jezus toe, “de beker die Ik drink, zult gij drinken, en met het doopsel waarmee Ik gedoopt word, zult gij gedoopt worden; 40maar het is niet aan Mij u te doen zitten aan mijn rechter- of linkerhand, omdat alleen zij dit verkrijgen voor wie dit is bereid.”

          Echt Niet! ik Wil Weten Hoe mij Te Wachten Staat: Ik ga niet blind in de auto zitten naar een plaats rijden waar ik niet weet waar die ligt en hoe ik er heen hoor te rijden! Ik ken de auto en ken de weg naar die plaats en weet waar die plaats op de kaart ligt!

          Daarbij Jacobus en Johannes konden het antwoord van Christus Niet Eens Verdragen:

          40 maar het is niet aan Mij u te doen zitten aan mijn rechter- of linkerhand, omdat alleen zij dit verkrijgen voor wie dit is bereid.”

          WANT HET ZIJN DE WERKEN EN DE HOEVEELHEID AAN WERKEN DIE DIE PLAATS BEPALEN, WANT IS CHRISTUS NIET DE HOOGSTE IN DE HEMEL? EN HOE HEEFT DIE DIE POSITIE VERKREGEN: DOOR DE MEESTE VOLMAAKTE WERKEN TE DOEN VAN IEDEREEN!

          u die niet eens Kan Rekenen Naar Goddelijke Economie En Plaatsbepaling In De Hemel!

          En staat er niet geschreven:

          31Veel eersten zullen laatsten en veel laatsten zullen eersten zijn. (Marc 10)

          Eric met zijn eindtijd en zijn kerk en u met uw grootspraak , die en u moest eens weten welke Beker Om In De Hemel Te Komen die generatie Te Drinken/drinken Krijgt, de bagger loopt uit zijn broek, bloed en water zwetend als die Die Beker Moet Drinken!

          Is het onmogelijk? Nee, het is niet makkelijk, Het Is Liefdevol Gepast Eén-Voudig Als Men Weet Hoe en Zo Doet!
          Dus helden jullie zijn, ga maar eens één Keer in levende lijve Naar De Hemelpoort gedurende jullie leven, ÉÉN KEER MAAR……

          1. @Henk Gadellaa,
            Één ding valt mij sterk op bij U:
            Zodra het U moeilijk gemaakt wordt, gaat U metéén slecht schrijven.
            Uw slecht schrift komt dus niét door de lage scholing, maar komt door een neurologische ziekte, ook wel extreme verwaandheid genoemd.

            1. @Derks

              je herkent een valse of een goede hond aan diens “baas” en bij een goede hond kan je anders tegemoet treden dan bij een valse hond. U bent zo’n valse en valse kunnen sowieso niet goed lezen, die zien elk goed als slecht…..

              Kan je nagaan hoe uw innerlijk is want een valse heeft altijd een ziek innerlijk

              1. @Henk Gadellaa,
                Ik heb (na mijn politie-opleiding) een secretaris – opleiding gehad, waarvan een hoofdvak was: begrijpend lezen.
                Dus ik kan wel degelijk correct lezen + begrijpen wat er staat geschreven.
                Als U nerveus bent en geagiteerd (= innerlijke rusteloosheid die leidt tot ondoelmatig gedrag met een sterk repeterend karakter), dan kunt U niet meer correct schrijven.

                1. @Henk Gadellaa,
                  Uit mijn vorige reactie (van 16.08 uur) begrijp ik, dat U afgekeurd bent voor het door U gekozen beroep.
                  Reden: U kunt niet tegen geestelijke spanning.

                  En dan gaat U (via deze site) tóch weer de spanning opzoeken. Dat is foute boel voor U.

                2. Meneer Derks, ‘begrijpend lezen’ is in Vlaanderen en Nederland een kerndoel in het basisonderwijs. Ik vind het een beetje raar dat politie-agenten in Nederland daar in uw tijd pas nà hun opleiding aan mochten beginnen. Maar bon, het nieuwe Nederlandse kabinet maakt van lezen en rekenen weer een hoofddoel in het basisonderwijs. Gelukkig maar.
                  Voorts moet één ding me toch nog van het hart. Mocht de redactie hier alle heen en weer gescheld tussen u en Henk Gadellaa schrappen, dan verdween hier op dit Forum de helft van alle tussenkomsten. Waar is dat voor nodig? U draagt daarmee niets bij aan eender welke discussie over het onderwerp. Want u komt zelden of nooit met enige argumentatie. Schelden is hier toch verboden, en beleefdheid een sterke aanbeveling?
                  Maar goed, als dit de enige zinvolle bezigheid is die u heeft om de dag door te komen en uw eenzaamheid wat op te heffen, voor mij niet gelaten; ik zal proberen daar met milde tolerantie overheen te kijken en verdere reacties op uw gedrag achterwege te laten.
                  Vriendelijke groet.

                  1. Frank Dierickx,
                    ik dacht dat U een en ander begreep. Na de politiebaan ben ik geswitcht van baan.
                    Zo ben ik ook hoofd van de administratie van een woningvereniging geweest.
                    Maar ik heb véél meer gedaan en heb dus een afwisselend leven gehad.

                    1. @Frank Dierickx,
                      Verder:
                      ik kan er niets aan doen als @Henk Gadellaa gaat schelden: ik ben zijn moeder niet.

              2. @Derks

                De Volle Waarheid Scheldt Niet. U die, helaas innerlijk verworden bent, en er aan toegeeft, scheldt wel degelijk want De Volle Waarheid Kent u Niet want dan had u Feilloos uzelf gekend waar verborgen zonden zitten, en u weet niet:

                “Uit mijn vorige reactie (van 16.08 uur) begrijp ik, dat U afgekeurd bent voor het door U gekozen beroep.
                Reden: U kunt niet tegen geestelijke spanning.”

                Frank heeft volkomen gelijk, begrijpend Nederland is een voor u zelfs met een polstok te hoog om zover te reiken

                1. Henk, als jij nu ook eens ophield met almaar weer op Derks te reageren, dan was de helft van het probleem al opgelost. Ga inhoudelijk voor jouw project en besteed geen tijd aan beledigingen on onzin. Oké?

                    1. Die ’tenzij’ mag weg, Henk. Derks maakt het altijd te bont, alvast in jouw ogen. Maar zo zijn er hier wel meer. 😉 :))
                      Zelfbeheersing is een bijzonder mooie deugd, toch?

                  1. @Frank

                    zelfbeheersing

                    uw definitie van zelfbeheersing is anders dan de mijne.

                    die van u komt vooruit uit eigen kracht en macht, de mijne Samen-Kracht en -Macht.

                    Het gaat ook hier om:

                    men is elkaars hoeder en mensen als Derks geen weerwoord geven betekent dat ze door kunnen gaan.
                    U denkt dat het een soort storm is: uitzitten want die houdt vanzelf op! Zo deed Christus ook niet: Die liet farizeeërs en schriftgeleerden ook niet met rust.
                    U kent toch het gezegde: brutalen hebben de halve wereld en stelen de andere helft. Derks is zo’n brutale!

                    1. Zodra de hogepriester, de leider van de farizeeërs, besloot Jezus te doden ging Hij niet meer de straten in met Zijn Apostelen.
                      Henk, er is een grens.
                      Jij hebt de grens al lang overschreden, maar de mensen van het K.F. zijn niet bloeddorstig of wraakzuchtig en daar profiteer jij onterecht van, je buit het zelfs uit.
                      Niet erg christelijk uwerzijds want je plaatst jezelf buiten de Kerk en suggereert alles beter te weten.

                    2. @Henk Gadellaa
                      Ik ben niet brutaal; dat ben ik in principe NÓÓIT.
                      Ik vertrouw wel volledig (=100%) op God.
                      Dat U ‘eerlijk zijn’ verwart met ‘brutaal’ ben ik van U gewend.

                    3. @Eric

                      u kent de term bloeddorstig niet, net zomin als u de Wet en de Profeten Kent, Net zo min als u De Zonde Tegen de H.Geest Kent, netzomin als u de Echte Christus Kent!

                      Gaat u maar eens de overspelige lezen in de Bijbel: Die zonder zonden is werpe de eerste steen…..
                      Bij u kan gene mens zonder zonden zijn, en de betekenis van de eerste steen is De Hoeksteen: Christus Volmaakte Verschijning Want Dat is er pas een Volmaakt Godsoordeel en als men die niet Christusgelijk Gooit, krijgt men gelijk ellende in diens huis!
                      U weet ook niet wie er in het zand tevoorschijn kwam toen Christus Die Aanraakte…..

                      Daar Kwam Gods Oordeel in het zand te staan die zou gaan gelden als zij hun steen zouden gooien!

                      En dan uw opmerking:

                      “Zodra de hogepriester, de leider van de farizeeërs, besloot Jezus te doden ging Hij niet meer de straten in met Zijn Apostelen. ”

                      Alsof Christus ging onderduiken….
                      U Weet Echt Niet Wie Christus Is U Weet Niet Dat De Volle Waarheid Nooit onderduikt, want er is geen macht ter wereld en in de hel die De Volmaakte Waarheid kan doen terugtrekken of onderduiken om bescherming te zoeken….Als of Gods Licht Zichzelf terugtrekt onder een korf, of het kwaad De Volle Waarheid kan dwingen……, of een compromis sluiten ten aanzien van de apostelen….
                      De Hogepriester kan besluiten tot vermoorden, er is nog altijd het tijdstip en niet het kwaad bepaald het tijdstip; Die In De Volle Waarheid Staat Kan Niet eerder gedood worden Dan Er Volbracht Is!
                      U met uw menselijk denken! Het water wijkt niet zomaar voor Mozes en Elia! En zo is het met kwaad ook!
                      Het is hetzelfde met uw complot denken: al mag een mens kwaadaardig zijn en door Satan beïnvloed zijn, dat wil nog niet zeggen dat de mens de wil van Satan op volgt! U moet echt niet denken dat wereldlijken een Satanstaat in de wereld willen! Die willen hun eigen staat want een Satanstaat is ook een bedreiging voor hun!
                      Satan wilde Christus niet dood hebben, Satan wilde Christus onder zijn macht hebben, kwaadaardige mensen wilde Christus dood hebben omdat die voor hun positie in de wereld een bedreiging vormde!

                      U Weet niks van Vrije Wil en Keuze en De Wet en de Profeten!
                      En omdat u niet Weet Kan u Ook Niet Goed oordelen:

                      “Henk, er is een grens.
                      Jij hebt de grens al lang overschreden, maar de mensen van het K.F. zijn niet bloeddorstig of wraakzuchtig en daar profiteer jij onterecht van, je buit het zelfs uit.
                      Niet erg christelijk uwerzijds want je plaatst jezelf buiten de Kerk en suggereert alles beter te weten.”

                      Wie plaatst zichzelf buiten de Kerk Want De Kerk Is Christus Volmaakte Verschijning Zelf!

                      Nou Wie Staat Volmaakt Zonder Zonden In Die Kerk?

                      uw kerk erkent Die Ene Volmaakte Christusverschijning gedurende het leven op aarde, Niet eens, u Ook Niet! Ik Wel!

                      Dan Staat u en uw kerk Buiten Die Kerk Die Christus Volmaakte Verschijning Zelf Is!

                      U gaat elke keer Over De Grens, u Misbruikten, Buit Uit en is Bloeddorstig en Wraakzuchtig Naar Gods Barmhartigheid want u Bouwt Onrecht op Onrecht! U en uw kerk zijn kwaadaardig door hun valse leer en onderdrukking!
                      Ja Eric Want u en uw kerk doen blinde beweringen die ziende blind zijn want u beweert dat ze Vol-Waar Zijn En Die Ene Volmaakte Christusverschijning Doet Blijken Dat ze Niet Zijn!

                      U EN UW KERK HEBBEN GEEN STEEN ZONDER ZONDEN EN STAAN OOK NIET ZONDER ZONDEN!
                      EN WARAMUND NIET EN DERKS NIET! Jullie zijn allemaal brutale onbeschoften! Nergens echte Nederigheid in uw en hun woorden, Nooit Goed Onderzoek Doen Zoals Het Hoort! Nee voluit ziende blinde beweringen brallen dat zijn jullie kwaadaardig in!
                      jullie kunnen niet eens Echt Bewijs Leveren, als enige kwaadaardige Ongegronde verdachtmakingen, dat is schelden ten top!

  26. voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt.

    Jezus is geboren op 9-11 —voor ons 11-9

    GEEN reactie hier

    Rot op met de hele kerk, allemaal oplichters brand in de Hell

    Niet eerder dan 330 (33!) na Christus werd 25 december door een Paus gekozen, een datum waarop SRA ofwel satanisch ritueel misbruik intens is!

    De ware betekenis van Kerstmis, de Saturnaliën, aan het licht gebracht
    Kerstmis exposed! Niet eerder dan 330 jaar na Christus werd 25 december door een Paus gekozen, een datum waarop tevens veel ritueel misbruik plaatsvindt

    Het komt niet als een verrassing dat de mainstream media, zoals de CNN, de tech-, AI-, en transhumanistische agenda aan het pushen zijn middels conditionering, nu de satanische feestdag ‘Kerstmis’ nadert.

    25 december: de verjaardag van de zon!

    In 1466 na Christus blies Paus Paulus II van de Katholieke kerk ‘Saturnalia’ (of de Saturnaliën), de oude viering van de god Saturnus (satan), nieuw leven in als een soort Winterzonnewendefeest, dat gehouden werd tussen 17 en 23 december. Na de Saturnaliën feesten en een dag vasten, werd de vernieuwing van het licht (Lucifer, ‘lichtbrenger’) en de komst van het nieuwe jaar in het latere Romeinse Rijk op 25 december gevierd als de ‘Dies Natalis Solis Invicti’, de ‘Verjaardag van de Onoverwinnelijke Zon’ (Saturnus), ook wel bekend als de ‘Liberalia’.

    Neem geen deel aan een satanisch ritueel

    Neem geen deel aan deze heidense zonaanbidding! Vandaag de dag heet het gewoon Kerstmis, maar het is precies hetzelfde ritueel, en alle Saturnus/satanische symboliek is nog steeds aanwezig. Bovendien, ‘Santa’ betekent ook nog eens satan.

    Wanneer je Kerstmis viert in deze tijd, neem je deel aan een satanisch ritueel ter ere van de god Saturnus, je weet wel, de god van TPTB (‘The Powers That Be’). En het geven van geschenken is gewoon symbolisch voor het offeren, dat onder meer in de oudheid plaatsvond in de Tempel van Saturnus.

    Het is ook geen toeval dat de eerste Jezuïetenpaus, zoals in Paus Franciscus, zijn geboortedag heeft op 17 december, de begindatum van het oude Romeinse Saturnalia-ritueel.

    Saturnalia = 35
    Catholic = 35
    Jesuitism = 35
    Holy See = 35
    Baphomet = 35
    Satan = 35
    Santa = 35
    Satanic Ritual = 35
    Ritual Killing = 35

    Virtual Gaming = 56
    Virtual Worlds = 56
    Christmas = 56
    Masonic Ritual = 56
    Society of Jesus = 56
    Freemasons = 56

    Wat houden TPTB toch veel van hun cijfers & gematria, van woorden en zinnen tot en met geboortedata!

    Je hoeft alleen maar een Gematria teller te gebruiken om daar achter te komen. Ikzelf zou nooit gematria willen beoefenen, omdat deze numerologie verbonden is met de Illuminati en hun magie/hekserij, maar ook met andere occulte sekten. En ik denk niet dat het ook maar iets te maken heeft met het vroegere Christendom, en dat de eerste Christenen deze geheime leer beoefenden, zoals de fakestream media ons wil doen geloven.

    De eerste gelovigen hadden absoluut geen belangstelling in Kerst

    Nee, de ‘gezegende hoop’, ook wel de Opname genoemd, was de vlam, die hun toewijding aanwakkerde: een gelukkige, gezegende hoop om jaloers op te zijn, handelend over de vergadering met de Here Jezus in de lucht. Deze gebeurtenis mogen Christenen gaan meemaken, die gehoorzaam zijn aan Zijn stem. De basisvereiste van God is dat we luisteren naar Zijn stem, en er vervolgens naar handelen.

    Daarna zullen wij, de overgebleven levenden, tegelijkertijd met hen [de gelovigen, die vanuit hun graf opstaan] worden weggevoerd in de wolken om de Heer in de lucht te ontmoeten, en zo zullen wij altijd bij de Heer zijn! 1 Thessalonicenzen 4:17

    Weet dat, in vroegere tijden van vervolging, de ware Christenen er zó uitgepikt werden, doordat zij hun huizen niet versierden tijdens de ‘Saturnaliën’, omdat zij de oorsprong ervan begrepen.

    Niet eerder dan 330 (33!) na Christus werd 25 december door een Paus gekozen, een datum waarop SRA ofwel satanisch ritueel misbruik intens is!

    Zie ook:

    https://eindtijdnieuws.com/wat-is-de-oorsprong-van-kerstmis-hoe-ondervonden-de-vroege-christenen-kerstmis/

    This Christmas, Transhumanism: The Decline of Humanity

  27. Ik denk dat ik het probleem begrijp !

    Waarom niemand het iets interesseert

    De eerste keer dat u kakkerlakken ziet, gebeurt meestal volledig onverwacht: u doet het licht aan en ziet snel iets wegschieten

  28. Een kakkerlak heeft geen hersenen nodig om zijn lichaamsfuncties te besturen en kan daardoor wel 2 weken leven zonder hoofd. Als de kop weg is, leeft het lichaam dus gewoon verder. Ook hebben kakkerlakken geen hart.

  29. @Henk Gadellaa,
    @Frank Dierickx heeft met één ding gelijk: U heeft geen enkele zelfbeheersing van Uw moeder geleerd.
    Maar, dát had ik U (c.q. Uw moeder) meteen in het begin van Uw verschijning alhier óók al eens verweten.

    Uw moeder moet ontzettend veel van U gehouden hebben: zij Moet U ten zeerste verwend hebben opgevoed. Nadeel: U bent geen enkele tegenslag gewend. Anders gezegd: U bent als een doetje opgevoed (= iemand met een slap karakter).

    1. @Henk Gadellaa,
      Dat U zo slap bent opgevoed heeft één consequentie: daardoor bent U létterlijk spijkerhard voor ánderen en tegelijkertijd boterzacht voor Uzelf.
      Tja, Zoiets is vooral mogelijk met een éénoudergezin, hetgeen automatisch gevolgen van Uw opvoeding spijkerhard bij Uw moéder legt.
      En Ú zit vele jaren met de gevolgen van de echtscheiding.
      Aan dit commentaar van mij kunt U concluderen, dat ik – over het algemeen – fel tegenstander ben van echtscheidingen.

  30. PAGERS! CYBERAANVAL!

    Ik zit gisteren de film te kijken leaving the world behind ,gemaakt door Obama

    Het moment dat de tv een code doorgeeft over de cyber aanval !

    Met de datum 9-17

    “Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”

    Ik zit geestelijk echt aan het front,ik heb veel door !

    1. Edwin,
      je zit aan een werelds front met je nog steeds moderne visie, en de Franse koning zal pas opdagen rond dezelfde tijd als de antichrist.

      1. Edwin, er is geen sprake van een “restleger”, alleen van de restkerk.
        De Restkerk is niet het werk van mensen.
        Je kan geen nieuwe dingen uitvinden zoals de modernisten doen.

  31. Eric begrijp je niet wat ik bedoel

    Ik zit de film te kijken en zie de datum van de aanslag met piepers precies op het zelfde moment

    dat kan alleen de heilige geest —-niks is toevallig

    Ik heb die Obama rituelen door

    Ik ik zie ook de toekomst

      1. @eric-b-l,
        Niémand kan in de toekomst zien (behalve God – Zelf).
        De reden is zeer eenvoudig: de toekomst moet nog gebeuren.
        Wél kan men met logisch nadenken de toekomst proberen te voorspellen. Echter dat is niets anders dan het gebruik van logica.

        1. Ik vroeg er niet om maar heksen willen zich als belangrijk voordoen en mij werd sedert 1985 eerst in grote lijnen en sedert 1990 in meer details getoond dat ik met een groot voertuig met zes wielen zou rijden onder behoorlijke stress – dat bleek achteraf een lijnbus te zijn – en met welke twee belangrijke christelijke vrouwen ik te maken zou krijgen zodra ik terug in mijn geboortedorp keerde. Onverwachte wendingen leidden inderdaad naar hetgeen me vooraf getoond werd want ik verwachtte in Antwerpen te blijven en nooit meer in Limburg terug te keren. Die twee vrouwen hadden de leiding over de gebedsgroep en de parochiekerk. Het verliep precies zoals voorzegd. Ik bespaar u de details. Sedert 2012 hamert de heks op een voorzegging van haar die ik niet kan aanvaarden en niet wil geloven maar tal van details komen de een na de ander tevoorschijn, gelukkig nog niets substantieels. Hoe dan ook het blijft een irriterende strijd om het voortdurend van me af te duwen. Er is ook het fenomeen van vrouwen die geen kwade bedoelingen hebben en die zeer veel kunnen zien. Ik durf nauwelijks op straat te komen.

          1. @eric-b-l,
            Ik BLIJF erbij:
            Hekserij of waarzeggerij kan men wél met logisch nadenken de toekomst proberen te voorspellen. Echter dat is niets anders dan het gebruik van logica.
            Mag ik proberen U – van afstand – van die onzin af te helpen?
            Ik zal U er nóóit naar vragen. Ik verwacht gewoon dat ik U mag en kan helpen.

            1. Voor zover ik kan nagaan zijn zij gewone huisvrouwen die tot velerlei dingen in staat blijken. In de stad zijn er uiteraard ook die geld slaan uit hun kunst maar andere vrouwen kunnen haar zien wanneer zij vals speelt en dat heeft gevolgen. Ook zijn sommigen verbonden met occulte groepen. Het is een wereld waar vooral veel mannen volledig buiten staan, maar ook sommige mannen vertonen dergelijke talenten.
              Kijk rustig naar beroemde muzikanten en vergelijk hen met elkaar dan zal het u misschien opvallen dat sommigen over zeer bijzondere talenten beschikken. Wanneer u het dan opmerkt staat u voor een feit. Een feit kan niet ontkend worden.

              1. @eric-b-l,
                Ik ken die wereld en ben dus volledig(!) op de hoogte.
                Weet en besef: zij zijn absoluut niet tegen God en de Zijnen opgewassen.

  32. @Henk Gadellaa,
    U + de Uwen hebben volledig gelijk:
    Eric + Waremund + Derks + onze Kerk zijn niet zonder zonden.
    Maar dáár houdt Uw + onze vergelijking ook volledig op: U vergeet één persoon te melden: ook @Henk Gadellaa is niet zonder zonden. Ook bent U nérgens ÉCHT nederig. U doet alsóf U nederig bent, maar intussen bent U hoogmoedig als de pest!!!

    1. @Derks

      er is een verschil tussen u, hen, en mij;
      ik beweer en ook H.Teresia van Avila zegt zo En Die ene Volmaakte Christusverschijning Zegt Zo En Bewijst Godgelijk, dat elke mens die niet met de Zonde tegen de H.Geest is verwekt één kamer van de zeven in de ziel Volmaakt Godgelijk Zonder zonden is!

      Als de mens Verkrijgt Daar Binnen Te Mogen Komen, Is de mens Zonder zonden En Daar Mee Volmaakte Mens!

      Om Zo Te Kunnen Verkrijgen is er geen andere Weg Dan Volmaakt Christusgelijk Nederig En Handelend Te Zijn!

      Zo Kunnen sluit u en Eric en Waramund en alle christelijke geloofsrichtingen geheel uit! daarom bent u en hen nooit Zonder zonden, in geen enkel oordeel!

      Daarbij beweren jullie zonder Gods Bewijs, want jullie ontkennen Die Ene Volmaakte Christusverschijning gedurende het leven en daarmee ook Volmaakt Zonder zonden Oordelen

Regels voor reacties:
1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan.
2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd.
3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. Registreren kan hier.
4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Doe mee met de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.