Is religieuze diversiteit een “gave Gods” of leiden alle religies naar God?

Paus Franciscus heeft na een bezoek van een paar dagen ons land opnieuw verlaten. Voor sommigen waren zijn woorden, in het bijzonder over een kordate aanpak van seksueel misbruik door clerici, een bron van hoop. Anderen toonden zich geërgerd en zelfs “gekwetst” door zijn duidelijke, niet mis te verstane, veroordeling van abortus. Ondanks de grote opkomst van gelovigen op zondag in het Koning Boudewijnstadium voor een plechtige eucharistieviering, werd het almaar duidelijker dat het Katholicisme, de “machtige” religie van onze voorouders, niet langer de eerste viool speelt in ons land. We zijn een fel bekritiseerde, storende minderheid geworden, omringd door religieuze en ideologische tegenstanders.

De keuze van gelovigen voor Christus en Zijn Kerk als enig en exclusief pad, is onder druk van het heersende pluralisme bij heel wat Westerlingen, en onze landgenoten in het bijzonder, een taboe geworden. Zelfs de Paus denkt dat hij zich moet aanpassen aan de eenheidsgedachte rond het gelijkheidsbeginsel tussen de religies. Tijdens de Med24 jongerenbijeenkomst in Tirana (Albanië) noemde hij de diversiteit van culturele en religieuze tradities een “gave Gods” zelfs een “een rijkdom door God gewenst”. Ook tijdens een interreligieuze bijeenkomst in Singapore, vertelde de Paus dat alle religies een “weg naar God” vormen. Christelijke opiniemakers dreven hiermee de spot, door te beweren, dat de bloederige mensenoffers door de Azteken in het prekoloniale Mexico, dan ook wel een door  “God gewenste rijkdom” moesten zijn.  Persoonlijk vermoed ik, dat Paus Franciscus zijn beweringen over de “rijkdom van de diversiteit” vooral baseerde op universele wijsheden binnen de verschillende tradities en niet op religieus geweld of mensenoffers,  maar het kwaad was ondertussen geschied. Opnieuw was onze Kerk een bron van spot en controverse, zelfs onder haar eigen achterban.

Hoe moet men als Christen echter omgaan met religieus pluralisme? Ik denk dat we ons hierbij beter laten inspireren door de Bijbel. “Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader, tenzij door Mij”, zegt Jezus ons in Johannes 14. Er is voor de gelovige dus geen andere weg dan Christus, Hij is de enige Redder. Moeten volgelingen van Jezus daarom oogkleppen dragen, en vooral geen aandacht schenken aan wijsheden buiten de eigen traditie? Ik denk niet dat dit een typisch Christelijke attitude is.  Anders zouden middeleeuwse paters niet zoveel tijd en moeite geïnvesteerd hebben in het kopiëren van de geschriften van bijvoorbeeld de Griekse filosofen. Wel is het de bedoeling dat de Christelijke leer voor gelovigen leidend blijft en dat externe ideeën daaraan getoetst worden.

Hetzelfde geldt voor de omgang van Christenen met volgelingen van andere overtuigingen. Moeten wij ze vermijden, en ons opsluiten in onze gemeenschap? Ook dat lijkt me zeer beperkend en op menselijk vlak verarmend. Ik denk niet dat isolement een correct antwoord vormt op diversiteit. Integendeel, gelovigen zijn geroepen om hun menselijke relaties te laten plaatsvinden binnen een context van wederzijds (met de nadruk op wederzijds) respect, ook wanneer men het niet eens is. Deze openheid betekent uiteraard niet dat men in naam van een verkeerd begrepen tolerantie moet beginnen flirten met andere overtuigingen of deze gelijkstellen aan de onze.  Als hoeksteen van ons bestaan, kan Christus in geen geval gereduceerd worden tot een toevallige optie binnen een “rijkdom van geloofsovertuigingen”. Het Christelijke geloof is een bewust en exclusief pad, dat in een sfeer van respect voor de keuzes van anderen, de deur naar andere paden afsluit. Je kan geen Christen zijn en tijdens een moskee-rondleiding meedoen aan het gebed. Je kan geen Christen zijn en ook nog een beetje Boeddhist, New Ager of astroloog.  De keuze voor Christus, is de keuze tegen andere geloofsvormen. 

Jammer genoeg worden Christelijke levenskeuzes door een “weldenkende” intellectuele elite maar al te vaak als intolerant opgevoerd, ook al heeft de Katholieke Kerk al lang niet meer de macht of invloed om haar tradities in wetten te laten omzetten. Toch lijkt de haat almaar verder te groeien tot een allergie voor alles wat zelfs naar het Christendom ruikt. Ik vind deze ontwikkeling persoonlijk zeer verontrustend. De stap naar openlijke vervolging lijkt niet ver meer weg. En daarmee bedoel ik uiteraard geen repressie in Sovjet stijl, maar een volledige uitsluiting van de Christelijke leer en haar volgelingen uit het openbare leven, de media, het onderwijs, en mogelijk zelfs uit de openbare financiering. Op dat moment, zal de Kerk echt de armoede kennen van een Franciscus van Assisi. Hopelijk zullen haar leden echter de moed hebben, om de minachting en beledigingen met waardigheid te trotseren en niet zoals Petrus te beweren dat ze “Hem niet kennen”. Laten we daarvoor bidden.

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

46 commentaren op “Is religieuze diversiteit een “gave Gods” of leiden alle religies naar God?

  1. De donkere machten en hun dienaren, de newagers, gebruiken religieus syncretisme als voertuig naar de cultus van Antichrist in Jerusalem; hun bedoeling is convergentie van religiën in het kader van hun vals licht en valse gnosis. Kabbalistische rabbijnen gebruiken het zogenaamd noahidisme als voertuig naar de vernoemde cultus. Discipels van Helena Blavatsky en Annie Besant beweren dat figuren zoals Boeddha en Mahomet “verheven meesters” zijn die een astrologisch Watermantijdperk teweeg zullen brengen waarin hun valse leer wereldwijd openlijk aangenomen zal zijn door politiekers en mensen van lagere rangen. Bij die groep van “verheven meesters” rekenen zij een nep-jezus. Figuren zoals Blavatsky stonden in contact met duivels die zich “verheven meesters” lieten noemen en hun valse leringen worden heden verkondigd in de organisatie “Lucifer Trust”, geconnecteerd met de VN.

    Discipels van Blavatsky noemen de vorst van duisternis “Christus” en beweren blasfemisch dat de christelijke God een “demiurg” is die de aarde gemaakt heeft als gevangenis voor geesten, en zij beweren dat mensenzielen goddelijk zijn en door gnostische ascentie machtig genoeg kunnen worden om los te breken uit de gevangenis.

    Wanneer Jezus zal wederkeren naar de aarde zal Antichrist met zijn militaire coalitie oorlog proberen te voeren tegen Hem en Zijn heiligen; het is het gnosticisme dat leidt naar de mentale toestand waarin mensen zullen proberen oorlog te voeren tegen Jezus die zij wedergekeerd zullen zien. Door het gnosticisme wanen mensen immers dat Jezus en Zijn engelen een demiurg en zijn archons zijn die zij een tiran noemen en die zij menen te kunnen verslaan.

    Zacharias 14 gaat over de oorlog van Antichrist en zijn coalitie tegen Jerusalem dat door Jezus ingenomen zal zijn en over het duizendjarig rijk na de nederlaag van Antichrist. Mensen die Antichrist gediend zullen hebben en die de tijd overleefd zullen hebben zullen jaarlijks op bedevaart moeten gaan naar het Jerusalem van Jezus de Messiaanse Koning; degenen die dat niet doen zullen geen regen krijgen in hun landen.

    Christenen moeten zich mentaal wapenen tegen de vernoemde dwaalleringen; de christelijke God is de almachtige Schepper van alle dingen, de Schepper van alle geesten en van de stoffelijke wereld, en Hij troont soeverein en kan nooit neergeworpen worden door de donkere machten die de tegenstanders dienen. Tegen het gnostisch pantheïsme van de tegenstanders moeten christenen het christelijk monotheïsme eren opdat zij niet meegetrokken worden in het groot bedrog dat de weg van Antichrist aan het bereiden is. Bij kringen van verzet tegen de gevestigde machten neemt het gnostisch bedrog de vorm van het perennialisme aan. Perennialisten beweren dat de internationale Joodse machthebbers de God van het antiek Israël dienen die zij als gnostici een “demiurg” noemen en dat christenen door hun christelijke religie ideologische gevangenen zijn van die Joodse machthebbers en “de demiurg”. In werkelijkheid dienen de Joodse machthebbers niet de God van het antiek Israël; zij zijn gnostici, hebben dus dezelfde valse religie als de perennialisten en dienen dezelfde donkere machten als de perennialisten. Dergelijk “Esoterisch Rechts” lag aan de oorsprong van het nationaal-socialisme in Duitsland, en daarom was dat nationaal-socialisme een valse, gecontroleerde oppositie; het had dezelfde valse religie (gnosticisme) als basis als de Joodse machthebbers tegen wie het zich pretendeerde te verzetten.

    1. De variant van perennialisme waar het nationaal-socialisme van kwam was het ariosofisme, een aftakking van het theosofisme van Blavatsky; het Thule-Gesellschaft was daarop gebaseerd, en een ariosofistische schrijver die het nationaal-socialisme beïnvloed heeft was Jörg Lanz von Liebenfels.

      In deze tijd heeft de perennialistische Arktos Media een grote invloed gehad op Nieuw Rechts in Europa en op Dissident Rechts in Amerika, mede door de perennialistische Russische auteur Aleksander Dugin wiens Kremlin-shills rechtse westerlingen mentaal ontwapenen tegenover het Kremlin en BRICS via het nepnarratief van Putin als held die opstaat tegen de Nieuwe Wereldorde.

      Perennialisten proberen ook voortdurend om Katholiek Rechts te infiltreren, dus christenen moeten waakzaam zijn hiertegen.

      1. De stichter van het Thule-Gesellschaft, Adam Alfred Rudolf Glauer, was zelf een vrijmetselaar; hij was bevriend met het huis Termudi, een Joodse bankiersfamilie uit Thessaloniki die geïnitieerd was in de vrijmetselarij. Door het hoofd van die familie werd hij geïnitieerd in de “Oude en Primitieve Ritus Memphis-Misraïm”-vrijmetselarij. Het antimaçonnisme van de NSDAP was dus illusie want de politieke beweging was zelf geworteld in de judeo-maçonnerie, en het gnostisch concept van een goddelijk Joods ras werd vervangen door dat van een goddelijk Arisch ras in het kader van gecontroleerde oppositie.

        Linkse newagers en rechtse perennialisten streven beiden naar religieus syncretisme en beiden bereiden zij dus de weg van Antichrist die een luciferianistische openbare cultus zal vestigen en christenen zal vermoorden in naam van die cultus.

        Katholieke christenen die zich verzetten tegen de Verduistering en de slechte beginselen die uit de Franse revolutie kwamen waren het oorspronkelijk Rechts, en het perennialistisch “Esoterisch Rechts” werd door duivelvorsten opgebouwd om dat oorspronkelijk Rechts af te brokkelen door valse oppositie. Om waarachtig strijd te voeren tegen de gevestigde satanische machten in Europa moet men dus terugkeren naar het vernoemd oorspronkelijk Rechts, Katholiek Rechts dus.

        Alleen de christelijke God is God en Hij heeft het katholiek Christendom geopenbaard aan het mensenras; alleen die religie geeft waarachtig licht en de andere religiën zijn sekten van duisternis. Het bovennatuurlijk licht dat katholieke gelovigen hebben en waarvoor verduisterde atheïsten blind zijn kunnen andere religiën niet geven, want zij zijn werken van donkere machten en hun menselijke dienaren.

        1. Waramund

          Ik sta aan uw kant maar heb helaas geen oorlogs kas ,

          anders hadden we een gemeente op kunnen zetten die de strijd aankan

          Het bovennatuurlijk licht dat katholieke gelovigen hebben en waarvoor verduisterde atheïsten blind zijn kunnen andere religiën niet geven, want zij zijn werken van donkere machten en hun menselijke dienaren.

          AMEN

  2. In 2013 ,zei ik he ,daar heb je de valse profeet

    In de laatste update hieronder kondigt paus Franciscus de nadering van een Derde Wereldoorlog aan op 13 september 2014.

    Het lijkt wederom een feit dat te veel is om slechts toeval te zijn dat deze datum werd gebruikt om een oorlog aan te kondigen die zal beginnen in de regio’s die hij onlangs bezocht tijdens zijn ‘vredesmissie’. Voor de onbewuste oren van de massa kwam deze publieke verklaring als een verrassing, maar niet voor degenen die de profetieën kennen

    zeg maar zeven dagen later.
    Hier is het bericht:

    Moeder van de Verlossing: Er zal een nieuwe, bittere wereldoorlog worden uitgeroepen
    Vrijdag 6 september 2013
    Mijn lieve kind, ik moet, in opdracht van mijn Zoon, Jezus Christus, onthullen dat de oorlogen die zich nu in het Midden-Oosten zullen ontvouwen, de grote strijd zullen aankondigen, omdat er een nieuwe, bittere wereldoorlog zal worden uitgeroepen.

    Hoe dit het Heilig Hart van mijn arme lijdende Zoon breekt. De haat die de harten doordrenkt van de leiders, aan wie de verantwoordelijkheid is toevertrouwd om hun land te besturen, door gewone mensen, zal zich verspreiden. Ze zullen hun eigen naties verraden. Miljoenen zullen worden gedood en veel landen zullen erbij betrokken zijn. Jullie moeten weten dat de zielen van degenen die vermoord zullen worden en die onschuldig zijn aan welke misdaad dan ook, gered zullen worden door mijn Zoon.

    De snelheid van deze oorlogen zal escaleren en zodra vier delen van de wereld erbij betrokken raken, zal de Grote Oorlog worden aangekondigd. Helaas zullen er kernwapens worden gebruikt en velen zullen eronder lijden. Het zal een beangstigende oorlog worden, maar die zal niet lang duren.

    Bid, bid, bid voor alle onschuldige zielen en ga door met het reciteren van mijn Allerheiligste Rozenkrans, drie keer per dag, om het lijden te verzachten dat het gevolg zal zijn van de Derde Wereldoorlog.

    Bedankt, mijn kind, dat je op mijn oproep hebt gereageerd. Weet dat er op dit moment grote droefheid in de hemel heerst en het is met pijn in het hart dat ik jullie dit moeilijke nieuws breng.

    Je moeder

    Moeder van de Verlossing

    OUD NIEUWS

  3. IK HAD HET AL GESCHREVEN MNAAR ER ZIJN HIER HELE RARE MENSEN DIE NIKS BEGRIJPEN

    https://youtu.be/Li5-FFKgRhM?si=KAmZDbRLUSnvR4UT

    Op vrijdag de dertiende

    Ik had al geschreven over de de paus en het getal 13

    Paus Franciscus heeft zojuist de ÉÉN WERELDRELIGIE aangekondigd!

    https://youtu.be/Li5-FFKgRhM?si=fLjuIRnDZ36YI51d

    MYSTERIE VAN HET NUMMER 13 MET PAUS FRANCIS: TOEVAL?

    De occulte numerologie van het pauselijke conclaaf van 13 maart 2013

    Paus Franciscus werd op 13 maart 2013 verkozen.
    13 dagen nadat Benedictus aftreedt
    De leeftijd van paus Franciscus op 13-03-2013 was 76 = 13
    Witte rook om 19:06 = 13
    Exacte naam bekend gemaakt om 20:13 lokale tijd
    Italiaanse tijd en begon te spreken om 8:23 = 13
    Priester gewijd op 13 december 1969
    Eerste niet-Europese paus in 1300 jaar
    6 Minuten over 7 = 66 minuten over 6 – 666

    Over 666 gesproken, hier zijn nog enkele andere vreemde toevalligheden:

    “BERGOGLIO” van letters naar ASCII-code en de cijfers bij elkaar optellen, het resultaat is 666.

  4. DIT ONDERWERP IS MIJN STOKPAARDJE

    “De eenheid van religie is een kernlering in het Bahá’í-geloof die stelt dat er een fundamentele eenheid bestaat tussen veel van de religies in de wereld”

    Sinaï Egypte COP 27

    WEER HET GETAL 13

    Verdere informatie over het gouden kalf oftewel maangod sin, moloch/malcum/Baal/Bell, etc

    http://www.ccg.org/english/s/p222.html

    Hier is hun oproep tot “Climate Repentance” https://interfaithsustain.com/returning-to-mt-sinai/ en hun “10 spirituele principes” https://climaterepentance.com/the-spiritual-principles/
    En de “bekeringsceremonie” werd live gefilmd. https://climaterepentance.com/world-wide-locations/

    Ook voorspelt Gerald Ford in 1989 in een interview de hypothetische toekomstige dood van de mannelijke Amerikaanse president, waardoor zijn vrouwelijke vice-president juridisch ongekend recht krijgt om de eerste vrouwelijke Amerikaanse president te worden. (Camala Harris alias Kamal Aroush?????)
    https://m.youtube.com/watch?v=epWYJ_SY8uU

    Het Bahá’í-geloof heeft veel gemeen met hun filosofie…

    “De eenheid van religie is een kernlering in het Bahá’í-geloof die stelt dat er een fundamentele eenheid bestaat tussen veel van de religies in de wereld”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bah%C3%A1%27%C3%AD_Faith_and_the_unity_of_religion

    Kijk eens naar het symbool dat ze gebruiken…

    Alle grote wereldreligies zijn gecombineerd tot een singulariteit met het mysterieuze Babylon (aarde) als kern, dat doet denken aan het logo van de Verenigde Naties/VN… Merk op dat de kaarten zijn uitgelijnd om de “Noordpool” te benadrukken, waar ijsberen en draken leven …

    Jeremia 50:9

    ‘Want zie, ik zal een vergadering van grote naties uit het noordelijke land oprichten en tegen Babylon laten optrekken; en zij zullen zich tegen haar opstellen; vandaar zal ze worden weggenomen: hun pijlen zullen zijn als die van een machtig, deskundig man; niemand zal tevergeefs terugkeren”

    ‘Zondag’ voor hun ‘Zonnegod’ en de ‘13’ waarvan we weten dat het een van Satans getallen of zijn ultieme getal is. De datum: 13 november oftewel 1+3=4 x 11 = 44, het getal van Obama? 44 is een getal dat ook verbonden is met hun godin Isis. Velen geloven dat Obama verbonden zou kunnen zijn met Achnaton, of dat hij zelf een kloon van hem is. Het symbool van de COP27 lijkt op het symbool voor de zonnegod Aten? De cultus van Aten – Zonnegodaanbidding Libre 44; massa van de Feniks (Satan)
    Zondag 13 november, maak je klaar voor de Chrislam ‘Climate Repentance Ceremony’” – Een ceremonie van bekering; Bekering is de manier waarop wij vrij kunnen worden van onze zonden en er vergeving voor kunnen ontvangen. Zonden zijn niet gebonden aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Hoe zit het met berouw tonen aan de schepper Onze Hemelse Vader en niet berouw tonen aan de schepping, de aarde, enz.?!
    De wereld bevindt zich “op een snelweg naar de klimaathel, met onze voet op het gaspedaal!” VN-secretaris-generaal Antonio Guterres kwam binnen in zijn openingstoespraak Op de berg Sinaï in Egypte, terwijl de Verenigde Naties COP27 houden; interreligieuze leiders onthullen hun ‘Klimaatrechtvaardigheid – Tien Universele Geboden’ (door de mens gemaakt – SATAN-wetten) en hebben berouw over hun klimaatzonden tegenover Moeder Aarde; Als eeuwenoude heilige ruimte was het de plaats van profetische ervaring en het ontvangen van Gods boodschap voor de profeten Mozes en Elia in alle drie de Abrahamitische tradities.

    13 = Mason, De letter M of een nr. 3, die gekoppeld is aan hun magische getal voor de driemaal grootste Hermes trismegistus. Er wordt gedebatteerd waarom Hermes Trismegistus ‘Driemaal Groot’ werd genoemd, maar men denkt dat dit komt omdat hij drie delen van de wijsheid van het universum kent: alchemie (de werking van de zon), astrologie (de werking van de sterren) en theurgie (de werking van de goden). 3/M ook vanwege hun onheilige drie-eenheid – isis Osiris en set, of isis Osiris en Horus.

    De reden dat ze deze dag “zondag” de 13e hebben gekozen, ligt overduidelijk. Het is een bespotting van God. Ze gaan op een “ZON”-dag (satanische aanbidding van de zonnegod)! Om hun boodschap te ontvangen van hun zonnegod Satan, degene tot wie ZIJ zich ook wenden, en nooit de ware GOD die onze WARE Hemelse Vader is.
    De berg Sinaï staat bekend als de belangrijkste plaats van goddelijke openbaring in de Joodse geschiedenis, waar God naar verluidt aan Mozes is verschenen en hem de Tien Geboden heeft gegeven (Exodus 20; Deuteronomium 5).
    Misschien zijn het hun verraderlijke plannen dat Satan op de berg Sinaï neerdaalt/afdaalt, zoals God deed met Mozes, om met hem te communiceren en hem de 10 geboden te geven? Exodus 19:16–20 ‘De berg Sinaï nu was in rook gehuld, omdat de Heer er in vuur op was neergedaald. De rook ervan steeg op als de rook van een oven, en de hele berg beefde enorm. En terwijl het geluid van de trompet luider en luider werd, sprak Mozes, en God antwoordde hem met donder.”

    Wij weten dat Satan ervan houdt om alles wat God doet te vervalsen!

    Bedankt Oonao voor je toewijding bij het maken van weer een zeer belangrijke video. God zegene je. De zaken gaan echt in een stroomversnelling met hun verraderlijke plannen tijdens deze COP27 in Egypte. Het lijkt voor hen op volle kracht vooruit te gaan. Laten we allemaal waakzaam en alert blijven. Ze worden erg wanhopig – “de klok tikt” terwijl ze zeggen: Ja, voor hen, omdat de duivel weet dat hij heel weinig tijd heeft, en het oordeel staat voor de deur! Ze kunnen er niet aan ontsnappen – hoe dwaas zijn ze? Ezechiël 25:17 ‘Ik zal grote wraak op hen uitoefenen met woedende berispingen; en zij zullen weten dat Ik de HEER ben, wanneer Ik Mijn wraak op hen leg.’

    Noteren; Een link van 13 november; Filmmakers Jules en Gédéon Naudet regisseren deze driedelige documentaire die de menselijke verhalen achter de terroristische aanslagen in Parijs van 13 november 2015 onderzoekt. “13 november” volgt de chronologie van de gebeurtenissen en deelt getuigenissen van mensen die door een tragedie bij elkaar zijn gebracht – – van overlevenden tot eerstehulpverleners en de leiders van de Franse regering. Tot de verhalen behoren die van concertbezoekers in het bomvolle Bataclan-theater die hun toevlucht zochten toen ze in een aangrijpende scène werden betrapt. Na de aanslagen komt de stad bij elkaar.

    En nog een mogelijke link….

    https://egyptindependent.com/denmark-hall-organize-egyptian-film-day-13-november/

    13 november – 13/11 (de datum die ze gebruiken) doet me denken aan deze passage uit het Heilig Woord van God….

    Openbaring 13:11

    “Het beest uit de aarde”

    ’11 Toen zag ik een tweede beest uit de aarde komen. Het had twee horens als een lam, maar het sprak als een draak.”

    https://youtu.be/4ZjB3c9ELe4?si=qtXf5r_kqbnoYzHi

  5. Mark Rutte secretaris-generaal.

    Dus mark Rutte gaat de valse profeet en de antichrist bijstaan, hij is uit uitermate geschikt

    https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r-605819402969247371&th=1924af47c010d8b1&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ9kksniEGsfh_IsGQjiPDBz18LVbK_fgCiLWRXAdVDpd0bCNdcAJmsxdheFZwK78dD4Hcr-18Qg3K47cv1nhXtGuRTxMbxCACQU-DlSUMG6Goo8TgpBLcnzFr0&disp=emb&realattid=ii_m1r7tmzu0

    Ongewenste symboliek van bovenaf
    image
    NRC
    https://www.nrc.nl › nieuws › 2018/10/30 › ongewenste-…
    30 okt 2018 — Het nieuwe NAVO-gebouw was geïnspireerd door het bliksemschichten-logo van de SS, schreef hij of zij. Vanuit een vliegtuig gezien lijken de …

  6. Alle religies, elk menselijk religieus gevoel, ontstaat uit een verlangen naar een God, of een vrees voor die God. Om te kunnen omgaan met alle gebeurtenissen van het leven op deze vaak vijandige wereld. Dat één figuur 2000 jaar geleden dat verlangen, die zoektocht, nu voor eens en vooral altijd heeft opgelost en vastgelegd, met Kerk en al, dat is mooi en vreugdevol voor die mensen die in deze tijd daarin geloven en daarin troost en hoop vinden. Dat alle andere mensen in tijd en ruimte, die niet geloven in die Ene figuur, dat die allemaal dwalen en zich allemaal moeten ‘bekeren’ tot de stellingen van die Ene persoon en die Ene Kerk, dat is op geen enkele wijze vol te houden. Dat weet Paus Franciscus ook. Ondanks zijn geloof. Of misschien wel omwille van zijn geloof.

    1. @Frank Dierickx,
      De inhoud van hetgeen U bekend heeft gemaakt:
      U gelooft niet in de persoon Jezus, maar verder heeft U geen enkel houvast.

    2. @Frank

      Je had het over historische controleerbare feiten. dan Doe dat ook Bij Religie en ga terug naar het begin van de mensheid en spring niet ergens midden in de geschiedenis en beweer dat het daarvoor altijd zo was!
      Religie heeft totaal geen zin als Religie niet een “knuppel” heeft om een wereldmacht te slaan en diens knie vrijwillig te laten buigen!
      Hoe zit het dan met wetenschap? Hoezo kan een mens een ontdekking doen? En naar welke machtsregel werkt ontdekken? Toeval zonder reden en logica? Als dat zo is, er ook geen echt recht en gerechtigheid! Dan waar maak jij je druk om als er gediscrimineerd wordt? er is geen echt recht en gerechtigheid, dan ook geen discriminatie! Of wil je beweren dat zoals de meerderheid vindt dat anders dan zij vinden onrecht is?

      Religie draait niet om geloof! Religie Draait om Volmaakte Wetenschap Want Zonder Volmaakte Wetenschap Geen Echte Macht!! En Echte Macht Is Meer Dan menselijke macht!
      Waarom denk je dat Vol-Profeten gehaat worden? Omdat Ze Echte Macht Hebben Op En Met En Door Volmaakte wetenschap Gebouwd!

      Dat gezwets over dat Religie geloof is! Roep al die geloven bij elkaar: ze kunnen nog geen deuk in een pakje boter voor elkaar krijgen met hun bidden! Niet één geloof krijgt de oorlog in Oekraïne en in Gaza tot zwijgen. Een Vol-Profeet Met Eén Volmaakt Woord: Genoeg, en Wee die daar Niet Aan Gehoorzaamd: Die valt direct dood neer! Want Die Vol-Profeet Spreekt Volmaakt Wetenschappelijk Recht Naar De Wet en de Profeten en Niet één die kan ontsnappen! Dat is Echte Macht! en niet Gehoorzaamd Krijgt Zoals Die Doet Direct Thuis want Die Vol-Profeet Bindt Iedereen waar die ook is Met Directe Consequenties Aan diens handelen! Dat is Echte Macht!! Die hoeft niet ergens naar toe te wandelen of politie te sturen! Daar Gaat Geen Tijd Voorbij: Direct Is Direct Zonder Tijd Voorbij

      1. Ik was een keer in een kleine gereformeerde gemeente. Het ging er joviaal aan toe en ik dacht na afloop van de dienst tijdens de koffie het volgende te kunnen zeggen: ‘volgens mij wijzen meerdere spirituele wegen naar dezelfde weg: de weg van de inkeer, de weg van de naastenliefde en de weg naar de goddelijkheid.’.
        Nou, dat had ik beter niet kunnen zeggen, want één zo een kerkganger kwam met een verwilderde blik in zijn ogen op me afgelopen met de vraag of ik zoiets verschrikkelijks ooit meer in zijn gemeente wilde zeggen.

        Ik bedoelde gewoon te zeggen wat ik op dat moment vond. Ja, het was erg bot misschien, maar ik liet me even gaan, dacht met erg ‘open’ en aardige mensen te maken te hebben, en ik zei dit vooral omdat ik meerdere godsdiensten en mystieke wegen had bekeken en daar leuke overeenkomsten in had ontdekt. Ik was even vergeten dat een religie nogal wat doet met de mens.

        Dus ik begrijp ergens wel wat de paus zou kunnen bedoelen, maar het ligt nogal gevoelig, die materie. Bovendien bestaat het gevaar dat als we toegeven aan de veranderingen die vreemden ons willen opleggen, er straks helemaal niets meer overblijft van de normale wereld en de mensen over 100 jaar op een heel andere manier met elkaar omgaan. Dan is het misschien normaal om een kind te kiezen uit een groepje kleintjes die door middel van machine technieken zijn voortgebracht.

        Die mensen weten dan misschien niet meer hoe het altijd geweest is toen, met een moeder en een vader, met eigen kinderen opvoeden en zo. Dan denken de mensen dat de staat god is misschien. Waar de toplieden van de staat engelen zijn. Wie zal het zeggen. Mij lijkt het een misdaad tegen de natuur, maar ergens ook weer niet. Wanneer mensen zich als brute jagers ontpoppen, dan kunnen zulke dingen gebeuren. Er zijn nu eenmaal jagers en prooien.

        Ik denk dus dat het veroveren van de wereld een mensenzaak is. En religie staat die verovering in de weg. Die maakt de mensen geestelijk sterk en weerbaar. Dus die moet verdwijnen.

        Ja, het klinkt naar ook nu. Maar als we van zakelijke problemen godsdienstige problemen maken, dan lossen we die zakelijke problemen ( sommigen (groepen) willen alleenheerser op aarde zijn.) zeker niet op. Ik proef dat ook hier. Men denkt dat de godsdienst de problemen oplost. Nou, ik denk dat het mensenproblemen zijn en ze zijn al heel oud, de psychopaten enzo willen nu eenmaal heersen en de baas spelen, niks doen en anderen voor zich laten werken.

        1. De clou zou dus kunnen zijn om onder het mom van diversiteit de kracht van de mensen (de godsdienst) ondermijnt wordt. Ergo, de medaille heeft wellicht ook nu twee kanten. Maar aan de vruchten zullen we de boom misschien kennen, maar waak ook daarvoor; toneelspelen is ook al zo oud als de weg naar Rome, de mensen hebben vele streken en het worden er steeds meer. Mensen zijn eigenlijk niet zo heel goed te geloven. Toch? Daarom is geloof zo mooi. Het kan de menselijke kleinheid en domheid helpen te verminderen.

          1. Aanvullend een filmpje waarin uitgelegd wordt hoe de zakenwereld in elkaar steekt en waar ook de godsdienst aan bod komt. Het lijkt erop dat er ongeveer 7000 mensen 7 miljard mensen onder de duim houdt. En die leiding lijkt niet erg aardig te zijn.
            https://www.youtube.com/watch?v=3qgaF3mNx6s&t=2739s

            (Zulke filmpjes zijn altijd onderwerp van evt. problemen op de details zoals ‘klopt het verhaal van de Kazaren bijvoorbeeld wel?’. Maar het geeft m.i. een leuke Nederlands gesproken redelijk goede uitleg over de geschiedenis van de wereld van de laatste 150 jaar.)

            Waarschijnlijk komt het bewegen van Rome wel te maken met deze ontwikkelingen?

              1. De “Ketel” is gekoppeld aan Jupiter/Zeus (Boogschutter 9e huis VUUR) en de “Mad hatters” (joden/kaken – “Loan sharks/bankiers” ook bekend als het demonische RODE schild/Rothschilds).

                Cauldron (een heksenapparaat).

                Er zijn veel passages in Gods Heilig Woord waarin sprake is van “ketels”…

                Jeremia 1:13

                Het woord van de HEER kwam voor de tweede keer tot mij: “Wat zie je?” Ik zei: “Ik zie een kokende ketel; en hij kantelt weg van het noorden.”

                Zie hier meer:

                https://sarata.com/bible/web/verses.about/caldron.html

                Met de goyimvrijmetselaars zal tezijnertijd korte metten worden gemaakt als ze niet meer nodig zijn en de rest van het goyim dat dan nog leeft kan zich opmaken voor een ongekende tirannie via de centrale bankiers en ander gespuis.

                Ik heb het gekeken AntiSoof

                Uw kent ook het filmpje van de Nederlandse bankier die aan rituelen moest meedoen waar kinderen werden geofferd

                https://youtu.be/hWSKRA3FZBA?si=oRsl052QxI280yI5

                1776 ontstaan geschiedenis woord ook besproken Illuminatie

                De eerste aankondiging van Operation Warp Speed was op 29.04.2020 (2 + 9 = 11) en op het logo zit 666 verborgen (verwijst naar Openbaringen 13:18) en dertien sterren. De 13 sterren verwijzen naar de 13 bloedlijnfamilies, komt op het een dollarbiljet voor als ‘voetstappen’ & verwijzen naar de 13 staten die vanaf 04.07.1776 (4 + 7 = 11) de VS gingen vormen:
                https://br.ifunny.co/picture/antahkarana-mind-control-operation-warp-speed-logo-666-as-above-xkPuomfZA

                Op 1 mei 1776 was Weishaupt klaar met zijn taak. Het plan was de uiteindelijke vernietiging van alle regeringen en religies.

                  1. Dit filmpje zou je nooit zien op tv

                    Hij had het ook over de Titanic

                    https://youtu.be/qiOMCRCmsxs?si=H0OHrnpez_Q8Tnnf

                    De Titan was een mini-duikboot van het bedrijf OceanGate. Het vaartuig kwam in juni 2023 wereldwijd in het nieuws toen het verdween tijdens een excursie naar het wrak van de Titanic. Naderhand bleek dat de Titan was geïmplodeerd, waarbij alle vijf inzittenden waren omgekomen.

                    Kijk naar de nummers EN AFMETINGEN 666

                    1. Dank je erg voor deze zinvolle bijdragen, heer vissers.
                      En ja, ‘ze’ vinden het leuk om hun reuksporen achter te laten in de vorm van getallen. Zo geven ze te kennen hoe goed ze wel niet zijn. Net als dieren, laten ze zo hun plasje achter en ze voelen zich heel wijs, zo met de getallensymboliek. (Dat krijg je vast door al dat geld tellen, dat gevoel voor getallen.)
                      De maffia maakt zélf de situatie en weet dus welke getallen daar bij horen. Later lijkt het dan tovenarij, maar het is allemaal bedacht. Er is niks mystieks aan en heeft niks met iets ‘hogers’ te maken, ook al denken veel mensen van wel. Ze zijn soms nu eenmaal goed in wiskunde en zo.

                      Tja, de wereld aan de top is rot, beste. En aan die rot moet iets gedaan worden, dat lijkt mij wel. En daar is een iedereen bij nodig. Maar weet je; de mensen vinden zichzelf vaak te belangrijk om wérkelijk een vuist te maken. Het egoïsme zit te diep en daarom komen schoften vaak weg met hun misdaden. Gewone mensen zijn vaak erg onwetend en zitten in hun eigen kleine wereldje. Die geloven het liefst de staat en de televisie en het internet en weigeren zelf kritisch na te denken. Maar ja, zo is de natuur. We hoeven niet allemaal uit te blinken in talenten. Luiheid is ook fijn.

  7. “Toch lijkt de haat almaar verder te groeien tot een allergie voor alles wat zelfs naar het Christendom ruikt. Ik vind deze ontwikkeling persoonlijk zeer verontrustend. De stap naar openlijke vervolging lijkt niet ver meer weg. En daarmee bedoel ik uiteraard geen repressie in Sovjet stijl, maar een volledige uitsluiting van de Christelijke leer en haar volgelingen uit het openbare leven, de media, het onderwijs, en mogelijk zelfs uit de openbare financiering. Op dat moment, zal de Kerk echt de armoede kennen van een Franciscus van Assisi.”

    Franciscus van Assisi was de enige heilige tegen wie Christus Zei: Herstel Mijn Kerk! Echt armoede is nooit afbreuk van Echte Christendom, Netzo min woestijn waar de Israëlieten 40 jaar verbleven afbreuk was van Echte Messianisme!
    Echt arme doet alle franjes en tierelantijnen en dwalingen verdorren! Net zoals het sterfbed doet!

  8. God spreekt van het licht van de maan als van ‘haar licht’. Ezechiël 32: 7 En als Ik u zal uitblussen, zal Ik de hemel bedekken, en zijn sterren zwart maken

    Ook Psalm 8 spreekt erover. “Als ik Uw hemel aanzie, het werk van Uw vingers, de maan en de sterren, die Gij bereid hebt …” (vs. 4

    De sterren, zo ervaart de bijbelse mens, zijn er om de tijden te bepalen en te markeren. Zij verlichten samen met de maan de aarde bij nacht (Gen. 1:14-19).

    9 oktober het gaat beginnen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vier ruiters

    Ik ga niet alles voorkauwen ,,,zoek het maar uit !

    https://youtu.be/WEPU8IbIC7E?si=agyBnB4YXzQc07qv

    Openbaring in de sterren op 9 oktober 2024

    https://youtu.be/tXR33QVwEw0?si=FKnoa3g6IK1_Vofn

    Ik heet Johannes pas op

  9. Film

    Wereldoorlog III (Perzisch: جنگ جهانی سوم, geromaniseerd: Jang-e jahāni-e sevvom) is een Iraniër uit 2022 thriller drama film mede geschreven, geregisseerd, geproduceerd en bewerkt door Houman Seyyedi.

    Uit gegeven op Op 11 mei 2021

    Tot woensdag oktober 2 —2024

    108 weken plus een dag

    181

    181 RAKETTEN

    Ze laten in films zien wat er in de toekomst gebeurt

    je denkt toch niet dat ze echt ruzie hebben he

    1. Edwin,
      met dieren praten is niet zozeer een een zaak van woorden maar van juiste daden. Dieren voelen waar je aan toe bent. Je moet daarom zelf bereid zijn hen aan te voelen, hoe kleinzielig het ook mag lijken, dan krijg je contact. Daarom moet je eerst hun gedrag, hun handelingen, trachten te begrijpen. Als je dat eenmaal doorhebt leef je al een beetje met hen mee en daar begint het ‘gesprek’.
      Om hen zover te krijgen moet je als het ware ‘niet bestaan’ want als je er zeer nadrukkelijk ‘bestaat’ vliegen ze onmiddellijk weg. Je moet zelf een heel klein diertje zijn en je mag hen nooit viseren. Je moet innerlijk op hun golflengte trachten af te stemmen.
      De heilige Franciscus kon nog veel meer dan alleen heel precies in je ziel kijken. Hij kon zich perfect op je afstemmen zodanig dat hij kon induceren.
      Ook duivels kunnen induceren en er zijn altijd veel duivels omheen ons. Zij zien en voelen je verlangens en haken daar op in. Vervolgens induceren zij je eigen verlangens met grotere kracht zodat je neigt te doen wat zij toch al in je aanvoelden, maar dan in grotere mate dan je zelf eerst deed.
      Met dieren kan je dat als zeer ‘kleine’ mens eveneens doen. Des te ‘kleiner’ je kan zijn des te machtiger je kan worden in hen. Omdat we duivels meestal enorm onderschatten krijgen zij macht over de mens.
      Des te kleinere Franciscaan de heilige Franciscus was des te groter was hij.
      Doorgaans begrijpen vrouwen dit beter dan mannen.

      Helaas zijn veel gemoderniseerde Franciscanen kleine duiveltjes geworden, o.a. met de steun van Vat2 en de Bergoglianen.
      De heilige Franciscus zou dringend moeten terugkomen.

      1. eric,

        Wat heb je dat mooi geschreven. (Behalve dat van die duivels, van zulken zwijg ik liever, als je begrijpt wat ik bedoel. )
        Zelf heb ik ook wel sterke banden met de dieren, meen ik. Of zij met mij, dat kan ook. Het is zoals je zegt: “Je moet daarom zelf bereid zijn hen aan te voelen, hoe kleinzielig het ook mag lijken, dan krijg je contact.”.
        Met mijn kat ging ik wandelen, althans, hij wandelde met mij, leek het wel. Hij vroeg dus om te gaan wandelen. Dan liep hij voor me uit, ging stil zitten en keer achterom of ik er al aankwam. Je zag aan zijn huppelen en vooral aan zijn staart hoe hij zich vermaakte. Hij legde ook eten voor mijn deur, mollen, muizen. Op een dag liet zijn jaloezie op een vriendin blijken door een naar reukspoor te zetten toen hij merkte dat hij tweede geworden was. Nooit eerder had hij zulk gedrag vertoond, hoogstens toen hij nog erg jong was. Eens kwam mijn kat mij roepen. Zijn zus was al een paar dagen zoek. Hij kwam al mauwend naar mij toe en ‘vroeg’ op die wijze om met hem mee te gaan. Hij bracht mij naar in aanbouw zijnde woningen en liep voorop naar boven in zo een huis. Daar, helemaal boven, zag ik zijn verloren zus. Wat een wonder, is het niet?
        Aan (‘mijn’) de mieren vroeg ik om niet binnen te komen. Ze zijn nooit binnen geweest, maar zaten wél onder de mat in voor de tuindeur in de aarde. Daar hadden zijn hun woning.

        Ik heb een kleine opdonder van een vogel gehad, hij heette Suka. (Dat betekent boodschapper) en het was een parkietje. We hebben ongelofelijke lol gehad samen. s’ Morgens zat hij als eerste op mijn brillenpoot en maakte mijn ogen schoon van de slaap. We speelden kiekeboe en nog meer spelletjes. Het was een heerlijk ongelofelijk lief dier. Eerlijk, zo een lief vogeltje is zó een geschenk als je het leert kennen.

        Man, ik houd ook zó van de natuur! Ik houd zelfs van een vlieg die mij soms komt kriebelen. Als je het zo ziet, dan is het alles wonderlijk. Het lijkt er bijna op dat zo een vlieg ook een zieltje heeft.
        Ik kan het ook niet uitstaan als mensen de dieren kwellen en dat ze zich zo verheven denken boven de natuur. Triest vind ik dat. Men denkt dat de natuur buiten is, maar ze vergeten dat ze zelf natuur zijn. Gebouwd uit stof van de aarde. Wel bezield, maar ook natuur, denk ik.

        Domme materialisten missen volgens mij de helft van het leven; het geestelijke leven, dat ook in de natuur is. Zonde hoor. Maar ja. Ik hoop dat je mijn gekeuvel niet hinderlijk vindt.

        Groet.
        Franciscus.

        1. Aanvullend:
          Wat ik er wel bij moet zeggen eric, anders zou je kunnen denken dat ik je maar plaag,
          die laatste naam is weliswaar wel als grapje bedoeld, maar het is wel één van mijn doopnamen. Vandaar dat ik niet écht jok.

  10. Niets nieuws onder de zon. Wordt als sinds Vat II verkondigt, behalve door diegene die zich ‘boven’ Vat II zetten en van God de opdracht gekregen hebben om zoveel mogelijk pausen te verketteren.

    1. Alleen de modernisten plaatsen zich trots ‘boven’ Vat2.
      Slechts vijf procent kan zich nog Katholiek noemen met de rechterhand op het hart en zij moeten lijdzaam aanzien hoe alles vernield wordt en bidden voor het behoud van hun kinderen die tegenwoordig in de scholen volledig dreigen verknoeid te worden.

      1. @Eric

        die van voor Vat II zetten zich al eeuwen boven De Echte Christus want men heeft Vol-Profetie de deur gewezen en op slot gegooid Zie De These van Thomas van Aquino: Na de dood van de laatste apostel is de openbaring van Christus afgesloten…..!! Die van Vat II en er na hebben de deur naar Vol-Profetie Op Een Kier Gezet! Hetgeen een doorn in het oog is van die blinde orthodoxen van voor en na Vat II!

        1. Nee Henk, dit moest vroeg of laat gebeuren en omdat het zeer laat gebeurt is het allemaal des te erger. Napoleon, de koningin van Engeland, Hitler, enzovoort kan men zien als voorlopers van de antichrist maar het was nog veel te vroeg om de hele wereld in hun macht te krijgen. Vandaag staat niets meer in de weg, alle mogelijke ‘wonder’-middelen zijn beschikbaar zoals onbeperkte energie en technologie en onvoorstelbaar spionerende communicatiemiddelen. Ze proberen ons zelfs wijs te maken dat zij beschikken over software die gedachten kan lezen. Maar God behoudt zich in alle tijden een Rest en de vijanden zullen het geweten hebben wanneer het te laat is voor hen.

          En begin nu maar weer een hele lange bladzijde vol te schrijven dat niemand zal lezen.

          1. @Eric

            Waarom zou ik lang schrijven? Ik Schrijf Zolang Het Nodig is!

            God Houdt Van iedere mens En Probeert die Te Redden Voor Het Te Laat Is! En is het Niet Goed Schiks, Dan Moge Het zijn Door diens eigen kwaadschiks!

            Het rare met u is dat u de Zonde tegen De H.Geest Niet Kent, Want Zou U Kennen, Dan Zou u Weten Tot Hoever God Gaat Met Redden En Wanneer een mens Echt Onherstelbaar Verloren Is!

            Maar nee u zit liever op kromme websites En in uw eigen hersenspinsel met uw eigen rest kerk ipv Echte Vol-Profetie Te Zoeken!

  11. Inderdaad is er een tijd voor dit en een tijd voor dat. Er is dus een tijd voor alles, daar kunnen wij, mensen, het mee doen. Niemand kan de tijd veranderen, niet versnellen en ook niet vertragen, lijkt mij. Daarom denk ik dat we daar vrede moeten hebben met de tijd, alles gaat zoals het moet gaan, meen ik.
    Alles heeft zijn tijd.
    Een tijd om te zaaien en een tijd om te oogsten,
    een tijd voor vreugde en een tijd voor verdriet,
    . . .
    Ikzelf vind het volgende liedje wel erg leuk wat dat betreft:
    (The Byrds Turn! Turn!)
    https://www.youtube.com/watch?v=nA2IYnGRYac

    1. @AntiSoof

      Zou u De Wet en De Profeten Kennen Zou u Over Tijd En de Mens Diens Mogelijkheden Kennen TAV De Tijd! Waar Die Wel kan Veranderen En Waar Niet

      1. Dank je voor je opmerking, Henk.
        Ik begin van je te begrijpen dat onze werken de tijd (zouden?) kunnen beïnvloeden. De tijd totdat de maat vol is. Oog om oog, tand voor tand, staat er geschreven. Ja, ik begin de ‘afrekening’ te begrijpen. Het klinkt nogal logisch.

        Maar, tóch houd ik ook rekening wat de leiders van de Kerk er over zeggen (of er niet over zeggen). Want wij zijn toch niet zoveel wijzer en meer geïnformeerd dan de mensen wiens vak het is, denk ik wel eens. Althans ik maak veel denkfouten en doe veel gokwerk, en het (religie/Bijbelkennis, etc.) is mijn vak immers niet. Hoe kan een amateur nu wérkelijk wijs uit al die geschriften?

        (Ik zeg dit niet als excuus of zo, maar probeer wél reëel te zijn. Snap je? We doen ons best, en meer kunnen we niet doen, zoiets.)

        1. En ja, Henk:
          (1 Cor:14):

          1 Jaag de liefde na en streef naar de geestelijke gaven, en vooral daarnaar dat u mag profeteren.
          . . .
          19 In de gemeente echter wil ik liever vijf woorden spreken met mijn verstand, om ook anderen te onderwijzen, dan tienduizend woorden in een andere taal.
          20 Broeders, word geen kinderen in uw denken, maar wees kinderlijk in de slechtheid, en word in uw denken volwassen.
          21 In de wet staat geschreven: Door mensen die een andere taal spreken, en door andere lippen zal Ik spreken tot dit volk, en ook dan zullen zij niet naar Mij luisteren, zegt de Heere.
          22 Zo zijn de andere talen dus tot een teken, niet voor hen die geloven, maar voor de ongelovigen, en zo is de profetie niet voor de ongelovigen, maar voor hen die geloven.

          (Een intelligent en wijs profeet is er voor de gelovigen. (soof))

          23 Als nu de hele gemeente samen zou komen, en allen spraken in andere talen, en er kwamen niet-ingewijden of ongelovigen binnen, zouden zij dan niet zeggen dat u buiten zinnen bent?
          24 Maar als allen zouden profeteren, en er kwam een ongelovige of niet-ingewijde binnen, dan zou die door allen overtuigd en door allen beoordeeld worden.
          25 En zo worden de verborgen dingen van zijn hart openbaar, en zo zal hij zich met het gezicht ter aarde werpen en God aanbidden, en verkondigen dat God werkelijk in uw midden is.
          . . .
          29 En laten twee of drie profeten spreken, en laten de anderen het beoordelen.
          30 En als aan een ander die daar zit, iets geopenbaard wordt, laat dan de eerste zwijgen.
          32 En de geesten van de profeten zijn aan de profeten zelf onderworpen.
          33 Want God is geen God van wanorde, maar van vrede, zoals in alle gemeenten van de heiligen.
          . . .
          37 Als iemand denkt dat hij een profeet is of een geestelijk mens, laat hij dan erkennen dat wat ik u schrijf geboden van de Heere zijn.
          38 Maar als iemand onwetend wil zijn, laat hij onwetend zijn.
          39 Daarom, broeders, streef ernaar om te profeteren, en verhinder het spreken in andere talen niet.
          40 Laat alle dingen op een gepaste wijze en in goede orde gebeuren.

          Als iemand denkt dat hij een profeet is, dan krijgt hij in de Kerk spreekruimte, staat er. Dat lijkt mij ook wel. Maar, de woorden van de profeet moeten dan door anderen (zijn medeprofeten?) worden beoordeeld.
          Hé, precies zoals hier! (Grapje, maar tóch.)

          Het verstand gebruiken in de gemeente is met het verstand bidden en lofzingen, maar ook onderwijzen. “Broeders, word geen kinderen in uw denken, maar wees kinderlijk in de slechtheid, en word in uw denken volwassen.”! Heerlijk zo een wijs man!

          Ja. Het staat er inderdaad wel Henk. We zouden met velen profeet kunnen worden.

          1. Wat is dan profeteren eigenlijk?

            Het Nieuwtestamentische profeteren is het je met een bede openstellen voor Hem, en dan, wanneer je het antwoord hebt gekregen, dit in zo duidelijk mogelijk woorden eventueel aan je toehoorders mede te delen. Het profeteren is vooral bedoeld om de Liefde *met een hoofdletter* door te geven en zo o.a. op te bouwen, te helpen, te ondersteunen. Niet om iemand de les te lezen of onrust te zaaien. Profeteren is door de vervulde geest je medemens lief te hebben, daar waar het nodig is. Profeteren is de liefde te mogen doorgeven.

            Jezus zegt in Mattheus 7 over valse profeten:

            15 Maar wacht [u] van de valse profeten, dewelke in schaapsklederen tot u komen, maar van binnen zijn zij grijpende wolven. 16 Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Leest men ook een druif van doornen, of vijgen van distelen? 17 Alzo een ieder goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten. 18 Een goede boom kan geen kwade vruchten voortbrengen, noch een kwade boom goede vruchten voortbrengen. 19 Een ieder boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen. 20 Zo zult gij dan dezelve aan hun vruchten kennen. 21 Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is. 22 Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan? 23 En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt! 24 Een iegelijk dan, die deze Mijn woorden hoort en dezelve doet, dien zal Ik vergelijken bij een voorzichtig man, die zijn huis op een steenrots gebouwd heeft; 25 En er is slagregen nedergevallen, en de waterstromen zijn gekomen, en de winden hebben gewaaid, en zijn tegen hetzelve huis aangevallen, en het is niet gevallen, want het was op de steenrots gegrond. 26 En een iegelijk, die deze Mijn woorden hoort en dezelve niet doet, die zal bij een dwazen man vergeleken worden, die zijn huis op het zand gebouwd heeft; 27 En de slagregen is nedergevallen, en de waterstromen zijn gekomen, en de winden hebben gewaaid, en zijn tegen hetzelve huis aangeslagen, en het is gevallen, en zijn val was groot. 28 En het is geschied, als Jezus deze woorden geeindigd had, [dat] de scharen zich ontzetten over Zijn leer; 29 Want Hij leerde hen, als macht hebbende, en niet als de Schriftgeleerden.

            “16 Aan hun vruchten zult gij hen kennen.”. Dus als die ‘profeten’ narigheid of zo zaaien, ook al gebruiken ze mooie woorden en doen ze zogenaamd goede daden dan nog moeten we opletten op de uitkomst van hun woorden en/of daden. Dááraan herkent men de mens immers. Ons verstand goed blijven gebruiken dus. Ik denk aan zogenaamde filantropen en zogenaamde superrijke ‘preachers’. Maar ja.

        2. @AntiSoof

          Het probleem is dat we als kind geconditioneerd worden naar zoals onze leraren zijn: “eigen vlees bijt niet” en men niet wilt dat men wijzer wordt dan hun zelf.
          Je schrijft: “we doen ons best, en meer kunnen we niet doen…

          Een mens doet pas diens best als die met geheel lichaam, geest en ziel en al diens krachten heeft gedaan: Dat is de grens van leven en dood, alles er voor is trachten.

          Elk mens is een “profesional” in diens 7e kamer van diens ziel, het probleem is dat de wereld en blinde orthodoxe religieuzen een mens daar niet wilt hebben want zij kunnen daar niet komen vanwege hun te kort aan oprechte nederigheid en zij hun positie en macht bedreigd zien!

          Een kind moet de Hemel kunnen vinden en in wereldse wijsheid hebben zij “nul” en toch staat er geschreven:

          1 In diezelfde tijd richtten de leerlingen tot Jezus de vraag: “Wie is nu wel de grootste in het Rijk der hemelen?” 2 Hij riep een klein kind, zette het in hun midden en zei: 3 “Voorwaar, Ik zeg u: als gij niet opnieuw wordt als de kleine kinderen, zult gij het Rijk der Hemelen zeker niet binnengaan. 4 Wie dus zichzelf gering acht zoals dit kind is de grootste in het Rijk der hemelen.
          10Hoedt u er voor een van deze kleinen te minachten, want Ik zeg u: zij hebben engelen in de hemel en deze aanschouwen voortdurend het aangezicht van mijn Vader die in de hemel is. (Mat 18)

          25 Op zeker ogenblik nam Jezus weer het woord en sprak: “Ik prijs U, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat Gij deze dingen verborgen gehouden hebt voor wijzen en verstandigen, maar ze hebt geopenbaard aan kleinen(Mat 11)

          Gods Wijsheid is niet met veel studeren en passie te bereiken, Gods Wijsheid Vraagt Oprechte Nederigheid En Liefhebben! Die Is Niet te Veroveren Met geweld:

          6 Des te rijker is dan ook de genade die Hij ons geeft, volgens het woord van de Schrift: God weerstaat de hovaardigen, maar aan de nederigen geeft Hij genade. 7 Onderwerpt u dus aan God. Biedt weerstand aan de duivel en hij zal voor u vluchten. 8 Nadert tot God en Hij zal tot u naderen. Reinigt uw handen, zondaars; gij, wankelmoedigen, zuivert uw hart. 9 Erkent uw ellende, treurt en weent. Laat uw lachen in rouw en uw vreugde in droefheid verkeren. 10 Vernedert u voor de Heer en Hij zal u verheffen.(Jac 4)

          Genade betekent niet om niet(s), Genade is Loon Naar Werken DER LIEFDE Die Begint Met Oprechte Nederigheid En Inkeren! Een mens is niet waardeloos en nutteloos, dat zijn verkeerde vernederingen! Net als geschapen uit niet(s). Dat zijn kleineringen die stuk slaan.

          Ik zeg niet dat er geen wijze religieuzen zijn, ik zeg dat die wijze net als “armen” in de goot van de kerk te vinden zijn. Over het algemeen spreken zij weinig, ja, ja ik hoor de kritiek naar mij al als storm opkomen. Zij, die wijze religieuzen zijn “kieskeurig” en vinden ze juiste aarde dan zaaien ze en bewateren ze!
          dat ik “veel” schrijf/spreek is omdat ik zaai als de zaaier, zoals Christus Zaait: elk mens mot nooit kunnen zeggen: Had dan gezaaid, ik had het ten goede gebruikt…….Dat men niet kan zeggen: had ons toen gewaarschuwd wij hadden geluisterd…
          Ik vindt elke mens de moeite waard, Ook Derks! Zeker mijn woorden lijken hard, ze zijn hart, want verplaats je in een ander diens leven en zoals die verwekt en geleerd is, zou je dan anders zijn geworden?? Zo Is Het met Derks! En Toch Ook Heeft Die een vrije wil en keuze, Hij Kan Veranderen……

          1. Dank je zeer voor deze reactie, Henk.

            “Elk mens is een “profesional” in diens 7e kamer van diens ziel, het probleem is dat de wereld en blinde orthodoxe religieuzen een mens daar niet wilt hebben want zij kunnen daar niet komen vanwege hun te kort aan oprechte nederigheid en zij hun positie en macht bedreigd zien!”

            In het boek van Theresia van Avila staat werkelijk mooi omschreven hoe in de diepste diepte stilte van de ziel -de 7e kamer- in diepe contemplatie de visio beatifica “beschouwd zou kunnen worden”.
            Maar om nu iedereen een “professional” te noemen…? Er gaat, dacht ik, wel wérken en wérken en . . . aan vooraf. Je bedoelt misschien dat ieder mens heeft het recht of om . . . , zo iets? (Het lijkt wellicht wat ‘bot’ zoals ik het weergeef, maar ik doe mijn best.)

            1. Aanvulling:

              “. . . het probleem is dat de wereld en blinde orthodoxe religieuzen een mens daar niet wilt hebben want zij kunnen daar niet komen vanwege hun te kort aan oprechte nederigheid en zij hun positie en macht bedreigd zien!”.

              Hier moet ik heel goed over nadenken, Henk. Ik snap je wel, maar of het zo hard/erg is, als je schrijft? Oprechte nederigheid is iets heiligs, Henk. Ach, wie de liefde niet heeft, zegt Paulus en daar ben ik mee eens, die kan nóg zoveel hebben, het ware als niets.

              1. @AntiSoof,
                U ziet, dat er ’n probleem is. Het ware probleem = @Henk Gadellaa.
                Hij heeft liegen (= ónbewust onwaarheden vertellen) + zeer welbewuste onwaarheden vertellen op zijn menu staan.
                Zie hiertoe vooral op deze site het onderwerp: Hoe luxe-meningen de samenleving ondermijnen.

Regels voor reacties:
1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan.
2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd.
3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. Registreren kan hier.
4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Doe mee met de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.