Alarm voor de Kerk in Oekraïene

April 2023 (trouw.nl). 
Kort voor orthodox Pasen is in Lviv een kerk met een bulldozer verwoest. De sloop maakt deel uit van een Oekraïne-brede campagne tegen de Moskou-orthodoxe kerk, een van de twee grote denominaties in het land. Dus bouwden ze tien meter verderop een kleine houten noodkerk, waarin zo’n tweehonderd mensen kerkten. Illegaal gebouwd, zo oordeelde de gemeenteraad; de kerk moest gesloopt.
‘De historie van het Moskou-patriarchaat in onze stad is beëindigd’, schreef de burgemeester de volgende dag triomfantelijk op zijn persoonlijke website. Zo hintte hij erop dat de verwoesting deel uitmaakt van de Oekraïne-brede campagne tegen de Moskou-orthodoxe kerk, die vanouds sterke banden met Rusland heeft.



13 Augustus 2024 (Lifesitenews).

Lifesitenews lijkt erg karig met nieuws over Oekraïne. Misschien omdat velerlei politieke spanningen het moeilijk maken vrijuit te spreken . . . ?



20 Augustus 2024 (trouw.nl). 
Het parlement van Oekraïne heeft dinsdag een wet goedgekeurd die het mogelijk maakt om de Russische-orthodoxe kerk in het land te verbieden. De wet moet nog worden getekend door president Volodymyr Zelensky, maar dat lijkt een formaliteit.

De Russisch-orthodoxe kerk wordt in Kyiv verdacht van ophitsing tegen Oekraïne en van spionage.

Oekraïne heeft ook een orthodoxe kerk, maar die is trouw aan een andere patriarch. De Russisch-orthodoxen bidden in hun dienst voor patriarch Kirill, maar de Oekraïense orthodoxe kerk richt haar gebeden tot de patriarch van Constantinopel. Na de Russische inval in het land verbrak de Oekraïense tak alle banden met de Russische variant.



Christendom werd na de val van het ijzeren gordijn toegelaten in streng beperkte mate als schijngodsdienst in Rusland en China maar totaal verboden in Noord Korea. Socialisme en communisme zegevieren vandaag wereldwijd en beschuldigen Christenen van fascisme, zoals ook de Amerikaanse J.Biden, Kamala Harris, Obama (verdoken) en hun ‘Democraten’ blijven doen!

Wrijvingen tussen Oost- en West Europa zijn nooit weggeweest en dat wordt ook vertaald in diverse kerken.
Heden kan iedereen op het internet volgen hoe het goddeloze Zionisme de wereld trachtte te veroveren en daar nog steeds koppig mee doorgaat.
De eerste opstand ca.70 n.C. van goddeloze Joden tegen de Romeinen bracht hen geen baat, evenmin de tweede opstand Ca. 132 n.C. Bar Kochba als goddeloze ‘Messias’ slaagde gedeeltelijk in zijn opzet voor een korte tijd. Delen van Judea waren onafhankelijk totdat twaalf Romeinse legioenen het land binnenvielen en de opstand neer sloegen. Daarna werd het Joden op straffe van de dood verboden om in Jeruzalem te komen. (zie wikipedia)

Het communisme groeide uit de socialistische beweging van de 18de eeuwse Franse Revolutie en werd in Rusland als het ware uit de geschriften van Marx losgelaten door Zionisten Lenin, Trotsky en hun altijd gewapende handlangers door het christelijk gezin van de Tsaar te vermoorden, slechts maanden na de voorzegging door Maria in Fatima. 
Het is onontkoombaar duidelijk dat Zionisten er geen graten in zien zich desondanks als godsdienstig voor te stellen. Hoe ver dat gaat kan door iedereen gezien worden in Jeruzalem waar men reeds sedert enkele jaren niet slechts alle bouwmaterialen heeft klaarliggen voor snelle bouw van de derde tempel, maar ook een volledige valse priesterklasse heeft opgezet en de kweek van rode stieren om te offeren in schijnvertoningen.

Het wachten is nog enkel op de Messias, hun Messias! Ondanks Jezus Christus duidelijk maakte dat Hij niet meer op aarde zal komen als lichamelijke mens.


Vermits zij in de tweede eeuw al zelf een valse Messias op touw zetten mogen we in onze tijd uitkijken naar een nieuwe valse Messias, uiteraard onder valse voorwaarden.

Het kan dan ook geen toeval zijn dat Zelensky, niet een godsdienstige Jood maar wel een goddeloze Zionist, een Pan-Oekraïense Raad van Kerken opdracht gaf om de UOC (patriarchaat Moskou) op te doeken en de resten onder het patriarchaat van Constantinopel onder te brengen. Voorzitter van die raad is de . . . centrale rabbi van Kiyiv.
Jonathan Markovitch is de chief rabbi van Kyiv.

Awards
Order of Merit of the III degree for significant personal contribution to state building, socio-economic, scientific and technical, cultural and educational development of Ukraine, significant labor achievements and high professionalism.

Rabbi Markovitch was awarded the title of diploma of the European Parliament. He is revered by the European Union and received an honorary award for 2018 from the Ukrainian Bar Association.

Verdere literatuur :
https://orthochristian.com/162856.html
https://forward.com/news/483355/chief-rabbi-ukraine-yaakov-bleich-moshe-azman/


Een verschil met de tweede opstand van Christus’ vijandige Joden in 132-136 is het ontbreken van twaalf Romeinse legioenen om orde op zaken te stellen. Iets dergelijks zal voorlopig niet gebeuren. Dit kan slechts betekenen dat de duivelse machten op aarde nog meer terrein zullen winnen. Maar Poetin zou een einde kunnen maken aan de treurige Zionistische komedie in Oost Europa ook al hij is niet waarachtig godsdienstig maar hij kan zich wel als schijnchristen laten gelden. Misschien komt dat dan een beetje overeen met de twaalf Romeinse legioenen, echter wel buiten Jeruzalem. Men kan echter moeilijk geloven dat Poetin daardoor geloofwaardig zou worden.

 

 

 

Auteur:Hypoliet

36 commentaren op “Alarm voor de Kerk in Oekraïene

  1. Dus het verhaal wordt ingewikkelder, laten we het over Zelensky hebben, zullen we?? Ik heb een paar vragen, waarom draagt ​​Zelensky zoveel groen?? Zittend op een groene stoel, met twee groene kandelaars voor zich, met een groen t-shirt met het nazi-ijzeren kruis erop dat er precies zo uitziet als het kruis van de Tempeliers! Wat een gezicht!!

    Tempelierskruis/nazikruis/vaticaankruis/kruis van de ridders van Malta etc.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Cross

    https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=templar+cross&iax=images&ia=images
    https://www.independent.co.uk/news/world/europe/zelensky-green-tshirt-ukraine-president-b2040590.html

    DE VIERDE RUITERMAN VAN DE APOCALYPSE RIJDT OP EEN GROEN PAARD (CHLOROS) – WAT KRIJG JE ALS JE BLAUW EN GEEL MENGT?

    En er zijn zoveel organisaties die verbonden zijn aan dit kruis waar ik eerder over heb geschreven! Doe je eigen onderzoek!

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10588085/Defiant-Zelensky-posts-video-strolling-Presidential-Palace.html

    Ook betekent zijn naam Groen!!

    “Zelensky Zelensky is een Slavische mannelijke achternaam. De Poolse versie is Żeleński (mannelijk) of Żeleńska (vrouwelijk). De Russische versie (Russisch: Зеленский) is geromaniseerd Zelenski, Zelenskii, Zelenskiy of Zelensky, en is afkomstig van het toponiem Zelyonoe, wat “groen” betekent; de vrouwelijke tegenhanger is Zelenskaya of Zelenskaia.”

    “Onder gekakel van de verzamelde Oekraïense parlementariërs hield Rabinovich een flamboyante tirade, bestaande uit een deel pathos, een deel nostalgische Sovjet-verzetsretoriek en twee delen slapstickcomedy:

    Vandaag heeft het gezicht van het fascisme in ons land zijn ware kleur getoond: Groen! Onze vaders en grootvaders hebben in hun eigen tijd het fascisme gestopt! Nu zijn wij, hun nakomelingen, degenen die hetzelfde zullen doen! Wij zullen zegevieren! Geen Pasaran! Het fascisme zal niet voorbijgaan!

    Rabinovichs verwijzing naar de kleur groen is een woordspeling op Zelensky’s naam, die geworteld is in zeleny, het Russische en Oekraïense woord voor groen.

    Op dat moment begon Rabinovich wild te gebaren in de richting van de verzamelde Oekraïense parlementariërs en hen theatraal te bedreigen: “En jullie zullen allemaal sterven! Jullie zijn de duivel! Fascistische duivels!””

    https://www.tabletmag.com/sections/news/articles/ukraine-sanctions-tv-channels

    “Zeleny of Zelenyi (in het Tsjechisch: Zelený of Oekraïens: Зелений, wat “groen” betekent) is een achternaam. Het Russischtalige equivalent is Zelyony.”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Zeleny

    En waarom staat hij ’s nachts in Kiev met een t-shirt of een dun groen jasje aan, als het koud is in de min? En komt er geen koude adem uit zijn mond? Hij heeft ook een zonnebrand?? Groene schermen zijn geweldig, toch?? LMAO! Laten we in ieder geval eens kijken naar het hele “Groene” gedoe, zullen we?? We hebben ook alle programmering van de blauwe en gele kleuren van Oekraïne, wat GROEN maakt!!

    Ik heb het al eerder gehad over het bleekgroene paard uit Openbaring, het 4e zegel, er waren tekenen van 11/11/21 dat dit eraan kwam!! Hier is de post

    Openbaring 6:7-8 ESV

    Toen hij het vierde zegel opende, hoorde ik de stem van het vierde levende wezen zeggen: “Kom!” 8 En ik zag, en zie, een vaal paard! En de naam van zijn berijder was Dood, en Hades volgde hem. En hun werd macht gegeven over een vierde deel van de aarde, om te doden met het zwaard en met hongersnood en met de pest en door de wilde dieren van de aarde.

    Als we de strongs concordantie voor bleek opzoeken, krijgen we “Chlóros” G5515 wat bleekgroen betekent.

    https://biblehub.com/greek/5515.htm

    Dus wordt het 4e zegel geopend?? Nou, we hebben zoveel toevalligheden dat het moeilijk is om het niet te zien!! Maar is dit het handboek van Satan of van God?? Want vergeet niet dat Satan probeert te verbergen wat God doet door ons te misleiden met zijn onzin!! Ook iets anders dat mijn aandacht trok was het symbool van Oekraïne dat erg op Anubis lijkt, de Egyptische god van de doden en de onderwereld of Hades!! De ruiter op het vale paard heet “dood” en Hades volgt hem!!

    Osiris groen
    Osiris was ook groen en Anubis betekent “koninklijk kind” en hij was de zoon van Ra, de zonnegod!!

    Anubis hielp Isis ook met het balsemen van Osiris’ lichaam en ze gaf hem Osiris’ organen!!

    “In de Osiris-mythe hielp Anubis Isis met het balsemen van Osiris. Toen de Osiris-mythe ontstond, werd er gezegd dat nadat Osiris door Set was gedood, Osiris’ organen aan Anubis werden gegeven als een geschenk. Met deze connectie werd Anubis de beschermgod van de balsemers; tijdens de rituelen van mummificatie tonen illustraties uit het Dodenboek vaak een priester met een wolvenmasker die de rechtopstaande mummie ondersteunt.”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Anubis

    “Osiris (/oʊˈsaɪrɪs/, van Egyptisch wsjr, Koptisch ⲟⲩⲥⲓⲣⲉ) is de god van vruchtbaarheid, landbouw, het hiernamaals, de doden, wederopstanding, leven en vegetatie in de oude Egyptische religie. Hij werd klassiek afgebeeld als een godheid met een groene huid en een baard van een farao, gedeeltelijk gewikkeld in mummies bij de benen, met een kenmerkende atef-kroon en een symbolische kromstaf en dorsvlegel in zijn hand. Hij was een van de eersten die werd geassocieerd met de mummiewikkel. Toen zijn broer, Set, hem in stukken sneed nadat hij hem had gedood, vond Isis, zijn vrouw, alle stukken en wikkelde zijn lichaam in, waardoor hij weer tot leven kon komen. Osiris werd soms beschouwd als de oudste zoon van de aardgod Geb en de hemelgodin Nut, en als broer en echtgenoot van Isis, waarbij Horus werd beschouwd als zijn postuum verwekte zoon. In het Oude Rijk (2686 – 2181 v.Chr.) werd de farao beschouwd als een zoon van de zonnegod Ra die, na zijn dood, opsteeg om zich bij Ra in de hemel te voegen. Met de verspreiding van de Osiris-cultus vond er echter een verandering in overtuigingen plaats. Hij werd ook geassocieerd met het epitheton Khenti-Amentiu, wat “Voornaamste van de westerlingen” betekent, een verwijzing naar zijn koningschap in het land van de doden. Door syncretisme met Iah is hij ook een god van de maan.

    Osiris was de rechter van de doden en de onderwereld, en het agentschap dat al het leven verleende, inclusief ontkiemende vegetatie en de vruchtbare overstroming van de rivier de Nijl. Hij werd beschreven als “Hij die permanent goedaardig en jeugdig is en de “Heer van de stilte”. De koningen van Egypte werden geassocieerd met Osiris in de dood – omdat Osiris uit de dood opstond, zouden ze in eenheid met hem zijn en het eeuwige leven erven door een proces van imitatieve magie.

    Door de hoop op nieuw leven na de dood, begon Osiris geassocieerd te worden met de cycli die in de natuur werden waargenomen, met name de vegetatie en de jaarlijkse overstroming van de Nijl, door zijn banden met de heliacale opkomst van Orion en Sirius aan het begin van het nieuwe jaar. Osiris werd wijdverbreid aanbeden tot de ondergang van de oude Egyptische religie tijdens de opkomst van het christendom in het Romeinse Rijk.

    Sommige Egyptologen geloven dat Osiris een voormalige levende heerser kan zijn geweest – mogelijk een herder die leefde in de predynastieke tijd (5500-3100 v.Chr.) in de Nijldelta, wiens gunstige heerschappij ertoe leidde dat hij werd vereerd als een god. De uitrusting van de herder, de kromstaf en de dorsvlegel – ooit insignes van de Deltagod Anedjti, met wie Osiris werd geassocieerd – ondersteunen deze theorie.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Osiris

    Ik vind het geweldig hoe ze het woord mythe gebruiken!! Lmao!! Nee, er zijn geen mythen over dit alles, alleen verborgen waarheid!! Vergeet niet dat al deze goden en godheden de gevallen engelen en hun nakomelingen zijn en dat ze allemaal oorlog tegen elkaar voerden, omdat het boek van Henoch ons vertelt dat God ze tegen elkaar opzette om tot de dood te vechten en hun vaders, de gevallen engelen, het te laten zien voordat ze in de put werden gebonden, tot het oordeel!! Ze werden 70 generaties gebonden, wat ik zou zeggen 70 x 70 = 4900 jaar zou zijn en dit zou vóór de zondvloed zijn, dus ze hadden in de laatste 70 jaar kunnen zijn vrijgelaten, want kijk eens naar toen de technologie echt van start ging en al deze neporganisaties werden opgericht, zoals mijn laatste bericht over dagen of jaren toen ik het had over 1947!! Al deze technologie is niets nieuws onder de zon, de gevallen engelen hebben de mens zoveel geleerd, daarom moest God de zondvloed brengen!!!! Omdat er nooit iets goeds uit voortkwam, het is altijd en zal altijd voor het kwaad worden gebruikt!! En er is veel bewijs dat ze deze demonen (lichaamloze geesten van de nakomelingen omdat ze niet naar de hemel of de hel kunnen gaan omdat God de hemel en de hel schiep en Hij hen niet schiep en dus zwerven ze over de aarde totdat God hen vernietigt!!) kanaliseren naar mensen via 5g en het internet. Weet je nog wat CERN schiep en wat doet Cern?? Portalen openen naar andere dimensies zoals Hades – de opening van de put in Openbaring 9!!

    Ook het woord “groen” wordt 36 keer genoemd in de Schrift in ESV en heel wat keren in verband met het aanbidden van andere goden!! Afgoderij!!

    Deuteronomium 12:2

    U zult zeker alle plaatsen vernietigen waar de volken die u zult verdrijven, hun goden dienden, op de hoge bergen en op de heuvels en onder elke groene boom.

    1 Koningen 14:23

    Want zij bouwden ook voor zichzelf hoogten en zuilen en Asjera’s op elke hoge heuvel en onder elke groene boom,

    2 Koningen 16:4

    En hij slachtte en offerde op de hoogten en op de heuvels en onder elke groene boom.

    2 Koningen 17:10

    Zij richtten voor zichzelf zuilen en Asjera’s op op elke hoge heuvel en onder elke groene boom,

    Asjera of Asjera de moedergodin https://en.wikipedia.org/wiki/Asherah

    2 Kronieken 28:4

    En hij slachtte en offerde op de hoogten en op de heuvels en onder elke groene boom.

    Spreuken 11:28

    Wie op zijn rijkdom vertrouwt, zal vallen, maar de rechtvaardige zal bloeien als een groen blad.

    Jesaja 57:5

    jij die van lust brandt tussen de eiken, onder elke groene boom, die je kinderen slacht in de dalen, onder de kloven van de rotsen?

    Jeremia 2:20

    “Want lang geleden heb Ik je juk gebroken en je banden gescheurd; maar jij zei: ‘Ik zal niet dienen.’ Ja, op elke hoge heuvel en onder elke groene boom boog je je neer als een hoer.

    Jeremia 3:6

    Het ontrouwe Israël geroepen tot bekering

    De Heer zei tegen mij in de dagen van koning Josia: “Heb je gezien wat zij deed, die ontrouwe, Israël, hoe zij op elke hoge heuvel en onder elke groene boom klom en daar hoererij pleegde?

    Jeremia 3:13

    Erken alleen uw schuld, dat u tegen de HEERE, uw God, in opstand bent gekomen en uw gunsten onder de vreemdelingen hebt verspreid onder elke groene boom, en dat u niet naar mijn stem hebt geluisterd, spreekt de HEERE.

    Jeremia 11:16

    De HEERE heeft u eens genoemd: ‘een groene olijfboom, mooi met goede vruchten.’ Maar met het gebulder van een zware storm zal Hij hem in brand steken, en zijn takken zullen verteren.

    Jeremia 17:2

    terwijl hun kinderen hun altaren en hun Asjerim gedenken, naast elke groene boom en op de hoge heuvels,

    Ezechiël 6:13

    En u zult weten dat Ik de HEERE ben, wanneer hun verslagenen zullen liggen tussen hun afgoden rondom hun altaren, op elke hoge heuvel, op alle bergtoppen, onder elke groene boom en onder elke bladerige eik, waar zij al hun afgoden een aangename geur offerden.

    Ezechiël 17:24

    En alle bomen des velds zullen weten, dat Ik de HEERE ben; Ik verlaag de hoge boom, en maak de lage boom hoog, verdroog de groene boom, en laat de dorre boom bloeien. Ik ben de HEERE; Ik heb gesproken, en Ik zal het doen.”

    Ezechiël 20:47

    Zeg tot het woud van de Negev: Hoor het woord des HEEREN: Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik zal een vuur in u aansteken, en het zal elke groene boom in u en elke dorre boom verteren. De vlammende vlam zal niet geblust worden, en alle gezichten van het zuiden tot het noorden zullen erdoor verschroeid worden.

    Openbaring 8:7

    En de eerste engel blies op zijn bazuin, en er kwam hagel en vuur, vermengd met bloed, en dit werd op de aarde geworpen. En een derde deel van de aarde verbrandde, en een derde deel van de bomen verbrandde, en al het groene gras verbrandde.

    Openbaring 9:4

    Hun werd verteld dat ze het gras van de aarde, of welke groene plant of welke boom dan ook, niet mochten beschadigen, maar alleen de mensen die niet het zegel van God op hun voorhoofd hadden.

    We hebben ook het hele “groene man”-gedoe dat ik eerder heb behandeld en dat symbool staat voor wedergeboorte, de geboorte van een nieuw ras!!

    “De Groene Man is een legendarisch wezen dat voornamelijk wordt geïnterpreteerd als een symbool van wedergeboorte, dat de cyclus van nieuwe groei vertegenwoordigt die elke lente plaatsvindt. De Groene Man wordt meestal afgebeeld in een beeldhouwwerk of andere voorstelling van een gezicht dat is gemaakt van, of volledig omgeven is door, bladeren.”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Green_Man

    Baal
    En dan hebben we Baal die veel op Osiris lijkt!!

    Symbolen: stier, cederboom

    Tijdens het Nieuwe Rijk, toen Egypte zijn rijk begon uit te breiden naar het Nabije Oosten, begonnen de Egyptenaren verschillende goden die in die regio leefden te aanbidden. Tot deze buitenlandse goden behoorden Qetesh, Reshep en Baal. Baal was een westelijke Semitische god van stormen en de lucht, wiens aanbidding in Egypte werd gevestigd door de 18e dynastie. In 1400 v.Chr. was hij een belangrijke god voor de Kanaänieten en werd hij in de Hebreeuwse Bijbel genoemd als een concurrent van God om de genegenheid van de Israëlieten. De Bijbel beschreef Baal als iemand die mensen doodde en at (Jeremia 19).

    Volgens de mythologie van het Nabije Oosten vernietigde Baal Yam, de god van de Grote Groene (de Middellandse Zee). Baal zelf werd later gedood door Mot, de Semitische god die de dood personifieerde. Baal’s zus en echtgenote, Anat, wekte hem weer tot leven. Anat was een krijgsgodin die de moord op Baäl wreekte door Mot met haar zwaard te splijten, zijn lichaam in het vuur te gooien, zijn botten te vermalen en de resten aan de vogels en dieren in de velden te voeren.

    Er werd ook gezegd dat Baäl en Anat gepaard hadden terwijl ze zich voordeden als een stier en een koe.

    Ondanks de duidelijke parallellen tussen Baäls moord en wederopstanding en Osiris’ moord en wederopstanding door zijn zus Isis, werd er door Baäls aanbidders in Egypte geen verband gelegd tussen de twee goden. Baäl werd in plaats daarvan vaak geïdentificeerd met Osiris’ moord, Seth. Seth en Baäl waren beide goden van stormen. In de verhalen over de Slag bij Kadesh werd farao Rameses II “Seth, groot van kracht, en Baäl zelf” genoemd.

    Baäl werd afgebeeld als een krachtige krijger met een gebogen, Syrische baard. Hij droeg een gehoornde helm en droeg verschillende wapens, waaronder een zwaard, een knots gemaakt van een cederboom of een bliksemschicht.

    http://www.egyptianmyths.net/baal.htm

    En we zouden allemaal moeten weten over de gouden stier die in de woestijn werd aanbeden, het gouden kalf!! Ook wordt ceder 14 keer genoemd in ESV.

    https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=cedar+tree&version=ESV
    En het is allemaal erg levend en wordt vandaag de dag aanbeden!!

    https://thebiblestop.wordpress.com/2012/01/10/baal-worship-is-alive-and-well-in-the-world/
    Dus wat erg interessante dingen hè?? Niets is wat het lijkt en ik zal hieronder wat erg interessante MSM-koppen van vandaag toevoegen met veel groen erin!!

    Zoek de levende God mensen, want de tijd dringt om gered te worden!! Ik heb zoveel oordelen om me heen zien spelen bij mensen met wie ik over de Bijbel en het zoeken naar God heb gesproken!! En deze oordelen waren zo ernstig dat ze tot de dood toe werden veroordeeld, waardoor ze geen andere keus hadden dan hun leven in Gods handen te leggen!! Wat eigenlijk goed voor ze is, want zoveel mensen hebben die kans niet gekregen!! Zoek eerst onze Vader en alles in je leven zal op zijn plaats vallen!!

    Liefde en zegeningen in de Vader, de Zoon en de Heilige Geest xxxxxxx

      1. kennis macht

        Kolossenzen 1: 9 – 11
        Dan zult u leven zoals het past tegenover de Heer, hem volkomen welgevallig. U zult vrucht dragen door al het goede dat u doet, uw kennis van God zal groeien en u zult door zijn luisterrijke macht de kracht ontvangen om alles vol te houden en alles te verdragen (Kol. 1: 9 – 11).

        Kees doet me altijd denken aan bedorven kaas .

  2. Grappig.
    De Rooms-katholieke gemeenschap rolt al jaren vechtend onder mekaar (fundamentalisten vs progressieven) over straat of ze al dan niet de huidige Paus willen/moeten erkennen.
    Maar terwijl maken de fundamentalisten zich zorgen over het feit dat de Oekraïense orthodoxen de schatrijke corrupte Russische patriarch Kirill niet meer willen steunen. Die man likt de hielen van Poetin en verdedigt en zegent de barbaarse inval in hun land.
    En wat de ‘voorzeggingen’ van Maria hiermee te maken hebben ontgaat mij volledig, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.

  3. Het gaat terug tot bij de Joodse tweedeling vanaf Jezus : christenen en opstandelingen.
    Tweemaal bemoeiden de Romeinen zich met de opstandelingen omdat die hoopten zich te kunnen bevrijden van de Romeinen zonder de hulp van God.

    Lange tijd was Jeruzalem niet meer toegankelijk voor Joden totdat de Zionisten het land in bezit namen en nu handelen zij doelbewust om de hele wereld te domineren zoals zeer duidelijk tot uiting kwam na de moord op de het gezin van de Tsaar in Rusland. Wie nu nog niet ziet dat het communisme overal aanwezig is moet ofwel van slechte wil zijn of stekeblind.

    Maria heeft tijdig zeer duidelijk gemaakt wat er op het spel staat. Dwaas is wie niet naar haar luistert. Door het grote zonnewonder, door vriend en vijand gezien en bevestigd, kan iedereen weten hoe de zaken staan. Wie dat ontkent bevindt zich aan de zijde van de vijand.
    Beter zeer goed nadenken voor het te laat is want Koning Jezus komt de Kerk herstellen.

    1. De afstand tussen (bij)geloof en realiteit wordt blijkbaar met de dag groter.
      Maar bon. Geen zorgen. Koning Jezus komt alles goedmaken.
      Fijne avond verder.

  4. https://www.otheo.be/nieuws/oekraine-verbiedt-russisch-orthodoxe-kerk

    Oekraïne verbiedt Russisch-orthodoxe Kerk
    President Zelenski verwelkomde de stemming in het parlement op 20 augustus: ‘Er is een wet aangenomen over onze spirituele onafhankelijkheid’.

    Antwoord:
    Een Joodse president van een Christelijk land en die president is Zionist en hij bepaalt een wereldse wet over een Christelijke kerk.
    Ik ben geen aanklager van gelovige Joden omdat zij wellicht sedert generaties leven onder een misleiding te vergelijken met gemoderniseerde Katholieken die evenmin in staat blijken in te schatten wat waarheid is. Nochtans is de waarheid voor iedereen vrij toegankelijk. De waarheid is nooit verborgen. Maar niemand, noch Christen noch gelovige Jood, hoeft ooit te luisteren naar een Zionist of een andere communist, ook niet naar Poetin of J.Biden en evenmin naar valse paus Bergoglio.

    1. @ Edwin,

      Disturbing TikTok’s That Deep Dive into the Secrets of the Apocalypse
      https://www.youtube.com/watch?v=ljhP2jjDnTM
      of
      https://youtu.be/ljhP2jjDnTM?si=PqH9AMm6wp7p4KFX

      vanaf 15:11
      >>> “Contacting Nostradamus living in the 1500s during hypnosis of a client.”

      Edwin, dat is schandalig en duivels.
      De ziel van een overledene oproepen is NIET MOGELIJK.
      Het is duivelswerk.

      Dergelijke dingen moeten geweerd worden op dit K.F.
      Dit is antichristelijk.
      Edwin, waar ben je mee bezig ?
      Wees diep beschaamd.

      Ik hoop dat de redactie dit verwijdert.

      1. @Eric

        geesten op roepen is onder bepaalde omstandigheden niet des duivel: Christus sprak met Mozes s en Elia op de Tabor, die waren ook al eeuwen dood!

        je moet weten wie je oproept en waar ze zijn

        1. en dan hebben we nog niet over christus en Lazarus die Christus uit de doden terug riep en het kind die Elia uit de doden terug riep

            1. Henk,
              Jezus, God, de Heilige Geest, zij kunnen eender welke ziel of geest aanspreken of aan mensen tonen waar en wanneer zij willen. Ook Maria blijkt dat te kunnen.
              Voor aardse mensen is dat onmogelijk.

              Mensen die zeer fijn kunnen waarnemen als zeer hoogstaande vorm van empathie, kunnen in uw ziel kijken en op uw vraag naar contact met een overledene ziet die hoogbegaafde de gevraagde persoon in uw herinneringen. Wanneer die hoogbegaafde toch zo dwaas is die ziel zogezegd op te roepen kunnen zeer gemakkelijk een of meerder duivels eveneens die ziel zien plus een flink deel van haar geschiedenis op aarde. Alles wat dan gebeurt is het sarcastische spel van onbetrouwbare geesten. De Kerk verbiedt dit soort handelingen. Het kan aanleiding geven tot bezetenheid.

              1. @Eric

                “Henk,
                Jezus, God, de Heilige Geest, zij kunnen eender welke ziel of geest aanspreken of aan mensen tonen waar en wanneer zij willen. Ook Maria blijkt dat te kunnen.
                Voor aardse mensen is dat onmogelijk.”

                U moet niet schrijven over Zaken Waar u Geen Verstand Van Heeft!

                U moet Eerst God Kennen, Zoals God kent, Dan Heeft u Verstand van Zaken!
                U Zou Moeten Weten Dat God, Christus en De H.Geest, En De H.Maagd Maria Niet iedereen zomaar Kan Aanspreken:

                16 Zo kwam Hij ook in Nazaret, waar Hij was grootgebracht, ging volgens zijn gewoonte op de sabbatdag naar de synagoge en stond op om voor te lezen. 17 Ze reikten Hem de boekrol van de profeet Jesaja aan. Hij opende de rol en vond de plaats waar geschreven stond: 18 De geest des Heren is over mij gekomen, omdat Hij mij gezalfd heeft. Hij heeft mij gezonden om aan armen de Blijde Boodschap te brengen, aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken, en aan blinden, dat zij zullen zien; om verdrukten te laten gaan in vrijheid, 19 om een genadejaar af te kondigen van de Heer. 20 Daarop rolde Hij het boek dicht, gaf het terug aan de dienaar en ging zitten. In de synagoge waren aller ogen gespannen op Hem gevestigd. 21 Toen begon Hij hen toe te spreken: ‘Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt, is thans in vervulling gegaan.’ 22 Allen betuigden Hem hun instemming en verbaasden zich, dat woorden, zo vol genade uit zijn mond vloeiden. Ze zeiden: ‘Is dat dan niet de zoon van Jozef?’ 23 Hij zei hun: ‘Natuurlijk zult ge Mij dit spreekwoord voorhouden: Geneesheer, genees uzelf. Doe al wat, naar wij hoorden, in Kafarnaüm gebeurd is, nu ook hier in uw vaderstad.’ 24 Maar Hij gaf er dit antwoord op: ‘Voorwaar, Ik zeg u: geen profeet is heilzaam voor zijn eigen vaderstad. 25 En het is waar wat Ik u zeg: in de tijd van Elia immers, toen de hemel drie jaar en zes maanden gesloten bleef en een grote hongersnood uitbrak over het hele land, waren er veel weduwen in Israël; 26 toch werd Elia tot niemand van hen gezonden, behalve tot een weduwe in Sarepta in het gebied van Sidon. 27 En in de tijd van de profeet Elisa waren er vele melaatsen in Israël; toch werd niemand van hen gereinigd, behalve de Syriër Naäman.’ 28 Toen ze dit hoorden, werden allen die in de synagoge waren, woedend. 29 Ze sprongen overeind, joegen Hem de stad uit en dreven Hem voort tot aan de steile rand van de berg waarop hun stad gebouwd was, om Hem daar in de afgrond te storten. 30 Maar Hij ging midden tussen hen door en vertrok. (Luc 4)

                en

                HET ONGELOVIGE NAZARET
                1 Hij ging vandaar weg om zich naar zijn vaderstad te begeven en zijn leerlingen gingen met Hem mee. 2 Toen het sabbat was, begon Hij te onderrichten in de synagoge. De talrijke toehoorders vroegen verbaasd: “Waar heeft Hij dat vandaan? En wat is dat voor een wijsheid die Hem geschonken is? En wat zijn dat voor wonderen, die zijn handen verrichten? 3 Is dat niet de timmerman, de zoon van Maria en de broeder van Jakobus en Jozef en Judas en Simon? En wonen zijn zusters niet hier bij ons?” En zij namen aanstoot aan Hem. 4 Maar Jezus sprak tot hen: “Een profeet wordt overal geëerd behalve in zijn eigen stad, bij zijn verwanten en in zijn eigen kring.” 5 Hij kon daar geen enkel wonder doen, behalve dat Hij een klein aantal zieken genas die Hij de handen oplegde. 6 Hij stond verwonderd over hun ongeloof. Jezus ging rond door de dorpen in de omtrek, waar Hij onderricht gaf. (Marc 6)

                Pas als een mens geen menselijke macht en kracht meer heeft om tegen te werken dan kan God Iedere mens Helemaal Bereiken en dan nog bestaat de mogelijkheid van afwijzen!

                1. Henk, met de teksten die u aanhaalt bewijst u alleen maar uw ongelijk.

                  Ik wil graag lessen krijgen over empathie, maar niet vanwege u.

                  1. @Eric

                    nog een lezen…, Eric?

                    Christus kon geen wonderen doen waar ongloof groter is dan geloof: ex aequo, Christus kon de persoon niet tot luisteren krijgen om diens geloof groter te maken dan ongeloof! Dan is die persoon niet bereikbaar voor God! En Nazareth bewijst dat! En Niet als enige Nazareth, ook de meerderheid der Sanhedrin, zelfs Nicodemus en de Apostelen waren niet Vol-Bereikbaar want dan hadden ze Het Liefdesgebod en de Wet en de profeten(Op het laatste Avondmaal) en Het Lijden(Petrus) en Opstanding uit de doden(Tomas) Van Christus Gelijk Begrepen en nog, want de christelijke kerken kennen niet eens God en Het Gods Gericht Noch Christus, Beide, van Aangezicht tot Aangezicht

                    Ik daarmee bewezen dat God niet iedereen op aarde kan bereiken omdat met zich Voor God afsluit

                    1. @Henk Gadellaa,
                      Wat ’n dom antwoord.
                      God DWINGT N Ó Ó I T.
                      Omdat God nooit(!!!) dwingt, kon Jezus geen wonderen verrichten.
                      Dat houdt in, dat God onze toestemming wil om wonderen te verrichten.

                    2. Iedereen, Henk, met eender welke theorie of weetje of religie, kan precies hetzelfde zeggen. Je gelooft me niet omdat je je er voor afsluit.
                      Persoonlijk ben ik blij dat mensen in staat zijn om zich voor allerlei onzin af te sluiten.
                      Goedgelovigheid maakt soms meer slachtoffers dan geloof.
                      Vraag dat maar aan de cyber politie.

                  2. @Eric

                    u zou nog eens kunnen Lezen: uw antwoord was:

                    “Henk,
                    Jezus, God, de Heilige Geest, zij kunnen eender welke ziel of geest aanspreken of aan mensen tonen waar en wanneer zij willen. Ook Maria blijkt dat te kunnen.
                    Voor aardse mensen is dat onmogelijk.”

                    God kan als enige als de mens Openstaat voor God Zichzelf Tonen. kijk maar naar Christus Die Kon Zich ook Niet Tonen Zoals Die werkelijk Is, want waarom Zei Die:

                    12 Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het nu niet verdragen. 13 Wanneer Hij echter komt, de Geest der waarheid, zal Hij u tot de volle waarheid brengen; Hij zal niet uit zichzelf spreken, maar spreken al wat Hij hoort en u de komende dingen aankondigen. 14 Hij zal Mij verheerlijken, omdat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft. 15 Ik zei dat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft, omdat al wat de Vader heeft het mijne is. (John 16)

                    Niet ik ben verward, u is degene die een verkeerde voorstelling doet over Het Handelen Gods, Christus, H.Geest en die men de H.Maagd Maria, noemt!
                    en het zelfde geld voor aanspreken. God, Christus , De H.Geest en die mend e H.Maagd Maria noemt Spreken elke mens en natuurling Aldurend Aan, hen Bereiken Is Een Heel Ander Verhaal, kijk maar naar uzelf: U wilt niks weten van de Ene Volmaakte Christusverschijning en Gods Tegelijkertijd Vol In De H.Geest Zijn zoals verwoord in de Bijbel! En dacht u dat Christus u Niet In Alles, Overal en Eeuwig Wil behoeden voor zonden? U Luistert niet want u Staat Niet Open Voor Zijn Volmaakte Verschijning En Daarmee ook Niet Voor Vol In De H.Geest Zijn want dan had u niet ongehoorzaam geweest naar Apostel Johannes En Christus en De H.Geest

                    1. Ga rustig verder met uw eigen denkwereld te ontwikkelen als een fanatieke fantast, maar doe dat op een andere website.

  5. Duizend maal excuses

    Ik dacht dat iedereen wist wie Nostradamus was !

    (Johannes 8:44) 44 U bent uit uw vader de duivel, en wilt de begeerten van uw vader doen; die was een mensenmoordenaar van het begin af, en staat niet in de waarheid, want er is in hem geen waarheid. Wanneer hij de leugen spreekt, spreekt hij vanuit wat van hemzelf is, want hij is een leugenaar en de vader van de leugen

    Er zijn zoveel politici, leiders, hoofden van politie en leger, kinderen van Satan, die onredelijk gedrag opleggen aan de medemensen, net als de Schriftgeleerden en de Farizeeën in hun dagen:

    (Lukas 11:46) 46 Maar Hij zei: Wee ook u, wetgeleerden, want u legt de mensen lasten op die moeilijk zijn om te dragen, en zelf raakt u die lasten niet met één van uw vingers aan.

    Hetzelfde zien we terug in de Covid-19 periode, waarbij deze kinderen zelf doen ‘alsof’ voor het oog van de wereld. Het zijn deze mensen die zichzelf hoog verheven voelen boven hun medemensen:

    (Mattheüs 23:27) 27 Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars, want u bent als de witgepleisterde graven, die vanbuiten wel mooi lijken, maar vanbinnen zijn ze vol doodsbeenderen en allerlei onreinheid.

    Sinds de afval van het geloof in Jezus woorden (2 Thess. 2:3) zijn de meeste mensen als schapen zonder herder en geloven ze helaas vaak de kinderen van Satan.
    Het lijkt wel alsof niet hun autoriteiten, maar alleen hun medemensen een groot gevaar vormen:

    (Mattheüs 15:10-11) 10 En toen Hij de menigte bij Zich geroepen had, zei Hij tegen hen: Luister en begrijp het goed: 11 Wat de mond ingaat, verontreinigt de mens niet; maar wat de mond uitkomt, dat verontreinigt de mens.

    1. Maar het blijft wel verbazingwekkend en boeiend dat hij toekomstige planetenstanden als datumsysteem gebruikt bij zijn voorzeggingen. Zonder computer is dat zeer moeilijk.

        1. Dat iemand onder hen dat kon is aanvaardbaar en daar was ongetwijfeld reden toe. Maar dat is geen verantwoording voor goddeloosheid van de volgelingen van Pythagoras.

  6. @Frank

    “Frank Dierickx schreef:
    24 augustus 2024 om 18:32
    Iedereen, Henk, met eender welke theorie of weetje of religie, kan precies hetzelfde zeggen. Je gelooft me niet omdat je je er voor afsluit.
    Persoonlijk ben ik blij dat mensen in staat zijn om zich voor allerlei onzin af te sluiten.
    Goedgelovigheid maakt soms meer slachtoffers dan geloof.
    Vraag dat maar aan de cyber politie.”

    Zeker kan iedereen hetzelfde zeggen als ik schreef, niet vanuit een andere theorie, of weetje of religie!
    Daarvoor moet je In De Volle Waarheid Staan! En iedereen, die de zonde tegen de H.Geest NOG NIET HEBBEN BEGAAN, kunnen zo, de vraag is of zij Willen want men kan niet zomaar In De Volle Waarheid Staan! En zou ik me afsluiten zou ik niet luisteren.
    en zeker is Goedgelovigheid goed, nog meer als men Volmaakt Controleert opdat dat Betrouwbaar Bewaarheid Wordt Of Die Goedgelovigheidheid niet is misbruikt en men misleidt is. Geen kind zou kunnen leren zonder Goedgelovigheid!
    geloof maakt de meeste slachtoffers omdat die misleidend “wijs” maken dat men zo moet leven als leidinggevenden van een geloof zo zeggen en hen uitsluiten van Echt Recht en Gerechtigheid op aarde! Meer nog dan welke regering! En dat kan je ook zien: Ga maar eens Recht halen bij hen. Pas als de verontwaardiging zo groot is dat men er niet onderuit kan wil men pas tot in en omkeer komen: Bv seksueel misbruik en dan hebben we het niet over de velen die vermoord worden omwille van religie….

    Al wil je er niet echt over nadenken: De Twee getuigen in de Eindtijd! Waarom zouden die komen? Omdat het zo goed gaat met de religies en hun geloofsvolk en de mensheid? En zeg mij welke wereldse regering heeft miljarden gelovigen?

    1. Henk, je hebt een mooie constructie opgebouwd, die iedereen hier ondertussen al ruimschoots kent, jij weet zo ongeveer alles en de andere niets omdat jij al ergens verder bent gekomen dan de gewone sterveling. Henk, die Twee getuigen, Die Wet en de Profeten, die Volle Waarheid en die Christusverschijning… dat zijn hersenspinsels, menselijke fantasieproducten om wat zin aan het leven te geven. Jouw systeem zit consistent in mekaar, maar mist zonder onvoorwaardelijk geloof evenveel grond als die van gelijk welke zweefteef die denkt mensen te kunnen helen met klankschalen en oorkaarsen.
      Wie het gevonden heeft, die heeft niet lang genoeg gezocht.
      Dat geldt ook voor jou, Henk.
      Fijne avond verder.

      1. @Frank

        Wel “enigszins” grappig hoe je eigen betoog onderuit haalt want als jij thuis komt en je sleutel in het slot van de deur steekt en open maakt en je vrouw je verwelkomend tegemoet treedt met je kinderen die ook thuis zijn, zeg jij tegen jezelf: dit is niet mijn huis en het is de verkeerde sleutel en de deur ging niet open, het is niet mijn vrouw en niet mijn kinderen want je hebt gevonden en daarmee niet genoeg lang gezocht….

        Arme geschoffelde(goed bedoeld) die u bent: Die Niet Echt gevonden Heeft, heeft niet lang en goed genoeg gezocht en ook Niet Echt Gekend en Echt Herkend(Goed Gecontroleerd!)!
        Zou u gelijk hebben is elk leren van fouten overbodig en vooruit gaan ook! Dan waarom heeft u geleerd en vindt u nog steeds of komt u elk keer in een ander huis dan de uwe terecht? Of als u drinkt gooit u elke keer het in een verkeerd gat van uw lichaam?

        u behoort wel tot de grootste pessimisten die er zijn: de altijd teleurgestelde en elke Goed gelovigheid verloren: Gezellig als uw kleinkinderen bij u komt….

        Vandaar uw rode clowns neus…..

        1. Oei, Henk. Nu moet je het wel héél ver gaan zoeken.
          Het is niet omdat ik niet geloof in iemands existentiële Volle Waarheid dat ik niet kan leven met de evidenties van elke dag. Wie van twintig hoog neerstort is waarschijnlijk dood; daar heb ik geen geloof of profeten voor nodig. En de dag zou ooit wel eens kunnen komen dat ik mijn huis of mijn vrouw niet meer (her)ken; mijn huisarts wéét wat er dan moet gebeuren.
          Dat ik daarmee voor de Poort, de Twee Getuigen en tutti quanti kom te staan is mij absoluut geen zorg, want ik geloof daar niet in. Uw redenering heeft voor mij dus geen voorwerp.
          Vriendelijke groet.

            1. @Frank Dierickx,
              Als Uw kleinkinderen U een hele grappige en wijze opa, dan zijn er ’n paar mogelijkheden:
              1. U doet zich tegenover Uw kleinkinderen ánders voor dan U zich voordoet op deze site en/of
              2. Uw kleinkinderen zijn (nog) te jong/te dom om zich ’n oordeel te kúnnen vormen

              1. Tja, meneer Derks, zo ken ik u weer.
                Vindt u mij niet grappig en wijs dan?
                Mijn oudste kleinkind (21) heeft in juni een master behaald, en de jongste (6) heeft inderdaad nog geen (voor)oordelen.
                Maar ging het hier niet over de kerk in Oekraïne?

            2. @Frank

              voorzichtig geschreven, denk ik ook dat je een grappige en “wijze” opa bent. Zeker om je kinderen te leren om kritisch te zijn en ook om te relativeren in de goede zin tav van een “redelijk” gelukkig leven te vinden en verkrijgen. Toch zijn er kanttekeningen waarbij je te ver gaat en te kort doet aan echt respect. Menselijk gezien niet zo zeer, naar De Volle waarheid en Volmaakt Onderzoek, wel, en stuur je jezelf als je kinderen met een kluitje het moeras in. Dat is bedroevend voor een mens als jij! Dat je geen antwoorden hebt, heet niet dat ze er niet zijn! Daar gelijk je op de rk kerk met hun mysterie, mysterie en God is boven elk begrip waaruit jij concludeert dat De Volle waarheid niet bestaat! Dan bestaat Leven en Liefde ook niet, evenals Vrije Wil en Keuze, en Echt Recht en Gerecht! Dan hebben de slimmen en brutalen altijd gelijk…..en elk kind is dom! Ik verwacht meer van jou! Met kritiek is niks mis als die Goed is, zo niet is ze schadelijk en gebrek aan echt respect

          1. @Frank

            wel Frank, waar het bij jouw “soep” ontbreekt zijn de ingrediënten die het tot een echte soep maken: Jij schrijft:

            “Wie van twintig hoog neerstort is waarschijnlijk dood; daar heb ik geen geloof of profeten voor nodig.”

            Die beide heb je wel nodig om waar te nemen of die persoon dood is, zonder kom je tot een verkeerde conclusie want met ongeloof, geloof je niet en zonder profetie kun je niet vaststellen of het werkelijk waar is hetgeen je gelooft!

            Jij begrijpt niet dat iedere mens geloof en profetie gebruikt, of die loopt en niet struikelt en diens voeten goed neer zet en diens krachten goed gebruikt en of je lichaam het controleert met je evenwicht!
            Daar is allemaal geloof en profetie voor nodig om het goed te doen! Of je een kamer uit komt en er een deur is waardoor je buiten de kamer kunt komen: je hebt geloof nodig om je zintuigen te geloven dat er een “opening” is, kracht om je lichaam te bewegen en wel zo dat je dat doet zodat het lukt en de deur die je pas weet als je er bent dat die bestaat en voor alles heb je profetie nodig om de juiste oplossing te vinden en aan elkaar te rijgen!
            er is geen mens die geen geloof en profetie gebruikt in diens leven! Het probleem bij jouw en vele mensen is dat ze niet verstaan dat alles religie, ook cultuur en wetenschap en scheidingen maken die er niet zijn.

Regels voor reacties:
1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan.
2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd.
3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. Registreren kan hier.
4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Doe mee met de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.